Printre dusmanii cei mai aprigi ai Romaniei, Laszlo Borbely, da unda verde proiectului Rosia Montana

“La Rosia Montana va fi cea mai moderna si mai sigura investitie in sistem inchis din Europa”, a anuntat astazi ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely.

Cu prilejul unei conferinte de presa organizate la sediul Ministerului, intrebat despre proiectul minier Rosia Montana, Laszlo Borbely a explicat ca in acest moment el mai asteapta doar o adresa de la Ministerul Culturii si Patrimoniului National, privind descarcarea de sarcina arheologica a zonei aurifere.

Imediat dupa aceea, Ministerul Mediului ar urma sa emita avizul de mediu pentru redeschiderea minei:
“Nu o sa dau drumul la acest proiect pana ce nu voi fi convins, suta la suta, ca respecta cele mai bune standarde din UE”, a promis Laszlo Borbely.

Ministrul roman al Mediului a declarat ca a facut presiuni asupra investitorului canadian, firma Gabriel Resources, si ca acesta i-a promis ca nivelul de cianuri din iazul de decantare va fi sub 3 mg / litru – o concentratie care deja nu mai poate fi masurata prin mijloace tehnice obisnuite. “In SUA limita admisa este de 50 de miligrame, iar in UE limita este de 10 miligrame”, a reafirmat ministrul Borbely.

Pe de alta parte, el a sustinut ca “nu exista nici o tara in lume care sa aiba 300 de tone de aur si 1600 de tone de argint (cantitatile de la Rosia Montana – n.n.) si sa nu doreasca sa le exploateze”.

Pentru a explica decizia de redeschidere a minei, Laszlo Borbely a atras atentia asupra faptului ca la Rosia Montana “s-a facut minerit de 2000 de ani”, iar in ultimii 12 ani, desi activitatea miniera a fost suspendata, poluarea continua sa existe. “Este apa acida, abia la insistentele mele s-a pus un filtru”, a explicat Laszlo Borbely. Aceleasi motive le invoca si presedintele Basescu. Oare Laszlo Borbely ar putea fi noul presedinte? Vai de noi!

Mihai Diac |  green-report.ro

 

 

16 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ingrozitor!
    Nu se poate asa ceva!
    Demersul nostru si strangerea de semnaturi au fost in zadar?
    Nimeni nu mai poate sa-l oreasca pe acest ministru, pe care defapt nu-l intereseaza Romania.

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    "Pe de alta parte, el a sustinut ca “nu exista nici o tara in lume care sa aiba 300 de tone de aur si 1600 de tone de argint (cantitatile de la Rosia Montana – n.n.) si sa nu doreasca sa le exploateze”."|

    -dar nu de catre altii si noi care "dorim"sa le exploatam primim firmituri .

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Au incercat acesti invadatori maghiari sa ne ia muntii Apuseni si le-a dat Avram Iancu cat le trebuia la fiecare,cate 2 metri.Acum.....acum se vinde tara de catre tradatorii neamului pe mana rudelor celor care au incercat atunci sa cotropeasca Apusenii.Unul din acestia,lazlobrobeny sau cuml-ochema tot la fel de scrasnit suna,isi bate joc de toata durerea Motilor prin semnarea in mod fraudulos a concesionarii muntilor Apuseni (ca nu se spune,dar nu numai Rosia Montana este pe lista )si otravirea prin cianuri pe o perioada asemanatoare unei deflagratii in zona a unei bombe atomice si in timp si in spatiu ! Aurul Dacilor,bogatiile de minereuri nelistate oficial,vor intra in hambarele nwo din care fac parte,prin loji masonice evident,si acesti vanzatori de tara.
    Dragii mei Romani contemporani,istoria spune ca marele voievod si Sfant al Romanilor,Mihai Viteazu a fost tradat de o zdreanta de om si atat,iar istoria acestor timpuri va consemna ca niste tradatori de neam ne-au vandut bogatiile tarii pe nimic si au infestat si muntii Apuseni.Important este daca noi am facut ceva sa luam atitudine impotriva acestei jefuiri pe fata a noastre.
    Ca si in alte dati am spus ca mie nu are ce sa imi ia in afara de o casa simpla acesti nemernici,dar jefuirea unei averi nationale este o condamnare in timp a unor generatii care vor fi sclavi nenascuti ! Sa ne aducem aminte ca inaintasii nostri s-au batut cu toti dusmanii si invadatorii acestui petec de Rai denumit Romania sa isi apere nu casele cat TARA,NEAMUL si ORTODOXIA !

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    După ce s-a furat totul nu a mai rămas decât ca să se otrăvească natura pentru ca mai marii ţării să obţină niscaiva profit.
    O să arate mai rău ca la Copşa Mică.

