Ce se urmareste prin arestarea staretului man. Vatopedu, Efrem? De ce apropiatul manastirii, printul Charles, nu intervine?

Pe numele Parintelui Staret Efrem a fost emis un mandat de arestare preventiva

In ziua de 23 decembrie 2011, Curtea de Apel a orașului Atena a emis hotararea conform careia, pe numele Arhimandritului Efrem, Egumenul Sfintei Manastiri Vatoped, se emite un mandat de arestare preventiva, in vederea viitorului proces cu privire la schimburile imobiliare dintre manastire și stat. Continuarea

Mitropolitul Pavel al Siatistei despre hotararea de detentie a Staretului Efrem

Nu mi-as fi putut imagina ca in aceasta zi din an voi sta sa scriu un astfel de articol. Sa fie bine cei ce au avut grija sa-mi dea motiv.
Ma refer, desigur, la hotararea de detentie preventiva a Egumenului Manastirii Vatopaidi, Gheronda Efrem, in aceasta zi simbolica dinaintea praznicului Craciunului. O decizie care arata situatia sistemului juridic si politic din tara noastra. Continuare

Mitropolitul Athanasie al Limasolului – despre arestarea Staretului Efrem

„Simt o profunda mahnire si dezamagire in fata acestei hotarari a justitiei elene ca, in Ajunul Craciunului, sa aresteze un staret”, a mentionat intre altele Inaltpreasfintitul Mitropolit kir Athanasie, comentand decizia de arestare preventiva a Staretului Efrem. Continuarea

Scrisoarea de condamnare a deciziei de detentie a Staretului Efrem

Dezaprobam detestabila „crima” judecatoreasca care a avut loc la Atena, in 23 Decembrie 2011, impotriva Bisericii si a persoanei Parintelui Efrem, Staretul Manastirii Vatoped din Sfantul Munte.
Ura si nedreptatea ce caracterizeaza aceasta hotarare de arest preventiv a Parintelui Staret sunt dovedite de urmatoarele aspecte:

  1. Momentul hotararii: ajunul praznicului Nasterii Domnului nostru Iisus Hristos.
  2. Desfasurarile impresionante de forte inarmate ale politiei, cu scopul de a bloca iesirile din Sfantul Munte, in momentul in care avocatul Parintelui Staret declarase public intentia egumenului Efrem de a se prezenta de bunavoie la Politie.
  3. Pedeapsa arestului preventiv se aplica persoanelor care sunt suspectate de tentativa de repetare a delictelor de care sunt acuzate. Continuarea

Masoneria loveste de Craciun inima Ortodoxiei

Revolta, nelinistea si sfanta manie exprimate de intreaga Biserica fata de actuala situatie din Grecia a provocat hotararea NEDREAPTA de arestare preventiva a Staretului Efrem emisa de Curtea de Apel.

Consideram ca masoneria si toate fortele intunericului care se lupta impotriva Bisericii si a Ortodoxiei, a clerului si poporului lui Dumnezeu, de fiecare data in Ajunul Craciunului sau al Pastelui pricinuiesc lovituri in trupul Bisericii.
Au facut-o si anul acesta, de Craciunul lui 2011. Continuarea

O fi doar teama statului de a nu-l scapa din mana pe staretul Efrem? Si de ce in preajma marelui praznic al Nasterii Domnului? Este clar o batjocora la adresa Ortodoxiei, indiferent de realitatile procesului in cauza. Acea judecatoare vrea musai intemnitarea staretului Efrem. O fi vreo razbunare pentru ca femeile nu au acces in Sfantul Munte Athos? Sau chiar mai mult, un avertisment din partea sionistilor din conducerea UE? Se stie ca printul Charles al Angliei merge destul de des in Muntele Athos, avand la Manastirea Vatopedu camera proprie, chiar si o capela. De ce in acest caz nu ii ia apararea staretului Efrem? Multe semne de intrebare se nasc din acest scandal, pus la cale doar de vrajmasii Ortodoxiei.

19 comments

  1. sherlock_holmes

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cineva a zis:
    "Parintele Efrem, staretul Manastirii Vatopedu, a fost arestat in Ajunul
    Craciunului pentru motivul ca a declarat ca Rusia ar putea ajuta Grecia de a
    iesi din criza."...ori aceasta este inadmisibil pentru elitele financiare.

