Mitropolitul Serafim va ataca hotararea Parlamentului grec cu privire la construirea unei moschei în capitala Greciei. A aparut cartea ce cuprinde si alte atitudini marturisitoare ale mitropolitului Serafim

Inalt Preasfintitul Mitropolit de Pireu, k. Serafim, cinstind pomenirea Sfantului Sfintit Mucenic Serafim, Episcopul Fanarului, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie in Catedrala Mitropolitana „Sfanta Treime” din Pireu.Un reportaj detaliat despre sarbatoare a fost publicat in „Fotografii de la Dumnezeiasca Liturghieoficiata de ziua onomastica a IPS Mitropolitul de Pireu, k. Serafim”.

La persoana, dar si la infricosatoarea mucenicie prin tragerea in teapa a Sfantului Sfintit Nou Mucenic Serafim s-a referit cu emfaza sarbatoritul Mitropolit de Pireu, k. Serafim, in cuvantul sau de intampinare si multumire.

Mitropolitul de Pireu a subliniat ca Sfantul Serafim, Episcopul Fanarului, si-a dat sufletul lui Dumnezeu prin mucenicia infricosatoare a tragerii in teapa, spunand in acelasi timp ca sfantul este mentorul si modelul sau de viata. Si-a exprimat totala opozitie fata de construirea unei moschei in Atena si facand o paralela intre epoca sfantului si cea de astazi, a spus ca oamenii care l-au tras in teapa pe sfant si care l-au condus spre infricosatoarea mucenicie sunt aceiasi cu cei care au transformat sfantul loc, unde au avut loc Primul si al Noualea Sinod Ecumenic – biserica Sfanta Sofia din Niceea, in muzeu, in moschee, completand totodata ca sunt aceiasi oameni care vor sa si construiasca o moschee in Biserica noastra Ortodoxa. A subliniat si ca un astfel de lucru nu se poate intampla, deoarece [islamul] nu este religie, ci o plasmuire omeneasca. In sfarsit, a anuntat ca in cateva zile va conduce o echipa care va apela la Consiliulde Stat pentru a ataca si pe cale legala hotararea Parlamentului grec referitoare la construirea unei moschei in tara noastra.

(traducere: Fratia Ortodoxa „Sfantul Marcu al Efesului”)

Citiți va rog și 61) Turcii au intrerupt Sfanta Liturghie in Rizokarpaso din Cipru

A aparut cartea: Mitropolitul Serafim de Pireu – „Drept invatand cuvantul adevarului”

Fratia Ortodoxa Misionara „Sfantul Marcu al Efesului” a tiparit in editura proprie cartea Mitropolitului Serafim de Pireu, „Drept invatand cuvantul adevarului”.
Cartea numara 144 de pagini si apare cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Serafim, Mitropolit de Pireu, Drapetsona si Sfantul Ioan. Ea cuprinde atitudini marturisitoare, cuvinte de invatatura, comunicate si predici ale Mitropolitului Serafim, precum si un interviu acordat in exclusivitate Fratiei Ortodoxe Misionare „Sfantul Marcu al Efesului”, in vara acestui an, incheindu-se cu textul „Marturisirea de credinta impotriva ecumenismului”

In viitorul cat mai apropiat cartea va fi disponibila in librarii si in pangarele bisericesti la pretul de 10 lei. Pana atunci insa, ea poate fi comandata la nr. de telefon 0744 525 131 sau pe e-mail la adresa [email protected] .

13 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Iubirea…de semeni (poezie huşeană)

    Unii de atata bunătate ce au în ei,
    Doresc ca să-i blagoslovească pe vecinii săi,
    Cu ceea ce au ei mai bun,
    Cu...arma nucleară!
    Si dupa cum firesc, o ştim cu toţii,
    Ei aleg o zi mai importantă,
    Ce are neapărat şi semnificaţie,
    Iar anul ăsta cea mai importantă dată,
    Care ne-a ramas din an...este Crăciunul!

    http://www.ziarelive.ro/stiri/ministru-israelian-iranul-trebuie-sa-aleaga-intre-bomba-atomica-si-propria-supravietuire.html#.TucUXrIr2so

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cum ramane cu moscheile din Romania?
    Ce institutie da acceptul implantarii acestora si de ce cetatenii sectoarelor sau comunelor in care se instaleaza musulmanii, nu au un cuvant de spus?
    Biserica noastra nu este ingrijorata de faptul ca multe tinere se convertesc la islam?

