Mitropolitul Vladimir este rugat să nu permită premierului Vlad Filat să urce în scena din faţa Catedralei Mitropolitane în noaptea Învierii şi să nu-i înmâneze Focul Haric atât timp cât acesta nu se va pocăi public. Apelul este făcut de către un grup de tineri ortodocşi. Aceştia spun că Vlad Filat este autorul „fărădelegii nediscriminare”, care ar urmări subordonarea majorităţii creştine faţă de minoritatea sexuală.

În apelul către Mitropolit, tinerii ortodocşi, din diferite parohii ale Bisericii Ortodoxe, spun că sunt îngrijoraţi şi indignaţi, în acelaşi timp, de faptul că i s-a permis şi în acest an prim-ministrului Vlad Filat să finanţeze, să organizeze şi să răspândească creştinilor Focul Haric în seara Învierii.

„Acest şef de guvern a rănit şi continuă să rănească Biserica Ortodoxă. Acesta nici nu se mai sfieşte să arate ura faţă de Biserică şi faţă de tot ce înseamnă normalitate şi valoare. Mai mult, am fost martorii începerii unei represiuni anti-bisericeşti nemaivăzute la noi din perioada bolşevică, în special prin percheziţionarea bisericilor, intimidări, dezinformări şi cenzurarea dreptului la libera exprimare”, a spus Ion Pelin, membru al grupului de iniţiativă, la o conferinţă de presă.

Tânărul a adresat Mitropolitului şi câteva întrebări, spunând că sunt întrebări fireşti ale credincioşilor pe care îi reprezintă. „De ce să vă spurcaţi chipul şi sufletul făcându-vă părtaş la PR-ul de Paşti prin care acest aventurier urmăreşte să-şi ridice ratingul electoral? De ce în loc să-l opriţi de a participa la cele sfinte pentru lucrarea sa anti-bisericească, Înalt Preasfinţia Voastră nu doar că îl împărtăşiţi, ci şi îl lăsaţi să participe la răspândirea Luminii Sfinte?”, a întrebat Ion Pelin.

Tinerii se arată nedumeriţi de faptul că secretarul de stat, Victor Bodiu, care spun ei ar fi valetul lui Vlad Filat, este lăsat să facă parte din delegaţia pentru aducerea Focul Haric. Tinerii spun că în 2010 acesta ar fi spus că pogorârea Luminii ar putea fi o simplă iluzie optică, necinstind în acest fel credinţa creştină.

Tinerii au făcut apel şi către toţi credincioşii să ia atitudine şi să nu participe la acţiunea de imagine a lui Vlad Filat şi să nu ia Lumină din mâinile lui. Potrivit tinerilor, Mitropolia Moldovei îşi permite să cheltuiască banii proprii pentru a aduce Focul Haric sau creştinii ar putea pune mână de la mână pentru această acţiune, fără să apeleze la ajutorul Guvernului.


La conferinţa de presă tinerii au împărţit reprezentanţilor mass-media următoarea Adresare:

ADRESARE către MITROPOLITUL MOLDOVEI

Înalt Preasfințite Mitropolite Vladimir!

Noi, tineri creştini ortodocşi din diferite parohii ale Bisericii Ortodoxe, sîntem îngrijoraţi și profund indignați de faptul că i-ați permis şi în acest an Prim-Ministrului Filat să finanţeze, să organizeze și să răspîndească creştinilor Lumina Sfîntă, în seara Sîmbetei Mari.

Cunoaşteţi prea bine că acest şef de guvern a rănit și continuă să rănească ca nimeni altul Biserica Ortodoxă, în special întreaga comunitate a poporului creştin. Pentru nimeni nu mai reprezintă un secret că Vladimir Filat este autorul moral şi politic al „fărădelegii nediscriminare” care prevede de facto, în varianta dictată de guvern, subordonarea majorităţii creştine faţă de minoritatea homosexuală finanţată de peste hotare. După 16 martie, acesta nici nu se mai sfieşte să-şi arate ura faţă de Biserică şi de tot ceea ce înseamnă normalitate şi valoare. Mai mult, am fost cu toţii martorii începerii unei represiuni antibisericeşti nemaivăzute la noi din perioada bolşevică, în special prin percheziţionări prin biserici, intimidări, dezinformări, cenzurarea dreptului la libera exprimare ş.a.

În aceste condiţii, vă adresăm deschis şi sincer următoarele întrebări fireşti:

  • De ce să vă spurcaţi chipul şi sufletul, făcîndu-vă părtaş la PR-ul de Paşte prin care acest aventurier urmăreşte să-şi ridice ratingul electoral pe seama unui eveniment strict creştin: răspîndirea Luminii Sfinte?
  • De ce în loc să-l opriţi de la a participa la cele sfinte pentru lucrarea sa antibisericească, sfinţia voastră nu doar că îl împărtăşeşte în Duminica Floriilor, ci îl şi lasă să finanţeze integral şi să participe cot la cot cu Dvs.  la răspîndirea Luminii Sfinte?
  • De ce să vă lăsaţi turma să fie amăgită în cel mai cinic mod de către prim-ministru, precum că ar fi ortodox şi binefăcător al Bisericii?
  • De ce îl lăsaţi şi pe valetul prim-ministrului, Victor Bodiu, să facă parte din delegaţia bisericească care va aduce Lumina Sfîntă, în condiţiile în care acesta a declarat deschis în 2010 că nu exclude că pogorîrea Luminii ar fi o banală iluzie optică? De cînd Mitropolia aruncă mărgăritare în faţa necredincioşilor?
  • De ce să alegeţi calea compromisului dintre Dumnezeu şi Satana în loc să mergeţi pe calea strîmtă şi nebănoasă a mărturisirii şi apărării credinţei faţă de guvernanţii finanţaţi de peste hotare?

Din aceste motive, pentru a nu profana atmosfera sfîntă a Sărbătorii care vine, Vă rugăm cu tărie, Înalt Preasfinţite Vladimir, să nu permiteți cetățeanului Vlad Filat să urce pe scena Catedralei, nici, cu atît mai mult, să nu-i înmînați Lumina Sfîntă, atît timp cît nu se va pocăi public și nu va înceta să atace pe faţă şi pe ascuns Biserica Ortodoxă.

Nădăjduind la un răspuns pe orice cale deschisă, îl rugăm pe Dumnezeu să vă dăruiască trezvie duhovnicească, rezistenţă la presiunile de orice culoare şi înţelepciune pentru a vă duce turma către Rai, nu către moarte veşnică.

În final, venim cu următorul îndemn: dacă poziţia Mitropoliei nu se va schimba, îndemnăm pe toţi cei care se consideră creştini să ia atitudine şi să nu se facă părtaşi la PR-ul electoral al lui Vladimir Filat de Paşti.

Grup de iniţiativă al tinerilor ortodocşi,
12 aprilie 2012, Joia Mare

| mdn.md

Cititi si: ACOM “Fericita Maică Matrona” și-a făcut publică poziția față de trădarea mitropolitului și față de anticreștinul Filat