Cine are demnitate spune raspicat: Jucatorul Basescu a pierdut tot! Jandarmeria demonstreaza ca ne aflam intr-un stat politienesc

La loteria guvernării Băsescu a pierdut tot. Inclusiv demnitatea. I-a mai rămas nevasta cu care să meargă intr-un concediu nelimitat. Derularea ultimelor evenimente arată că guvernul este incapabil să facă faţă nici celei mai mici confruntări cu poporul. Doar frica excesivă, lipsa de demnitate şi responsabilitate  şi  un total dezgust  pentru oameni i-a făcut pe guvenanţi să ceară jandarmilor utilizarea forţei. Nici un om cinstit nu pune biciul pe nişte oameni paşnici. Violența naște violență. Reacţia guvernului a fost iresponsabilă iar declaraţiile târzii şi inutile. Imaginile din ultimele zile vor pune capăt definitiv carierei politice a lui Traian Băsescu şi partidului său. E doar o chestiune de timp. Imaginea minerilor bătuți la Costești a scos, în timp,  PNȚCD de la guvernare. Românii votează cu inima. Imaginea unui protestatar  aruncat ca un câine în duba poliției e  mai tare decât 100000 sloganuri electorale. Protestatarii din aceste zile au reuşit până acum  temporizarea reformei sănătăţii şi compromiterea definitivă a locomotivei Băsescu. Este posibil ca pe linia moartă, Băsescu și ai lui să nu plece singuri. S-ar putea să fie însoțiți de UDMR. Pentru totdeauna!

| Emilia Corbu

20 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sa dea Dumnezeu sa nu mai existe in veci UDMR, cat despre Basescu, sa il ajunga blestemul poetului neamului: "Cine tine cu strainii/ Manca-i-ar inima cainii/ Manca-i-ar casa pustia/ Si neamul nemernicia."

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sunt de acord cu dvoastra, dar jandarmii nu au pus "biciul" pe oamenii pasnici, ci pe cei care au vandalizat Piata Universitatii, pe cei care au aruncat cu sticle incendiare, caramizi etc. Sa nu-i bagam in aceesi oala pe cei care au protestat pasnic cu cei care au inteles sa distruga si sa loveasca tot ce gaseau in cale ( inclusiv pe aproapele sau, fie el si jandarm). Poate mi-a scapat mie ceva?

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ luciana Da, ti-a scapat. 1.Protestele pasnice nu cred ca vor imblanzi vreodata o fiara cu chip de om, un dusman perfid si fatarnic al romanilor ortodocsi: Traian Basescu. 2.Judecatile lui Dumnezeu si caile lui sunt abis, iar el poate lucra si prin membrii unor galerii de fotbal, fie ea si vestita peluza "Catalin Haldan". 3.Nu ai mai multe drepturi decat acesti tineri violenti in fata lui Dumnezeu, si toate sufletele sunt egale. Ei au fost impinsi la marginea societatii. Tu care esti informata sau eu nu am actionat la timp, si aceasta datorie de 100 de mld si jaful tarii se intoarce catre ei. De ce sa plateasca ei pentru nepasarea noastra? de ce sa sufere ei pentru ca noi tacem ca lasii? Uite ca poate asa vor ei: sa distruga, sa il alunge pe acest sacal perfid, ca cu alde intelectuali fricosi... Uite ca poate asa vor ei: vor sa vina sa dea foc, sa se razbune pe tine care ai platit taxe lui Base... Da, inca ar mai fi multe de spus!!! Cinste lor!!! Respect pentru toti manifestantii!!!

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Imi place blestemul lui Mihai.De l-ar ajunge mai repede pe Basescu si toti care sint vinovati de ceea ce s-a intimplat in Romania dupa 1989.