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dumnezeu mi-a vorbit…
    http://www.youtube.com/watch?v=ODjSuXEdoPQ

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Deosebit de frumos lucreaza bunul DUMNEZEU ,care ne iubeste pe toti pacatosii si neputinciosii .Doamne lumineaza/ne mintile cator mai multi romani /crestini de pretutindeni ,in aceste grele vremuri . AMIN !

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nu este Sf. Serafim al FANARIULUI, nu FANARULUI?

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Un mare om acest mitropolit Serafim de Pireu.Sa-i de-a bunul Dumnezeu sanatate.

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sa ne amintim de eroii revolutiei

    Si eu sunt golan
    http://iisusestedomnul.wordpress.com/2011/12/14/si-eu-sunt-golan/

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Iata ce ne invata IPS Serafim de Pireu:
    De ce spunem NU venirii Papei in Romania? Din urmatoarele motive:

    1. Se creeaza confuzie și multi dintre Ortodocși vor crede ca Biserica Ortodoxa și papistașii ar fi o Biserica, in timp ce Biserica Adevarata este Una, și anume cea Ortodoxa.
    Cei care au afirmat Teoria Ramurilor sunt anatematizati de Sinodul Ortodox al Bisericii Ruse din exil (ROCOR), anatema preluata de Biserica Rusiei și de Biserica Ortodoxa in plenitudinea ei.

    2.. Papa este eretic prin acceptarea ereziei Filioque. Aceasta erezie este condamnata de sfinti și Sinoade Ecumenice și Locale. De pilda: Sinodul II Ecumenic (unde se specifica clar ca Duhul Sfant purcede numai de la Tatal, Simbolul Credintei "Cred și intru Duhul Sfant, Care de la Tatal purcede" ), Sinodul din vremea Sfantului Patriarh Fotie, numit și Sinodul al VIII-lea Ecumenic, Sinodul Antiunionist din vremea Sfantului Marcu Eugenicul, Sinoadele Isihaste din vremea Sfantului Grigorie Palama, impreuna numite și Sinodul al IX-lea Ecumenic, dupa cum confirma parintele Ioan Romanides, parintele Gheorghe Metalinos, parintele Teodor Zisis, profesorul de dogmatica Dimitrie Telenghidis, mitropolitii Heroteos Vlahos, Serafim de Pireu, Atanasie de Limasol, Meletie de Katanga, Augustin Kandiotis și alti mari teologi ortodocși contemporani.

    3. Nu se cuvine ca Ortodocșii și ereticii papistași sa se adune in lacașuri de cult impreuna, conform tuturor canoanelor Bisericii Ortodoxe.

    4. Papa ar veni in Romania ca șef al ereziei romano-catolice, și ar fi primit de catre Patriarhia Romana ca episcop canonic al Romei cu Succesiune Apostolica, ceea ce este blasfemie, pentru ca papistașii, de vreme ce au intrat in erezie, au pierdut și Succesiunea Apostolica, și Episcopia Romei. (conform Canonului I al Sfantului Vasile cel Mare)

    5. Suntem de acord ca Papa sa vina ca simplu vizitator sau ca șef de stat, dar sa nu fie primit la Sfintele Slujbe in Bisericile Ortodoxe și nici vreun Ierarh al Bisericii Ortodoxe sa participe la Mesa papistașa.

    6. Parintele Dumitru Staniloae afirma in Dogmatica sa faptul ca papistașii se inchina la un alt "dumnezeu" decat creștinii ortodocși, și anume un "dumnezeu" in sens budist, "dumnezeul" nirvanic impersonal (Teologia Dogmatica Ortodoxa, voumul I, pag 329: "Iubirea deplina dintre Tatal și Fiul, ca identica cu Duhul Sfant, de care face atata caz teologia romano-catolica, nu e decat scufundarea celor doua Persoane in Fiinta Impersonala, in sensul plotinian sau nirvanic").

    Prin erezia Filioque, papistașii transforma pe Duhul Sfant din Persoana dumnezeiasca necreeata in creatura, devenind pnevmatomahi, adica luptatori impotriva Duhului Sfant, (cf. Pr. Prof. Ioan Romanides, Dogmatica Patristica Ortodoxa, pag.35).

    Ii numim papistași și nu romano-catolici pentru ca numai Biserica Ortodoxa, cea UNA, are insușirea de Catolica (Universala sau Soborniceasca sau Ecumenica). Cuvantul papistaș exprima cel mai bine papocentrismul, și dogma lor despre infaibilitatea papala (papa nu poate greși) și titlul de Vicar al lui Hristos (papa fiind pentru ei inlocuitorul lui Hristos pe pamant- Vicarus Christi in Terra) și "Piatra Credintei".

