Parintele Justin este colindat de calugarii si maicile din manastirile Petru Voda si Paltin-Petru Voda

Nasterea Domnului cu bucurie! Hristos S-a nascut!

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=ygXOQsCmGd4] [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=SW1iEBap5YU]

Ce le transmiteti romanilor acum, in pragul sarbatorilor de Craciun, cand saracia umbreste bucuria si frumusetea acestui praznic mult iubit de romani?

Nu ne intereseaza pe noi prea mult de crizele acestea oficiale, trambitate asa. Saracia este un lucru firesc pentru crestini. Societatea moderna ajunge la un apogeu in care omul vrea si mai mult lux, teribilism, placere. Aceasta criza e necesara sa ne smerim in fata lui Dumnezeu.

Slava Tie, Doamne, celui ce ne-ai dat Lumina, care este Mantuitorul nostru Iisus Hristos, ce apare acum, deasupra pesterii saracacioase, ca o steluta a sperantei neamului romanesc. Trebuie sa vedem in Nasterea Mantuitorului Iisus Hristos cea mai inalta si sublima legatura a noastra cu Dumnezeu. Aceasta sarbatoare in care Hristos s-a nascut sa ne fie prilej de renastere a noastra ca neam, ca natie inaintea lui Dumnezeu. Nasterea lui Hristos Dumnezeu sa rasara lumina cunostintei poporului nostru ortodox in acest veac intunecat si mult incercat!

(interviu aparut in revista Atitudini, Nr. 20)

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=fwhxyOETAbo]

10 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Mă iertați că postez într-un comentariu însă problema este foarte serioasă:

    Se încearcă distugerea Sf. Munte și a ortodoxiei. Și asta chiar de Crăciun. Pentru mai multe detalii și ce putem face, citiți mai jos.

    Primul pas foarte concret în direcția asta a fost arestul preventiv declarat chiar în ajun de Crăciun împotriva Părintelui Stareț Efrem, egumenul Sf. Mănăstiri Vatoped. Pretextul a fost că părintele stareț a fost declarat suspect să ...fugă. (!!!) După ce a făcut atâtea călătorii în străinătate și s-a prezentat de atâtea ori personal să dea declarații și cuvântări când ii s-a cerut, acum socotesc că ...o să fugă (???). Dacă ar fi dorit să fugă ar fi putut să o facă de nenumărate ori până acum.

    Motivul adevărat este, însă, altul:

    După cum se știe, p. Efrem a fost în Rusia cu Sf. Brâu (vezi http://vatopaidi.wordpress.com/2011/11/29/spod54/ ) și a provocat un cutremur duhovnicesc acolo.

    Printe altele, p. Stareț Efrem în discuția sa cu conducerea Rusiei a cerut ajutor pentru țara care de fapt îl războiește. Dacă stai aici în Grecia ai înțelege de ce (foamete, sărăcie, nesiguranța zilei de azi (anarhiști, derbedei etc.), nesiguranța zilei de mâine (oricine poate fi dat afară din orice post – înafară de elite bineînțeles). Și toți aici știm (locuiesc în Grecia după cum spuneam) că acestea vin de evreo-americanii care conduc, de fapt, țara.

    Pentru că p. Efrem a obținut de fapt promisiunea ajutorului Rusesc, fapt care a bucurat foarte multă lume în Grecia, acum sistemul totalitar care este la cârma țării îi plătesc cu vârf și îndesat. Și prin extensie lovesc și în Sf. Munte cu care are o contră acerbă și în privința actelor cu cip. De asemenea monahii au fost amenințați de către conducerea UE să permită femeilor intrarea în Sf. Munte pentru că altfel vor face pușcărie.

    Desigur că lucrurile se preconizau mai de demult după cum lasă să se înțeleagă și http://vatopaidi.wordpress.com/2011/12/19/spod64/

    Articole similare în română pe această temă găsiți la http://vatopaidi.wordpress.com/2011/12/25/motivul-detentiei-preventive-a-parintelui-efrem-de-la-man-vatopedi/
    (cu un video prezentând întâlnirea p. Arhim. Efrem cu dl. Vladimir Putin)

    și http://presaortodoxa.wordpress.com/2011/12/24/egumenul-efrem-va-fi-intemnitat/

    Ceea ce se poate face practic în acest moment este să răspândiți știrea și să mergeți la http://www.freegerontaefraim.com/ro/2011/12/24/30/

    și după ce semnați scrisoarea de acolo să o trimiteți la mailul (sau faxul) menționat.

    La linkul de mai sus veți afla și mai multe detalii.

    Problema este foarte serioasă pentru că într-adevăr vor să distrugă Sf. Munte și să izoleze ortodoxia. Și bineînțeles că dacă valul trece peste Sf. Munte se va extinde și în celelalte țări ortodoxe și va fi foarte greu de stăvilit.

  2. "IISUS ESTE DOMNUL"

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    HRISTOS S-A NĂSCUT!

    Sărbători fericite!

  3. dictaturajustitiei

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sărbători fericite ! Mi-au vorbele spuse de părintele Iustin !

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamnne ajuta si Mantuire!

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sarbatori Fericite monahilor si lumii, crestin ortodoxe............Sarbatori Fericite in manastirea Petru Voda................Parinte Iustin , sa ne traiesti si pe multi duhovniceste, sa intaresti!

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne ajuta!

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sarbatori fericite tuturor crestinilor ortodocsi. Parintelui Iustin Parvu multe sanatate sa-i de-a bunul Dumnezeu .Sa-l mai tina printre noi bunul Dumnezeu .Doamne ajuta !

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Pentru Admin: este adevarat ce scrie mai sus Ioan Teodoru ?

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Recomand cartea: "Ecumenismul fara masca" scrisa de Haralambie D.Vasilopoulos...raspanditi lumii intregi primejdiile care se abat asupra ortodoxiei...Daca vreodata, vor intra femeile in Sf Munte Athos, va fi jale........in cativa ani, se va ajunge, sa se viziteze Sf Munte, de catre femei, bineinteles, imbracate foarte indecent, sunt sigur....uitati-va in manastirile de la noi cum intra unele femei imbracate, dapai acolo, in Sf Munte., care e un loc bogat duhovniceste cu moaste, cu icoane, manastiri, il pot numi muzeu de spiritualitate ortodoxa, la cat de deplasati mintal, sunt oamenii, uni ar fi de acord sa faca hoteluri acolo, plaje, probabil, cluburi. Vor sminti pe multi calugari, daca se vor lasa femeile in Athos! Sfantul Munte Athos e al Fecioarei si Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu Maria.!

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://www.youtube.com/watch?v=t4ZQoUjGPvo&feature=related

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*