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Site-ul :http://altarulortodox.blogspot.com/

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ Danielo
    1. Din pacate uitam sa intindem si celalat obraz, dupa porunca domnului Hristos. Asta nu inseamna ca trebuie sa stam in banca noastra si sa ne supunem marsaviilor si nedreptatilor la nesfarsit, ci sa protestam pasnic, sa le dam o lectie de demnitate. Nu ne putem cere respectul cu ciomagul. Ar insemna sa fim de acord si cu violenta domestica: cine nu e de acord cu capul familiei merita o corectie.
    2. Eu chiar nu vreau sa judec pe nimeni, judec doar atitudinea care s-a luat; cu ce ne deosebim de aceea pe care ii hulim astazi daca vom continua sa ne lovim unii pe altii si sa distrugem totul in cale. Nu cumva semanam un pic cu cei care au distrus vechile fabrici si uzine dupa Revolutie? Important este sa nu picam din lac in put, tara a fost distrusa permanent dupa Revolutie, nici un fost, actual guvern (presedinte) nu mai merita increderea noastra.
    3. Nu se pune preblema sa am mai multe drepturi decat acei tineri. Atitudinea mea nu tine neaparat de cat de informata am fost. Dupa parerea mea, ei seamana cu Baraba care prin sabie si razboi lumesc credeau ca le va face dreptate Hristos Domnul si ca atare faceau crime si tot felul de faradelegi in numele credintei. Datoria de 100 de mld si jaful tarii se intoarce catre noi toti si nu doar catre ei.
    4. Eu una nu pot sa respect asemenea manifestatii si sa spun cinste lor. Imi pare rau si imi cer iertare daca am suparat pe cineva. Inca mai avem dreptul si puterea de a gandi liber.

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ Danielo, nu lua ca martor pe Dumnezeu si ortodoxia pentru a-ti justifica pornirile patimase chiar daca te crezi pe baricada " dreptatii". Hristos nu a propovaduit vilolenta , ci dimpotriva . Iuda l-a vandut pe Hristos nu numai pentru cei 30 arginti ci si pentru ca , neintelegand scopul intruparii Lui Dumnezeu , sperase in implicarea Sa in eliberararea poporului evreu, fiind evident " dezamagit". Nu intelesese nici el , nici poporul evreu asa cum nu se intelege nici azi de catre multi "crestini" ca Hristos nu a venit pentru imparatia acestei lumi. Violenta naste violenta iar " cel care ridica sabia de sabie va pieri" . Problema este ca va pieri nu pentru un ideal crestin ci dintr-o exaltare lumeasaca care nu-i poate aduce nicidecum mantuirea. Oare asta dorim ?

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sunt perfect de acord cu Liviu. Nu trebuie sa raspundem la violenta cu violenta. Pe de alta parte, avem atatia eroi care si-au dat viata pentru noi luptand, evident fiind violenti. Am citit undeva un comentariu despre legionari care mentiona ca in niciun razboi nu exista eroi fara lupta...Nici eu nu respect violenta, insa nu cred ca adevarul e asa usor de zarit in ceea ce s-a intamplat aseara...
    Din pacate, continui sa cred ca nu suntem suficient de luminati sa vedem adevarul si ceea ce trebuie sa facem. Parerea mea este ca va trebui sa ne intrebam duhovnicii, atat pe cei ai fiecaruia dintre noi cat si pe marii duhovnici.
    Numai dupa ce vom discuta cu ei, vom sti ce sa facem. Din cate imi aduc aminte, in lunile trecute a fost un interviu cu Parintele Iustin care ne indemna sa nu participam la aceste tipuri de revolte intrucat sunt capcane: http://apologeticum.ro/2011/10/14/parintele-justin-avertizeaza-sa-nu-participam-pe-15-oct-2011-la-revoltele-de-strada-caci-fac-parte-dintr-o-capcana/
    cred ca putem sa-l intrebam din nou, daca avem posibilitatea si ne ajuta Dumnezeu. Continui sa cred ca va da acelasi raspuns. Un raspuns al dragostei intre semeni, zic eu...