    Pe de alta parte:

    " La audierea cazului, care a precedat hotărârii, s-a folosit ca „argument” pentru aplicarea pedepsei de arest preventiv faptul că Părintele Stareţ a vizitat recent Rusia, însoţind Cinstitul Brâu al Maicii Domnului, vizită in care milioane de oameni, inclusiv Preşedintele, Primul ministru şi Procurorul General al Republicii Ruse, s-au închinat la Sfântul Odor."...iar inadmisibil asa ceva pentru cei care l-au omorit cindva pe Domnul nostru Iisus Hristos Dumnezeu.

    Si cum mai nou Rusia ii calca pe coada si in Consiliul de Securitate ONU,si prin Siria,si prin Iran,au si vreo 600 de miliarde de dolari surplus si nu datorii la camatarii mondiali,bani pe care ii folosesc cu precadere pentru modernizarea armatei....cred ca se vrea si un avertisment si siciiala la adresa Rusiei.

    Plus celelalte...santaj la adresa Sfintului Munte,atac impotriva ortodoxiei,etc.

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Am sa va explic ce anume se urmareste:
    Manastirile Athonite au multe terenuri, metoace date de catre imparatii bizantini. Aceasta avere insemna putere si de accea Biserica Greciei nu se spupune statuluisi nu devine roaba statului, asa cum se intampla in Romania, Serbia, etc. Biserica isi alege singura ierarhii si face ce vrea fara interventia statului.
    De aceea prin arestarea parintelui Efrem se urmareste deposedarea intregii Biserici Eline de bunurile ei pentru a fi secularizate, date statului, cu pretextul crizei(o criza artificiala) . Se vrea creerea in mass media a ideiii ca Biserica nu vrea sa ajute criza si ca ea e vinovata de criza. Astfel ca oameniii sa fie ostili Bisericii. Ceea ce sa intamplat pe timpul lui Al Ioan Cuza in Romania se vrea a se face acum in Grecia. Este clara intentia. Doresc distrugerea Ortodoxiei si a Bisericii libere. Observati in in Grecia ierarhii vorbesc fara frica, in schimb in Romania ierarhii nu au nici o putere, ei nu au curaj sa vorbeasca impotriva politiicii din romania de distrugere a neamului, pentru ca ar pierde sprijinul financiar din partea politicului, si atunci ierarhii nostri tac.
    Acest lucru se urmareste si in Grecia, anume Distrugerea Bisericii in mod viclean, sa ramana doar formele bisericesti, dar ierarhia sa fie supusa UE.

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    In prezent Biserica Greciei este cea mai democratica si libera Biserica Ortodoxa din lume. Cu vocile cele mai antiecumeniste, cu organizatii laice independente fata de ierarhie care lucreaza pentru catehizarea credinciosilor si pentru apostolat in Africa si in lume in generat. Este Biserica cea mai rodnica, cu Sfantul Munte Athos, etc.

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Charles este un ticalos care si-a dus sotia cu care are copii la moarte. Casa regala britanica ca si cea romana sunt de neam jidovesc.

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ia vedeți și asta: http://vatopaidi.wordpress.com/2011/12/27/spod69/

    AM FOST LA FAȚA LOCULUI

    • TERFELIRE JOSNICĂ ŞI PAPARAZZI NEADORMIŢI

      Traiasca Legiunea si Capitanul!

      de Μaria Iahnaki

      Terfelirea lui gheronda Efrem de către mass-media continuă, deşi el se află în chilie, sub pază, după ce termenul de 48 de ore dat de procuror, din cauza stării de sănătate, e expirat.

      Din momentul când procurorul a pus piciorul în Sfântul Munte, întreaga Grecie a aflat de la canalele de televiziune că zeci de poliţişti au blocat intrările în Sfântul Munte, au făcut controale pe mare şi pe uscat, nu care cumva ca egumenul să fugă, ba chiar au verificat şi autoturismele închinătorilor, nu cumva să iasă egumenul din Munte ascuns prin vreo maşină. Toate acestea, deoarece a fost considerat suspect de a se sustrage anchetei de către anchetatoare, iar completul de judecată l-a considerat vrednic de a fi închis preventiv.

      Dacă chiar se va dovedi că atâţia poliţişti au acţionat pentru a controla situaţia, pentru ca egumenul Mânăstirii Vatopaidisă nu fugă, încât fost efectuate zboruri cu elicopterul şi raiduri maritime, atunci să dormim liniştiţi diseară, căci , cu aceeaşi bărbăţie, îmi închipui, ei ne păzesc şi frontierele, ne protejează de infracţiuni, ne patrulează oraşele noaptea, să nu ne găsim în pericol din pricina răufăcătorilor şi bandiţilor. Aşadar, se pare că eu trăiesc într-o altă ţară, căci credeam că numărul poliţiştilor este atât de restrâns încât din cauza asta nu vedem niciunul să patruleze în zonele dificile ale oraşelor.

