EVREOPA e Sodoma: UE face presiuni pentru recunoasterea casatoriilor sodomiste. In Basarabia legea ce acorda drepturi homosexualilor a fost adoptata. Protestul Bisericii nu s-a lasat asteptat

Parlamentul European ne baga fortat pe gat homosexualitatea

Într-o rezoluţie adoptată joi cu o largă majoritate la Strasbourg (430 de voturi pentru, 105 împotrivă şi 59 de abţineri), PE îşi “exprimă profunda îngrijorare faţă de evoluţiile care restrâng libertatea de exprimare şi libertatea de asociere pe baza unor concepţii eronate asupra homosexualităţii şi noţiunii de transgen”.

Potrivit PE, în diferite regiuni din Rusia, începând din 2006 încoace, au fost promulgate legi penale şi administrative împotriva “propagandei homosexualităţii”, iar Duma de Stat analizează o lege similară.

Parlamentul Ucrainei examinează, la rândul său, “două proiecte de lege depuse în 2011 şi 2012, care vizează să penalizeze «propagarea homosexualităţii», adică organizarea de reuniuni, defilări, acţiuni, manifestaţii şi evenimente în masă destinate să difuzeze în mod intenţionat informaţii pozitive despre homosexualitate”.

În Republica Moldova, unele oraşe şi raioane au adoptat legi de interzicere a “propagandei” homosexuale, declarate neconstituţionale de către Cancelaria de Stat.

PE “subliniază că aceste legi şi proiecte sunt incompatibile cu Convenţia Internaţională privind Drepturile Civile şi Politice”, la care Rusia, Ucraina şi Republica Moldova sunt parte, şi “îndeamnă Consiliul Europei să ancheteze asupra acestor încălcări ale drepturilor fundamentale, să verifice compatibilitatea lor cu angajamentele care decurg din aderarea la Consiliul Europei şi la Convenţia Europeană a Drepturilor Omului şi să ia măsurile care se impun”.

În plus, PE îndeamnă cele 27 de ţări membre ale Uniunii Europene (UE) să fie “exemplare” în lupta împotriva discriminării persoanelor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi transgen).

Apreciind că “drepturile fundamentale ale persoanelor LGBT sunt mai susceptibile să fie protejate dacă aceste persoane au acces la instituţi legale cum ar fi coabitarea, parteneriatul înregistrat sau căsătoria”, Parlamentul European îndeamnă cele 11 state membre UE care nu oferă aceste opţiuni să “ia în calcul să o facă”.

| realitatea.net

Basarabia: Legea cu privire la asigurarea egalității, adoptată!

Legea cu privire la asigurarea egalității a fost votată în Parlament cu 53 de voturi pro. Legea a fost aprobată în ambele lecturi. Împotrivă au votat deputații neafiliați din grupul socialiștilor, deputatul PLDM, Valeriu Ghilețchi, și deputatul PD, Oleg Sârbu.

Deși dezbaterea legii se anunța a fi una cu scandal, acest lucru nu s-a întâmplat. Liberalii, care s-au pronunțat în repetate rânduri împotriva adoptării legii cu sintagma „orientare sexuală”, au fost convinși pe ultima sută de metri, practic. Înainte de a purcede la examinarea legii, liberalii au cerut o pauză pentru întrunirea Alianței. Nu se știe ce au vorbit deputații AIE, dar asta i-a convins pe liberali să voteze pro.

Deputatul neafiliat Mihai Godea nu a fost prezent în sală în momentul votării legii. Acesta a părăsit ședința Parlamentului după ce propunerea sa, de a trimite legea la expertiză europeană, a fost respinsă.

Doar deputații neafiliați din grupul socialiștilor au criticat legea. „Deputații sunt impuși de fracțiune să voteze. Ni se propune să sfidăm credința noastră și constituția țări, să ignorăm părerea majorității cetățenilor RM. Susținând proiectul, AIE scrie o pagină neagră și rușinoasă în istoria noastră”, a declarat Veronica Abramciuc. Aceasta chiar i-a amenințat pe votanții legii. „De la nepoți și copii homosexuali „ne zarekaitesi”. Dumnezeu nu bate cu bățul”, a spus aceasta.

