Papa Benedict al XVI-lea va demisiona. Va fi noul papa unul negru?

[youtube=https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=TzAC5tGJ_Nk]

Papa Benedict al XVI-lea îşi anunţă demisia începând cu 28 februarie, a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului. Papa Benedict al XVI-lea susţine că nu mai are “forţele” necesare pentru a conduce Biserica din cauza vârstei sale. Purtătorul de cuvânt al Vaticanului a anunţat un “nou Papă pentru Paşti”.

“Papa a anunţat că va renunţa la ministerul său la ora 20.00 (21.00 ora României), la 28 februarie. Atunci va începe perioada «sede vacante» (locul vacant)”, a precizat purtătorul de cuvânt Federico Lombardi, într-un anunţ fără precedent în istoria Bisericii Catolice.

În anunţul în latină, tradus ulterior de către Vatican, Benedict al XVI-lea, în vârstă de 85 de ani, a spus că a “ajuns la certitudinea că forţele (sale), din cauza vârstei (“ingravescentem aetatem” în latină), nu mai sunt apte pentru a exercita adecvat ministerul” de Papă şi Episcop al Romei.

El a făcut acest anunţ într-o sală a Palatului Apostolic, în cursul unui consistoriu, la Vatican, pentru canonizarea martirilor din Otranto

“În lumea de astăzi, supusă unor schimbări rapide şi agitată de probleme de mare importanţă pentru viaţa credinţei, pentru a conduce barca Sfântului Petru şi a propovădui Evanghelia, forţa corpului şi a spiritului sunt la fel de necesare”, a spus Papa.

Vaticanul anunţă “un nou Papă pentru Paşti”

“Ar trebui să avem un nou Papă pentru Paşti”, a declarat în cadrul unei întâlniri cu presa părintele Federico Lombardi, adăugând că un conclav ar urma să fie organizat în următoarele 15-20 de zile după demisie.

Benedict al XVI-lea, care are 85 de ani şi nu va participa la conclav, urmează să se retragă într-o mănăstire din incinta Vaticanului, după un sejur iniţial în reşedinţa papală de vară din Castel Gandolfo, în apropiere de Roma.

Benedict al XVI-lea nu va avea “niciun rol” în conclav şi, după ce va părăsi funcţia, ar urma să ducă o “viaţă de rugăciune”, a declarat părintele Lombardi, subliniind că nu este vorba “despre o decizie improvizată, ci pregătită”.

“El a declarat deseori că vrea să îşi dedice timpul rugăciunii, reflecţiei şi eventual scrisului (…). Aceasta va depinde de el”, a declarat purtătorul de cuvânt.

În timpul pontificatului de opt ani, Benedict al XVI-lea s-a confruntat cu un scandal de abuzuri de pedofilie în rândul clerului, cea mai profundă criză a Bisericii contemporane.

Anul trecut, el a fost nevoit să facă faţă, în interiorul Vaticanului, unui scandal de scurgeri de informaţii confidenţiale care a condus la condamnarea majordomului său, Paolo Gabriele, un simptom al nemulţumirilor şi divergenţelor din cadrul Curiei, dar şi o trădare personală, care l-a afectat mult pe Joseph Ratzinger.

Papa a adăugat că forţa i-a “slăbit, în ultimele luni”. “Într-o asemenea măsură, că trebuie să îmi recunosc incapacitatea de a administra bine ministerul care mi-a fost încredinţat”, a continuat el.

Într-o carte-interviu intitulată “Lumina lumii”, publicată în 2010, Papa a vorbit despre posibilitatea demisiei în cazul în care nu se va mai simţi în stare să continue.

Răspunzând unei întrebări a jurnalistului german Peter Seewald, Benedict al XVI-lea a declarat că un papă “are dreptul şi, în funcţie de circumstanţe, datoria să se retragă” dacă simte că forţele sale “fizice, psihologice şi spirituale” îi scad.