    Sfantul Iustin Popovici spune ca in istoria neamului omenesc exista trei caderi insemnate: Adam, Iuda și Papa. Papa a dorit sa Il inlocuiasca pe Dumnezeu cu omul. Omul "papa" vrea sa fie "dumnezeu" dar fara ajutorul lui Dumnezeu (cf. Sfantul Iustin Popovici, Biserica Ortodoxa și Ecumenismul, pag. 112-113).
    Papa vrea sa Il indeparteze pe Dumnezeu din lumea creeata printr-o noua dogma eretica și anume "Harul Creeat", considerand ca Dumnezeu e undeva departe și creeaza un Har (gratie) pe care il depoziteaza Papa și il distribuie cum și cui vrea el.
    Dispare, astfel, relatia personala a omului cu Dumnezeu și singura comuniune posibila este numai cu Papa.
    Sinoadele Isihaste din vremea Sfantului Grigorie Palama au condamnat aceasta erezie aratand ca Harul Divin este necreeat, este insași lucrarea lui Dumnezeu in lume.
    Dumnezeu vine personal la noi prin Harul Sfintelor Taine ale Bisericii Ortodoxe și prin rugaciune.
    Prin "dogma infaibilitatii papale" ( aceea ca papa nu poate greși), Mantuitorul Hristos este exilat, adica este dat afara din "biserica" papistașa. (cf. Sfantul Iustin Popovici, Omul și Dumnezeul-Om, pag.114-116)

    7. Papistașii NU au Sfinte Taine valide.
    Acest lucru il confirma Sfantul Nicodim Aghioritul. In Pidalion (Carma Bisericii) spune ca papistașiii nu au Sfintele Taine valabile, ci SUNT SECI, lipsite de Duhul Sfant. Impartașania papistașa (romano-catolica) are ca efect DEMONIZAREA, pentru ca cel ce se impartașește cu taine mincinoase se impartașește cu cel care le-a insuflat, adica cu diavolul, tatal minciunii.
    Acest lucru il subliniaza și mitropolitul de Navpakt, Heroteos Vlahos: "Vaticanul nu este Biserica, ci un sistem politico-economic ce se afla in afara Bisericii. Și nici Papa, nici ceilalti clerici ai Vaticanului, nu au Succesiune Apostolica, deoarece la papistași nu exista preotie, nu au nici Taine și ceea ce savarșesc nu poate sa sfinteasca pe nimeni". (Mitropolit Heroteos Vlahos, Revista "Catre Preot" 21 mai 2001 pag 13-Așezarea Monahala "Sfantul Grigorie Palama", Kufalia)

    De aceea Casatoriile Mixte nu sunt Casatorii inaintea lui Dumnezeu, nici nu primesc binecuvantarea Lui, ci sunt blestem și uraciune inaintea Lui. Cel de alta credinta care vrea sa se casatoreasca ortodox trebuie sa primeasca Taina Sfantului Botez, primind cu toata inima invatatura Dreptei Credinte și anatematizand erezia in care fusese inainte, lepadandu-se de ea.(cf. Prof. Dimitrie Telenghidis, cf. Parintele Paisie Aghioritul)

    8. Nici un Sinod Panortodox nu este infailibil (fara de greșeala), el devine infailibil doar atunci cand este compus din oameni curatiti de patimi, iluminati și indumnezeiti, și cand acest Sinod Panortodox respecta cu strictete toate hotararile Sinoadelor Ecumenice și Locale și Scrierile Sfintilor Parinti de pana la el. ( cf Mitropolitul Heroteos Vlahos)

    Ii respectam pe credincioșii papistași și pe Papa și le dorim intoarcere grabnica la Biserica cea Una, adica cea Ortodoxa, prin Botez, Mirungere și Sfanta Impartașanie, iar celor numiti clerici dintre ei și prin Hirotonie Ortodoxa. Așa sa le ajute Dumnezeu.

    Cu binecuvantarea Parintelui Arsenie Papacioc

    "In acest moment istoric Ortodoxia se apara cu Sabia Duhului Sfant, ca sa pastram Unitatea Bisericii in Adevar"(Parintele Arsenie Papacioc, iunie 2010, Techirghiol).

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Aceasta este forma finala a marturisirii de credinta impotriva venirii papei in Romania. Ea are binecuvantarea parintilor Aghioriti si a Iararhilor Marturisitori Ortodocsi si a Parintelui Arsenie Papacioc ce a binecuvantat initiativa in iunie 2010 la Techirghiol.
    Va rog sa o publicati.

