Supravegherea NSA si stapanitorul intunericului

nsa-prism“Agentia Nationala de Securitate” (National Security Agency – NSA) este poate cel mai celebru serviciu secret american, nu atat prin actiunile ei cunoscute, ci poate mai mult pentru cele pana acum doar banuite.

Mai concret, dezvaluirile acestor ultime zile au scos la lumina faptul ca practic toti utilizatorii de internet sunt urmariti in mod activ si complet ilegal de acesta asociatie de securitate americana. Si mai concret: orice e-mail trimis prin Yahoo, Gmail, Hotmail sau AOL, orice poza privata urcata pe Facebook sau Google, orice actiune facuta vreodata pe un smartphone Apple etc., este foarte probabil sa se afle pe serverele NSA. Cu alte cuvinte, daca ati scris vreodata un mesaj de dragoste, un act de intimitate, sau ati trimis o imagine draga dumneavoastra sotiei sau copilului a fost citita / vazuta si de altcineva. Chiar daca acest fapt nu s-a facut in timp real, toate aceste documente, comunicatii etc sunt oricand disponibile oricarui ochi “curios” care are privilegiul de a lucra pentru NSA, si nu numai.

Acest lucru, pentru noi cei care stim cine “vegheaza” activ asupra stapanitorilor lumii, era o banuiala concreta, speculatii in acest sens aparand inca din urma cu peste 15 ani. Dar astazi intreaga lume are confirmarea: internetul este un loc in care vizitatorul este spionat in mod concret, activ si – de ce nu – rau intentionat. Pentru ca nu poate exista buna intentie acolo unde problemele intime iti sunt cercetate fara voia ta.

NSA este parte din stapanirea intunericului. Caci ea infaptuieste astazi, in mijlocul “celei mai mari democratii”, ceea ce comunistii, acum 20 de ani, doar ar fi putut visa. Acum agentiile secrete nu doar ca au puterea, sau posibilitatea, de a urmari orice om de pe planeta, dar chiar o fac, realmente. Si ce poate fi mai intunecat decat a intoarce armele impotriva poporului? Cat de departe este aceasta atitudine de increderea pe care oamenii ar trebui sa o aiba intre ei, si ce distanta imensa este intre aceasta atitudine si iubirea vrajmasilor! Cu adevarat, lucrarea acestor stapanitori este exact la polul opus, in “intunericul cel mai din afara”.

Si ne gasim astfel din ce in ce mai aproape de luarea unor decizii destul de radicale. In cele din urma, “dedulcirea” cu lucrurile din ce in ce mai informatizate ale acestei lumi, cum ar fi folosirea unui telefon “destept”, utilizarea unui cont de Facebook, folosirea GPS-ului si a navigarii asistate de aplicatiile specializate, aduce cu sine intrarea in sfera de supraveghere – si de influenta – a acestui stapanitor fara scrupule.

Poate cel mai cutremurator lucru este insa usurinta cu care lumea trateaza acest subiect. Principiul, predicat de aproape intreaga lume astazi, acela conform caruia “nu am nimic de ascuns” nu poate fi cauza acestei delasari. Adevaratul motiv este abandonul actiunii libere a oamenilor si trecerea acestora in pasivitate, pasivitate care a fost si este indusa in principal prin aceste mijloace tehnologice atat de prezente in viata lor. Omul s-a obisnuit sa primeasca, sa se “adape” de la ceea ce ii este livrat prin telefon, calculator, televizor etc. De aceea nu isi mai pune problema sa reactioneze, in mod concret, la aceste intruziuni inadmisibile in viata lor.

Inainte de decembrie 1989, in Romania oamenii banuiau ca sunt ascultati. Si atunci cand banuiau ca sunt ascultati, incercau sa se fereasca, cum puteau, de aceasta ascultare. Astazi, oamenii stiu ca sunt ascultati. Si nu doar ascultati, dar si vazuti si cititi, in cele mai intime ipostaze ale lor. Dar nu se mai feresc.

Sa nu ne indoim, aceasta este parte din stapanirea intunericului, iar acest balaur informational care se intinde peste toata planeta si ale carui capete sunt practic invizibile este un adversar concret al vietii in Hristos, care este pace, dragoste si bucurie in Duhul Sfant.