Într-o conferinţă de presă, Lombardi a recunsocut că “Papa ne-a luat puţin prin surprindere, în plus într-o zi de sărbătoare pentru Vatican”.

În opinia sa, Papa a “profitat de ocazia că un număr mare de cardinali s-a reunit la Roma” în cadrul consistoriului. “Cei mai mulţi nu au fost informaţi n avans”, a dat asigurări Lombardi.

El a subliniat că Papa, “în transparenţa şi onestitatea sa a constatat el-însuşi” starea sa. “Noi am notat, şi noi, această oboseală, în ultima perioadă; exista un dezechilibru între forţele sale şi efortul necesar”, a adăugat Lomardi.

Singurul precedent în istoria Bisericii, Celestin al V-lea, a abdicat din funcţie imediat după ce a fost întronizat, în 1924. El a trăit izolat până la desemnarea sa ca Papă şi nu se simţea pregătit să îşi asume acest rol în Biserică.

Pentru a-şi exprima surpriza, decanul cardinalilor, monseniorul Angelo Sodano, a vorbit despre un “trăznet pe cerul senin”.

Premierul italian demisionar Mario Monti s-a declarat, de asemenea, “foarte zguduit de acest anunţ neaşteptat”.

Preşedintele francez François Hollande a calificat decizia Papei ca “eminamente respectabilă”.

Germania, ţara de origine a cardinalului Joseph Ratzinger şi-a exprimat “respectul” şi “recunoştinţa” faţă de Papă, care “a condus Biserica aşa cum a făcut-o el timp de opt ani”.

Născut la 16 aprilie 1927, într-o familie modestă din foarte catolicul land Bavaria, la Marktl-am-Inn, Joseph Ratzinger i-a succedat foarte charismaticului Papă Ioan Paul al II-lea, la 19 aprilie 2005, la vârsta de 78 de ani, după ce a condus timp de aproape un sfert de secol Congregaţia pentru Doctrina Credinţei.

|mediafax.ro

Noul papă ar putea veni din Africa. Cine este favoritul în cursa papală

wiki papa 2013 peter turkson blog vedeteCardinalul Peter Turkson este unul dintre numele vehiculate care ar putea să îl înlocuiacă pe Papa Benedict al XVI-lea la şefia Bisericii Catolice, scrie The Guardian.

Cardinalul de Ghana, Peter Turkson, este preşedintele Consiliului Pontific pentru Justiţie şi Pace. “El este considerat papabil de când a fost numit în acest post, în 2009, de Benedict al XVI-lea. Au existat mai multe speculaţii că noul papă va veni din Africa, ca încercare a Bisericii Catolice de modernizare”, scrie The Guardian.

Cardinalul de Ghana este favorit la casele de pariuri, alături de Angelo Scola, arhiepiscopul de Milano.

Cele mai multe voci spun ca urmatorul si ultimul papa, Petrus Romanus (Petre Romanul), cel care va fi in perioada marilor framantari spirituale si a Celui de-al 3-lea Razboi Mondial, e nimeni altul decat Cardinalul Peter Turkson.

De altfel, se pare că Turkson ar fi declarat: “Dacă Dumnezeu doreşte să vadă un papă negru, atunci Slavă Domnului”. În 2008, în contextul alegerii lui Barack Obama ca preşedinte al SUA, Turkson a fost întrebat dacă a venit vremea şi pentru un papă negru. “De ce nu?”, a răspuns acesta, potrivit Policymic.com.

Turkson nu ar fi primul papă din Africa. Potrivit Guardian, se pare că au existat trei suverani pontifi africani în primii ani ai creştinismului: Papa Victor I, Papa Miltiades şi Papa Gelasius.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului a anunţat, luni, un “nou Papă pentru Paşti”, după demisia lui Benedict al XVI-lea, care va intra în vigoare la 28 februarie.

Scaunul suveranului pontif va fi vacant până când este ales un succesor, informează Reuters. În aceste condiţii va fi organizat un conclav pentru desemnarea unui nou suveran pontif.

