FOTO: Presedintele Mircea Nicolau a fost condus pe ultimul drum

[slideshow]Numerosi apropiati, fosti colaboratori pe linia culturii si a luptei nationale, fosti detinuti politici – intre care vechi cadre ale Miscarii Legionare, precum si numerosi tineri, au fost prezenti miercuri 14.10.2011, la biserica Sf. Ilie Gorgani, cunoscuta si ca “biserica legionarilor” din Bucuresti, pentru a-l petrece pe ultimul drum pe Mircea Nicolau, presedintele Fundatiei “George Manu”, vechi militant al Miscarii Legionare si participant de varf la Rezistenta anitcomunista intre 1946 si 1948, avand la activul sau 22 de ani de detentie politica sub dictaturile antonesciana si comunista.

Printre cei prezenti, s-au remarcat: Nae Rosca, seful Senatului legionar din Exil, Gheorghe Grecu – senator si comandant legionar, in varsta de 98 de ani, Constantin Iulian, presedinte al Federatiei Romane a Fostilor Detinuti Politici si presedinte al Partidului “Pentru Patrie” intre 1995 si 2005, Gheorghe Jijie, secretarul Federatiei Fostilor Detinuti Politici, Dumitru Comsa, 91 de ani, sustinator al Rezistentei armate anticomuniste din Muntii Fagarasului si presedinte al Senatului Partidului “Pentru Patrie”, Gelu Gheorghiu, supravietuitor al experimentului Pitesti, membru in conducerea Fundatiei “George Manu”, Mircea Motei, fost luptator in rezistenta armata din Muntii Bacaului, Marcel Petrisor si Demostene Andronescu, fosti detinuti politici si multi altii.

Dintre cei mai tineri, amintim pe: parintele Ioan Sismanian si monahul Teodot de la Manastirea Petru Voda, George Ursa, presedintele Fundatiei “BunaVestire”, Radu Popescu si preot Mircea Bejenariu, membri in conducerea Fundatiei “George Manu”, Dana Militaru, redactor al revistei Permanente, Serban Suru, presedintele Asociatiei “Petre Tutea”, Florian Cristache, Alexandru Onofrei, Alexandru Costache, Radu Darie, Vlad Vargaluta si Florin Dobrescu, din Conducerea Centrala a Partidului “Pentru Patrie”, precum si alti membri ai acestei formatiuni, Costel Condurache, vicepresedinte al Asociatiei “Prezent” si altii.

A vorbit scurt dar impresionant, dl Nae Rosca, unul din cei mai apropiati colaboratori ai lui Mircea Nicolau, precum si preotii care au oficiat slujba.

| Buciumul.ro si Fundatia George Manu

6 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Foarte frumos vorbeste Mircea Nicolau, a avut ca profesori unele dintre cele mai mari personalitati universitare. Te cucereste vorbind. Am pierdut o mare personalitate, un om patriot, un profesor, care a suferit in inchisorile comuniste 22 de ani, unde a cunoscut si imbarbatat tot ce a avut mai bun Romania, atatia oameni minunati, inchisi de un regim declarat ateu. Despre acesta doar M.L. a avertizat inainte de 1945, erau poate singurii care vorbeau despre acel pericol, care atentionau despre crimele impotriva umanitatii facute de bolsevici la o distanta mica de noi, in timp ce alti politicieni, habar nu aveau sau nu vroiau sa ia in seama. La inmormantare au participat oameni pe care generatiile viitoare ar fi vrut sa ii vada, oameni care au scris acele carti despre sfintii inchisorilor si asa am ajuns sa-i cunoastem si noi, pe acei sfinti. Pe langa surorile lui Gafencu, fosti detinuti politici, oameni care au trait suferinta de la Pitesti, care au fost inchisi nedrept in primul rand pentru credinta lor in Hristos si dorinta de a urma poruncilor Lui in viata. O sa ne dorim sa-i vedem pe acesti minunati aparatori ai adevarului si o sa fim intrebati de alte generatii despre ei... ca despre niste martiri care au suferit pentru ca noi sa putem sa ne intarim liberi in credinta, Oare sa treaca din aceasta viata un om, ca sa ne para rau de el... Ce ocazie de a-i vedea pe acesti oameni datorita carora stim despre suferinta si sfintenia unor romani din secolul 20, care au trait atat de aproape de noi. Dumnezeu sa-l ierte si sa-l numere cu sfintii inchisorilor.

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nu fac parte dintre ei, dar cred ca e pacat sa nu vezi cat s-au luptat niste oameni sa arate un pericol ateist, problema care ar trebui sa preocupe pe toti Erau atacati in primul rand preotii si credinciosii, oamenii drepti, in timpul revolutiilor de tot felul, erau actiuni anticrestine la fel ca persecutiile din primul secol, iar niste oameni se chinuie sa arate acest pericol, sa atentioneze, sa spuna ca sa stii tu ca om... au loc masacre in unele tari si la fel cineva isi da interesul sa spuna acest lucru, sa-l tezeasca pe fratii lor, pentru a stii.. Altii nu se deranjau dar iata ca ce a fost mai rau si neasteptat de unii s-a intamplat... sa vina si aici exact ceea ce acesti oameni aratau, strigau, adica un regim ateu dusman a tot ceea ce era bun si drept. Consecinta, au fost arestati aproape toti oamenii drepti din tara noastra... cine si-a imaginat o asemenea grozavie. De ce au fost ignorate semnalele date de acesti oameni ai ML care au spus cu mult timp inainte vazand practic ce s-a intamplat in alte tari. exista asa un dezinteres fata de cei care arata ce rau s-au putea intampla. Poate grijile sau distractiile nu ne lasa sa gandim si consecintele unor actiuni politice, care pe noi ne-au lovit cumplit, fara sa-si inchipuie prea multi aceasta , cu exceptia acestora carora li se zice pe nedrept extremisti , Mai rau este ca noi acceptam aceste cuvinte nedrepte si nemotivate care le-au fost aruncate de niste indiferenti in ale credintei, de unii care nu incearca in viata sa urmeze poruncilor. Acestia arunca cuvinte nedrepte, oare e normal ca ceilalti sa le accepte ?

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Jidanii...DEVASTEAZA MANASTIRI ORTODOXE IN POSTUL CRACIUNULUI!

    http://deveghepatriei.wordpress.com/2011/12/16/terifiant-absolut-terifiant-jidanii-sionisti-au-devastat-o-manastire-ortodoxa-in-postul-craciunului-au-rupt-cruci-au-ars-sfinte-icoane-asta-este-adevarata-fata-a-spurcatilor-sionisti-teroristi/

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Important pentru disputele cu neoprotestantii:

    Despre "fratii" Domnului
    http://iisusestedomnul.wordpress.com/2011/12/16/despre-fratii-domnului/

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    S-a rezolvat, asteptam mail de la dvs : [email protected]

  1. Pingback: ARTICOLE BLOGURI ORTODOXE (23.12.2011) « Saccsiv's Weblog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*