Guvernul FMI al socialistului Victor Ponta

Ţineţi minte discursurile sforăitoare din opoziţie ale liderilor USL: vor mări imediat salariile tăiate de la bugetari de către PDL, vor anula CAS-ul de la pensionari, vor guverna fără imixtiunile FMI şi Băncii Mondiale sau vor proteja averea naţională? Nu a trecut decât câteva zile şi premierul desemnat, Victor Ponta, copilul ideologic a lui Ion Ilici Iliescu şi discipolul lui Che Guevara, s-a întâlnit cu şeful FMI şi reprezentanţii marii finanţe la Bucureşti. Victor Ponta a fost scos la raport de FMI ca să înţeleagă poporul român de fapt cine conduce în mod real România astăzi: marea finanţă internaţională.

Am citit ştirea de pe gândul.info, care descrie subliminal mecanismul servil al clasei politice româneşti faţă de FMI. Premierul desemnat Victor Ponta s-a întâlnit astăzi cu delegaţia FMI, fiind însoţit la discuţii de Daniel Dăianu şi Liviu Voinea, ambii între variantele PNL, respectiv PSD pentru Finanţe şi Economie. De asemenea, la întrevedere este şi preşedintele PC, Daniel Constantin, viitorul ministru al Agriculturii, confirmat de Ponta. La discuţii a fost invitat să participe şi ministrul Finanţelor în guvernul Ungureanu, Bogdan Drăgoi. Majorarea salariilor ar crea probleme de deficit, a declarat Victor Ponta la finalul discuţiilor, subliniind însă că aceasta este o prioritate a USL. De astfel, a spus el, începând de miercuri miniştrii cu atribuţii în domeniu vor începe negocierile “informale” cu FMI pentru scrisoarea de intenţie care să intre în boardul Fondului în iunie.

“Am propus ca să aibă loc discuţiile informale începând de miercuri, discuţii tehnice. Dacă se concluzionează într-un draft al scrisorii de intenţie, în prima şedinţă de guvern o să o aprobăm”, a spus el. Premierul desemnat a adăugat intenţia noului guvern este “de a respecta obligaţiile asumate, având priorităţi care se vor amenaja în parametrii negociaţi pentru 2012″. “Restul măsurilor USL vor face obiectul proiectului de buget pentru 2013″, a adăugat el. Ponta a mai spus că prioritatea zero este restituirea banilor pentru CAS reţinuţi pensionarilor. El a acuzat greaua moştenire primită de la guvernul PDL. “Cămările sunt pline de datorii şi obligaţii. La o lună după instalare voi prezenta un audit intern, nu suntem într-o situaţie atât de fericită”, a precizat premierul desemnat.

De altfel, şi înainte de întrevederea cu FMI Ponta a fost rezervat în declaraţii. “Mesajul foarte clar pe care vreau să-l dau este de absolută stabilitate din punct de vedere financiar şi din punct de vedere guvernamental. Vreau să transmit un mesaj de absolută stabilitate. Delegaţia FMI, a Băncii Mondiale şi Comisiei Europene ar urma să-şi încheie vizita în data de 8 sau 9. Intenţia mea este ca, până atunci, deşi Guvernul sigur va fi votat în data de 7, să avem toate discuţiile necesare pentru ca pe 8, în prima şedinţă a noului guvern, să dezbatem şi să aprobăm scrisoarea de intenţie, în aşa fel încât delegaţia să plece deja cu scrisoarea care va fi supusă board-ului FMI probabil în luna iunie”, a spus Ponta, înainte de a intra în întâlnirea cu reprezentanţii organismelor financiare internaţionale. Întrebat de revenirea salariilor şi o eventuală majorare a pensiilor, Ponta a spus: “Cred că avem timp să facem multe lucruri bune, nu să facem minuni”.

Dintr-o dată în urma întâlnirii între premierul desemnat Victor Ponta cu delegaţia FMI nu s-a mai vorbit la conferinţa de presă de mărirea de salarii, de returnarea banilor pensionarilor, ci de faptul că nu se pot face minuni şi undeva prin 2013 se va îmbunătăţii calitatea vieţii, datorită „dezastruoasei” moşteniri a guvernului Boc. Premierul Ponta în buna manieră românească a revenit la „placa” cu greaua moştenire ca şi Boc în 2008 referitor la guvernul Tăriceanu. De fapt, întâlnirea lui Victor Ponta cu delegaţia FMI a dovedit încă o dată românilor că politica demogică a clasei politice din România continuă, că ce promite opoziţia poporului e o minciună şi că odată ajunsă la putere aceasta nu aplică ceea ce a promis. Mai mult, întâlnirea lui Victor Ponta cu delegaţia FMI dovedeşte că de fapt România nu are guvern legitim şi suveran, ci este numai un mandatar al marii finanţe internaţionale şi un executor al Băncii Mondiale şi a intereselor străine în ţara noastră. În realitate, după întâlnirea lui Ponta cu bancherii, cred că ultimul român s-a convins că guvernul României este de câţiva ani FMI, cu rezultatele dezastruoase izvorâte de aici: vezi cazul Argentinei din anul 2000. USL continuă aceeaşi politică a sistemului neo-comunist de la revoluţie, care a distrus economia şi a înrobit ţara intereselor marilor puteri economice, multinaţionalelor şi capitalului financiar transnaţional.