Desemnarea unui nou papă se face de către un conclav secret de cardinali, într-o încăpere din Vatican. Buletinele de vot sunt anonime, pe fiecare fiind imprimat cuvântul “eligo” (aleg). Numărarea voturilor secrete se face în prealabil de o comisie alcătuita din trei membri. Pentru a fi ales, noul papă trebuie să întruneasca două treimi plus un vot.

Atunci când unul dintre candidaţi întruneste majoritatea necesară, buletinele de vot sunt amestecate cu paie uscate şi aprinse în sobă. Pe hornul special din Capela Sixtină iese un fum alb care vesteşte mulţimii că lumea catolică are un nou papă.

Imediat dupa aceea, unul dintre cardinali iese pe balconul Domului şi anunţă: “Annuntio vobis gaudium magnum – habemus Papam!”, rostind şi numele celui ales.

Benedict al XVI-lea, care are 85 de ani şi nu va participa la conclav, urmează să se retragă într-o mănăstire din incinta Vaticanului, după un sejur iniţial în reşedinţa papală de vară din Castel Gandolfo, în apropiere de Roma.

| m.tv.net

22 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    O sa fie un italian sau un irlandez cu origini in Italia, cel putin asa reiese din ce am cercetat si noi.

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    interesant articol,dar ....

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dupa cunostintele dvs, avand in vedere ca stapaniti mai bine subiectul, este posibil ca cel care vine dupa Benedict, sa fie ultimul papa ( inainte mergatorul Antihristului = Petrus Romanus ) ? S-au indeplinit profetiile Sfintilor Parinti? Bunul Dumnezeu a vrut ca Ratzinger sa nu ajunga in Romania Ortodoxa, asta este un mare semn.

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nu am cunostiinta de vreo prorocie a Sfintilor despre ultimul papa. Doar ca, papistasii, ca sa para ca au si ei proroci credibili, s-ar putea sa urmeze predictiile facute de unii din "proorocii" lor. Este posibil ca urmatorul papa sa fie unul negru, dar asta nu inseamna ca va fi si sfarsitul lumii. Noi trebuie sa tinem cont doar de ce ne spun Sfintii Parinti.

    "Profetie" despre Papi
    Cea mai faimoasă profeţie atribuită arhiepiscopului catolic Malachia este cea cu privire la Papi. Aceasta este compusă din nişte “motto-uri” pentru fiecare dintre cei 112 Papi, începând cu Celestino al II- lea, ales în 1143, până la sfârşitul lumii.

    Aceste "motto-uri" care descriu Papii, pot face referire la un simbol al ţării sale de origine, la numele sǎu, la scutul sǎu de arme, la un talent al sǎu sau la orice alt lucru referitor la Papă. De exemplu, „motto-ul” atribuit lui Urban al VIII- lea este Lilium et Rosa; el era din Florenţa, Italia, pe a cărui scut apărea floarea de crin.
    Aceste profeţii au fost pierdute până în secolul al XVI- lea, când s-au publicat în cartea "Lignum Vitae " a istoricului benedictin Arnold Wion. Potrivit Abatelui Cucherat (1871), Sfântul Malachia a scris profeţia la Roma, între anii 1139 şi 1140, când era în vizită la Papa Inocenţiu al II- lea pentru a-i raporta problemele episcopiei sale. Atunci, a înmânat acest manuscris Papei pentru a-l consola în frǎmântǎrile sale. Papa păstră manuscrisul în arhivele romane, unde a rǎmas uitat până la descoperirea lui, în 1590 (Cucherat, "Profeţia succesiunii papilor", ch. xv).

    Ultimii Papi.

