Am pierdut cea mai importanta resursa a tarii: Populatia Romaniei este sub 20 milioane

Sociologul Vasile Dancu a comentat, marti seara, rezultatele recensamantului desfasurat recent, care a aratat ca Romania are mai putini cetateni, sustinand ca “am pierdut cea mai importanta resursa a tarii, omul”.
Dancu a precizat ca numarul mare de romani plecati in strainatate face ca Guvernul sa nu mai poata crea politici sociale coerente, iar pe viitor ne vom confrunta cu “o lipsa de copii” si “un dezechilibru demografic cu privire la resursele pe care le aduce o populatie”.
“Ceea ce arata astazi dezvoltarea din China si India este ca fiecare individ este o resursa, daca ai mai multi oameni ai mai multe resurse. (…) Am pierdut o resursa, cea mai importanta resursa a unei tari este omul”, a declarat Vasile Dancu, la RTV.
“Eu m-am bucurat ca suntem 19,5 milioane, insa problema este ca noi pe teritoriul tarii vom avea mai putin de 17 milioane, pentru ca acest recensamant a cuprins un formular special si pentru romanii plecati in strainatate, ori cea mai mare parte dintre ei nu se vor intoarce, sunt plecati cu copii cu tot si cu familie.
Daca mizam pe doua milioane de romani plecati in strainatate, si oficial sunt doua milioane, inseamna ca ajungem la 17 milioane”, a declarat Vasile Dancu.
Sociologul a adaugat ca la alegeri “s-a mers din frauda in frauda”, pentru ca pragul de reprezentativitate pentru parlamentari a fost ales in functie de o populatie cu numar mai mare. “Pe norma de reprezentativitate calculata acum ar trebui sa se reduca posturile din Parlament, o gramada”, a declarat Dancu.
Vasile Dancu a adaugat ca, in opinia sa, marja de eroare a recensamantului din 2011 este foarte mare, iar un sondaj realizat de echipa de la Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES) a aratat ca 5-6% dintre romani nu au fost recenzati, din diverse motive.

ziare.com

5 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    "Iarna Demografica – Declinul Familiei va dezvaluie consecintele dramatice ale stilului de viata “modern”, marcat de declinul familiei si al moralitatii, de banalizarea avortului si “normalizarea” homosexualitatii, de influenta otravitoare a majoritatii mass-media si a “culturii Hollywood” care inoculeaza egoismul, frivolitatea si fuga de responsabilitate." (sursa)

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    O scalda baietii cam tare.
    In anii '90 România avea in jur de 23 de mil.
    In 2011 avem aprox 2 mil de romani emigrati plus sporul negativ si ajungem undeva la aprox 20 mil ramasi.
    Deci de unde 17 mil.?! Adica s-au evaporat 6 milioane? Un nou holocaust?
    Tare mai vor urechiatii astia sa ne vada mai putini decat suntem....

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://fatanevazutaalumii.blogspot.com/2011/10/cele-zece-operatii-pe-creier-deschis.html
    Iata unul din motive si cred ca mai sint destule

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    E din cauza la unguri care vor sa ne ia Ardealu. Sau din cauza la Bush. Da solutia nui sa se reduca locurile in parlament. Sa se faca inca si mai multe casa poate se intoarce uni romani care sa fie parlamentari cum se zice.

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Adevarat sau nu ca suntem in jur de 18 mil. cert este ca - pe strada - vad din ce in ce mai multi batrani...iar Sf.Parinti au spus ca sfarsitul lumii se apropie si pentru ca femeile vremurilor din urma, nu vor mai dorii copii - ceea ce este valabil si pentru tarile 'civilizate' si pentru cele mai putin sau deloc, civilizate.

    'Canonul' dat de Dumnezeu Evei ('in dureri vei naste fiii/ intoarsa vei fi catre barbatul tau....), iar prin extensie urmaselor ei - pana in vremurile noastre - slabeste sau este lasat SPECIAL de izbeliste, femeile ajungand si ele la iubirea/pretuirea de sine, ajungand mai degraba CARIERISTE dar fara copii, foto-modele dar...singure!

    Sunt de 'condamnat' femeile? Nu cred...fiindca 'vina' emanciparii femeii (in sens negativ) o poarta toti: pornind de la familie (parinti), societate...pana la barbatii care o curteaza, o doresc ca pe o papusa Barbie; cand nu mai corespunde standardelor....alege alta, mai tanara (are balta, peste!).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*