titus corlateanMinistrul de Externe, Titus Corlatean, a vorbit despre minoritatile sexuale, afirmand ca, desi in Europa este greu “sa ridici glasul”, si sa mergi “impotriva unui val care s-a creat”, romanii trebuie sa o faca, pentru ca fundamentul tarii este crestin.

Discursul diplomatului roman, asemanator unei predici, a fost tinut la sfarsitul lunii aprilie 2013, la conferinta Aliantei Familiilor din Romania, in care acesta a citat un paragraf biblic al Sfantului Pavel, intr-o inregistrare video postata pe site-ul Frecuency.

“Cu toti, pana la urma, suntem oameni supusi greselilor, suntem la fel. Cu toate astea, mergand mai departe si vorbind de starea de pacat a omenirii, (…) spune Pavel vorbind despre iudei:

‘Macar ca au cunoscut pe Dumnezeu, nu L-au proslavit ca Dumnezeu, nici nu L-au multumit, ci s-au dedat la ganduri desarte si inima lor fara pricepere s-a intunecat. S-au falit ca sunt intelepti si au innebunit si au schimbat slava Domnului nemuritor intr-o icoana care seamana cu omul muritor, pasari, dobitoace cu patru picioare si taratoare.

De aceea Dumnezeu i-a lasat prada necuratiei, sa urmeze poftele inimii lor, asa ca isi necinstesc singuri trupurile. Din pricina aceasta, Dumnezeu i-a lasat in voia unor patimi scarboase caci femeile lor au schimbat intrebuintarea fireasca a lor intr-una care este impotriva firii si tot astfel si barbatii au parasit intrebuintarea fireasca a femeii, s-au aprins in poftele lor unii pentru altii, au savarsit parte barbateasca cu parte barbateasca lucruri scarboase si au primit in ei insisi plata cuvenita pentru ratacirea lor. Dumnezeu i-a lasat in voia mintii lor blestemate ca sa faca lucruri neingaduite’.

Astfel, si cu asta inchei, ‘au ajuns plini de orice fel de nelegiuire, de curvie, de viclenie, de lacomie, de rautate, plini de pizma, de ucidere, de cearta, de inselaciune, de porniri rautacioase, sunt soptitori’. Va suna cunoscut?”, spune Titus Corlatean.

Acesta continua, afirmand ca cele prezentate de el reprezinta “o fotografie atat de fidela a societatii de astazi, si a societatii romanesti”.

Nediscriminarea minoritatilor sexuale: “Greu sa mergi impotriva unui ‘val’”

Ministrul de Externe centreaza apoi discutia pe problema minoritatilor sexuale si a modului in care acestea sunt reprezentate in Romania.

“Aceasta discutie total gresita, care apare si in Romania, nu atat de intens ca in alte parti… Solutiile sunt extrem de simple si ele decurg din modul in care societatea stie sa aleaga calea cea buna.

E o problema serioasa pentru ca in toate aceste decenii de progres material, de societati confortabile, mai ales in zona vestica, care au avansat intr-un confort material, un confort pe care noi, in partea cealalta a zidului Berlinului nu l-am avut, au avansat, din pacate, si in alte directii si au adoptat niste norme, standarde la nivel european pe care si nou-venitii in Uniunea Europeana au trebuit sa le accepte daca au dorit sa intre, politic vorbind, in aceasta Uniune Europeana.

Si ele se refera, foarte pe scurt, la o politica de nediscriminare fata de diferitele grupuri minoritare. Si, in aceste grupuri minoritare, inclusiv relatiile intre persoanele de acelasi sex. Astazi, in Europa, e foarte dificil sa ridici glasul, si veti vedea si aici in Romania, de la interventiile ambasadorilor unor state cu greutate, de la ceea ce spun presedinti ai marilor state care au trecut recent prin campanii electorale si au castigat un al doilea mandat si au spus ceea ce au spus, si toate astea avand sprijin chiar din partea unor biserici crestine.

E destul de greu sa mergi impotriva unui ‘val’ care s-a creat, dar trebuie sa o facem pentru ca fundamentul nostru, existenta noastra, prin vointa Domnului, si prin vointa Domnului nostru Iisus Hristos, este un fundament crestin. Si vointa divina ne-a creat intr-un anumit fel si asta este, cu cat lupta este mai grea, cu atat merita sa o duci mai bine”, a mai spus Titus Corlatean.

| Ziare.com