ATAC la integritatea teritorială a României din partea bozgorilor: UDMR și ministrul de externe al Hungariei presează cu autonomia “Ținutului Secuiesc”

Kelemen Hunor: “AUTONOMIA dorită de maghiari
SE VA REALIZA”

Autonomia Ţinutului Secuiesc nu se împotriveşte statului român, ci este o dorinţă a comunităţii maghiare, care la un moment dat se va realiza, este de părere preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

Prezent sâmbătă la inaugurarea unui drum judeţean, la Catalina, judeţul Covasna, liderul ungurilor din România a comentat pe marginea afirmaţiilor făcute de preşedintele suspendat Traian Băsescu, care a declarat că autonomia Ţinutului Secuiesc nu este permisă de Constituţie.

“Constituţia poate fi amendată, va fi amendată şi autonomia nu este împotriva statului român şi nu este împotriva statului unitar”, a subliniat Kelemen.

Preşedintele UDMR a ţinut să menţioneze că autonomia este o dorinţă a comunităţii maghiare, care la un moment dat se va realiza.

“Autonomia nu înseamnă secesiune, autonomia este o doleanţă a comunităţii maghiare, care la un moment dat se va realiza”, a mai precizat acesta.

Budapesta SUSŢINE LUPTA UDMR
pentru AUTONOMIA Ţinutului Secuiesc

Secretarul de stat în Ministerul de Externe al Ungariei, Nemeth Zsolt, a declarat, la finalul unei întrevederi cu edilul Clujului, Emil Boc, că Guvernul de la Budapesta susţine eforturile maghiarilor din România de obținere a autonomiei Ţinutului Secuiesc.

Lovitură de teatru: Budapesta SUSŢINE LUPTA UDMR pentru AUTONOMIA Ţinutului Secuiesc/ Sursa foto: nol.hu

Afirmaţia vine ca urmare a precizărilor făcute, sâmbătă, de către preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, care a subliniat că autonomia Ţinutului Secuiesc nu se împotriveşte statului român, ci este o dorinţă a comunităţii maghiare, care la un moment dat se va realiza.

Pentru minorităţile maghiare din afara graniţelor Ungariei este un lucru benefic ceea ce ele îşi definesc ca un lucru bun şi benefic şi care este în concordanţă cu reglementările internaţionale în vigoare. Noi nu dorim să spunem de la noi ceea ce este bun şi ce este bine pentru aceste comunităţi, dar susţinem toate aceste obiective pe care singure şi le definesc”, a menţionat Nemeth, întrebat cum comentează afirmația lui Kelemen Hunor.

AVEM UN SINGUR MESAJ PENTRU TRIBURILE DE HUNGURI:
DOAR PESTE TRUPURILE NOASTRE!!!

13 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    NU CONSIDER CA UNGURII AR AVEA VREO VINA. RESPONSABIL PENTRU TOT ACEST TARABOI SE FACE MULTPREAIUBITUL SI MULTPREACINSTITUL TOVARAS PRESEDINTE TRAIAN BOICOTOVICI BASESCU, TRADATORUL SI DUSMANUL NATIUNII ROMANE, AJUNS DIN INCULPAT PENAL IN DOSARUL FLOTA DITAMAI PRESEDINTE.

  2. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    si Acesta pentru bozgori
    ARDEALUL este Al Nostru , Al Romanilor si Al ROMANIEI MARI !
    Amin !

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Astia si-au propus sa ne faca la psihic, sa ne toceasca nervii, ne testeaza sa vada cum reactionam?!
    Da uite ca in momente de astea imi vine sa fac o cheta nationala pt tone de vopsea si sa se trezeasca toti bozgorii dimineata cu o casa rosie, una galbena si una albastra si tot asa.... poate se trezesc de-a binelea si inteleg ca se afla in ROMANIA nu in Bozgoria.

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ungurii au fost din totdeauna dusmainii romanilor.Au considerat si considera romanii ca pe o rasa inferioara,incaltata cu opinci si mincatoare de mamaliga.De cind exista Transilvania,romanii au fost prigoniti de acesti nomazi,prigoana care continua si in ziua de azi.Li s-a" dat nas "incepind cu Iliescu(atunci cind a acceptat infiintarea partidului etnic UDMR) si acontinuat cu ceilalti presedinti.Dar atitudine fatisa de tradator de neam si tara si de vinzator al Ardealului,o are Basescu,care prin toate actiunile sale le-a dat de inteles ungurilor(din tara si din Ungaria)ca el nu are nimic de obiectat la pretentiile si actiunile antiromanesti ale acestora!Ba,pentru a-i incuraja,face vizite decurtoazie in Harghita si Covasna!!!Oare ce merita acest nemernic?Cit despre unguri,stiu o zicala ardeleneasca ce spune ca ungurul iti este prieten si credincios ca un ciine atunci cind iti stie de frica!Deci este necesar ca odata pe an sa-i administrezi o mama de bataie si totul va decurge normal!Deci,pentru linistea tuturor,hai sa punem in aplicare aceasta zicala!!!