de Ionuţ Ţene | Napoca News

14 comments

  1. dictaturajustitiei

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cam la fel ziceam si eu :
    http://dictaturajustitiei.wordpress.com/2012/05/01/in-locul-salariilor-reintregite-pensiilor-marite-si-proprietatilor-retrocedate-ponta-ne-da-suspendarea-presedintelui-basescu/

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Oamenii au iesit in strada pentru a se schimba clasa politica, nu ca sa se schimbe ei intre ei.
    Dar ca la noi...ies 3 speriati in strada si ceilalti, asteapta sa le rezolve cineva problemele, fara ca ei sa se implice.Mentalitate de slugi...Inca avem comportamentul slugilor si nu a oamenilor adevarati!

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    "....Pleaca-ai nostri ,vin ai nostri,/Noi ramanem tot ca prostii /..."

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Din pacate, campaniile sustinute de educatie "europeana" isi spun cuvantul. Avem emisiuni in care toti jurnalistii latra facand spume, scuipand problemele grave cu care ne confruntam, creand impresia ca cineva e preocupat. Si teleleguma, careia i-a mai ramas - totusi - o farama de creier, fiind in stare sa emita o foarte scurta judecata, isi spune "Uite dom'le, ca cineva se agita!" Si ramane in aceeasi pozitie comoda...

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Si Ponta (de la poanta) e mason imputit!In fundul iadului sa se duca toti vanzatorii de neam,indiferent din ce partid fac parte!Amin!

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Imi cer scuze pentru limbajul meu licentios,dar sunt momente cand iti ajunge cutitul la os si nu mai poti tolera minciuna,obedienta si mai ales prostia!Pana nu iesim din UE,NATO si nu ne debarasam de mentalitatea de sluga,pana nu combatem imoralitatea in mod sincer(nu doar in campanii electorale),noi,romanii,vom fi o populatie,dobitoace in tarc,orice,numai OAMENI nu!

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Un englez a luptat ca 8 copii romani sa isi pastreze credinta in care s-au nascut, ortodoxia, desi s-au facut presiuni ca micutii sa fie trecuti la alte culte. Acum, parintele care i-a preluat are nevoie de ajutor!

    http://stiri.botosani.ro/stire/39023/Opt+copii%2C+un+preot+si+cativa+oameni+inimosi%3A+Haideti+sa+ne+crestem+noi+copiii%21.html

  8. levant akimitzian

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ce neo-comunism dom`le?

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Admin, pentru ce tolerezi limbajul unuia ca acel gogu langa icoanele Maicii Domnului?!

  10. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ADEVAR GRAIESTI! de ce admin ? apar astfel de cuvinte de ... linga ICOANA SI CHIPUL MAICII DOMNULUI ,daca vrei sa spui un adevar si sa marturisesti pe DUMNEZEU nu este necesar sa-l slujesti pe dracu cu astfel de cuvinte , indiferent daca in fata s-ar afla si iuda iscaoriteanu iar armele de lupta impotriva raului si a slujitorilor sai nu este doar o simpla "injuratura de strada " si cu asta am terminat , lupat impotriva raului si a aslugilor lui se duce "cu sabia cu doua taisuri" adica Cuvantul lui DUMNEZEU SI CU SFANTA CRUCE IN mana ...
    apropo cand am vrut sa postez cum trebuie sa fie facuta rugaciunea si ce trebuie citit in impresurari ,nevoi si necazuri de ce dle admin nu ai postat ? nu vreau asta pentru mine dar daca tot se doreste Marturisirea Adevarului DESPRE NEAM SI TARA , a DREPTEI CREDINTE adica CEA ORTODOXA SA O FACEM CU CURAJ si fara frica ,fara cenzura , caci frica nu-i de la Dumnezeu ci este de la dracu'.
    sper ca acest e cuvinte sa apara si sa nu mai fie iar cenzura !
    amin!

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @crestinul ortodox
      nu am idee la ce te referi cu acea rugaciune... nu am primit-o la comentarii.. e posibil sa fi intrat la spam, daca avea linkuri catre alte site-uri.

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    comentariul lui gogu a intrat fara a fi acceptat de mine, caci nu era la moderare.. iertare pentru sminteala... acum este blocat pt totdeauna

  1. Pingback: Guvernul FMI al socialistului Victor Ponta | Buciumul – Periodic de informaţie şi atitudine naţionalistă

  2. Pingback: ARTICOLE BLOGURI ORTODOXE (14.05.2012) « Saccsiv's Weblog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*