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Urmeaza mina din Bucium, ca si acolo sunt resurse pretioase

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    "Pe de alta parte, el a sustinut ca “nu exista nici o tara in lume care sa aiba 300 de tone de aur si 1600 de tone de argint (cantitatile de la Rosia Montana – n.n.) si sa nu doreasca sa le exploateze”

    Dar ce, o expoateaza pentru tara noastra, sau ca sa si-o insuseasca?
    Cine a mai pomenit sa dai bogatiile subterane ale tarii, bun al intregului popor, pe nimica la niste straini, care poate ca au platit comisioane serioase pentru obtinerea acestora, sau cine stie daca acest investitor strain foarte anonim, nu este format dintro mana de nomenclaturisti actuali ?
    Cata lacomie mai poate exista in cineva, mai multa decat in reprezentantii puterii care s-au perindat, aceiasi, din 89 prin fata noastra, si care s-ar parea ca vor sa ia tot si sa scoata afara din tara, probabil pentru interese proprii extrem de meschine !

    O minte normala nu-si poate explica ce se intampla !
    Domnul cu mila, caci s-ar parea ca noi romanii, chiar si cei tineri, am fost setati sa nu mai reactionam !

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cred ca e bine sa-i cerem ajutor Sfantului Ghelasie de la Ramet, mare ocrotitor al romanilor. Unei cunostinte care a visat ca se ruga Sfantului Nectarie, i-a aparut duhovnicul ei in vis si i-a spus sa duca moastele Sfantului Ghelasie sus pe munte!

    Sfantului Ghelasie de la Ramet cred ca trebuie sa-i acordam atentie si sa-i cerem ajutor. Sa nu ne pierdem si sufletele cu aceasta ocazie. Multi sfinti au refuzat bogatia si demnitatile. Altii, cum este Sfantul Ghelasie de la Ramet, in calitate de ierarh a aparat credinta ortodoxa, apoi s-a retras la manastire, continuandu-si aspra nevoita pustniceasca impreuna cu ucenicii sai dintre care o mare parte erau tot pustnici, ce se nevoiau cu rugaciunea neincetata. Astfel, daca oamenii i s-au plans ca nu au apa, Sfantul Ghelasie a lovit pamantul de pe acel deal, din care indata a izvorat apa,

    Sa nu ne legam sufletele de comori. Dumnezeu stie ce ne este de folos pentru mantuire.

    Numai Dumnezeu poate sa-i impiedice, De aceea se lupta sa ne poceasca si credinta, caci stiu si ei ca, daca noi nu suntem placuti lui Dumnezeu,,suntem slabi cu adevarat si n-au de ce se teme. Dumnezeu sa ne ajute sa ne intarim credinta, evlavia si ravna intru cele placute Lui si sa ne daruiasca cele de folos.

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Tinutul Secuiesc a fost identificat de istoricii de la National Geographic in Campia Panonica. Drum bun si cale batuta celor ce se considera locuitorii acestui Tinut!!!
    http://img267.imageshack.us/img267/7328/mapofcountiesingreathun.jpg

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ceva important si credibil despre ce se intampla la Rosia Montana, cine trage sforile si cine sta in "prim plan"
    Dar concesionarea pe mai nimic, fata de cat valoreaza, a intregului depozit de aur al Romaniei, s-a facut in timpul mandatului de presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu, mare profesor universitar doctor geolog; asta spune multe.
    Si faptul ca numele lui ca specialist geolog nu apare niciunde, nimeni nu-l pomeneste, cu toate ca afaceristul strain care sta in fata nu este altcineva decat un roman de la Baia Mare, emigrat in anii 80, care se intoarce acum ca sa ne rada Muntii Apuseni de pe fata pamantului, si sa ne scoata din tara tot aurul. Cum de Emil Constantinescu, mare specialist in domeniu tace? O tacere care nu numai ca vorbeste de la sine, dar chiar urla pt cine are urechi de auzit.
    Gasiti aici mai multe : http://www.dezvaluiri.go.ro/rosia%20montana.htm

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Basescu se foloseste de UDMR pentru ca are nevoie de acest partid sa voteze legea electorala care prevede si votul prin corespondenta. Dar totusi, votul prin corespondenta exclude definitiv UDMR din Parlament. Intre un milion si trei milioane de voturi in plus ar fi fatale pentru UDMR pentru ca minoritatea maghiara scade de la an la an. In plus, vor merge la vot mai multi romani din tara sa voteze impotriva PDL

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    borbely - ACEST UNGUR DIABOLIC TREBUIE JUDECAT PENTRU SUBMINAREA INTERESELOR NATIONALE SI FUGARIT DIN TARA ASTA, IMPREUNA CU TOTI NEMERNICI CA EL!

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://www.causes.com/causes/626499-pentru-proprietatea-neamului-romanesc-rosia-montana?m=09738367
    Subscrieti pentru PASTRAREA nealterata a bayinului Rosia Montana

  13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    trebuiesc alungati din tara toti tradatorii si vanzatorii de neam . la fel si ungurii !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*