      Mă întreb cine cred ei că este Efrem, de concentrează o forţă aşa de mare, să creadă lumea că, ia uite, dacă pentru un gheronda fac asta, ce vor face pentru unul care într-adevăr ne pune în pericol ?

      S-ar putea, însă, să nu fie valabil aşa ceva, după cum ne spun unele surse din poliţie cu care am stat de vorbă: „nu e cazul să facem controale şi nu s-a făcut niciun control pentru Efrem, noi doar l-am însoţit pe procuror în Munte pentru executarea mandatului”.

      Atunci, pentru ce motiv, canalele de televiziune descriu scene de urmărire, dând informaţii care nu există şi pe care nu le deţin ? De ce auzim lucrurile astea la principalele buletine de ştiri din seara de Crăciun: „Sfântul Munte a fost înconjurat, se fac controale asupra tuturor autoturismelor pentru ca Efrem să nu fugă. Se fac cercetări şi pe mare etc.”.

      Cu câtă uşurătate pot ei să condamne oamenii, să încropească reportaje şi să dea senzaţia că respectivul om este un răufăcător… Ar trebui să ne concentrăm asupra însemnătăţii subiectului şi să fim puţin serioşi faţă de ceea ce proferăm în urechea telespectatorului. Doar dacă nu există un motiv şi vrem să creăm senzaţia că monahul este criminal, deci să facem lumea să gândească: „bine fac, să-l prindă, să-l bage la închisoare şi să ne liniştim”.

      De ce nu ne ruşinăm un pic, zic eu, suntem ţara care judecă repede şi superficial oamenii. Ţara impresiilor şi a politicienilor inexistenţi care lasă lumea să fie defăimată fără motiv, fără logică şi cu învinuiri fără substanţă. Pe de altă parte, încerc să-mi aduc aminte dacă astfel s-au comportat autorităţile şi în cazul afaceriştilor are datorează miliarde la buget din TVA, dar cu multiple proprietăţi, şi care au lăsat neplătiţi sau fără slujbă funcţionari ce munceau ca sclavii, fără să vadă o leţcaie.

      La fel, cu personalităţile politice acuzate de luare de mită, cu politicienii care s-au amestecat în scandaluri care au dezbinat Grecia, precum scandalul Siemens ? Acelaşi lucru s-a petrecut cu toţi aceia care au conceput fiascoul de la bursă, în dauna proprietăţilor şi caselor altora ?

      Nu, pentru că dacă s-ar fi petrecut aşa şi nu mi-aş aduce aminte, mi-aş cere iertare …

      (sursa: http://www.briefingnews.gr/politiki-kouzina/item/13046, TRADUCERE: http://presaortodoxa.wordpress.com)

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Multumim pentru adaugiri... Dumnezeu sa faca dreptate!

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Totusi, care este motivul legal al arestarii si de ce anume infractiune este acuzat?

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nu am citit foarte multe despre acest caz, dar primul si ultimele trei motive mi se par ca sunt total lipsit de relevanta juridica. Ce legatura are momentul hotararii cu temeiul juridic pentru care se cere eliberarea parintelui Efrem? Clar, nici una. Inclin sa cred ca nu este oportun a se adresa unei Curti de Apel cu astfel de motive sensibile, sa le zic asa, ci mai degraba cu unele juridice. Nu cunosc deloc legislatia Greciei, dar de cand acesta : "...Părintele Stareţ a vizitat recent Rusia, însoţind Cinstitul Brâu al Maicii Domnului, vizită in care milioane de oameni, inclusiv Preşedintele, Primul ministru şi Procurorul General al Republicii Ruse, s-au închinat la Sfântul Odor." e un motiv de arestare?

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    l-au arestat cu tupeu.si fara motiv,vor sa arate ca ei au puterea,acestei lumi:(

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Procesul arh Efrem, este dupa modelul pocesului Becali-Babiuc-MApN.
    Becali preia de la masonul de rang inalt Victor Babiuc niste terenuri ale armate- la preturi mult subevaluate, pe vremea guvernarii CDR cand acesta din urma era ministru al apararii. 'Afacerea' pare sa incalce legea - in conditiile in care afacerile cu terenuri neretrocedate posesorilor legitimi, a improprietarit pe straini imbogatind o mica clasa de profitori romani. ( Latifundiarii romani cumpara pe nimic 'drepturi litigioase' de la proprietarii legitimi care nu le pot recastiga pe cale legala ).
    La 15 ani de la afacere Becali e audiat periodic de diverse instante.
    Cand va veni vremea va fi poate condamnat...

