Program special de pomenire a Părintelui Justin la Mănăstirea Petru Vodă

Dragi creștini, zilnic timp de 40 de zile se vor face următoarele slujbe de pomenire la mormântul Sfântului nostru Părinte Justin Pârvu:

Slujbe oficiate de obștea de călugări:

  • începând cu orele 11 (ora Bucureștiului), orele 10 (ora locală) se va oficia slujba parastasului
  • imediat după parastas se va citi Acatistul sfinților din închisorile comuniste, printre care se numără și Sfântul Mare Mărturisitor Justin Pârvu

Slujbe oficiate de obștea de maici:

  • începând cu orele 19 (ora Bucureștiului), orele 18 (ora locală) se va oficia slujba parastasului
  • la fel, imediat după parastas se va citi Acatistul sfinților din închisorile comuniste

Vă așteptăm să ni vă alăturați pentru a aduce cinstire cuvenită Părintelui Justin, Marelui apostol al neamului românesc.

Pentru conformitate, consultați site-ul oficial al Mănăstirii Petru Vodă.

 

14 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Eu vreau sa-i fac o coliva sa o duc la Biserica. Porblema este ca stau in America si merg la o Biserica ruseasca unde slujeste un preot convertit. De patru ani de zile duc coliva in posturi si de patru ani i-am repetat acelasi lucru; coliva est epentru cei trecuti la Domnul, si deci, sa faca rugaciunile de la parastats. De patru ani de zile, acest preot convertit imi citeste rugaciunea ca pentru binecuvantarea bucatelor" ...si cei care vor gusta din ele...". Intotdeauna i-am pomenit pe cei adormiti, desi el mi-a facut rugaciunea de binecuvantare a colivei. Intreb si eu, faptul ca el nu citeste rugaciunile de la parastats, este coliva primita si cei adormiti pomeniti in astfel de conditii?

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Nu este primita! Mai bine dai de pomana pentru sufletele adormitilor ,la saraci sa zica bogda proste ,dar nu e de ajuns trimit in Romania la Manastiri pomelnic cu cei Adormiti, acolo la nenea asta convertit mergi degiaba ba te pagubesti sufleteste sa spuneti la Spovedanie ce ati facut ,daca va spovediti daca nu sa va spovediti la un pr,Ortodox. Doamne Ajuta!

  2. Parintele Sorin Grecu

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Multumesc Bunului Dumnezeu ca m-a invrenicit sa fiu prezent,eu nevrednicul,la inmormantarea Parintelui Iustin Parvu,care anul trecut ne-a trimis binecuvantarea sa pentru parohia "Sfantul Apostol Pavel si a Tuturor Sfintilor Romani din Londra ,3 Rutland Road, Forest Gate, E 7,8 PH.Multumesc tuturur enoriasilor care ma sprijina si spiritual,dar si material in activitatea mea de preot .

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Bunul Dumnezeu sa va binecuvanteze Parinete Sorin Grecu , acolo unde va aflati , departe de tara . Noi ce care va cunoastem va simtim lipsa .
      Va asteptam acasa . Ne este dor de slujbele frumoase , la care veneam cu drag.

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Imi pare rau ca trebuie sa va dau o veste trista aici. Titlui de cetatean de onoare a lui Valeriu Gafencu a fost retras... consilierii s-au sucit...
    http://www.tgocna.ro/consilierii-locali-i-au-restras-titlul-de-cetatean-de-onoare-lui-valeriu-gafencu-sfantul-inchisorilor/

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      nu ma mira.
      dupa cum am citit in legatura postata, subiectul a fost trecut pe ordinea de zi chiar in ziua desfasurarii sedintei de consiliu local.
      deci, s-au incalcat regulile, ordinea de zi trebuia afisata cu ceva timp inainte, etc. etc. legea administratiei publice locale
      asa ca aceasta hotarare trebuie atacata in contencios administrativ

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Consilierii nu s-au sucit, au fost, probabil, amenintati. Chiar ma intrebam cat o sa reziste. Inca o data, vedem cine ne conduce tara de fapt. Ceea ce chiar nu realizeaza indivizii care isi inchipuie ca fac legea in tara asta, e ca toate se intampla cu ingaduinta lui Dumnezeu si ca le va veni randul. Iar cinstirea pe care poporul o arata lui Valeriu Gafencu si sfintilor inchisorilor e mai presus de legi si amenintari. Ei sunt sfintii neamului nostru indiferent de vociferarile cine stie carui institut.

