[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=A_P_EiV07Nc]

Gabriel Cadis, liderul Asociatiei Crestinilor Ortodoxi din Jaffa, partea sudica, antica, a orasului israelian Tel Aviv, a fost ucis, in timpul unei procesiuni religioase prilejuite de Nasterea Domnului, dupa calendarul vechi, de catre un atacator imbracat ca Mos Craciun.

Acestea sunt informatiile emise de comunitatea religioasa locala, preluate de Haaretz. Politia a arestat 6 localnici din regiunea locuita, cu preponderenta, de arabi, dar se presupune ca omorul nu este de natura etnica sau religioasa.

Mediile israeliene anunta ca liderul crestin a fost injunghiat cu un cutit, in timpul procesiunii religioase, prilejuite de Nasterea Domnului, dupa vechiul calendar. Atacatorul a fugit, ascunzandu-se in multime, fiind imbracat ca Mos Craciun.

Ranit grav, Gabriel Cadis, in varsta de 60 ani, a fost transportat la spital, unde s-a constatat decesul.

De profesie avocat si contabil, Gabriel Cadis conducea comunitatea ortodoxa locala desi nu este prelat. In decembrie, el a fost reales pentru a treia oara in functie, ceea ce potrivit mass-media locale ar fi provocat tensiuni intre Cadis si diferiti rivali.

Crestinii reprezinta mai putin de 5 la suta din populatia Israelului, o tara a carei principala minoritate religioasa este reprezentata de musulmani. Cadis era arab, ca, de altfel, si cei suspectati de uciderea lui.