    Pana una-alta arhimandritului Efrem pare sa i se fi intins o asemenea capcana...

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    In Grecia, sunt multe voci, care striga, impotriva ecumenismului, sunt multi monahi, mireni, inradacinati, in a respinge erezia ecumenista. In Romania, in sihastria noastra, treburile stau mai slabe.............Parintele Iustin Parvu, Monahul Amfilohie Branza, Preotul Aldea....sunt uni dintre cei care tin piept, masoneriei, ecumenismului, sa luam exemplul lor......sa ne rugam pentru ei.
    Si mai mult ca sigur sunt si alti monahi, mireni, chiar si ierarhi, sau pustnici, care tin piept ereziei ecumeniste, masoneriei, dar care nu ii stim!

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    NU MA MIRA CE SE INTAMPLA IN ZIUA DE ASTAZI...SI CUM ACUM AU APARUT A MULTIME DE "DUMNEZII"TE ASTEPTI LA ORICE DIN PARTEA CELOR CARE SE PRETIND MAI MARII OMENIRII..AU FOST CAPABILI SA-L PUNA PE IISUS PE CRUCE ..DECI VA MIRA CEVA???ORICUM NICI ACUM NU SUNT COMNINSI CA TRAIESC SUB PROPRIUL BLESTEM...
    DUMNEZEU SA FACA LUMINA!SI DACA E DE LA DUMNEZEU SA SE INTAMPLE ASA CU PARINTELE STARET EFREM.........
    DUMNEZEU SA-L AIPA IN PAZA!