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    inca o minune a parintelui Iustin Parvu
    http://www.ziartarguneamt.ro/e-sfant-atentie-vizionarea-acestui-material-poate-afecta-emotional-cititorii

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Mihaela.
      Daca Dumnezeu este prezent in orice clipa si ne vede, ne aude, asta inseamna , ca si pt tine , Dumnezeu,te-a vazut , te-a auzit , si i-ti adauga la cele bune pomana pe care ai facuto pt cei raposati.
      Deci,Dumnezeu a vazut daca Preotul a inteles ,sau nu a inteles, dar Dumnezeu , apreciaza eforturile fiecaruia.

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @gaby

    Sa vedem ce asociatie crestina isi va asuma rolul de ai da in judecata. Se pun ei degeaba cu Dumnezeu, ca si pitrele incep sa vorbeasca. Mila mi-i de acei nauci care au semnat asta impotriva constiintei lor. Nu te poti inchina la doi Dumnezei...

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Vad ca noul format nu permite accesarea vechilor articole. Sper ca nu a fost eliminate accesul. Este foarte util uneori accesarea unor subiecte tratate in trecut. Multumesc!

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sa facem cele de cuviinta pentru pomenirea parintelui Justin. In acelasi timp, trebuie sa stim ca nu-l putem pretui altfel decat urmandu-i exemplul. Da, e frumos ca exista dovezi de sfintenie a parintelui Iustin. Bun. Ce facem cu acest dar dat noua, romanilor? Il punem in vitrina si atat? Nu. Eu cred ca exemplul parintelui Justin trebuie sa duca la redesteptarea constiintei religioase si nationale intr-o masura mai mare.

    Daca ne dorim vesnicia, nu o putem obtine decat facand voia lui Dumnezeu, vorbind cu El si pentru El. Vorbind pentru El si pentru noi atunci cand trebuie sa ne aparam valorile spirituale si nationale. Sa invatam sa plangem atunci cand credinta ortodoxa este amenintata, asa cum ne-a sfatuit bunul nostru parinte. Noi plecam in strainatate pentru a aduna mai multi bani. Dar unde plecam si ce facem concret, atunci cand sub ochii nostri credinta este agresata prin diverse mijloace?

    Parintele Iustin ne-a demonstrat ca se poate sa avem si demnitate de romani si credinta si dragoste fata de aproapele. Sa fim pregatiti de moarte si noi, caci scopul vietuirii noastre pe pamant este dobandirea Duhului Sfant, nu a valorilor materiale si placerilor.

    Sa ne abtinem de la compromisuri pentru avantaje materiale sau de alta natura, asa cum ne-au invatat si parintele Justin si alti mari duhovnici. Altminteri, vom fi niste oameni care se fac frati cu cel rau pentru a se descurca si atat. E plina lumea de astfel de oameni. Crestinii nu trebuie sa se comporte astfel. Plecarea parintelui Justin nu trebuie sa ne paralizeze, ci dimpotriva.

    Ce le dadea puteri mucenicilor de odinioara sa marturiseasca credinta? Ce aveau ei in plus fata de noi? Mai multa simplitate. Multi sfinti ar fi dorit sa traiasca in aceste vremuri pentru a-l marturisi pe Hristos.

    Ucenicii unor astfel de duhovnici au mari responsabilitati fata de memoria parintelui lor duhovnicesc. Nu vor putea spune ca anumite lucruri nu le-au stiut. Primul pericol este mandria. In timp ce noi ne pierdem in discutii mai mult sau mai putin realiste, necuratul ne lasa cu traista goala, ba ne-o umple si cu necuratiile sale. Sa nu fie.

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Hallo jurnalist, am o virsta destul de innaintata, dar nu am auzit pina acum ca in
    Bucuresti este ora 19 iar la Petru Voda 18 !!!
    De cind oare s-au schimbat fusele orare ???????
    Poti sa-mi explici cum e procedura ???
    Poate matale confunzi Bucurestiul cu Budapesta...mai gagauta ia mai pune mina pe carte.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @Manuela
      Dupa randuiala lasata de Parintele Justin, Manastirile ctitorite de sfintia sa nu trec la ora de vara, fiind o conceptie comunista.
      Ar fi fost mai frumos sa intrebi politicos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*