Romania, singurul stat care cere CNP-ul la recensamant. Parintele Justin recomanda sa raspundeti doar la intrebarile pertinente

De cand a inceput recensamantul foarte multa lume intreaba pe Parintele Justin ce sa faca si daca sa raspunda la recenzori. Parintele spune ca este o datorie a noastra, dar avem dreptul de a refuza intrebarile care ne deranjeaza. Iata ce s-a petrecut pana acum intr-o parte a tarii noastre:

Aproape 30 de mii de vranceni au raspuns, ieri, chestionarelor prezentate de recenzori la primul recensamant organizat dupa intrarea Romaniei in Uniunea Europeana. Mai rau ca pe vremea Securitatii, oamenii trebuie sa ofere informatii, cat mai corecte, despre rudele plecate in strainatate sau despre surse de venit pe care le au. Desi ar trebui sa fie o activitate cu un rezultat statistic, care va oferi o imagine globala despre populatie, proprietati, Romania este singurul stat din Uniunea Europeana care cere CNP-ul la efectuarea acestui recensamant.

Recensamantul care a inceput vineri ascunde incalcari ale unor drepturi consacrate ale cetatenilor Romaniei. Romanilor le este furata identitatea, iar drepturile si libertatile cetatenesti sunt incalcate prin intrebarile trecute in formulare. Mai rau ca pe vremea comunismului, oamenii trebuie sa prezinte informatii despre rude, daca sunt plecate din tara, unde, daca trimit bani acasa, ce lucreaza. De asemenea, sta-tul vrea sa afle cat si unde muncesc oamenii sau daca au aer conditionat in locuinte. Nu in ultimul rand, chestionarele contin intrebari referitoare la gradul de confort al locuintei, numarul de metri patrati ai camerelor, destinatia lor. Culmea, cei care le completeaza raspund de conformitatea informatiilor si trebuie sa semneze pentru aceasta. Sunt formulare cu 96 de intrebari, iar completarea lor dureaza circa 45 de minute.
Desi ar trebui sa fie o activitate cu un rezultat statistic, care va oferi o ima-gine globala despre populatie, proprietati, Romania este singurul stat din Uniunea Europeana care cere CNP-ul la efectuarea acestui recensamant.
Social democratii au acuzat ca solicitarea CNP-ului la recensamant arata teama PDL-ului ca va pierde puterea.
„Decizia aceasta, de a obliga cetatenii Romaniei sa-si dezvaluie CNP-ul, din punctul nostru de vedere este o masura scandaloasa, care anuleaza securitatea datelor personale. Deja devine o regula ca PDL sa arate ca este in stare de absolut orice pentru scopul definit, pe care il declara public fara nicio retinere, acela de a ramane la pu-tere. In aceste conditii, romanilor le este furata identitatea, iar drepturile si libertatile cetatenesti sunt incalcate grosolan“, au aratat reprezentantii PSD.
De altfel, Eurostat da dreptate acuzatiilor aduse de PSD si precizeaza ca nu exista reglementari europene privind recensamantul. Ofiterul de presa al Eurostat a declarat ca fiecare stat membru a Uniunii Europene poate organiza recensamantul dupa pro- priile reguli.
„Legislatia recensamanturilor realizate in Uniunea Europeana permite statelor membre sa organizeze recensamantul dupa propriile reguli. Eurostat nu dispune de informatii detaliate pentru fiecare tara privind organizarea recensamanturilor“, a spus Louise Corselli-Nordblad, reprezentantul biroului de presa al Eurostat, in urma unei solicitari a Ziarului Financiar.