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://www.petitieonline.ro/petitie/66477055/comentarii/pg24#comentariu-23563351
    Papistașii NU au Sfinte Taine valide.
    Acest lucru il confirma Sfantul Nicodim Aghioritul. In Pidalion (Carma Bisericii) spune ca papistașiii nu au Sfintele Taine valabile, ci SUNT SECI, lipsite de Duhul Sfant. Impartașania papistașa (romano-catolica) are ca efect DEMONIZAREA, pentru ca cel ce se impartașește cu taine mincinoase se impartașește cu cel care le-a insuflat, adica cu diavolul, tatal minciunii.
    Acest lucru il subliniaza și mitropolitul de Navpakt, Heroteos Vlahos: "Vaticanul nu este Biserica, ci un sistem politico-economic ce se afla in afara Bisericii. Și nici Papa, nici ceilalti clerici ai Vaticanului, nu au Succesiune Apostolica, deoarece la papistași nu exista preotie, nu au nici Taine și ceea ce savarșesc nu poate sa sfinteasca pe nimeni". (Mitropolit Heroteos Vlahos, Revista "Catre Preot" 21 mai 2001 pag 13-Așezarea Monahala "Sfantul Grigorie Palama", Kufalia)

    Iata si raspunsul unui papistas:
    NU SUNTETI NORMALI.
    AI FOST LA O SF.LITURGHIE IN BISERICA CATOLICA?
    AI CITIT DESPRE MINUNI SAVARSITE PRIN SF.OSTIE CARE ESTE TRUPUL SI SANGELE DOMNULUI NOSTRU ISUS CRISTOS? CARE SE AFLA IN SF .TABERNACOL PERMANENT.ALA CARE A SCRIS ASA CEVA NU CRED CA ESTE SFANT ,ACESTEA SUNT BLASFEMI ADUSE INSUSI LUI CRISTOS ,SI MAI LASATI ARUNCATUL CU NOROI ,VINE ASA O MARE SARBATOARE CARE EXPRIMA IUBIREA LUI DUMNEZEU FATA DE NOI PRIN INTRUPAREA FIULUI SAU CA NOI SA FIM MANTUITI .
    NU MAI CONTINUATI SA CRITICATI BISERICA CATOLICA CACI NU CUNOASTETI NIMIC DESPRE EA ,SE VEDE CLAR DIN COMENTARIILE DVS.SAU POATE SUNTETI IMPINSI DE LA SPATE DE CEL PE CARE IL POMENITI ATAT DE DES .....
    Raspunde Comentariu nou Recomanda: FacebookTwitterE-mail
    -pagina noua
    Iata si raspunsul ortodoxului Alex(foarte bun)
    AAlex (15 Decembrie 2011, 19:26)
    Minuni si false minuni.Oare nu stia Dumnezeu unde I s-au batut cuiele???
    Multe aparitii si minuni facute chiar unor monahi ortodocsi erau defapt lucrarea diavolului. Un caz care pare foarte interesant de la papisti ete cu asa numitul fenomen al stigmatelor. Unor "sfinti" papisti le apareau semnele cuielor la manini si picioare asa cum a avut Hristos. Pana de curand aceste semna apareau in palme, asa cum se credea ca a fost crucificat Hristos, si anume ca i s-ar fi batut cuie in palme. Dar dupa ce s-au facut anumite experiente s-a vazut ca greutatea corpului nu poate rezista in cuie si ar rupe palmele. Asa ca se pare ca aceste cuie erau batute in incheetura mainii. Mare mirare a fost ca din clipa descoperirii stiintifice evlaviosilor stigmatizati a inceput sa le apara semul cuielor la incheetura mainii.
    Oare daca era de la Dumnezeu, Oare nu stia Dumnezeu unde I s-au batut cuiele??? Asa ca michiduta face " minuni" ca sa insele pe multi. Ce sa mai spunem de aparitiile " fecioarei" de la Mejugore, pe care cei neincercati le considera adevarate. Nu se gandesc deloc la ce inselare ii duc duhurile necurate. In erezie Dumnezeu nu face minuni ca sa intareasca erezia.

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Apologeticum,
    Am o intrebare. Am citit articolul "Mitropolitul Serafim va ataca hotararea Parlamentului grec cu privire la construirea unei moschei în capitala Greciei. A aparut cartea ce cuprinde si alte atitudini marturisitoare ale mitropolitului Serafim". Il pot publica pe facebook?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*