Lupu, la rândul său, a ținut să amintească faptul că legea nu va afecta instituția familiei în RM. „Legea nu formează condiții pentru suprimarea slujitorilor bisericii și nu pune sub risc normalitatea și tradițiile moldovenești”, a spus Lupu.

Legea cu privire la asigurarea egalităţii a stârnit un scandal enorm în societate din cauza sintagmei „orientare sexuală”. În lege se stipulează clar însă faptul că aceasta nu va afecta instituția familiei. Sintagma se stipulează doar în domeniul angajării în câmpul muncii. Astfel, se consideră dicriminatorii următoarele acţiuni din partea angajatorului: plasarea anunţurilor de angajare cu indicarea condiţiilor şi criteriilor care exclud sau favorizează anumite persoane, refuzul neîntemeiat de angajare, distribuirea diferenţiată şi neîntemeiată a sarcinilor de lucru şi hărţuirea angajatului la locul de muncă.

Amintim că aprobarea legii împotriva discriminării este una dintre condiţiile Uniunii Europene pentru oferirea regimului liberalizat de vize. Dacă va fi adoptată, legea privind egalitatea de șanse va intra în vigoare la 1 ianuarie 2013.

Jurnal.md

Declaraţia Mitropoliei Moldovei referitor la adoptarea Legii cu privire la asigurarea egalităţii

Considerăm că adoptarea de către Parlament a Legii cu privire la asigurarea egalităţii este o acţiune sfidătoare, care contravine normelor morale creştine. Solicitările repetate ale Mitropoliei Moldovei în plinătatea ei (slujitori şi mireni), adresate conducerii ţării de a exclude din proiectul de lege sintagma „orientare sexuală” au fost ignorate. Cererile Mitropoliei adresate instituţiilor abilitate din stat pentru crearea unor comisii mixte privind analizarea şi îmbunătăţirea proiectului de lege au fost trecute cu vederea, iar acţiunile au avut un caracter unilateral şi puternic influenţate de grupuri şi organizaţii din interiorul şi din exteriorul ţării, cărora nu le convine actualele principii după care trăieşte şi se dezvoltă societatea moldovenească.

Un exemplu elocvent al jocului duplicitar al politicienilor este modificarea denumirii legii care chipurile ar fi însemnat şi excluderea formulărilor şi pasajelor care urmau să legifereze practicele homosexuale şi să le aducă la nivel de normalitate. După cum s-a dovedit până la urmă, acesta nu a fost decât un truc pentru ca legea să fie votată fără vreun impediment din partea cetăţenilor nemulţumiţi de acest proiect.

Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove califică votul de astăzi al parlamentarilor, care se pronunţau anterior categoric că nu vor aproba o astfel de lege, un pericol pentru integritatea morală şi spirituală a societăţii.

Adoptarea Legii asigurării egalităţii ar putea atrage după sine şi grave tulburări în masă, de care se vor face vinovaţi cei care au legiferat săvârşirea acestei trădări a valorilor fundamentale ale neamului.

În această ordine de idei, Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove se declară împotriva stipulărilor ce ţin de drepturile minorităţilor sexuale, calificând drept un atentat la adresa identităţii creştine a poporului şi militează pentru modificarea acestei legi prin excluderea sintagmei „orientare sexuală”, precum şi a tuturor punctelor şi referinţelor cu privire la minorităţile sexuale.

Ţinem să subliniem faptul că nu încercăm să instigăm la ură împotriva unor categorii de cetăţeni ai ţării noastre, ci doar să ne apărăm valorile şi tradiţiile, pentru a oferi tinerei generaţii o educaţie sănătoasă şi demnă, în spiritul învăţăturii creştin-ortodoxe, care a stat la baza genezei poporului nostru şi prin care am supravieţuit de-a lungul timpului în pofida nenumăratelor intemperii istorice prin care ne-a fost dat să trecem.