Atentie la declaratii

Recenzorii vor bate la usi pana la 31 octombrie iar daca, nu va gasesc acasa de trei ori consecutiv, sunteti obligat sa mergeti la primarie, la Comisia locala de recensamant. Din cauza complexitatii declaratiilor care trebuie completate de cetateni exista chiar si riscul greselilor in cazul persoanelor care completeaza si declaratii de avere. Daca exista diferente intre cele doua documente, exista posibilitatea raspunderii penale. Site-ul luju.ro ii atentioneaza pe cetateni sa aiba grija ce completeaza „sa nu se lase pacaliti, sa aiba grija ce semneaza pentru ca statul s-a dovedit mai intotdeauna cel mai mare hot, cel mai fara de cuvant, si e posibil sa va tre-ziti cu repercusiuni din partea autoritatilor cand va e lumea mai draga. „Nu exista un mijloc de control asupra anonimizarii imediate si nici nu exista o modalitate prin care cetateanul sa dovedeasca faptul ca recenzorul nu a pastrat confidentialitatea datelor din chestionarul cetatenilor de care s-a ocupat“, scriu redactorii de la luju.ro.

Zeci de recenzori s-au retras de la recensamant

Aproape 50 de recenzori din Vrancea s-au retras de la recensamant in ultimele zile, a declarat directorul Directiei Judetene de Statistica, Rodica Negrut. Este vorba despre persoane care s-au retras fie din motive medicale, fie deoarece erau pensionari, someri sau mame in concediu de cresterea copilului si nu aveau voie sa obtina alte venituri. Directorul Negrut a afirmat ca, deocamdata, nu au fost semnalate probleme deosebite in prima zi de recensamant. „Persoanele recenzate nu au fost reticente sa ofere codul numeric personal, am avut si cazuri in care unii au cerut lamuriri suplimentare privind inscrierea CNP in formular, iar in urma raspunsurilor date de recenzori au acceptat sa-si ofere datele. Daca vor fi persoane care vor refuza sa ofere codul numeric, atunci se va apela la recenzorul sef, iar daca nici acesta nu ii va convinge, atunci se va mentiona in formular ca nu doreste sa ofere CNP-ul“, a afirmat Rodica Negrut.
Datele Institutului National de Statistica arata ca, in Vrancea, sunt estimate 154.818 locuinte. Ieri au fost recenzate 11.392 de gospodarii, respectiv 27.547 persoane

12 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Da e nevoie de o baza de date. Cine stapaneste informatia stapaneste situatia. Omul poate sa fie tratat diferentiat in functie de convingerea religioasa si politica in diverse situatii. Unei prietene despre care v-am vorbit anterior ca avea cip in sinus, i s-a spus ca operatia se va incepe dupa ce i se studiaza CV-ul! S-a chiuretat locul, i s-a scos cipul si a fost poftita sa-l ia si acasa, semn sigur ca i s-a pus altul in loc.Ea nu l-a luat,.caci a simtit cum i s-a pus un corp strain, asa ca cel vechi n-o mai interesa. Asa ca atentie la implanturi dentare si la lucrari stomatologice!

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Pacat ! Te lepezi de Hristos si primesti un cip in corp ? Si ptr. ce ? Sa traiasca acea persoana fara frija ca nu va mai fi bolnava sau ca ii va fi mai bine cu acel cip in fosele orbitale ? Oare nu stie ca toate incercarile ( de sanatate,sentimentale si alte suferinti ) ne sunt date spre smerenie ? Priviti la acel satanist ce realizeaza o emisiune avand coarne de ....pe cap ! A avut multe incercari si a luat si viata a trei oameni,si totusi .....La fel si cu noi,nu trebuie sa ne dam datele rudelor noastre de sange,si chiar cele personale pentru ca asa dam frau liber la dictatura sistemului antihristic global ! Oricum datele unor cetateni sunt stocate la politia statului respectiv,ptr. ce trebuie sa le dau cnp-ul meu si al rudelor mele,ca sa putem fi usor monitorizati (impreuna cu tot neamul ) daca sunt cumva vreun rebel antisistem ?