De aceea datori suntem sa marturisim opozitia noastra activa fata de orice incercare demonica de stapanire a constiintelor si actiunilor oamenilor, stapanire care incepe prin supraveghere, dar se concretizeaza prin silire. Aceasta pentru ca acest ceas al stapanirii intunericului este si un ceas al marturisirii, al lepadarii de sine si al purtarii crucii. Doar astfel vom fi vrednici de numele de “crestini”.

Paul Cocei

12 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dumnezeu sa lumineze ochii mintii fiecaruia! Asa cum am spus si-n articolul precedent, locuiesc in "sanul" lor, in California. Sa dam cezarului ce-i al cezarului si lui Dumnezeu ce-i a lui Dumnezeu. Fiecare sa constientizeze in ce traim si ce vremuri, a i sa divulge o momeala ieftina. Doar rugaciunile celor de la manastirea din Arizona care s-au indurat sa coboare de la Sf munte Athos, manastirea de la Platina si Sf Ioan Maximovichi mai tin coltul asta de lume. Prin mamutul asta gigant care este format, daca nu esti lipit de Dumnezeu, n-ai nici o sansa sa supravietuiesti! Dumnezeu sa lumineze ochii mintii fiecaruia!

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    HRISOS S-A INALTAT! Raminem sa marturisim ca suntem crestini liberi, supusi doar Voii Tatalui Ceresc! Cei ce pot si cei ce nu pot trebuie sa isi limiteze interactiunea cu excesul de tehnica care ne ia libertatile si ne face legume. Un exemplu este UNABOMBER, cititi cartea de Ovidiu Hurduzeu( ex de urmat , insa fara a face victime din cei ce contribuie la dezv tehnicii).

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nu cunosc nici macar un singur roman care nu a visat sa "fuga" in America.
    Leatul meu "fugea", nu isi depunea cererea de emigrare prin internet, ca acum. Mi-au fugit unchii, prietenii, vecinii, fiecare cum a putut. Toti au trecut prin lagare de tranzitie, au muncit si in somn, , si-au construit un mental capabil sa se adapteze "lumii noi" in care libertatea se afirma ca virtute suprema.
    Monstrul libertatii fara de Dumnezeu incearca sa ii inghita si pe cei fugiti si pe cei ramasi.
    Pana de curand, un prieten de o viata ( alta viata), imi trimitea prin net fotogarfii cu familia si din imagini deduceam ca le este bine, ca nu regreta alegerea facuta. De cateva luni, de cand s-a lamurit, in sfarsit, ca orice ar alege, tot aia ies, tot aia decid, imi trimite doar poze cu Ochiul Boului. Nu-i o figura de stil, o pot confirma meseriasii ce imi cotrobaie prin fisiere, pe banii mei.
    Personal, nu panichez. Cine stie ca Hristos a Inviat, stie ca Judecata va fi dreapta.

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Fratilor,

    Si eu am trait in America aproape o decada si d.p.d.v. material nu am avut probleme. M-am intors in tara si nu regret decizia mea nici o secunda. Ganditi-va la copiii vostri si in ce lume vreti sa ii cresteti. Ei, copii sunt usor de manipulat de un sistem educational format pentru a corupe si pentru a departa de Dumnezeu. Nu spun ca aici ar fi alt sistem, sistemul este acelasi dar sunt alti oameni. Iar omul sfinteste locul. Inca mai avem duhovnici buni, inca mai avem duhovnici cu har. Este pacat da nu luam aminte de sfaturile lor. Sa aveti mare grija ca asa cumspunea parintele Arsenie Boca, vor veni vremuri cand oamenii vor vrea sa se intoarca si nu vor mai putea.
    Despre Cezar, amintiti-va ce spunea parintele Nicolae Steinhardt:
    "“Dati deci Cezarului cele ce sunt ale Cezarului si lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu” (Mat. 22, 21; Marcu 12, 17; Luca 20, 25). Fraza e clara si regimurile totalitare, adaugandu-i si Rom. 13, cer credinciosilor sa le dea ascultare si respect. Iar multi crestini, care-si confunda religia cu prostia, sar si ei sa le aprobe: “e text!”. Numai ca nu citesc atent....
    Gasiti explicatia remarcabila a textului aici:
    http://saccsiv.wordpress.com/2012/03/13/nu-va-puneti-semnatura-alaturi-de-a-diavolului-nici-pentru-a-recunoaste-ca-exista-dumnezeu/
    Doamne ajuta!

