[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=rYriqi0Q5e8]

Astazi, 28 mai, un grup de crestini-ortodocsi au organizat o conferinta de presa. La sfarsitul acesteia, reprezentantii grupului de initiativa au impartit jurnalistilor urmatorul text:

Comportamentul în situaţia creată din jurul „legii antidiscriminare” (aşa-numita „lege cu privire la asigurarea egalităţii”) a Mitropoliei Moldovei (MM) per ansamblu dă dovadă că în interiorul ei este multă putreziciune care nu are nimic comun cu Biserica.

Pe parcursul ultimilor 2 ani, atitudinea Mitropolitului Vladimir față de „legea antidiscriminare” s-a mărginit  doar la niște declaraţii sterile și o vizită seacă a Sinodului la Marian Lupu și Vlad Filat.

Săptămîna trecută, fiind această lege pe ultima sută de metri, Mitropolia Moldovei a fost îndemnată în nenumărate rînduri să se mobilizeze la maxim pentru a opune rezistenţă votării ei grabnice în formatul actual. Înalt Preasfinţia Sa însă, după întîlnirea misterioasă de miercuri cu premierul Filat, știind prea bine că cerinţele creştinilor vor fi ignorate de către comisiile parlamentare anterior promise de Marian Lupu, a preferat totuși să ia apă în gură si să o facă pe mortul în păpuşoi, dînd de înțeles din spusele demnitarilor Ion Hadîrcă, Dumitru Diacov și Vlad Filat, că ar fi de acord cu această ultimă formulă și ca ultimii să nu-și facă griji pentru eventualele proteste.

Reieșind din cele sus menționate, sîntem nevoiţi să constatăm că Mitropolia Moldovei și-a trădat creștinii în cel mai criminal mod, iar declaraţia emisă după protestele creștinilor din ziua de vineri, nu doar că nu mai are vreo valoare, ci este o dovadă în plus a batjocoririi creștinilor. Devine din ce în ce mai evident pentru orice creştin că vina pentru eșecul în această problemă nu  revine atît demnitarilor vînduţi, de la care nici nu ne așteptam la o altă poziţie, cît poziţiei trădătoare şi laşe a MM.

În situaţia creată, considerăm că Mitropolia, în special Mitropolitul Vladimir, trebuie să întreprindă de urgenţă următoarele acţiuni, în condiţiile în care se pretinde instituţie ortodoxă:

1. Să-l determine pe președintele Timofti să uzeze de dreptul său constituţional de a reîntoarce în parlament „legea cu privire la asigurarea egalităţii”, spre a elimina expresia confuză ”și alte categorii similiare” – formulare de care se vor folosi activiştii homosexuali pentru cenzurarea majorităţii tradiţionale, aşa cum a declarat public activista GenderDoc Frolov Angela –  și a exclude din articolul 7 (cîmpul muncii) sintagma „orientare sexuală”.

2. Să ceară iertare publică pentru dezamăgirea şi înşelarea pricinuită creștinilor atît pentru acest caz, cît și pentru cazul Pasat.

3. Toţi cei 53 de deputaţi care au votat legiferarea sodomiei în ţara noastră, dimpreună cu persoanele cheie care au promovat această lege (Vlad Filat, Oleg Efrim şi Alexandru Tănase) să fie daţi nominal anatemei, ca cei care, pretinzîndu-se creştini ortodocşi, au declarat „normă” ceea ce Biserica lui Hristos numeşte în Sfînta Scriptură mîrşăvie, astfel venind cu o nouă învăţătură de credinţă, potrivnică învăţăturii ortodoxe. Cei daţi anatemei urmează a fi lipsiţi de dreptul de a participa la slujbe şi Tainele bisericeşti, pînă la pocăinţă publică pentru crima comisă împotriva propriului popor.

Dacă MM şi de această dată va ignora acest apel al creştinilor şi va continua să se atîrne laș faţă de propria turmă cuvîntătoare, unii dintre noi, creștini ortodocşi, ne rezervăm dreptul de a ne desolidariza de Mitropolitul Vladimir ca păstor al Mitropoliei Moldovei și a ne adresa Patriarhului Kiril pentru a rîndui un alt ierarh, destoinic, ortodox şi în stare să păstorească cu dragoste și să apere cu rîvnă Biserica încredinţată. Nu excludem că în viitorul apropiat, dacă Mitropolia nu va lua nici o atitudine față de această declarație, curtea mitropoliei să fie umplută de sute de creștini ortodocși, poate chiar mii.

| mdn.md

Cititi si:

În urma adoptării legii sodomiste din Basarabia, ortodocşii adresează nemulţumirea lor către Mitropolie