    • #101: "Crux de Cruce" (Cruce a Crucii). Pius al IX- lea (1846-1878)
    • #102: "Lumen in caelo" (Lumină în cer). Leon al XIII- lea (1878-1903).
    • #103: "Ignis ardens" (Foc arzător). Pius al X-lea (1903-1914)
    • #104: "Religio Depopulata" (Religie devastată). Benedict al XV- lea (1914-1922).
    • #105: "Fides intrepida” (Credinţă temerarǎ). Pius al XI- lea (1922 –1939).
    • #106: "Pastor angelicus” (Păstor angelic). Pius al XII- lea (1939-1958).
    Recunoscut ca un mare intelectual şi apărător al păcii.
    • #107: "Pastor y nauta” (Păstor şi navigator). Ioan al XXIII- lea (1958-1963). Ioan al XXIII-lea a fost Cardinalul Veneţiei, oraş de navigatori. A condus Biserica la Conciliul Vatican II.
    • #108: "Flos florum” (Floarea florilor). Paul al VI- lea (1963-1978).
    Pe scutul său apărea floarea de crin (Floarea florilor).
    • #109: "De medietate Lunae” (A semilunii). Ioan Paul I (1978-1978).
    Numele său era “Albino Luciani” (lumină albă). S-a născut în Episcopia Belluno (din latinescul bella luna). A fost ales în 26 august 1978. În noaptea dintre 25 şi 26, luna era în ultimul pǎtrar( jumatate de lunǎ). A murit în data de 28 Septembrie 1978, după o eclipsă de lună. De asemenea, naşterea sa, hirotonisirea sa sacerdotală şi episcopală au avut loc în nopţi cu jumatate de lună.
    • #110: "De labore solis” (Munca soarelui). Ioan Paul al II- lea (1978-2005).
    A făcut o muncă extraordinară şi vastă. În ziua sa de naştere şi în ziua morţii sale au fost eclipse solare.
    • #111: "Gloria Olivae” (Gloria măslinului). Benedict al XVI- lea (2005).
    Acesta ia numele de la Sfântul Benedict şi Benedict al XV- lea. Benedictinii au avut o grupare denumită "Olivetanii". Benedict al XV- lea s-a evidenţiat prin eforturile sale de pace în timpul Primului Război Mondial.
    RĂMÂNE DOAR UNUL PE LISTĂ:

    • #112: "Petrus Romanus” (Petru Romanul).
    Care va fi ultimul Papă, pentru că în timpul domniei sale va veni sfârşitul:

    În timpul persecuţiei finale a Sfintei Biserici Romane va domni Petrus Romanus (Petru Romanul), care-şi va hrăni credincioşii în mijlocul multor suferinţe. După aceea, cetatea celor şapte coline va fi distrusă şi temutul judecător va judeca poporul său. Sfârşitul.

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nu este al nostru să ştim fix timpul cand Domnul va veni!

    "De aceea şi voi fiţi gata, că în ceasul în care nu gândiţi Fiul Omului va veni." (Matei 24:44)

    "Drept aceea, privegheaţi, că nu ştiţi ziua, nici ceasul când vine Fiul Omului." (Matei 25:13)

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ioan Cadar ,
    Nu se stie ziua nici ceasul ,dar vremurile ,sau timpurile , Dumnezeu le-a facut cunoscute omenirii .
    Fierbe Planeta de cate evenimente s-au petrecut si adeverit , de-a lungul anilor ,asa cum au fost prevestite de Sfinti si Prooroci .
    Insusi Domnul le-a proorocit , Apostolilor ,apoi Apocalipsa Sf Ioan Evanghelistul ,ne arata clar ,
    cand se apropie timpul antihristului si prigoanei crestinilor ,pt ca omul sa fie pregatit sufleteste si pocait .

  7. diaconescumarius

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul
    Capitolul 17
    “9. Aici trebuie minte care are înţelepciune. Cele şapte capete sunt şapte munţi deasupra cărora şade femeia.
    10. Dar sunt şi şapte împăraţi: cinci au căzut, unul mai este, celălalt încă nu a venit, iar când va veni are de stat puţină vreme.
    11. Şi fiara care era şi nu mai este - este al optulea împărat şi este dintre cei şapte şi merge spre pieire.”

