Slugarnicie fara margini a presedintelui Basescu fata de FMI (iudeo-masonerie): “Romani, fiti mandri ca nu suntem neputinciosi! Contribuim la capitalizarea FMI”

Guvernul a decis, marti, majorarea cotei de participare a Romaniei la capitalul social al FMI, aplicand astfel o decizie a Consiliului guvernatorilor de anul trecut, decizie fara legatura cu discutiile la nivelul UE privind capitalizarea Fondului, a anuntat ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu.

“In 2010, Consiliul guvernatorilor FMI a aprobat Rezolutia ce prevede majorarea cotelor tarilor membre la capitalul social. Nu este vorba de Pactul Fiscal, de contributia la acel fond care se constituie la nivelul Fondului Monetar pentru a ajuta tarile in dificultate, este vorba de a participa la majorarea capitalului social, o decizie din 2010 a tuturor actionarilor”, a spus Ialomitianu.

Cota de participare a Romaniei va creste cu 781,2 milioane Drepturi Speciale de Tragere (aproximativ 900 milioane euro), de la 1,03 miliarde DST la 1,81 miliarde DST.

Sumele reprezentand majorarea cotei Romaniei la Fondul Monetar International vor fi suportate de Banca Nationala a Romaniei, toate drepturile si obligatiile ce revin din relatia cu institutia internationala reflectandu-se in gestiunea bancii centrale.

In urma majorarii, Romania se va plasa pe pozitia a patra in cadrul Constituantei Olandeze, dupa Olanda, Ucraina si Israel.

Printre masurile convenite la summit-ul UE de la Bruxelles din luna decembrie se numara suplimentarea resurselor financiare ale FMI cu 200 miliarde euro de catre statele UE, prin imprumuturi bilaterale.

Autoritatile de la Bucuresti au precizat insa ca Romania nu va fi obligata sa contribuie la capitalizarea FMI, deoarece se afla printre tarile care au acord cu institutia financiara.

Romania nu trebuie sa participe la capitalizarea FMI, dar nu este lipsita de capacitatea de a se implica in acest sens, avand posibilitatea sa mentina in stand-by doua miliarde euro in rezervele BNR sau sa faca la FMI un plasament temporar in aceeasi suma, afirma pe 14 decembrie presedintele Traian Basescu.  

El a amintit ca liderii UE au decis ca statele din zona euro sa participe la capitalizarea Fondului Monetar International (FMI) cu 150 miliarde euro, iar tarile din afara zonei euro sa contribuie cu alte 50 miliarde euro.

In acelasi timp, seful statului a amintit si ca nu s-a pus problema ca o tara aflata intr-un acord de asistenta financiara cu FMI sa participe la capitalizarea Fondului.

“Nu se pune problema ca Romania sa participe, dar nu este lipsita de capacitatea de a contribui in diverse moduri. Daca va fi nevoie, nu suntem neputinciosi, fara sa luam bani de la buget”, a spus Basescu.

| ZiuaOnline

5 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ma intreb un singur lucru: daca toate tarile sunt obligate sa participe la capitalul social al FMI de ce nu participa si la profitul FMI? Adica noi suntem obligati sa le dam pomana si ei ne da cu imprumut si dobanda???

  2. "IISUS ESTE DOMNUL"

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nu stiu cui slujeste basescu, dar noi traim din ce in ce mai rau, lipsuri financiare si inglodati in datorii, taxe peste taxe, facturi peste facturi.
    Daca n-ar fi greata pe care mi-o produc Iliescu si Nastase, as fi mai incisiv, dar asa chiar nu merita.
    Asta e, noi ne ducem de rapa, in timp ce Videau isi ridica "mausoleu" langa lacul Snagov http://observator.a1.ro/free/Casele-lui-Videanu_8270.html

  3. FATA D=LUI BASESCU

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ROMANI, TREZITI-VA@

    VA CONDUCE UN IRESPONSDABIL;! DE PARCA N-AM STI...

    V-ATI TRIMIS COPIII AFARA LA MUNCA...V-ATI LASAT COPIII IN TARA CA SA PLECATI AFARA SA MUNCITI...

    ARTI INCEPUT GREVE SI LE-ATI TERMINAT PRIN TACERE...PT CA V-ATI SATURAT DE BLA, BLA-URILE UNOR CRIMINALI CE SFARTECA VISURI, INTELIGENTA SI PROFESIONALISMUL!

    DOMULE BASESCU, SA VA FIE RUSINE CA INCA MAI SUNTETI IN FRUNTEA UNEI TARI CARE NU VA IUBESTE DELOC!

    DOMNULE BASESCU, SA VA FIE RUSINE CA SUNTETI O PAPUSA USOR MANEVRABILA CARE RANJESTE BATJOCORIND DESTINELE UNOR OAMENI!

  1. Pingback: Slugarnicie fara margini a presedintelui Basescu fata de FMI (iudeo-masonerie): “Romani, fiti mandri ca nu suntem neputinciosi! Contribuim la capitalizarea FMI” - RO Stirea.ro

  2. Pingback: ARTICOLE BLOGURI ORTODOXE (06.01.2012) « Saccsiv's Weblog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*