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Off topic: va rugam dati-ne vesti despre sanatatea parintelui Iustin! Auzim tot felul de zvonuri; ba ca are hemoragie, ba ca iarasi l-au operat. Macar un comunicat acolo, din cand in cand. Multumim!

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Da, multumim frumos ca nu ne spuneti nimic ce se intampla cu parintele Iustin! Asta in conditiile in care o tara intreaga sta cu sufletul la gura si asteapta de 10 zile o veste!

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    O, Sfinţilor Arhangheli Mihaile şi Gavriile, cei ce sunteţi nebiruiţi apărători creştinilor, cu zidurile rugăciunilor voastre oprind toate loviturile vrăjmaşilor noştri nevăzuţi, daţi-ne nouă mână de ajutor ca să ne ridicăm din groapa patimilor.
    Ca unii ce vă îndulciţi neîncetat de vederea feţei dumnezeieşti şi pururea înconjuraţi pământul, ca să pliniţi voile Stăpânului, nu ne treceţi cu vederea nici pe noi cei ce am alunecat prin păcat şi cerem prin voi să ni se dea mare milă, ca să biruim toate necazurile acestei vieţi.
    Cei ce aduceţi neîncetat tămâia laudelor îngereşti Celui Ce este Mireasma Raiului faceţi pomenire şi de noi, cei ce nu mai avrem îndrăzneală a ne ruga Ziditorului pentru mulţimea păcatelor noastre.
    Ca cei ce staţi înaintea Domnului, gata spre auzirea dumnezeieştilor cuvinte ale voii Sale, plecaţi urechea şi auziţi şi suspinurile inimilor noastre, a celor ce suntem cuprinşi de legăturile durerii. Ca nişte milostivi slujitori ai Celui Milostiv mijlociţi pentru noi mântuirea sufletelor şi împărtăşirea din izvorul dumnezeieştilor daruri.
    Stingeţi săgeţile ispitelor celor pornite asupra noastră şi sub acoperământul păcii ne primiţi pe noi, cei tulburaţi de viforul necazurilor.
    Sub aripile rugăciunilor voastre ne ocrotiţi pe noi, cei ce alergăm la mijlocirea voastră şi îndreptaţi paşii gândurilor noastre pe căile înţelepciunii, ca împreună cu voi să aducem Treimii Celei de viaţă Făcătoare cântarea cea întreit sfântă ca pe o jertfă a nimicniciei noastre. Mijlociţi pentru noi adăpare din izvoarele pocăinţei şi din râurile gândurilor smerite, ca trecând fără tulburare marea acestei vieţi să aducem Ziditorului laudă, iar voi mulţumirea cuvenită: Slavă Ţie, Stăpâne Preasfinte, Cel Ce ne trimiţi nouă ocrotitori pe îngerii Tăi, ca să stârpească neghinele patimilor şi să sădească în inimile noastre florile gândurilor luminate !

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cu privire la balaurul google, cel care ne contureaza CV-ul la toata lumea : ce site-uri citesti, ce muzica asculti, ce filmari urmaresti, ce poze personale iti afisezi ... ar exista alternative.

    Pentru cine nu vrea sa mai foloseasca motorul asta masonic de cautare, poate folosi in schimb

    https://duckduckgo.com/ (Duck duck go) care zice despre el asa:

    Search anonymously. Find instantly. DuckDuckGo is a search engine that DOES NOT TRACK YOU and, has more instant answers and less spam/clutter.

    The search engine policy says that it protects privacy, and does not record user information.[2] Because users are not profiled, the "filter bubble" can be avoided, with all users being shown the same search results for a given search term.

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Capitane!!! Te iubim!!!

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    cam tarziu, comentariu dar luatii in continuare, si o parere de amea , fenomenul big brather, a obsedat atat estul cat si vestul a detine controlul maselor si nero a cautat, s-au perfectionat inca metodele, de la ascultare pana la manipularea activa a maselo, revolutiile de exemplu,,cum a fost si la noi in decembrie ,89, ne miram, si de ce ne miram exista vreo Cale de a o opri nu este ,atunci, trebuie doar sa ne aducem aminte ce spun sripturile, cand se vor apropia timpurile premergatoare venirii antihristului,cand tot prin manipulare si control al maselor , cu ajutorul mass-mediei , isi va face intrarea, in istorie, sa fim tarii

  1. Pingback: ARTICOLE BLOGURI ORTODOXE (19.06.2013) | Saccsiv's Weblog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*