 + Vladimir, Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove
| mitropolia.md

Studenţii Ortodocşi Români din Basarabia: “Parlamentul de la Chişinău a dat start procesului de sodomizare a ţării”

Legea  cu privire la asigurarea egalităţii a trecut astăzi de Parlament. Proiectul a fost aprobat în ambele lecturi, cu votul majorităţii celor prezenţi. Împotrivă s-au expus grupul parlamentar al socialiştilor, dar şi doi deputaţi din sânul Alianţei – democratul Oleg Sîrbu şi liberal-democratul, Valeriu Ghileţchi. Ultimul spune că a votat împotrivă din considerente morale.

Propunerea socialistei Abramciuc  ca proiectul să fie votat în mod secret, a fost respinsă. Aceasta afirmă că  deputaţii au fost obligaţi să voteze colectiv, chiar dacă unii nu acceptă Legea.

Liderul PL, Mihai Ghimpu a cerut ca proiectul să fie supus votului cât mai repede pentru că are programată o vizită de serviciu în afara ţării şi întârzie la avion.

Deputatul democrat, Igor Corman a explicat că există riscul ca cetăţenii Republicii Moldova să rămână dezamăgiţi, dar oricum Legea este necesară.

”Adoptarea acestei Legi nu ne acordă nici pe departe liberalizarea regimului de vize. Riscul este foarte mare că cetăţenii vor rămâne dezamăgiţi. Noi nu suntem eurosceptici, dar suntem eurorealişti, să fim cinstiţi cu oamenii şi să nu facem promisiuni grăbite”, a conchis Corman.

Menţiune ASCOR: Este cel mai grav act de trădare comis de conducerea ţării în faţa acestui popor în ultimii 2000 de ani.  Trebuie sa fii foarte decăzut moral ca să poţi adopta o asemenea lege. Probleme mult mai grave sunt în această ţară nerezolvate, tineri discriminaţi din lipsa locurilor de muncă, zeci de mii de oameni muncesc peste hotarele ţării din acelaşi motiv, iar protipendada de la Chişinău se îngrijeşte de problemele false ale homosexualilor. Cum vor putea aceşti oameni să privească în ochii părinţilor care le-au dat viaţă, sau în ochii copiilor care peste câţiva ani vor fi învăţaţi că a fi homosexual este ceva normal? ASCOR condamnă deputaţii care au îndrăznit să aprobe această lege, şi considerăm că aceşti oameni nu sunt demni de a conduce un stat şi nu au nimic în comun cu Republica Moldova, cu cetăţenii acestei ţării şi nici cu principiile moral – spirituale.

sursa: ASCOR

9 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    E nou doar pentru Basarabia. Incercati sa va uitati la toate cele de mai jos ca sa va vedeti viitorul. Necesita ceva engleza si rabdare:
    http://www.youtube.com/watch?v=MQNitCNycKQ
    http://www.youtube.com/watch?v=HNQQir-DfEM&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=yaZUEEPNwiU&feature=relmfu
    http://www.youtube.com/watch?v=Qb9IwW9x1ps&feature=relmfu

  2. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://www.youtube.com/watch?v=XjL0fAVTAnw&feature=related

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Este normal sa ceara asa ceva,doar si UE-ul este condus de homosexuali!Anglia are ministri homo,cintaretul acela grozav care o plingea pe Diana,este un scrintit homo,si mai sunt nenumarate exemple de acest gen.Aceste apucaturi ar trebui aspru pedepsite,mergind pina la eliminarea fizica a practicantilor!Romania trebuie sa iasa grabnic din aceasta uniune nenorocita,aderarea la ea ne-a adus numai si numai necazuri si va duce in final la distrugerea tarii!Toti,adepti si sustinatori ,sa fie supusi unui examen psihiatric,nu se mai poate tolera existenta acestor dezaxati in mijlocul oamenilor normali!Biserica trebuie sa se implice si mai mult in actiunea de propovaduire a invataturilor crestine in ceea ce priveste familia si convietuirea intre oameni,iar adeptii practicilor homo sa fie facuti de ris in public si mai ales sa fie inlaturati din viata sociala,sa fie inlaturati din orice serviciu,nu este nevoie de asemenea specimene intre oamenii normali!

