Implanturile medicale cu cip sunt foarte vulnerabile la atacurile hackerilor. La fel sunt şi cipurile din cardurile de sănătate ce intră în vigoare din 2013

REFUZ_cardul-de-sanatate-cu-cipEchipamentele medicale implantate sunt complet expuse atacurilor de la distanta. Expertul in securitate Barnaby Jack sustine ca gadgeturile ar putea fi infectate usor cu malware ce poate ucide purtatorul.

Persoanele publice (politicieni, vedete etc.) care au implantate astfel de device-uri ar putea fi tinta principala a unui atac. Mai grav este insa ca dispozitivele de tip pacemaker si defibrilator ar putea fi infectate in masa cu un virus informatic de tip “vierme”, scrie The Register.

In absenta oricarei masuri de siguranta pentru gadgeturi implantate, hackerii i-ar putea ucide pe cei ce au nevoie de ele pentru activitatea cardiaca cu un soc de pana la 830V.

Avertismentul cu privire la amenintare malware pentru pacemaker si defibrilator vine de la cercetatorul de securitate care a exploatat in trecut cu succes si pompele automate de insulina, demonstrand ca sunt vulnerabile in fata atacurilor malware.

| hit.ro

7 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    despre ce fel de implanturi medicale e vorb mai concret?

    eu am un implant dentar ( un diblu de titan implantat in osul mandibulei si pe care mi s-a construit o lucrare dentara din ceramica), si genul acesta de lucrari sunt vulnerabile?

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne fereste ... Asta chiar e o veste proasta pentru purtatorii de implanturi. Insa eu m-as intreba ce e organul omenesc care are nervi daca nu tot un fel de cip numai ca e natural si facut din carne si nu din siliciu. Caci in loc de circuite are nervi, si in loc de programe are automatisme cerebrale. Atunci un corp omenesc poate fi virusat electro-psihic tot asa cum un cip poate fi viusat electronic. Virusul electro-psihic inca nu stim noi ca s-a inventat dar nici mult pana va fi folosit nu mai e. Cand vor termina de descifrat harta creierului vor putea face virusi electro-psihici care sa poata induce creierului orice fel de malfunctionare. Acuma probabil ca armatele cele mai puternice au virusi electro-psihici care sa poata ataca functiunile cele mai de baza ale creierului, insa nu peste mult timp vor putea sa faca virusi umani care sa poata induce creierului orice fel de boala psihica vor dori sau orice fel de boala a organismului. Vor folosi trupul omului si creierul asa cum hakerii folosesc calculatoarele, si le vor putea virusa in acelasi mod. Pare SF ? Ei bine pentru ca noi inca nu am ajuns in acei ani, deocamdata.
    Deocamdata sunt secrete astfel de arme, dar peste niste ani sau zeci de ani intreg organismul uman si al oricarui om de pe planeta va deveni un fel de cip fara sa mai fie nevoie de nici un implant. Direct din satelit vor putea induce pe cale electromagnetica un anumit fel de boala psihica sau organica unui anumit individ. Vor putea ataca corpul uman asa cum poti ataca un mobil din satelit, sau cum poti lega un calculator la reteaua internet wirreless. Apropo eu am internet prin unde radio, asta inseamna ca nu am nici un cablu, ci doar primesc semnalul internet prin unde radio de la sateliti prin antenele care le folosesc ei. Tot asa se vor loga si la semnalul creierelor omenesti direct, prin unde electromagnetice, din sateliti si prin antene speciale. Si fiecare creier are o anumita frecventa specifica, deci vor putea transmite un virus exact in creierul unei anumite persoane fara ca acel virus sa poata afecta alte persoane, pentru ca virusul va fi transmis numai pe frecventa specifica acelei persoane.
    Va mai fi nevoie atunci de cipuri si implanturi ca sa mai poata ataca si virusa o anumita persoana ? Nu. Desigur ca vor aparea anti-virusi electro-psihici, care sa apere oamenii de virusii psihici. Oamenii isi vor cumpara antivirusi asa cum acuma cumpara antivirusi pentru calculatoare.
    Eh, multe surprize va avea viitorul pentru noi cei putin initiati in posibilitatile geniului nebun al omului materialist.

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Tehnologia psihotronica deja exista si au folosit-o si in Irak. Cand au adus niste elicoptere care au emis anumite unde electromagnetice asupra unor tinte umane care nu au mai putut lupta si s-au predat neconditionat. Insa tehnologia asta este doar la inceput si in zeci de ani va avansa mult fata de acuma. Creierul uman va deveni tinta in orice razboi si vor fi razboaie cu virusi nu cu arme letale. Apocalipsa ne vorbeste despre astfel de razboaie si arme de lupta la acel al doilea Vai. Se va putea face un razboi fara ca populatia macar sa stie ce se intampla, dar va fi afectata de virusii care vor fi trimisi pe calea undelor de dusmanii invizibili. Apoi isi vor da seama si atunci vor sti ca sunt in razboi psihotronic cu cutare dusman. Apoi armatele isi vor controla si propria populatie prin razboi psihotronic. Apararea de acesti dusmani va intrece puterile omului obisnuit.

