Exemplu de urmat: Sacrificiu pentru credinţă! Zeci de enoriaşi au înnoptat în faţa Palatului Parlamentului din Chişinău

click pe imagine pentru VIDEO

Zeci de enoriaşi care au rămas să înnopteze în faţa Palatului Republicii, au cântat Psalmi şi au înălţat rugăciuni, în numele Domnului, până după miezul nopţii. Ei protestează faţă de evidenţa electronică a populaţiei şi spun că vor pleca din faţa Palatului Republicii doar după ce Parlamentul le va îndeplini cerinţele.

Dacă aseară, în preajma Palatului Republicii erau în jur de 10 corturi, noaptea, numărul acestora s-a dublat. Enoriaşii şi-au adus provizii, pături şi haine groase. Pentru un minim de comoditate, au fost instalate şi două toalete mobile.

“Oamenii s-au pregătit din timp, pentru că au ştiut că nu o fie auziţi de către autorităţi. Au fost pregătite din timp corturi, saltele şi mâncare”, susţin protestatarii.

“Oamenii sunt pregătiţi şi moral şi fizic. Noi suntem pregătiţi pentru a înnopta. Sunt instalate aici şi două toalete”, relatează oamenii.

Cei care nu au avut loc în corturi, s-au culcat pe iarbă. În timp ce unii s-au echipat cu toate cele necesare, alţii spun că, pentru ei, acest lucru contează mai puţin.

“Să ajungem până dimineaţă şi, dacă o să ne fie foame, o să ne ajutăm, pentru că lumea e unită. Nu se va pierde nimeni”, se arată încrezuţi enoriaşii.

Credincioşii spun că se vor retrage doar după ce le vor fi îndeplinite cerinţele.

“Vom demonstra rezistenţă şi curaj până ce nu obţinem ceea ce solicităm. Din acest motiv trebuie să trecem şi la eliminarea sintagmelor homosexuale din Legea privind asigurarea egalităţii. Avem şi alte scopuri, dar vom face totul treptat”, a declarat Preşedintele Asociaţiei ProOrtodoxia, Ghenadie Valuţă.

Pe parcursul întregii nopţi, ordinea publică a fost menţinută de 4 poliţişti.

Cititi si:

În Basarabia, un grup de persoane se opune introducerii codului de identificare(CNP-ul la noi) în acte şi cer o alternativă

7 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Datorita suferintelor de neimaginat de care au avut parte Basarabenii, credinta lor este mult mai profunda fata de a noastra....

    DOAMNE DUMNEZEULE ajuta-i pe ROMANI sa inteleaga ca trebuie odata si-odata sa se uneasca.....si sa aprecieze Clipa pe care le-o oferi in DAR !

    http://www.sfatulbatranilor.ro/threads/4332-Exemplu-de-urmat-Sacrificiu-pentru-credinţă!?p=12229#post12229

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Asta-i tată!

  3. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://www.youtube.com/watch?v=QB_Gm3jybpI&feature=related

  4. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=kqYCLYCQ2vs

  5. Credincioşii continuă protestele: Parlamentul încă nu a găsit o soluţie

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nu vor să fie incluşi în registrul electronic de evidenţă a populaţiei. Acesta este mesajul credincioşilor, care protestează de 2 zile în faţa Parlamentului. Ei cer deputaţilor să precizeze într-o lege, aprobată recent în prima lectură, că evidenţa deţinătorilor formularelor nr.9 se va face doar într-un registru manual, unde vor fi fixate doar numerele actelor de identitate provizorii, fără informaţii despre datele personale.

    Tot ce aduce nou proiectul de lege este redenumirea formularului nr. 9 în buletin provizoriu, astfel incluzându-l în legea privind actele de identitate. Chiar dacă buletinul provizoriu nu va avea un număr de identificare de stat al persoanei fizice (IDNP), aşa cum nu a avut până acum nici formularul nr.9, protestatarii susţin că asocierea în registrul electronic a datelor personale cu numărul formularului le încalcă drepturile.

    Totodată, potrivit preşedintelui comisiei parlamentare de securitate naţională, apărare şi ordine publică, Alexandru Stoianoglo, toate persoanele, care din motive religioase, au renunţat la buletinele de identitate, au fost duşi de nas cel puţin 7 ani. Astăzi, acesta, alături de alţi deputaţi, a discutat cu protestatarii şi reprezentanţii MTIC. Stoianoglo spune că toţi aceşti ani, Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor ar fi dus o evidenţă electronică a acestei categorii.

    Şi juristul din cadrul Mitropoliei Moldovei, Elena Bâtcă, spune că abia azi dimineaţa a aflat că Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor şi-a încălcat unele promisiuni făcute încă în 2005. „În 2005, a existat o înţelegere cu MTIC că persoanele documentate cu formularul nr.9 fără IDNP, evidenţa acestora se va duce printr-un registru manual. În cazul în care această lege va fi promovată, asta înseamnă că va apărea un registru electronic şi în acest caz numărul formei nr.9 va fi de fapt codul de identificare, astfel sensul formularului nr.9 se pierde. Suntem supăraţi că ministerul îşi revede poziţiile”, explică ea.

    Stoianoglo nu poate spune care este soluţia ce ar împăca ambele părţi. Şi asta pentru că lipsa unei evidenţe electronice a celor peste 5 mii de oameni care au solicitat act de identitate provizoriu ar da peste cap procesul electoral şi ar favoriza multiple falsificări. Totuşi, deputaţii urmează să continue discuţiile cu enoriaşii pentru a ajunge la un numitor comun.

    „Acest grup de creştini este indignat de introducerea buletinului de identitate provizoriu. Ei cer ca noi să precizăm în lege că pe lângă lipsa IDNP, această categorie să nu fie supusă evidenţei electronice. Nu am găsit deocamdată o soluţie. Este o problemă cu care se ciocnesc toate ţările şi care nu a fost rezolvată”, a mai spus deputatul.

    Protestatarii susţin că vor continua să se roage ziua şi să doarmă noaptea în corturi în faţa Parlamentului până nu va fi rezolvată problema. Protoiereul Anatolii Cibric spune că pentru a putea ieşi din ţară, mulţi creştini, care deţin formularul nr.9, au şi paşaporte străine, adică sunt cetăţenii ţărilor, a căror acte de identtate nu au cod de identificare: Rusia, Ucraina. În viitorul apropiat, potrivit preotului, şi aceste ţări ar putea introduce un registru electronic, astfel creştinii din RM nu vor putea părăsi niciodată ţara.

    Sursa: UNIMEDIA

  6. Vandra I. Vasile Vasilențiu

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Exceptând situația de față, personal am fost în atâtea țări străine câți președinți a avut România după revoluție, dar să mă explic. Au fost Iliescu, Constantinescu, Băsescu și Văcăroiu interimar, am fost în Italia, Spania, Grecia și Moldova. Poți numi țară Moldova sau interimarul președinte ?

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cred ca vor fi destui nemultumiti si la noi la regionalizare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*