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ Rogoz Doinita- "Imi place blestemul lui Mihai...."
    Oare ai postat pe un site crestin ortodox? Eu nu cunosc in ortodoxie decat Dezlegarile ( blestemele) Sfantului Vasile cel Mare care, oricum nu sunt adresate omului- creatie suprema a lui Dumnezeu- ci Satanei care il perverteste, cu sau fara stiinta.

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Prieteni,poporul roman a intors mai mult decat si celalalt obraz, a dat si haina si camasa de pe el,e in genunchi deja pesemne ca vreti sa l vedeti in pamant ca sa spuneti ca asa nu se mai poate... Cu javrele astea ordinare de politicieni nu se poate altfel decat cu violenta din pacate ...

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    NU merge cu ambiguitâti de genul sa impacam capra cu varza, NU tine. NU exista "referinte" scripturistice si patristice care sa legitimeze mitinguri pasnice , aseptice si nici huliganism stradal. Unii s-au savarsit in arene si circurile romane, Sf Mucenita Teodosia din Constantinopol si-a luat cununa prin metode "violente" la standardele demo(no)cratice de azi, dar in apararea Ortodoxiei (a icoanelor) si atat. Sf Mucenic Lazar al sirbilor s-a dus la cer, in razboi cu turcii, Sf Stefan cel Mare a purtat razboaie intru apararea neamului si Ortodoxiei, Sf Constantin Brancoveanu mort pe esafod, altii s-au lepadat desavarsit de lume (Batranii din Schetis sau chinoviti) ,etc. Totul s-a savarsit in Ortodoxie si prin Ortodoxie, nu am gasit nimic despre mitinguri pasnice( an tarc impresurat de jendari) sau violente( la spart vitrine), mai caut. Cum noi nu suntem Teodora sau Stefan cel Mare, stati acasa si va plangeti pacatele proprii, io asa fac.

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    DEMENTII DIN JANDARMERIE SUNT GESTAPOVISTII SISTEMULUI DICTATORIAL BASIST. Va spune acest lucru un fost ofiter de jandarmi , ajuns asistat social .

  13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ liviu & Rogoz Doinita: nu e blestemul meu ci al lui Eminescu pentru toti tradatori de tara.

  14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    *tradatorii

  15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ Mihai " @ liviu & Rogoz Doinita: nu e blestemul meu ci al lui Eminescu pentru toti tradatori de tara.
    Adam traieste inca in noi , se ascunde prin "gradina" ( nu in cea a Raiului ) si arata spre Eva ! " Daca nu ati fi stiut vina nu ati fi avut.."

  16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ luciana Raspunsul tau este cel mai frumos si argumentat raspuns din zecile sau sutele postate de mine. Ai dreptate. Asa gandesc si eu. Eu sunt profesor si am o simpatie deosebita pentru tinerii pe care lumea ii vede ca violenti, dar care in sinea lor sufera foarte, foarte mult, si sunt priviti pe nedrept cu ura, adesea. Nu te obliga nimeni sa spui : Cinste lor!! Eu, in schimb, asa gandesc, si imi pare rau ca nu pot oferi in schimb ceva pe masura ei bine, da: pe masura SACRIFICIULUI lor pentru mine.
    @ lica Da, multi dintre jandarmi (caci am primit un avertisment scris) sunt setati sa ia gesturile cele mai marunte drept jigniri asupra lor personal. Pare ceva in neregula cu ei, probabil este un inerent defect profesional.
    PS Continuam protestele, caci nu intra la categoria celor enuntate de parintele Justin, cu violenta moderata, pentru ca hiena perversa nu va pleca decat de frica linsajului. Rugati-va pentru noi, si nu o spun doar de complezenta!!! Jos Basescu!!! Jos Isarescu !!! Chair daca, cu siguranta, protestele vor fi confiscate!! Jos tradatorul romanilor si al ortodocsilor!!!

