Acad. Dinu C. Giurescu : “Când vinzi resursele minerale, practic falimentezi o ţară şi o ştergi de pe harta lumii”

Academicianul Dinu C Giurescu, un neobosit luptator pentru interesele nationale romanesti, considera ca statul roman se apropie de o dezintegrare. Afirmatia se bazeaza pe analiza cunoscutului istoric, aducind ca argument cedarea pe nimic a resurselor naturale si a vinzarii actiunilor statului roman din companii strategice.

Iata gandurile academicianului Giurescu, ce vor fi detaliate in emisiunea de azi :

“Când vinzi resursele minerale, practic falimentezi o ţară şi o ştergi de pe harta lumii.
O asemenea vânzare este, alături de regionalizare, cea mai dură lovitură dată integrităţii statului român.
În condiţiile actuale mai ales, când globalizarea şi-a dovedit din plin limitele, când fiecare ţară îşi conservă resursele ca o temelie a existenţei statale, preşedintele, guvernul şi majoritatea parlamentară a României, vor să dea aproape de pomană, bogăţiile ţării.
Ce se ascunde în spatele acestor lucruri, lăsăm pe fiecare din dvs. să judecaţi.

În ce stare gravă se găseşte ţara, pe ce mâini a intrat, când personaje importante se transformă în misiţi pentru prăpădirea bogăţiilor României? Ce viitor mai poate avea un asemenea stat?

La acestea se adaugă aşa-zisele privatizări în procente de 10-15-20%: Transelectrica, Transgaz, Romgaz, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, 3 filiale ale companiei Electrica, Tarom, Salrom, Aeroportul Bucureşti, deocamdată procentele sunt modeste, dar suficiente pentru a extinde aşa-zisele privatizări.

În perspectivă, forţele active ale înstrăinării se repede şi pe alte resurse (vezi Poşta Română, CEC, fondurile de pensii) adică toate acele componente care în fond ţin de siguranţa naţională.

Considerând atare realităţi dacă ele se dezvoltă în continuare putem vedea viitorul României. El este acela al unei colonii.

Definiţia coloniei: „teritoriu ocupat şi administrat de o naţiune străină şi care este dependent de aceasta pe plan politic, economic, cultural etc.“ (Dicţionarul Enciclopedic, vol. I, A-C, Editura Enciclopedică, 1993).

În această definiţie naţiunea se înlocuieşte cu finanţele internaţionale, inclusiv cu Fondul Monetar Internaţional, cu monopolurile şi companiile internaţionale etc.”

8 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    tot respectul pentru sustinerile academicianului, da.... faptele, unde sunt faptele efectiv ?
    E un lucru bun si faptul ca se discuta, ca se spune, dar daca ramanem doar la acest nivel, e in zadar discutia !
    Sf. Mucenici ai inchisorilor AU FAPTUIT, nu au ramas la stadiul de ,,sa vorbim discutii,,Au luat arma in mana si pentru asta au putrezit in inchisori !
    Cred ca in aceste vremuri avem nevoie de FAPTE !
    si sta in puterea fiecaruia dintre noi sa facem ceva. Cum ? F. simplu - refuzand sistematic sa ne supunem ordinelor venite de deasupra - problema e alta - frica de atitudine - suntem buni doar de gura, ca la fapte...
    desi avem atatea exemple - Sf. Martiri in fata carora ma inchin - si aici il includ si pe Capitan ! refuzam sa ne intoarcem catre modelul lor.
    trist dar adevarat...
    bucovineanul...

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Actiunile cutezatoare si neasteptate ale marilor cercetatori, savanti, tehnicieni, care ne-au lasat mostenire descoperirile lor au dat rezultate datorita harniciei, perseverentei si inteligentei.Ei nu s-au dat batuti in fata nici unei piedici, fiindca au reusit sa-si urmareasca pana la capat telul.

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    jos basescu ,odata pentru totdeauna , asta nu este DECAT UN TRADATOR , DE TARA NU SE MAI POATE

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    intradevar trebuiesc idei , dupa care sustinute de popor , cat timp nu venim cu propuneri se vor gasi baieti destepti ca BASESCU SA VANDA TARA

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nu trebue sa il invitam noi pe Basescu sa iasa din scena. El circula dupa cum i-se dicteaza. Orice ofiter este obedient superiorilor sai, nu?
    Niciun guvern de dupa '90 nu a servit interesele ţarii. TOT ceea ce s-a instrainat si distrus s-a facut cu complicitatea romanilor." Serviciile" au dat amploare teoriei conspiratiei externe, prin aceiasi oameni care anuntau in decembrie '89 ca este otravita apa si arabii se ascund in reteaua de canalizare a Bucurestiului. Stand cu ochii pe unguri , nu mai eram atenti la tiganii care dezmembrau sistemul de imbunatatiri funciare, la patrimoniul imobiliar care se vindea prin intermediarii notariali romani, la ascensiunea aiurisanta a gainarilor bisnitari deveniti oameni de afaceri. Bucuria romanilor de a vedea in fruntea tarii un presedinte intelectual si un guvern al elitelor opozitiei s-a transformat in rusinea de a constata ca tara a fost luata in primire de un om laş si niste oportunisti frustrati, dispusi sa serveasca mai multor stapani, pentru un cont deschis "à vie" prin banci straine.
    Agentiile de stiri europene anunta faptul ca CE va lua masuri impotriva Argentinei care a decis nationalizarea unei mari companii petroliere controlata de grupul spaniol Repsol . Media romaneasca nu comenteaza.
    Ministerul nostru de externe a decis cantonarea la Timisoara a peste 300 de refugiati sirieni. Deasemeni presa si opinia publica nu pune intrebari. De ce nu i-a trimis direct in Franta, tara responsabila pentru declansarea miscarilor arabe?Sau in Germania, caci au ajuns la noi din Turcia?
    Postul de televiziune Antena 3 a fost scos din joc in acest moment. Nu pentru promovarea unui comportament violent si a unei atitudini ireverentioase, nu pentru ca agresau sistematic ortodoxia si afisau ostentativ simboluri masonice, ci pentru ca urmau sa abordeze subiectul incendiar al afacerilor portuare. Ce face breasla jurnalistilor profesionisti in acest caz? Tace.
    Domnul Profesor Giurescu are dreptate. Din pacate, adevarul nu mai tulbura constiintele politicienilor romani si asta pentru ca nu isi iubesc ţara. Cum spunea ţaranul nostru, nu au nici rusine de oameni, nici frica de Dumnezeu.

  6. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Atunci, ce este de facut ? oameni buni ! ,romani -crestini! caci viermele a intrat adanc in 'trupul' acestei Tari si acestui Neam ,nu se mai poate indura atata corvoada si mizerie , atata stricaciune ce se impute pe fiece zi ce trece ....DOAMNE / Oare nu vii mai curand ? / caci doar numele de roman-crestin /ne-o mai ramas in asta' glie/si sclavi tinuti , zalog pe Ast Pamint in vesnicie ! O ,Doamne ! / pana cand ?/ si pana cand ?/
    Amin!

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    O REVOLUTIE SPONTANA ,, ASA CUM TREBUIA FACUTA IN 89 , SA FACUT SI SE FACE IN EUROPA
    ACTUALA ,, SA NE CUNOASCA ADEVARATA FATA , SI SA NE RESPECTE EUROPA ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*