În SUA au început discriminările din cauza neacceptării actelor cu cip: o elevă a fost suspendată pentru că a refuzat legitimaţia cu cip RFID

rfidjohnjayO elevă dintr-un liceu din Texas care a susținut că legitimaţia sa de elevă are “semnul fiarei”, pentru că a fost echipată cu un cip de identificare de tip rfid, a pierdut despăgubirea cerută tribunalului federal pentru suspedarea din liceu sub motivul că a refuzat să poarte legitimaţia în jurul gâtului.

Dispozitivele de identificare pe bază de radio frecvenţă (RFID) sunt în SUA ceva obişnuit pentru această eră electronică, fiind folosite în pașapoarte, permise de bibliotecă și carduri de plată. În cele din urmă acestea vor trebui să înlocuiască codurile de bară de pe produse. Acum, școlile din întreaga Americă le adoptă încet..

Liceul în cauză, din San Antonio, a început să folosească tehnologia RFID ataşată fiecărui elev la începutul semestrului, în toamna lui 2012. Legitimaţia de elev are un cod de bare asociat cu numărul de securitate socială al studentului, precum și un cip RFID prin care se monitorizează mișcările elevilor din campus, de când ajung şi până pleacă.

Aflată în al doilea an de studenţie, Andrea Hernandez a fost notificată în luna noiembrie de către conducerea liceului că ea nu va putea să-și continue participarea la cursuri dacă nu poartă legitimaţia în jurul gâtului. Eleva, care în mare parte obiecta pe motive religioase, a spus că v-a căuta un alt liceu, care nu recurge la etichetele RFID.

Ea a dat în judecată liceul, un judecător a oprit tentativa de suspendare, dar a schimbat decizia marți 8 ian. 2013, după ce a concluzionat că drepturile religioase ale elevei de 15 ani nu au fost încălcate. Asta pentru că în cele din urmă conducerea şcolii a fost de acord de a o lăsa pe elevă să se acomodeze şi să renunţe la cipul RFID pentru o perioadă, cerând ca apoi să poarte legitimaţia de identificare ca toţi ceilalți elevi.

Familia Hernandez susține că legimaţia și chipul aferent semnifică pe Satana, sau “semnul fiarei”, avertisment din Apocalipsa 13:16-18. Astfel că eleva a refuzat oferta conducerii liceului şi a făcut recurs, fiind reprezentată de către Institutul Rutherford.

“Perioada de acomodare oferită de conducerea liceului nu este doar rezonabilă, dar exclude obiecția religioasă a reclamantului de a fi analizată juridic”, precizează judecătorul Orlando Garcia.

Tatăl fetei, Steven, a scris conducerii școlii explicând de ce eliminarea cipului nu a fost suficientă, fiica sa ar trebui să fie liberă să poarte sau nu vreun tip de legitimaţie. “Trebuie să ascultăm cuvântul lui Dumnezeu”, a spus tatăl elevei. “Prin obligarea fiicei mele și a întregii familii de a participa și a ne încadra în linie cu restul lumii ni se cere să nu ne supunem Domnului și Mântuitorului nostru.”

Institutul a criticat decizia şi a declarat că va apela din nou la Curtea de Apel.

“Prin declararea obiecțiilor Andreei Hernandez ca fiind o alegere laică și nu întemeiată pe convingerile sale religioase, judecătoria s-a plasat pe sine ca un arbitru a ceea ce este și nu este religios. Acest lucru este pur și simplu inadmisibil în virtutea constituției noastre, și avem de gând să facem recurs imediat “, a spus în declarația sa institutul.

Cu toate acestea, conducerea liceului a salutat decizia.

“Hotărârea de astăzi a instanței a confirmat că poziția noastră, de a asigura o acomodare a elevei fără ca să poarte legitimaţia cu cip, a fost una rezonabilă”, a declarat conducerea liceului.

Ei spun că motivul din spatele folosirii tehnologiei RFID este în mare parte de natură financiară. Ca majoritatea şcolilor finanțate de stat, bugetul este legat de prezența medie zilnică a elevilor. Dacă un student nu este în banca sa în timpul apelului de dimineață, şcoala nu primeşte finanțare pentru acel elev în ziua respectivă, deoarece școala nu are nici o modalitate de a ști sigur dacă studentul este acolo.

Dar, cu urmărirea cipului RFID, studenții neprezenţi în băncile lor, dar detectaţi ca fiind în campus, sunt luaţi în considerare ca fiind în școală în acea zi, iar şcoala primește alocarea de fonduri zilnică pentru acel student.

Etichetarea elevilor cu cipuri RFID este mai puțin frecventă, dar nu este nouă în SUA. O instituţie preșcolară finanţată cu fonduri federale în Richmond, California, a început încorporarea de cipuri RFID în hainele elevilor în 2010. Și o școală elementară de lângă Sacramento, California, a pus în aplicare un plan de acest tip în 2005 pe fondul unui scandal al părinţilor. În Houston, Texas, un complex școlar a început folosirea cip-urilor pentru a monitoriza elevii din 13 campusuri încă din 2004, pentru aceleași motive financiare invocate de liceul din San Antonio. Complexul şcolar, Northside – din care face parte acest liceu, este preocupat de adoptarea programului pentru celelalte 110 şcoli.

Judecătorul Garcia a dat termen elevei până la sfârșitul semestrului, adică 18 ianuarie, pentru a spune dacă va purta legitimaţia sau se va transfera la o altă școală.

| traducere după wired.com

[youtube=https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=S44pvFUIKhE]

15 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ...de-am face si noi ce a facut familia de americani, adica sa dam in judecata autoritatea care ne impune asta.

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Rusine sa le fie celor ce sunt pusi sa pastoreasca turma lui Hristos si nu vor sa pazeasca turma. Ma abtin sa nu zic mai multe.

  3. Cristian Nicolae

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Din ce mi-a spus si parintele meu duhovnic cel mai bine e sa nu mai dezbatem atat si sa ne vedem de treburile noastre zilnice iar cand va fi sa ne vina "somatia" spunem NU si Dumnezeu cu mila.
    Categoric sustin ca nu trebuie sa ne dam aportul la rau prin alaturarea identitatii noastre unui numar. Sunt programator si imi dau seama foarte bine de cum merg lucrurile: nu exista cale de intoarcere si oricat ne-am opune se merge in directia asta asa ca nu va mai inspaimantati ci cautati sa gasisti fiecare solutia prin care sa mearga mai departe crestineste. Nu putem zice ca nu am avut timp din 2008 si pana azi sa facem ceva in privinta asta, si timp inca mai este. E adevarat ca nu exista solutii omenesti (ca am tot auzit asta - oricum fara Dumnezeu nu putem face nimic), dar totusi Dumnezeu iti da, nu iti baga in traista.

    Sanatate.

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    BOR ar trebui sa fie alaturi de crestini. Altmiteri, ni se va spune si noua ca neacceptarea documentelor cu cip se datoreaza unor motive laice, nu religioase.

  5. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ce simplu ti se pare la prima vedere , Cristian Nicolaie , ..Nu si gata
    dar Suntem Pregatiti sa luam Calea Muntilor ? mmh
    suntem pregatiti cu copii cu tot sa luam calea pribegiei pentru ca in orase nu se va mai putea sta totiul va fi sub semnul fiarei ...in toate institutiile , vanzare cumparare medicamente etc , asta se va intampla daca nu se face nimic in sensul acesta ...
    CEL MAI RAU si JOSNIC , Marsav Lucru este Atunci cand Tradarea vine de unde nu te astepti ...
    Preotii Adevarati am spus si mai spun Sunt Acei Ce Spun ADEVARUL si Lupta pentru ADEVAR , Lupta pentru ORTODOXIE , pentru Acest Neam si pentru Acest Pamint de la Nistru pin'la Tisa si LUPTA CU SFANTA CRUCE In mana -Acestia sunt Preoti Adevarati ..da , o sa vi se para anapoda ca vor fi caterisiti DAR AU ALES A LUPTA PENTRU HRISTOS si nu a trada nu a vinde pe arginti pe HRISTOS precum iuda
    DOAMNE OCROTESTE ROMANIA si pe romani ,
    Amin!

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nu doresc să dau decât o mică explicaţie,
    Ştiu că sunt creştini care au spus (pe alte bloguri) că preşedintele de acum al SUA, Obama, ar fi Antihristul, ceeea ce este fals.
    Antihristul va fi din acelaşi neam din care era Hristos, după trup, căci Antihristul va minţi că el este Mesia:
    Antihristul. Cum îl recunoaştem?
    http://binevestitorul.wordpress.com/2012/12/06/antihristul-cum-il-recunoastem/

  7. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    jidan va fi antihristul
    si cautati originile mai bine la cel ce am zis ca este spurcaciunea cea mare ...
    "si nume de imparat isi va lua "

  8. dumitru pacatosul

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne ajuta ! Faceti o traducere oameni buni ,cu acest film ,care va pricepeti ,va rog frumos ...

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Crestinul ortodox
    Este vorba despre printul Willam Arthur adica Will I Am Author, asta este antihristul?
    Pai asta are 30 de ani acum si in 2015 face 33 de ani si noi stim ce inseamna cifra asta pt masoni.
    Si are radacini jidanesti.

  10. Valentin Dorneanu

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    fiara , inainte de a se arata la putere incearca sa ne aibe sub puterea ei inca dinainte si din interiorul nostru.
    din cate vad eu, nu mai pot sa ma rog, nu mai pot sa tin post, toate sunt clare, trebuie sa avem sufletul curat ca atunci sa fim pregatiti pentru lupta.
    Doamne Ajuta, Maica Domnului plineste lipsurile noastre cu iubirea si mila ta.

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    si tu valentin patesti asta..credeam ca doar eu..

  12. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    nimeni
    nu ala , ala-i candidat ..
    ii la noi in tara , v-a aratat ca face3 Cruce frumos si pune mana pe biblie dar in acelasi timp , in aceeasi zi filiera prin care a venit mai exact , dan voiculescu nu facea nicio cruce si nici nu jura pe biblie la investitura facuta in parlament ...
    ma voi sunteti orbi ... lui voiculescu dispare si dosarul de colaborator intre timp nu intelegeti dispar dovezile de a se vedea radacinile acestia care de cand spun si prin care se arata cum a venit spurcaciunea cea mare prin voiculescu ...
    voiculescu este vandut satanei adica lu scaraotchi cel mare si ca sa poata fi viclean si cu blandete a se arata , v-a aratat ca stie sa faca cruce dar in acelasi timp voiculescu nu depune niciun juramint de credinta la investitura ...AR TREBUI SA VA DEA DE GANDIT ACESTEA !!!
    voiculescu este vandut 100% lui satana iar cel spre care arat
    nu are crucea botezului crestin ortodox si este jidan la origine despre acesta vorbesc daniel constantin ... este spurcaciunea cea mare , antihristul ...
    acum poate face acest joc de viclenie pentru ca nu este intronat inca ca lider religios ... isi va arata ghearele si coada cand va fi intronat la ierusalim...
    ....insa VA FI LUPTA MARE PE ACEST PAMINT , Lupta intre BINE si rau si BINEL VA INVINGE ca ne este pamintul SFANT ...
    pe aceasta cale cei care citesc si au luat SFANTA CRUCE DE LAVRA PECERSKA , Sa ne Adunam si Preotii Adevarati cu Sfanta CRUCE ce O Tin la Taina Spovedaniei Asemeni Sa se ADUNE ...
    au fost trimise in tara cred ca patru SFINTE CRUCI de la Lavra Pecerska facute dintr-un copac Sfant ce este Acolo datorita SFINTILOR DE LA LAVRA PECERSKA din cate mi-aduc aminte ... SI mi s-a spus "in Acest SEMN VETI BIRUI "
    asemeni mi s-a spus in toamna anului trecut cu Aceasta SFANTA CRUCE fiindu-mi aratata sau cu SFANTA CRUCE A preotului de la spovedanie poate fi infrant dupa ...
    CER IN FRATIA INTRU HRISTOS SI A SFINTEI CRUCI SA NE ADUNAM PENTRU CA ESTE TIMPUL ...
    Ssi nu va bucurati zadarnic ca nu sunt 'obligatorii' le este frica de popor ...viclenilor antihristi ce slujesc pe sarsaila si au batut palma cu asta ...
    dar vedeti ca pregatesc 'obligatoriu' cardul de sanatate care TOT AIA E
    TREZIREA SI ADUNARE INTRU SFANTA CRUCE CA ALTFEL NU VOM INVINGE
    AMIN!

  13. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    insa VA FI LUPTA MARE PE ACEST PAMINT , Lupta intre BINE si rau si BINELE VA INVINGE ca ne este pamintul SFANT …
    Amin!

  14. Apa trece pietrele raman

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sa ne rugam Maicii Domnului sa ne ajute sa ne rugam. Daca pierdem rugaciunea, pierdem totul.
    Daca nu fac metanii, nici eu nu ma pot ruga.

  15. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    este razboiul mintii pe care il avem cu antihristu sau spurcaciunea cea mare , care e pe acest pamint ..
    sa ne rugam zilnic sa nu treaca zi fara Acatistul Sfantului Acoperamint Al MAICII DOMNULUI si inchinare cu SFANTA CRUCE iar rugaciunea inimii in restul timpului
    DOAMNE IISUSE HRISTOASE , Fiul Lui DUMNEZEU , miluieste-ma pe mine pacatosul ,
    Amin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*