REFUZ_cardul-de-sanatate-cu-cip

ARTICOLUL 29 din Constituţia României:

(1)   Libertatea gândirii şi a opiniilor, precum şi libertatea credinţelor religioase nu pot fi îngrădite sub nici o formă. Nimeni nu poate fi constrâns să adopte o opinie ori să adere la o credinţă religioasă, contrare convingerilor sale.
(2)   Libertatea conştiinţei este garantată; ea trebuie să se manifeste în spirit de toleranţă şi de respect reciproc.

De la 1 ianuarie 2013 toti cetatenii Romaniei, care au calitatea de asigurat in prezent, pentru mai beneficia de servicii medicale gratuite(consultatii, retete compensate, internari etc) vor fi constransi sa accepte cardul de sanatate, caci atat timp cat nu s-a oferit alternativa pentru cei care din diverse motive vor dori sa refuze cardul, nu putem sa consideram situatia in sine decat una de constrangere.
Intr-o tara care se vrea democrata, se incalca cu nonsalanta drepturi fundamentale prevazute in Constitutie. Se pare ca se aplica politica faptului implinit, toate protestele anterioare ale societatii civile fiind cu desavarsire ignorate.
Singura alternativa care ne-a ramas este de a expedia prin posta, cu confirmare de primire, aceste notificari, catre institutiile mentionate si oriunde mai crede fiecare (scrisori deschise catre cotidiene nationale sau locale sau catre orice alt for care ar putea lua act de aceste notificari si ar avea un cuvant de spus).

Toti ceilalti care nu sunt medici si doresc sa faca o astfel de nota de refuz a cardului de sanatate, a dosarului electronic si a prescriptiei electronice sa completeze notificarea cu datele personale si sa o expedieze cat mai repede prin posta si email forurilor enumerate in notificare. De la 1 ianuarie va fi prea tarziu!

download_iconNotificare asigurati
Notificare medici

Cateva adrese comune:

Adresa MINISTERULUI SĂNĂTĂȚII:
Intr. Cristian Popişteanu, nr. 1-3, sector 1, cod 010024, Bucureşti
Email: [email protected]

Adresa Casei Nationale de Sanatate:
Calea Calarasilor 248, Bl. S19, Sector 3, 030634 Bucuresti

Se poate trimite si on-line la completand datele la adresa   https://www.cnas.ro/contact/formular-de-contact (trebuie ceruta confirmarea cand trimitem pe email)

Vedeti si: Notificări de neplată a Asigurării medicale (pentru cei care nu au uzat de serviciile medicale gratuite)

Cardul de sanatate este un obiect daunator persoanei mele, iar faptul de a nu putea proba calitatea de asigurat decat prin card o consider o incalcare a libertatii constiintei prin constrangere, asa cum este prezentata la punctul (1). Pentru garantarea libertatii constiintei in spirit de toleranta si respect asa cum se mentioneaza la punctul (2), trebuie sa solicitam sa ni se ofere posibilitatea legala de a putea proba calitatea de asigurat asa cum era prevazut in legislatia anterioara, care nu a incalcat libertatea gandirii si a opiniei nimanui, sau sa ni se ofere o alternativa care sa nu fie contrara convingerilor nostre in privinta cardului si a cipului continut de acesta.

 In prezent, pentru probarea calitatii de asigurat exista o alta posibilitate foarte simpla:

  1. se acceseaza pagina de internet https://siui.casan.ro/cnas/servicii_online de pe site-ul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate
  2. se introduce codul numeric personal
  3. se solicita cautarea in baza de date a Sistemului Informatic Unic Integrat, rezultatul fiind afisat imediat pe ecran: Persoana selectată este asigurată

In aceste conditii, va rog sa analizati daca este posibil ca unui asigurat sa i se refuze prestarea serviciilor medicale gratuite fara detinerea unui obiect sau instrument fizic, respectiv cardul si cip-ul acestuia,atat timp cat Sistemul Unic Informatic al Asigurarilor de Sanatate poate.. proba  in prezent daca persoana respectiva este asigurata  fara ca asiguratul sa detina vreun card..”