Kelemen Hunor: “AUTONOMIA dorită de maghiari
SE VA REALIZA”

Autonomia Ţinutului Secuiesc nu se împotriveşte statului român, ci este o dorinţă a comunităţii maghiare, care la un moment dat se va realiza, este de părere preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

Prezent sâmbătă la inaugurarea unui drum judeţean, la Catalina, judeţul Covasna, liderul ungurilor din România a comentat pe marginea afirmaţiilor făcute de preşedintele suspendat Traian Băsescu, care a declarat că autonomia Ţinutului Secuiesc nu este permisă de Constituţie.

“Constituţia poate fi amendată, va fi amendată şi autonomia nu este împotriva statului român şi nu este împotriva statului unitar”, a subliniat Kelemen.

Preşedintele UDMR a ţinut să menţioneze că autonomia este o dorinţă a comunităţii maghiare, care la un moment dat se va realiza.

“Autonomia nu înseamnă secesiune, autonomia este o doleanţă a comunităţii maghiare, care la un moment dat se va realiza”, a mai precizat acesta.

Budapesta SUSŢINE LUPTA UDMR
pentru AUTONOMIA Ţinutului Secuiesc

Secretarul de stat în Ministerul de Externe al Ungariei, Nemeth Zsolt, a declarat, la finalul unei întrevederi cu edilul Clujului, Emil Boc, că Guvernul de la Budapesta susţine eforturile maghiarilor din România de obținere a autonomiei Ţinutului Secuiesc.

Lovitură de teatru: Budapesta SUSŢINE LUPTA UDMR pentru AUTONOMIA Ţinutului Secuiesc/ Sursa foto: nol.hu

Afirmaţia vine ca urmare a precizărilor făcute, sâmbătă, de către preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, care a subliniat că autonomia Ţinutului Secuiesc nu se împotriveşte statului român, ci este o dorinţă a comunităţii maghiare, care la un moment dat se va realiza.

Pentru minorităţile maghiare din afara graniţelor Ungariei este un lucru benefic ceea ce ele îşi definesc ca un lucru bun şi benefic şi care este în concordanţă cu reglementările internaţionale în vigoare. Noi nu dorim să spunem de la noi ceea ce este bun şi ce este bine pentru aceste comunităţi, dar susţinem toate aceste obiective pe care singure şi le definesc”, a menţionat Nemeth, întrebat cum comentează afirmația lui Kelemen Hunor.

AVEM UN SINGUR MESAJ PENTRU TRIBURILE DE HUNGURI:
DOAR PESTE TRUPURILE NOASTRE!!!