In sfarsit, dupa o insistenta diabolica, UDMR-ul si-a vazut visul cu ochii, prin prisma privirii deformate a celui care ne conduce tara (spre haos). Tone de arhiva din patrimoniul institutiei Arhivelor Nationale, o institutie nobila creata de generatiile fauritoare a statului national roman modern, urmeaza sa fie oferite in natura, gratuit, cu o inconstienta incomensurabila, de Camera Deputatilor a Parlamentului Romaniei etniei si confesiunilor maghiare.

S-a inceput astfel destramarea institutiei patronata spiritual, cu profesionalism si jertfa, candva, de un Alecsandri, Sacerdoteanu, David Prodan s. a. Rectific, inconstienta si ignoranta crasa vine din partea deputatilor romani care au votat legea, nu si din partea deputatilor maghiari, care au votat-o cu o …supraconstienta sfidatoare.

Mai mult chiar, Camera Deputatilor a facut un act de stirbire a suveranitatii statului roman, impartind aceasta atributie cu UDMR-ul prin aceasta cedare a functiei statului de a administra arhivele de pe tot cuprinsul tarii, arhive de interes public major.

Camera Deputatilor a sprijinit astfel idealurile fantomatice ale UDMR de autonomie pe criteriul etnic, creind premisele unor mari tensiuni interetnice in Transilvania, unde extremistii maghiari purifica mereu institutii scolare, culturale si administrative de romani, asa cum sesiza recent si istoricul Vasile Lechintan de la Cluj.

In ce tara a Europei se mai cedeaza atat de usor suveranitatea unui stat? In ce tara a Europei se mai dezmembreaza insititutia Arhivelor pe criterii etnice, acum, intr-o Europa unita?

Consider ca incostienta crasa a celor din Camera Deputatilor pentru actul facut nu trebuie ramasa nesanctionata si romanii cu coloana vertebrala dreapta, trebuie sa ceara neintarziat presedintelui Romaniei dizolvarea imediata a Camerei Deputatilor, pentru ca sa ramana un exemplu pentru totdeauna ca intr-o democratie poporul este suveran si nu interesele unui partid ajuns la putere si care face compromisuri nepermise si anticonstitutionale.

Ar trebui, totodata ca si capii Bisericilor Romanesti sa se delimiteze clar de propunerea Deputatului UDMR Marton Arpad Francisc in privinta retrocedarii arhivelor confesionale, pentru ca este o impietate ca un deputat UDMR sa se foloseasca in mod parsiv, pentru satisfacerea scopurilor UDMR antiromanesti si antistatale, de aceste biserici nationale, puse de UDMR “la inaintare”, pe cand Bisericile Romanesti poate nu doresc sa destrame o respectabila si istorica institutie si nici sa amane, intr-o perpetua tranzitie, peste care troneaza sfidator UDMR, consolidarea, progresul si prosperitatea Romaniei.

Asadar, decizia justa este acum in agenda presedintelui Romaniei.

Romanian Global News precizeaza ca Opozitia a anuntat ca va sesiza Curtea Constitutionala in privinta respectivei Legi, deasemenea societatea academica si societatea civila va lua atitudine in fata unui asemenea act de tradare a intereselor nationale si va face apel la Presedinte pentru a nu promulga actul normativ.

Romanian Global News

Puteti vedea aici lista tradatorilor care au votat la Camera Deputatilor aceasta lege.

Cititi si: