A fost facut public microcipul medical implantabil, incarcat cu doze de medicament, lansate de un calculator de la distanta

Cercetătorii de la MIT au anunţat o reuşită desprinsă parcă din filmele science-fiction: testarea, în premieră, a unui microcip inserat sub piele în scop medical. Acest microcip livrează doze precise de medicament la perioade de timp prestabilite.

Testul a fost efectuat pe şapte femei din Danemarca cu o vârstă medie de 60 de ani. Microcipul a funcţionat fără probleme în teste, eliberând sub pielea pacientelor până la 19 doze zilnice dintr-un medicament anti-osteoporoză. În mod normal, medicamentul era administrat sub formă de injecţie.

Implantul s-a dovedit a fi fără efecte secundare, iar testele au arătat că medicamentul a fost la fel de eficace ca atunci când era administrat sub formă de injecţie zilnică.

Experţii estimează că va mai dura aproximativ 4 ani până când microcipul va fi lansat pe piaţă. Atunci când va fi disponibil, acesta va permite pacienţilor care necesită medicamente injectabile să înlocuiască seringile cu ac cu acest microcip.

Microcipul va putea fi folosit pentru medicamentele ce tratează scleroza multiplă, artrita reumatoidă, pentru chimioterapie, hormoni şi chiar pentru vaccinuri, estimează cercetătorii.

Unul dintre autorii cercetării, dr. Robert Langer de la MIT, afirmă că “este o tehnologie din «Star Trek», dar acum devine realitate”.

Langer afirmă că ideea acestui microcip medical i-a venit în urmă cu 15 ani, atunci când urmărea un show televizat despre modul în care sunt produse microcipurile din industria computerelor. Langer a lucrat cu colegii săi de la MIT în anii ’90, studiind ideea unui microcip medical şi publicând primul studiu pe această temă în 1999.

Microcipul conţine mai multe mini-rezervoare ce găzduiesc dozele de medicament şi un transmiţător wireless ce este folosit pentru a comunica cu un computer portabil. Un chirurg implantează microcipul printr-o incizie măsurând 2,5 centimetri, operaţia necesitând doar anestezie locală. Fiecare mini-rezervor conţine o singură doză de medicament, iar atunci când microcipul primeşte instrucţiunea de a elibera o doză în organism, implantul transmite un impuls electric către mini-rezervor, topind membrana şi permiţând medicamentului să se răspândească în corp.

Pacientele care au participat la test s-au declarat mulţumite de dispozitiv, afirmând că nu l-au simţit după ce a fost implantat şi declarând că ar fi dispuse să repete procedura.

Doctorii afirmă că microcipurile prezintă mai multe avantaje faţă de metodele convenţionale de administrare a medicamentelor: pacienţii au o experienţă comfortabilă, iar dozarea automată asigură că medicamentele sunt luate la timp, în dozele prescrise de doctor. Cine garantează că aceste doze nu pot fi eliberate mai multe odată de către cine cineva rău intenţionat?

Cercetătorii intenţionează să conceapă un microcip dotat cu 365 de rezervoare, pentru a avea suficiente doze pentru un an de tratament. Oamenii de ştiinţă afirmă că va dura aproximativ 2 ani până la realizarea acestuia, urmând să fie nevoie de alţi 2 ani pentru aprobarea microcipului de către autorităţile competente.

| Descopera.ro, CNN şi WSJ

13 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=umUAiN3AloU#!

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Batiuska Vasile...Dumnezeu, sa-l odihneasca, in Imparatia, Lui !

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    sunt curios ce mai zic acum cei sceptici in privinta perversitatii sistemului... iata dovada ca se lucreaza din plin la cipuire... sa fim cu luare aminte

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Batiuska Vasile, roaga-te pentru noi preamult pacatosii!

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne Ajută!
    Nu mai e printre noi părintele care vorbește acolo?

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Atat de spalati pe creier trebuie sa ajungem incat sa solicitam cipuri!
    Deocamdata, cipurile se pun prin viclesug celor pedepsiti si celor prea importanti... Unii dintre ei mai si mor.... de inima! Se mai pune si unor bolnavi.