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Automatismele de care spuneam se situeaza in zona subconstientului si inconstientului, iar aceste zone se acceseaza tot folosind anumite frecvente ale undelor electromagnetice. Caci creierul cand lucreaza pe aceste zone lucreaza cu anumite frecvente, iar cand omul e in stare constienta atunci lucreaza pe alta frecventa. Deci ramane doar ca stiinta sa descopere, si a descoperit deja in mare parte, care anume sunt cheile de accesare a subsonstientului si inconstientului prin unde electromagnetice. Si atunci vor putea transmite orice virus direct in subconstientul si inconstientul omului de unde virusul va actiona in mod subvesiv asupra creierului si organismului fara ca omul sa se poata opune. E ca si cum dintr-o data cineva ar simti fara motiv si inexplicabil o stare de disconfort puternica pe care nu si-ar putea-o reprima, iar apoi ar face un atac cerebral sau de cord si ar muri. Sau in alte cazuri oamenii vor face anumite boli psihice induse in timp sau fizice.
    Ati vazut filmul Inception ? Vi-l recomand, este vorba despre niste tehnici de plantare in subconstientul omului in timp ce viseaza a unor idei sau conceptii sau dorinte pe care el nu avea cum in mod normal sa le aiba. Adica tehnici de manipulare a unui om prin intermediul subconstientului sau. Un specialist implanteaza o dorinta in subconstientul victimei, dorinta pe care aceea nu avea cum sa o aiba in mod normal, si pe care mai apoi va ajunge sa o implineasca in viata sa. Este exact modul cum lucreaza si diavolul cu noi : aduce in subconstient anumite idei sau dorinte pe care in mod normal nu aveam cum sa le gandim, dar o dorinta in momentul in care este implantata in subconstientul nostru cand ne vine in constient, ne apare ca si cum ar fi a noastra personala si ar fi fireasca. Caci daca ar veni de la alta persoana atunci ar aparea clar ca nu e a noastra si atunci ar trece greu de filtrele constientului, insa din moment ce ne vine din propriul nostru subconstient atunci usor poate trece drept a noastra personala si de filtrele constientului. Ne apare ca fiind fireasca. Asa se poate implanta si o idee sau dorinta virus in minte prin unde electromagnetice, dar mult mai usor si sigur este sa se implanteze un virus care sa afecteze procesele din subcontient sau inconstient, care vor fi afectate fara ca omul sa mai poata face ceva. Caci doar sfintii au avut putere sa patrunda cu rugaciunea si in zonele subconstientului si inconstientului si sa le curateasca de orice gunoi, insa omul obisnuit nu poate. De aceea automatismele subconstiente sunt mult mai vulnerabile la un atac de virus psihic indus prin unde electromagnetice. Scaparea noastra va fi deci sa devenim sfinti, ca sa ne putem apara cu rugaciunea de acesti virusi. Numai rugaciunea lui Iisus patrunde in zonele subconstientului si inconstientului si le poate curati. In aceste zone se afla cele mai de baza procese si automatisme ale functionarii creierului si organismului cum este de exemplu respiratia sau bataile inimii si toate celelalte procese ale organismului si creierului.
    Dar prin munca de timp indelungat prin astfel de virusi vor putea sa introduce si idei si dorinte in constientul victimelor, exact ca in filmul Inception. Singura cale de a rezista va fi doar rugaciunea inimii adica smerenia, caci rugaciunea inimii se rosteste nu numai cu cuvantul ci mai ales cu simtirea inimii care este neincetata si exista si in timpul somnului.

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Omul obisnuit nu va putea sa se apere decat folosind niste tenhnici tot pe baza de unde electromagnetice care sa creeze un scut in jurul lui impotriva unor astfel de implantari in subcontient. Dar oare scutul nu va fi si el afectat de virusi ? Va fi exact asa cum se inampla cu calculatoarele noastre, mereu vor aparea virusi mai putrernici si antivirusi mai puternici, dar virusii vor fi mereu cu un pas mai inainte de antivirusi pentru ca cine va crea un antivirus nu va sti dinainte prin ce anume metoda va ataca urmatorul virus.
    Singura solutie infailibila ramane rugaciunea inimii si smerenia.

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://www.purdue.edu/newsroom/research/2012/120412RaghunathanHacking.html

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    emanuel are mare dreptate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*