Bisericile ortodoxe din Grecia şi Rusia luptă pentru alternativa la actele electronice

Biserica Greciei primeşte asigurări că noua carte de identitate nu va conţine date biometrice

Sfântul Sinod Permanent al Bisericii Greciei s-a întâlnit marți 6 noiembrie 2012 la a doua şedinţă pe luna noiembrie,  sub președinția Preafericitului Părinte Arhiepiscop al Atenei și a toată Grecia Ieronim.
În timpul sesiunii curente s-au stabilit:
Sfântul Sinod al Episcopilor a confirmat verbal ședința anterioară. Sfântul Sinod al Episcopilor a fost informat de adormirea în Domnul a Patriarhului bulgar Maxim și  a Mitropolitului Maroniei și Komotiniului kir Damaschin, oficiindu-se un parastas în capela sinodală, pentru pomenirea Episcopilor adormiţi în Domnul.
Apoi, membrii Sfântului Sinod Permanent au fost informaţi de o scrisoare a Poliției greceşti, ca urmare a unei corespondențe mai vechi pe tema emiterii unui “nou tip de carte de identitate pentru cetățenii greci”.
Poliția elenă reasigură Sfântul Sinod şi pe cetățeni de punerea în aplicare a ordinelor Ministerului de Ordine Publică și Protecția Cetățeanului:
“1. Până în ziua de azi … procesul de eliberare a noii cărţi de identitate nu este reglementat și, prin urmare, nu s-a luat o decizie finală cu privire la tipul şi datele biometrice incluse.
2. În orice caz, noul tip de card de identitate trebuie să îndeplinească condițiile minime de securitate, în conformitate cu Regulamentul 2252/2004 al Consiliului Uniunii Europene, de a fi recunoscut ca un document de călătorie, dar nu va include semnatura digitală și amprente digitale și nu va fi acelaşi cu cardul de cetățeanului. “

traducere după romfea.gr

Biserica ortodoxă rusă cere alternativă la actele electronice

Sinodul Bisericii Ortodoxe Ruse a trimis o circulară tuturor parohiilor sale prin care li solicită părerea despre noilor acte de identitate. Sinodul are reţineri extrem de serioase faţă de controlul total promovat prin sisteme electronice de control şi de identificare a persoanelor.

Acesta este motivul pentru care recomandă Guvernului rus să dea măcar posibilitatea legală cetăţenilor „să aibă dreptul de neacceptare fără discriminare a tuturor noilor tehnologii şi a simbolurilor prezente pe acestea”.

traducere după romfea.gr

One comment

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Foarte bine fac. Sa speram ca asa se va face si la noi in caz ca vor mai incerca sa implementeze acte electronice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*