Florin Stuparu: Romania – judet al Republicii Socialiste Europa – partea a IV-a (ultima)

continuare de aici.

Iata asadar ce e „Europa” in care tocmai ne-am „integrat”, cu sau fara voia noastra; noi, carora ne place sa credem ca suntem crestinati chiar de cel dintii dintre Apostolii lui Hristos. Insa acum, mai mult ca niciodata, suntem pusi sa alegem intre a fi impotriva Lui sau a fi cu El pana la capat, adica sa alegem intre a fi oameni „europeni” sau a fi oameni cu adevarat, adica oameni ai Dumnezeu-Omului Hristos. Iar ce inseamna aceasta ne spun tot sfintii Lui:

„Si a zis Domnul: «[…] Veniti, si pogorindu-Ne sa amestecam limba lor, ca sa nu inteleaga nici unul glasul semenului sau.» Pentru aceea s-a chemat numele locului aceluia Amestecare [Babilon], pentru ca acolo a amestecat Domnul Dumnezeu limbile intregului pamint, si de acolo i-a risipit pe ei Domnul Dumnezeu pe tot pamintul si au incetat de a mai zidi cetatea si turnul” (Facerea 11:6-8).

Timp de zece veacuri incheiate a fost zidit turnul Babel european, si nouã ne-a revenit nefericita vedenie. Omul european a ajuns la ameteala sa fatalã. L-a dus pe supraom in virful turnului sãu Babel, voind a desãvirsi prin el zidirea sa.

O, fratilor! Nu vedeti cu totii lucrul acesta? Nu ati simtit in trupul vostru intunericul si dorinta Europei anticrestine de a va ucide? Alegeti Europa sau pe Hristos? Moartea sau viata? Acestea doua le-a pus Moisi oarecind inaintea norodului sau – pe acestea doua le punem si noi inaintea voastra. Sa stiti: Europa este moartea, iar Hristos este viata. Alegeti viata, ca sa traiti in veci!

Noi sintem in trupul dumnezeiesc-omenesc al lui Hristos – Biserica Ortodoxa, in care Dumnezeu-Omul Hristos este totul: si capul, si trupul, si Viata, si Adevarul, si dragostea, si dreptatea, si timpul, si vesnicia; dar si noi, prin credinta in El si prin viata in El (Efeseni 4:11-21). Pentru ca toate prin El si in El s-au zidit; si El este mai inainte de toate si toate in El viaza; si El este capul trupului Bisericii, ca El sa fie intru toate cel mai intii (Coloseni 1:16-18); El, Dumnezeu-Omul, si nu doar omul, oricum ar fi acesta” (IUS).

„Zidit dupa chipul lui Dumnezeu, omul are si libertate dupa chipul lui Dumnezeu. Aceasta libertate are dimensiuni uriase, nemasurate. Dupa voia sa libera, omul poate chiar sa se lepede de Dumnezeu si sa aleaga pe diavolul. Si inca: omul poate sa ajunga „dumnezeu dupa dar”, insa si diavol, dupa voia sa libera. Intrebuintata cu intelepciune dumnezeiasca, voia libera il duce pe om la Dumnezeu si il uneste cu Dumnezeu; intrebuintata rau, il duce pe om la diavol si-l uneste cu el. [68] Istoria neamului omenesc este martorul graitor al acestui fapt. Dumnezeu Se face om tocmai in scopul ca, in calitate de Dumnezeu-Om, in Persoana Sa dumnezeiesc-omeasca, sa ii arate omului si sa-l invete cum poate folosi in chip de Dumnezeu inteleptit libera sa vointa, cum sa zideasca in sine un om haric, un om dupa chipul lui Hristos, si cum sa desavirseasca pina la deplinatate asemanarea cu Dumnezeu a fiintei sale. Iar pentru atingerea acestui scop, Domnul a dat omului puterile dumnezeiesti trebuincioase, a intemeiat pe Sine, Dumnezeu-Omul, Biserica cu sfintele ei Taine si sfintele ei fapte bune. Facindu-se «de un trup» cu trupul dumnezeiesc-omenesc, Biserica (Efeseni 3:6), omul ajunge, cu ajutorul Sfintelor Taine si sfintelor fapte bune, la scopul rinduit lui de catre Dumnezeu: ajunge «dumnezeu dupa har». Toata mintuitoarea si de Dumnezeu daruita intelepciune a Crestinului sta in a-si supune de buna voie vointa sa libera vointei dumnezeiesti a Domnului Hristos, dupa pilda aceluiasi Domn Hristos, Care de buna voie a supus in Persoana Sa dumnezeiesc-omeneasca vointa Sa omeneasca vointei dumnezeiesti. Aceasta legatura dumnezeiesc-omeneasca intre vointa dumnezeiasca si cea omeneasca este legea cea mai desavirsita si pravila cea mai trebuitoare in trupul dumnezeiesc-omenesc al lui Hristos-Biserica: a-ti supune de buna voie vointa omeneasca vointei dumnezeiesti a Domnului Hristos; si astfel, cu ajutorul harului Sfintelor Taine si sfintelor fapte bune, a-ti dobindi mintuirea, in-dumnezeirea, in-dumnezeu-omenirea si viata vesnica in imparatia dragostei lui Hristos” (IUS).

„O fratilor! Nu vedeti cu totii lucrul acesta? Nu ati simtit in trupul vostru intunericul si dorinta Europei anticrestine de a va ucide? Alegeti Europa sau pe Hristos? Moartea sau viata? Acestea doua le-a pus Moisi oarecind inaintea norodului sau – pe acestea doua le punem si noi inaintea voastra. Sa stiti: Europa este moartea, iar Hristos este viata. Alegeti viata, ca sa traiti in veci!” (IUS).

NOTE:
[68]. „In toate lumile lui Dumnezeu, totul e sfint, afara de pacat; iar pacatul este reaua intrebuintare a libertatii de catre fiintele zidite. Exemple: diavolul si omul. Libertatea este rau intrebuintata atunci cind e indreptata impotriva lui Dumnezeu. Pacatul savirsit naste moarte. Diavolul are doua puteri de capetenie: pacatul si moartea” (Cuviosul Iustin Popovici).

BIBLIOGRAFIE:
– (LGY) – Ladislau Gyemant, Curs de istorie a Europei
– (NCS) – Noul catehism catolic contra Sfintilor Parinti, Ed. Deisis, 1994
– (IUS) – Iustin Popovici, Biserica ortodoxa si ecumenismul
– (EMD) – Emilian M. Dobrescu, Ilustri francmasoni, Nemira, 1999

Cititi si: Florin Stuparu : Romania – judet al Republicii Socialiste Europa – partea I, si partea a II-a

2 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Incredibil : Ministrul Mediului: Undă verde pentru proiectul Roşia Montană
    http://www.rtv.net/ministrul-mediului-unda-verde-pentru-proiectul-rosia-montana_8001.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*