  4. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    O CREDINTA , UN NEAM si O TARA !

    sa ne iubim TARA /
    caci FRUMOASA este
    sa ne iubim CREDINTA /
    ca in ADEVAR DAINUIESTE /
    ORTODOXA in CUVANT SFINTIT /
    DE HRISTOS SI APOSTOLI PECETLUIT /
    iar TRAIREA IN ORTODOXIE/
    sa nu uitati romani SA NE FIE /
    ADEVARATA BOGATIE /
    caci restul nimic se cheama /
    si nu sunt ce par a fi /
    O CREDINTA , UN NEAM si O TARA !/
    SA AVEM CREDINTA /
    SI VOM AVEA BIRUINTA /
    caci DUMNEZEU nu ne va uita /
    fie INCERCAREA cat DE grea /
    noi ATAT sa nu uitam /
    de ORTODOXIE /
    TRAIREA IN ADEVAR
    DE ACESTEA /
    SA NU NE LEPADAM/
    si la antihristi sa nu ne plecam./
    CRUCEA SFANTA SA n-o lasam/
    CACI ESTE A NOASTRA CRUCE/
    CE DEPARTE O VOM DUCE /
    ca tot raul piara , din tara sa piara /
    piara din GRADINA DARUITA /
    de MAICA DOMNULUI SFINTITA /
    DE SFINTII si EROII Acestui Neam/
    oropsit si prigonit /
    insa poate , NU la nesfarsit !/
    si CREZUL nostru atat sa fie /
    ORTODOXIE , NEAM si TARA /
    UNITI TOTI intr-un CUVANT /
    si CU DUMNEZEU IN GAND /
    PE AICI NU SE TRECE ,/
    CACI , DUMNEZEU VA FACE LEGE /
    CU AL SAU CUVANT/
    pe acest pamint/
    Pamint Bogat /
    dar mult pradat /
    de tradatori de neam si tara /
    ce in fata antihristilor se plecara /
    si obarsia si-o uitara ./
    Sa ne iubim TARA /
    caci FRUMOASA este /
    sa ne iubim CREDINTA/
    CA IN ADEVAR DAINUIESTE /
    Amin!

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Altercatii la Moscova, in urma unui manifest al poponicilor....s a lasat cu retineri si de la poponici si de la frattii nostri,i rusi, care au manifestat contra homosexualitatii!
    http://unimedia.md/?mod=news&id=48155

  6. legionarulortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    —VIDEO “OBLIGATORIU” DE VAZUT—
    —VIDEO “OBLIGATORIU” DE VAZUT—
    —VIDEO “OBLIGATORIU” DE VAZUT—…….ATITUDINE PUBLICA, A CRESTINILOR ORTODOCSI DIN REPUBLICA MOLDOVA………………..VIDEO IN PARTEA DREAPTA!
    http://www.info-prim.md/

    "...SA FIE DATI NOMINAL, ANATEMEI..." ! PFFFFFFFFFFFFF CE CURAJ AU FLACAII ASTIA!

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    uitati-va la tanti ce are la gat in jurul minutului 1:20sec.are o stea in cerc!!!!>http://www.youtube.com/watch?v=qk2TZafLhaQ&feature=player_embedded#!

    • legionarulortodox

      Traiasca Legiunea si Capitanul!

      DA AIA CU VOPSEA IN CAP...............UITATI-VA LA 2:44, CE FEL IL DA CU AGHIAZMA PE POPONICI......... :)))))))))))))))))))))))) HAI CA RAZI....................IL DA CU AGHIAZMA SI II CANTA O MELODIE BISERICEASCA....CHIAR DACA MAI GLUMIM, PROBLEMA E SERIOASA!

  8. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    sunt satanisti-cu pentagrama inchisa !

    ai mila DOAMNE si de noi/
    ca lupu paznic o'fost pus la oi ..."
    amin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*