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    SA-L AIBA*

  13. Radu Teodorescu

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Evanghelia după Ioan Capitolul 18
    1. Zicând acestea, Iisus a ieşit cu ucenicii Lui dincolo de pârâul Cedrilor, unde era o grădină, în care a intrat El şi ucenicii Săi.
    2. Iar Iuda vânzătorul cunoştea acest loc, pentru că adesea Iisus şi ucenicii Săi se adunau acolo.
    3. Deci Iuda, luând oaste şi slujitori, de la arhierei şi farisei, a venit acolo cu felinare şi cu făclii şi cu arme.
    4. Iar Iisus, ştiind toate cele ce erau să vină asupra Lui, a ieşit şi le-a zis: Pe cine căutaţi?
    5. Răspuns-au Lui: Pe Iisus Nazarineanul. El le-a zis: Eu sunt. Iar Iuda vânzătorul era şi el cu ei.
    6. Atunci când le-a spus: Eu sunt, ei s-au dat înapoi şi au căzut la pământ.
    7. Şi iarăşi i-a întrebat: Pe cine căutaţi? Iar ei au zis: Pe Iisus Nazarineanul.
    8. Răspuns-a Iisus: V-am spus că Eu sunt. Deci, dacă Mă căutaţi pe Mine, lăsaţi pe aceştia să se ducă;
    9. Ca să se împlinească cuvântul pe care l-a spus: Dintre cei pe care Mi i-ai dat, n-am pierdut pe nici unul.
    10. Dar Simon-Petru, având sabie, a scos-o şi a lovit pe sluga arhiereului şi i-a tăiat urechea dreaptă; iar numele slugii era Malhus.
    11. Deci a zis Iisus lui Petru: Pune sabia în teacă. Nu voi bea, oare, paharul pe care Mi l-a dat Tatăl?
    12. Deci ostaşii şi comandantul şi slujitorii iudeilor au prins pe Iisus şi L-au legat.
    13. Şi L-au dus întâi la Anna, căci era socrul lui Caiafa, care era arhiereu al anului aceluia.
    14. Şi Caiafa era cel ce sfătuise pe iudei că este de folos să moară un om pentru popor.
    15. Şi Simon-Petru şi un alt ucenic mergeau după Iisus. Iar ucenicul acela era cunoscut arhiereului şi a intrat împreună cu Iisus în curtea arhiereului;
    16. Iar Petru a stat la poartă, afară. Deci a ieşit celălalt ucenic, care era cunoscut arhiereului, şi a vorbit cu portăreasa şi a băgat pe Petru înăuntru.
    17. Deci slujnica portăreasă i-a zis lui Petru: Nu cumva eşti şi tu dintre ucenicii Omului acestuia? Acela a zis: Nu sunt.
    18. Iar slugile şi slujitorii făcuseră foc, şi stăteau şi se încălzeau, că era frig, şi era cu ei şi Petru, stând şi încălzindu-se.
    19. Deci arhiereul L-a întrebat pe Iisus despre ucenicii Lui şi despre învăţătura Lui.
    20. Iisus i-a răspuns: Eu am vorbit pe faţă lumii; Eu am învăţat întotdeauna în sinagogă şi în templu, unde se adună toţi iudeii şi nimic nu am vorbit în ascuns.
    21. De ce Mă întrebi pe Mine? Întreabă pe cei ce au auzit ce le-am vorbit. Iată aceştia ştiu ce am spus Eu.
    22. Şi zicând El acestea, unul din slujitorii, care era de faţă, I-a dat lui Iisus o palmă, zicând: Aşa răspunzi Tu arhiereului?
    23. Iisus i-a răspuns: Dacă am vorbit rău, dovedeşte ce este rău, iar dacă am vorbit bine, de ce Mă baţi?
    24. Deci Anna L-a trimis legat la Caiafa arhiereul.
    25. Iar Simon-Petru stătea şi se încălzea. Deci i-au zis: Nu cumva eşti şi tu dintre ucenicii Lui? El s-a lepădat şi a zis: Nu sunt.
    26. Una din slugile arhiereului, care era rudă cu cel căruia Petru îi tăiase urechea, a zis: Nu te-am văzut eu pe tine, în grădină, cu El?
    27. Şi iarăşi s-a lepădat Petru şi îndată a cântat cocoşul.
    28. Deci L-au adus pe Iisus de la Caiafa la pretoriu; şi era dimineaţă. Şi ei n-au intrat în pretoriu, ca să nu se spurce, ci să mănânce Paştile.
    29. Deci Pilat a ieşit la ei, afară, şi le-a zis: Ce învinuire aduceţi Omului Acestuia?
    30. Ei au răspuns şi i-au zis: Dacă Acesta n-ar fi răufăcător, nu ţi L-am fi dat ţie.
    31. Deci le-a zis Pilat: Luaţi-L voi şi judecaţi-L după legea voastră. Iudeii însă i-au răspuns: Nouă nu ne este îngăduit să omorâm pe nimeni;
    32. Ca să se împlinească cuvântul lui Iisus, pe care îl spusese, însemnând cu ce moarte avea să moară.
    33. Deci Pilat a intrat iarăşi în pretoriu şi a chemat pe Iisus şi I-a zis: Tu eşti regele iudeilor?
    34. Răspuns-a Iisus: De la tine însuţi zici aceasta, sau alţii ţi-au spus-o despre Mine?
    35. Pilat a răspuns: Nu cumva sunt iudeu eu? Poporul Tău şi arhiereii Te-au predat mie. Ce ai făcut?
    36. Iisus a răspuns: Împărăţia Mea nu este din lumea aceasta. Dacă împărăţia Mea ar fi din lumea aceasta, slujitorii Mei s-ar fi luptat ca să nu fiu predat iudeilor. Dar acum împărăţia Mea nu este de aici.
    37. Deci i-a zis Pilat: Aşadar eşti Tu împărat? Răspuns-a Iisus: Tu zici că Eu sunt împărat. Eu spre aceasta M-am născut şi pentru aceasta am venit în lume, ca să dau mărturie pentru adevăr; oricine este din adevăr ascultă glasul Meu.
    38. Pilat I-a zis: Ce este adevărul? Şi zicând aceasta, a ieşit iarăşi la iudei şi le-a zis: Eu nu găsesc în El nici o vină;
    39. Dar este la voi obiceiul ca la Paşti să vă eliberez pe unul. Voiţi deci să vă eliberez pe regele iudeilor?
    40. Deci au strigat iarăşi, zicând: Nu pe Acesta, ci pe Baraba. Iar Baraba era tâlhar.

  1. Pingback: Ce se urmareste prin arestarea staretului man. Vatopedu, Efrem? De ce apropiatul manastirii, printul Charles, nu intervine? « Απόψεις για τη Μονή Βατοπαιδίου (και όχι μόνο)

  2. Pingback: Sfanta Chinotita a Sfantului Munte Athos este alaturi de Staretul Efrem de la Vatopedu « Saccsiv's Weblog

  3. Pingback: Staretul Efrem a parasit Sfantul Munte escortat de politie. Chemare pentru cei din Grecia sa se adune la Curtea de apel | † APOLOGETICUM: Ortodoxie, neam si tara

  4. Pingback: Masoneria loveşte de Crăciun inima Ortodoxiei | MihailAndrei's Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*