    Cine poate verifica ce substante contine cipul respectiv? Printre dozele de medicamente, o mana criminala poate pune si o doza cu substanta letala care poate fi utilizata la nevoie! Asta da libertate!

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Suntem la rascruce de drumuri. Omul bionic si omul natural. A merge mai departe pe latura naturateti e un lucru firesc daca ai credinta si iti canalizezi cercu tau spiritual cu universalitatea ceresca. A merge pe drumu stiintei inseamna a depune armele, a fi sclav si supus unei entitati pe care nu o vei cunoaste niciodata decit in lumea virtuala.

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    frumos videoclip cel cu parintele Vasile Novikov Vesnica lui pomenire! 😀

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Pacat ca se intrerupe subtitrarea in momentul cand batrana se "dezlantuie",eram curios sa vad ce zice.

  10. Anda Barbulescu

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Catre admin,
    Imi cer iertare daca pb pe care o ridic nu are legatura directa cu subiectul de fata.
    Am aflat chiar azi ca daca nu accepti noile carduri de sanatate cu cip, chiar daca platesti asigurarile cu pricina, nu mai ai nici un drept in sistemul de sanatate de stat, ca si cum nu le-ai plati. Putem verifica aceasta informatie?
    Cu sau fara 666,nici nu mai conteaza, cred ca eventualul nostru accept ne face partasi la un pacat strigator la cer – 25 mil euro cheltuite pe aceasta tehnologie pur satanica, in timp ce bolnavii se sting in dureri cumplite.Nu mai zic de faptul ca si cardul propriuzis tot de bietul om trebuie platit si nici de toate celelalte aspecte distructive comentate deja si aici.
    Mi se pare o culme a sadismului – sa-ti obligi prizonierul sa-si cumpere catusele, caci asta fac acum cu noi.Oare nu se mai poate face nimic in plan omenesc? Asta, pe langa lupta cu armele Duhului,se subintelege.
    Multumesc!

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @Anda Barbulescu
      Pan o sa verificam exact cum stau lucrurile, stiam acelasi lucru. Ca doar in cazuri de urgenta esti primit la spital fara a avea asigurarea, mai nou pe baza de cip. Se apropie acele momente tragice, in care cei care nu accepta cipul vor avea de indurat anumite privatiuni... vitale. Domnul sa aiba mila de noi.

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Am sa prefac stiinta lor in nebunie: cumstau de fapt lucrurile in fapt...pai cum sa stea cam ca in bancurile cu Radio Erevan personajul din imagine daca nu ar fi cocosat, schiop, cu chelie si burtica , ar fi o tanara foarte atragaoare. Deci si in aceste studii ca si in altele din genericul demonstrarii ca cercul este patrat, stau....mai mult in capul "inventatorului" acestui dispozitiv si al celor care il folosesc. Asadar in capul lor se declanseaza la comanda de la centrul de partid unde se fac toate asigurarile de nesanatate ale zilelor noastre...se declanseaza o mica crziza psihopatica ori de cite ori pacientul are nevoie de drog....criza este declansata de la distanta si este din genericul cum sa ma tembelizez in duhul vremii si sa cred in cai verzi pe pereti....Este scris ca ispita trebuie sa vina in lume insa vai de cei prin care vine, deci promotorii acestei stiinte a dementei sunt primii dintre cei care beneficiaza de efectele ei. In rest, toate bune, masina de abtiguieli si naluciri adica PC-ul arata ca da baaaaa--iata medicamentul s-a si declansatara in sistem, iar pacientul daca n-ar fi murit demult ar fi chiar intr-o stare foarte buna.
    Industria farmaceutica din tarile dezvoltate in stiinta moartii cu guler alb prin asta paraziteaza bietii oameni bolnavi, iar cind farmacia da mana cu IT-ul , in loc de 1 capusa, avem iata 2...si toate prin asigurari in regula ...Acum

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Calculatorul este nebunul confabulator al satanei...materialele prezentate in el sunt diferite de cele din realitate, prezentate prin carti de exemplu. Tot mai multe tari au dat puterea acestui dement si si-au mutat toate resorturile vitale in bojogii acestei blestematii, dupa prototipul marii curve a babilonului care este staulul aservit fiarei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*