Desi sunt incapabili sa faca ceva util natiunii, “mafiotii” de la putere au semnat un tratat international – ACTA-  ce limiteaza draconic drepturile si libertatile pe care romanii le au pe internet, instaureaza cenzura, limiteaza dreptul la informatie, trecand cu picioarele peste legile nationale, peste dreptul la intimitate, la viata privata si deschizand o adevarata cutie a Pandorei. Nici macar o minima dezbatere publica nu au fost in stare sa mimeze tovarasii nazisti boc si basescu. Se mai indoieste cineva ca in Romania este dictatura?
Pretextul pentru impunerea unei adevarate terori pe internet, este protejarea drepturilor de autor si reducerea pirateriei. Sub acest motiv se incearca instaurarea tiraniei in mediul virtual, instaurarea, de data aceasta la nivel global a unei ere fasciste. ACTA este un tratat de inspiratie franceza, negociat in secret timp de 6 ani, cu prevederi deliberat lasate ambigui, ce calca in picioare tot ce inseamna libertate, instaurand un adevart monopol al informatiei pe internat si o adevarata dictatura, dictatura unor corporatii spijinite de politruci criminali.

Practic, daca aceasta aberatie odioasa denumita ACTA va intra in vigoare utilizatorii de internet vor fi la mana unor firme sau persoane private care se vor substitui justitiei si politiei si care protejeaza, chipurile, drepturile de autor.
Companiile private sau chiar persoane private vor putea, cu ajutorul furnizorului de internet si pe baza unei  simple suspiciuni sau plangeri ce vizeaza faptul ca  utilizatorul de internet descarca materiale protejate de drepturi de autor :

– sa inchida site-uri de internet suspectate ca ofera continut protejat de drepturi de autor sau linkuri catre alte siteuri cu astfel de continut
– sa monitorizeze activitatea tuturor pe internet (sa verifice un istoric al siteurilor accesate, si al descarcarilor) in scopul prevenirii sau identificarii unor fapte ce privesc continut protejat.
– sa va incalce intimitatea si dreptul la viata personala prin monitorizarea continutului e-mailurilor sau mesajelor de messenger, al descarcarilor pe care le-ati realizat, pentru a verifica daca ati trimis sau primit continut ilegal sau linkuri catre continut ilegal. Vor putea accesa astfel si datele bancare.
– sa va verifice telefonul mobil, laptopul, sau stick-ul tot pe baza unei simple reclamatii sau suspiciuni, la aeroport sau in gari, in scopul gasirii de fisiere “piratate”.
– sa foloseasca informatiile pe care le vor obtine de pe urma spionarii asazis  legale  (si perfect etice) a utilizatorilor de internet in scop comercial.
– sa va oblige la plata unor amenzi usturatoare sau chiar sa va trimita la inchisoare, ca pedeapsa exemplara, in cazul in care ati  comis teribila crima de a descarca  o melodie de pe internet.
Toate acestea se vor realiza:
– pe baza unei simple suspiciuni sau  plangeri, si fara niciun fel de explicatii;
– fara mandat judecatoresc;
– fara sa fiti  informat in prealabil si lipsindu-va astfel de dreptul de a va apara.
– calcand in picioare drepturile fundamentale ale omului, in scopul protejarii privilegiilor unei categorii despre care s-au multe lucruri ce tind sa se adevereasca.

| ProiectRomania

SPUNE “NU” ACTA – (semneaza petitia internationala)

CITESTE:
ACTA – DOCUMENTUL FINAL

Boc declară că nu cunoaşte condiţiile în care România a adoptat ACTA

Premierul Boc a declarat sâmbătă că nu deţine momentan informaţii despre condiţiile în care România a adoptat Acordul comercial împotriva bunurilor contrafăcute (ACTA).

La finalul comandamentului de iarnă de la MAI, Boc a fost întrebat de o jurnalistă, care i-a spus despre “discuţiile aprinse” legate de modul în care ACTA a fost asumat de România. “Sunt acuzaţii că Guvernul a negociat, a aprobat acest tratat fără dezbatere publică”, i-a spus jurnalista lui Boc.

“Nu am datele să mă pot pronunţa în acest moment cu privire la întrebarea dumneavoastră, nu am o asemenea informaţie”, a replicat premierul.

Președintele PSD Victor Ponta a cerut sâmbătă Guvernului să explice public de ce a semnat ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) în numele României, fără să inițieze în prealabil o consultare publică cu societatea.

“Guvernul trebuie să explice de ce a semnat ACTA în numele României, fără niciun fel de dezbatere publică! Când vom ajunge la guvernare, mă oblig să suspend aplicarea ACTA, până ce nu va avea loc o dezbatere publică. Socialiștii și liberalii, în Parlamentul European, au cerut mai multă transparență. Singurii care s-au opus acestei rezoluții au fost eurodeputații PDL”, a scris Victor Ponta pe Facebook, citat de rtv.net.

Liderul PSD spune că USL se opune ACTA în forma sa actuală. “Votul va fi în vară, și vă asigur că nu vom susține ACTA în forma actuală, fără dezbateri și fără acord cu societatea civilă. Cei din PDL ar trebui să explice de urgență de ce susțin astfel de reglementări fără niciun fel de dialog cu nimeni”, mai scrie Victor Ponta.

ACTA este un tratat internațional prin care se dorește reglementarea internetului. Însă lipsa de transparență din jurul acestui proces, precum și unele prevederi, au stârnit deja reacții critice vehemente în rândul societății civile și al mediului on-line, pe motiv că aplicarea acestui acord îngrădește libertatea de exprimare. State precum Germania sau Olanda s-au opus semnării tratatului, România însă și-a exprimat zilele trecut acordul.

Oficial, scopul acordului (între 22 de state ale UE, SUA, Australia, Canada, Japonia, Mexic , Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Coreea de Sud şi Elveţia) este, potrivit Parlamentului European, acela de a consolida respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, inclusiv online, şi de a combate contrafacerea şi pirateria pentru bunuri precum haine de lux, muzică şi filme.

Raportorul Parlamentului European pentru acordul comercial antipiraterie informatică ACTA, Kader Arif, a demisionat vineri, denunţând manevre de culise ale oficialilor care pregătesc tratatul, relatează BBC News. Decizia lui Arif de a demisiona survine în urma protestelor din Polonia, unde mii de manifestanţi au ieşit în stradă după semnarea acordului.

Arif a criticat eforturile de a impune măsurile prevăzute în documente înainte de discuţii. “Condamn întregul proces care a dus la semnarea acestui acord: nicio consultare cu societatea civilă, lipsa de transparenţă de la începutul negocierilor, întârzieri repetate ale semnării textului fără să fie oferită nicio explicaţie, respingerea recomandărilor Parlamentului, oferite în mai multe rezoluţii ale adunării noastre”, a spus el.

| Cotidianul