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    In totalitate de acord cu cele spuse mai sus. Sa-i multumim din suflet distinsului nostru Presedinte pentru aceasta situatie.MERITA.

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Politica pasilor marunti a ungurilor si lasitatea conducatorilor nostri au dus aici. Inutil a mai discuta de jafurile, crimele si suferintele provocate de unguri numai in sec. XX. Amintim doar pe protopopul ortodox Aurel Munteanu din Huedin ciopartit in 1940, ori pr Traian Costea din Traznea (56 ani), ce are moaste. "Cazul preotului român Traian Costea, care, dupa ce a primit un glonte în cap, a fost tras pe galeria de lemn a presbiteriului - cãruia i s'a dat foc si a ars în întregime odatã cu cadavrul preotului - este tipic. Dupã încetarea focului de arme, ungurii au pus mâna pe copiii de români si îi aruncau de vii în foc, fãcându-i sã moarã în chinuri groaznice. Jale mare rãsuna în tot locul de plânsetele lor".
    Par. Arsenie Boca a prezis ca Ardealul va fi luat de unguri. Dar pana la urma il vom recastiga, definitiv. Cu ce pret insa?....

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    va rog sa ma ascultati, incepeti rugaciuni de multumire si de slava Tatalui. Incepe o luna grea ..si vremuri vor fi si vremuri jumate... caci inceputul e aproape... RUGATI VA NEANCETAT

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Era demult o melodie, care li se potriveste de minune baietilor cu limba stalcita de la "udmr":
    " Sa nu crezi ce-ti spun acum
    Vorbele-mi sunt vant nebun
    Sa nu crezi nimic, chiar de eu iti spun:"
    Va fi al nostru, oricum...
    😀
    Noi, venim cu refrenul potrivit:
    Puteti sa va-mbatati oricat cu apa rece,
    Noi stim vorba strabuna: "NICI PE-AICI NU SE TRECE"!
    😀
    Iar pentru asa boala veche, avem un remediu bun:
    "Si in doua temniti large, cu de-a sila sa-i aduni,
    Sa dai foc la puscarie, si la casa de nebuni..."

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Adevarat ca Base` este vinovat pt. treaba asta. Vanzatorul asta de tara le-a si permis bozgorilor sa guverneze cu PDL-ul pt ca sa nu cumva sa piarda puterea. Si bineinteles ca ungurii si-au facut de cap atunci cu tot felul de legi in favoarea lor. Si acuma li s-a suit la cap autonomia promisa de UDMR. Doamne ajuta!

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nu va lasa Dumnrzeu sa cioparteasca bozgorii Romania ,sa ne rugam si noi asa cum scrie intr-o
    rugaciune ,"pazeste-ne Doamne ,de navalirea altor neamuri asupra noastra si de razoiul cel dintre noi "
    Constitutia spune clar ca Romania este Stat Suveran si Independent si nu-i posibil ca cineva sa schimbe acest text din Constitutie .

  11. LuxDesign28.ro

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Exista solutii. Boicotarea tuturor produselor din zona lor. Si binenteles boicotarea produselor care vin din Ungaria. Si apoi dupa colapsul economic sa vezi cum or sa misune prin tara dupa lucru si de aici e mai usor, Trebuie diluati cu romanii sa nu mai existe etnici maghiari in Romania.
    Ce pretentii ridicole. Sunt si vor fi teritorii romanesti. Astia cred ca inca nu mai traiesc romani in tara asta si isi fac de cap !

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ia linisti dumnezeu si pe ghebosu de basescu sipe soparlele de bozgori.stefan cel mare mihai viteazul vlad tepes cea facut cu iei si cu tradatori nstri.iau omorat asa si noi post rugaciunea si pe iei nu ne lasam credinta si pamantul romanesc trebuie aparat si luptat pana la sange ca sa scapam de jivinele astea asta este fratilor cu dumnezeu aninte trebe sa le aratam sabia ca este ascutita.amin

  1. Pingback: ATAC la integritatea teritorială a României din partea bozgorilor: UDMR şi ministrul de externe al Hungariei presează cu autonomia “Ţinutului Secuiesc” | Buciumul – Periodic de informaţie şi atitudine naţionalistă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*