    Papii “imparati” – care s-au succedat de la intemeierea statului independent Vatican.
    1. Papa Pius al XI-lea
    2. Papa Pius al XII-lea
    3. Papa Ioan al XXIII-lea
    4. Papa Paul al VI-lea
    5. Papa Ioan Paul I
    6. Papa Ioan Paul al II-lea
    7. Papa Benedict al XVI-lea
    8. ??????

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cu ajutorul Domnului nostru Iisus Hristos şi al Maicii Sale
    am mai elaborat un studiu biblic pt. apărarea Dreptei Credinţe:
    Pocăinţa adevărată. Spovedania
    http://binevestitorul.wordpress.com/2013/02/11/pocainta-adevarata-spovedania/

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Din Vatican, 10 februarie 2013??? Se pare ca se stia de ieri(10.02.13) dar iluminatii au ales data de 11.02.13.aseara in Italia pe canalul Mediaset 1s-a vorbit despre acest lucru.Aici vedeti declaratia Papei:http://www.greco-catolica.org/a518-Declaratia-Papei-Benedict-privind-retragerea-sa.aspx
    aici lincul cu pricina:http://www.video.mediaset.it/video/mistero/full/372662/puntata-dell11-febbraio---speciale-mistero.html

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Stiu ca exista o proorocie de la sfintii parinti care spune ca catolicismul se va sfarsi inainte de sfarsitul lumii si ca va fi ales un patriarh ortodox pentru toata europa ( proorocia unui anonim, care chiar pune in ordinea evenimentelor proorociei, ca sfarsitul catolicismului si alegerea unui patriarh pe toata europa urmeaza dupa perioada de deznadejde care o traim noi acuma = probabil de crize ). Eu cred ca Petru din poza de mai sus va fi ultimul papa si dupa aceea nu va fi nici un sfarsit al lumii, ci doar sfarsitul catolicismului. Posibil ca in timpul acestui ultim papa va fi si razboiul al treilea mondial. Dupa proorociile de la Fatima care desigur ca sunt false ( mai bine zis fabricate intentionat slugile sistemului antihristic ) ultimul papa va fi papa african ( in proorocie se vorbea parca de un papa african din etiopia, daca retin eu bine ) si posibil ca va fi chiar antihristul. Nu cred ca va fi antihristul, ci doar o marioneta a aceluia, pus de elite tot cu un anumit rol in mondializare. Iar minciuna care au fabricat-o masonii ca ultimul papa african ca fi antihristul are si ea scopurile ei malefice. Cred ca elitele doresc eliminarea catolicismului, pentru a putea incet incet sa elimine toate confesiunile crestine de pe pamant. Catolicismul este probabil cea mai puternica material si cea mai influenta. Ei vor sa inceapa cu eliminarea catolicismului ca sa termine cu ortodoxia, insa Dumnezeu are alte planuri. Daca viitorul papa va juca un rol negativ in viitorul razboi si de asemena in impunerea in lume a implanturilor cu cip, atunci va fi usor sa fie luat de catre catolici ca fiind insusi antihristul dupa cum le spune proorociile lor. Si astfel sminteala de proportii ce se va produce in primul rand in clerul catolic si apoi se va raspandi in randul credinciosilor lor, va duce la disparitia catolicismului. Iar ortodoxia ii va lua locul in europa, ajutata fiind de imparatul ortodox rus si de cel grec. La acest ultim fapt nuse asteapta masonii, caci ei nu cred in proorociile noastre, asa cum noi nu credem in ale lor. Dar acest ultim papa nu va fi antihristul ci doar o marioneta care va avea rol in distrugerea catolicismului.

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne da sa nu fie cel negru, sa vedeti ce rad si curcile de profetiile astea interesante!
    si stati voi linistiti, ca daca Dumnezeu vrea sa ia pe unul dintre noi, il ia si acum!
    asa ca va ganditi la sfarsitul lumii care numai Dumnezeu il stie, fara sa va ganditi ca sfarsitul oricui din noi poate fi in urmatorul minut!