  17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ kosk. Din pacate, la tine observ o suficienta, o falsa smerenie si un pietism care ma infricoseaza. Bine ar fi sa citesti replica mea, chiar daca intre timp s-au mai postat articole. Nu mai cauta referinte degeaba prin vietile sfintilor. Ma indoiesc ca le ai sau ca le-ai citit vreodata, macar 1/10. Pe vremea acelor sfinti nu exista demonocratia inventata de jidovi si masoni, asa ca nu cauta ceva istoric imposibil de gasit. Uita-te in schimb mai in secolul 20: mitropoliti rusi si romani care au protestat in felul lor, vorbind si purtand cruce; oameni care au iesit sa demonstreze impotriva cipurilor, ba chiar man Petru-Voda s-a angajat in actiune civica de strangere de semnaturi pentru initiativa de a face referendum. Capitanul Codreanu a mobilizat studentii sa protesteze impotriva renuntarii la obiceiul slujbei ortodoxe de incepere a anului universitar. Sfintii nasaudeni au provocat agitatie "revolutionara" pentru a apara ortodortodoxia impotriva uniatismului. Unii, in ichisorile comuniste, au "protestat" in cor, cantand colinde. La fel, taranii de la 1907 au "protestat" violent, si nu cred ca pot fi acuzati de bolshevism. Ai exact gandirea unui preot mediocru de provincie plictisit si incult, care recomanda din comoditate si shmekerie acest panaceul universal. PS: Am o mare curiozitate, 30% rautacioasa: cum anume iti plangi TU pacatele?

  18. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ Danielo to kosk : "Am o mare curiozitate, 30% rautacioasa: cum anume iti plangi TU pacatele?"

    Eu as mari procentul de la 30 la 99% . Intrebarea ar fi mai potrivit sa o pui duhovnicului tau, iar eu chiar ti-as recomanda niste preoti " de provincie" care sa-ti mai reduca din procente la Taina spovedaniei.

  19. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @liviu Eu nu stiu cum cititi voi asa printre randuri... Ma acuzi mai sus ca iau martor pe Dumnezeu pentru pornirile patimase. Cum adica il iau martor? Ce vrei sa spui? Este un forum ortodox si trebuie sa dau explicatii ortodoxe la problemele care se pun. Si intr-adevar, cand sustii ceva impotriva unor chestii care te contrariaza, este oarecum normal sa fii nervos... Sa nu imi spui ca forumul este locul unde ne echilibram duhovniceste. Iar tu dai trimiteri scripturistice pentru ceva ce eu nu fac: eu nu am fost violent la mitingurile astea, ci doar vreau sa va spun ca judecati cu suficienta si superioritate monstruoasa niste oameni pe care nu ii cunoasteti (asa-numitii ultrasi). Sau, din ce spui tu: sa il intreb pe duhovnicul meu cum isi plange Sfintia-Sa pacatele? Nu imi permit. Sau sa il intreb cum sa fac sa imi plang eu pacatele? Sincer, nu l-am intrebat niciodata, mi-a daruit Dumnezeu mai demult asemenea stari, dar nu le mai am de mult timp, din pacate. Dar stiu de la parintele Cleopa ca aceasta preocupare este ceva greu, dupa un suis duhovnicesc indelung. In schimb, o vad pomenita la multi, ca justificare a incremenirii invidioase. De ce nu i-ai sfatui (tu si cei in cugetul totalei inactiuni lumesti) pe monahi: ia nu mai faceti voi traduceri, nu mai publicati carti, ce v-ati gasit voi sa strangeti semnaturi? Mai bn plangeti-va pacatele... Deci daca pt monahi e greu, cum sa pretinzi tu ca mirean ca stai acasa si iti plangi pacatele?!? Dak tu m-ai sfatuit asa condescendent ceva, iti dau si eu un sfat: invata sa intelegi ca uneori (nu neaparat in dialogul cu mn) nu ai dreptate, citeste ceva despre smerenie in "Hrana duhovniceasca" a Sf Ioan Hozevitul sau in cartulia despre Sf Nicolae Planas, sau mai ales la Sf Paisie Aghioritul...

  20. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    " Iubiti si faceti ce vreti " ( Fericitul Augustin)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*