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Pleaca dracu' vine tac'su! Si Ratzinger era propovaduitor al Noii Ordini Mondiale dar Peter Turkson il intrece!

  13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Se vede ca lucrurile se precipita. Antihrist nu mai are rabdare. Sa ne apropiem mai mult de Hristos care a zis: "Fara Mine nu puteti face nimic!" El este salvarea noastra. De la El au primit toti mucenicii putere. El ne va milui si pe noi ca multmilostiv este!

  14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    A se vedea:
    http://www.youtube.com/watch?v=eAbhRxmA46I

  15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Profeţii despre noul papa
    http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2013/02/fulgerul-de-la-roma-un-semn-de-la.html

  16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    cu iertare "duream-ar capu' de papa sau de orice neortodox". Nu cred ca trebuie sa dam vreo imoprtanta oricarui eveniment din lumea catolica. Avem lupta noastra cu problemele noastre...

  17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    In primul rand ,catolicii n-au sfinti ,pt ca sunt eretici ,n-au Sfinte Taine , deci botezul lor ,impartasania si toate celelalte ,nu sunt valide .
    Sunt ERETICI (Adaosul Filioque , primatul papal , purgatoriul , azimele ,etc )
    Video-clipul cu acest fulger ,nu arata nimic clar , cred ca totu-i trucat la tv , ca sa scoata in evidenta "semn de la Dumnezeu " in Biserica Catolica ,prin demisia sau inlaturarea Papei .
    Nici "proorociile "lor nu sunt credibile ,ci sunt fabricate .
    Antihristul nu va veni ,pana nu se va reconstrui Templul evreiesc in Ierusalim ,pe locul moscheei
    lui Omar , care a fost construita pe locul fostului Templu a lui Solomon ,construit de Irod ,dupa daramarea celui dintai Templu de babilonieni (Nabucodonosor ) cu doua mii cinci sute de ani in urma .(anul 586 inainte de Hristos).
    Evreii au construit abia Altarul Templului si urmeaza sa costruiasca Templul in care va fi instalat Antihrist .
    Nimeni nu stie cand va fi aceasta ,dar premergatorii lui antihrist ,lucreaza in lume si acestia sunt ,masoneria evreeasca ,care stapaneste lumea si pregateste calea lui antihrist . In aceasta lucrare a lor ,se include si acest eveniment cu schimbarea Papei .Pe noi ne intereseaza mai intai ,
    sa ne intarim in credinta dreapta Ortodoxia , sa ne rugam mult mai intens decat pana acum ,
    cu cat antihrist se grabeste sa-si ocupe locul in lume .
    Fara ajutor de la Dumnezeu ,nimeni nu-i va rezista !!!

  18. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cel mai apropiat de această previziune este cardinalul și actualul secretar general al Vaticanului, Pietro Tarcisio Evasio Bertone, născut în Romano Cavanese Piedmonte, în 2 decembrie 1934
    http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/cine-este-petrus-romanus-89334

  19. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Pope Benedict resigned to avoid arrest, seizure of church wealth by Easter
    http://itccs.org/2013/02/13/pope-benedict-resigned-to-avoid-arrest-seizure-of-church-wealth-by-easter/

  20. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    biserica catolica incepe sa-si devore si propri papi, imoralitatea , compromisurile , coruptia, a ajuns la aceasta situatie de criza , un papa negru la suflet sau la chip, orcum tot un va fi, treebuie platite niste polite.

  21. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Au legaliza sodoma si gomora.homo sexualitatea,casatori femeie cu femeie,fac din femei preoti,si papa cu toata ekipa lui sant santpedofili an polonia sunt violati saptamanal de preoti catolici copii,nu traiesc an adevar.draci antrupati.iertati ma de text asta este adevarul sai ocolim ca pe foc.amin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*