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Stefan
    Persoana respectiva nu a primit de bunavoie acel cip, ci cred ca i s-a pus tocmai pentru ca se stia ca nu este de acord cu asa ceva.In plus, are un sot gelos care face parte din MI. A doua zi dupa operatie, acesta a fost cautat de politie probabil pentru vreo semnatura...Simte influenta demonica mai dur decat inainte. Cand se apuca sa spuna rugaciuni, scoate mai intai niste horcaieli dracesti, apoi continua linistita rugaciunea, intrerupta fiind uneori de aceleasi horcaieli. O energie demonica vine continuu prin acest cip. M-am documentat si cred ca cei mai slabi de inger dintre lucratorii MI pot cadea victime acestui tip de santaj. Sunt ademeniti sa-si supravegheze astfel sotiile si ajung sa li se para normal asa ceva!

    Daca ai fi in locul ei, tu ce ai face?

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    n-are nimic daca dai CNP! hai sa nu mai vedem raul in toate! sunt recenzor dar nu vad ceva rau! astea nu-s info suficiente ca sa controlezi pe cineva! putin exagerati!

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Lasa, lasa ca Batiushka Justin stie, sa-l ascultam pe el..............si totusi si constiinta noastra, stie multe, daca am sta si am asculta de ea ne-am da seama ca nu e chiar roz totul. Miscari, revolutii, manifestatii din ce in ce mai frecvente si violente in diferite tari, stim de masonerie, stim ca suntem foarte multi pe pamant si pe unii ii deranjeaza asta, si daca mai punem in calcul ca probabil si resursele alimentare sunt putine, si chimicalele sunt in tot mai multe din produse...........e clar, ca se vrea mai putina populatie pe Terra! E o intreaga teorie, trebuie doar sa gandim mai profund!

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Totusi trebuie sa ne aparam credinta.Sa nu-i lasam pe atei sa ne domine doar pentru CNP pe care-l dam oriunde si care oricum se afla in niste baze de date.

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Antonia : ce as face eu in locul ei ? Pai eu incep prin a spune ca nu voi primi acel card de sanatate chit ca mor pe strada daca am vreo boala ,dar un cip de care sa stiu ??Si mai apoi repet ce am mai scris,pai cine e vinovat de vreo boala pe care o avem in aceasta viata ? Oare suntem "curati" ? Oare vreodata am avut timp sa trecem macar prin Sfanta Biserica sa ne ostoim putin sufletul ? Sau fugim ca disperatii dupa himere ? Parerea mea,ca unul care a suferit de sinuzita,si din postura de viitor crestin Ortodox( nu iubesc dusmanii neamului meu ),este ca nu cipul va face bine acelei persoane ci doar mai rau ! Nu are importanta cat de bolnava este sau nu o persoana ci doar starea care a dus la acea boala ! Suntem usuratici,nu spun mai mult,si am sa va dau exemplu un pustnic de prin muntii Carpati care se nevoieste singur intr-o pestera si se roaga la Bunul Dumnezeu necontenit si are o varsta inaintata! Deci aici este diferenta,iar daca acel cip satanic(cipul este o unealta a necuratului ,sa accepti acea pecete)daca acel cip o vindeca si va trai sanatoasa 150 de ani in aceasta viata,ce folos ? O va pierde pe cea vesnica prin lepadarea de Hristos ! Nu poti sa fii satanist ori ateu si crestin in acelas timp ! Ori e alb ori e negru ! Nu exista cale de compromis si fiecare din noi vom da socoteala ! Incearca sa o ajuti pe acea femeie sa arunce acea blestemata cartela a necuratului si sa aiba o viata normala !Doamne ajuta !

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Femeia cu cip in sinus trebuie sa caute un medic orl-ist de incredere care s-o opereze si sa-i scoata pecetea blestemata. Sa mearga inatai la un pustnic si rugaciunile lui o vor ajuta sa gaseasca un doctor cu frica de Dumnezeu.

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Eu nustiu dar oamenii astia trebuie sa intaleaga un lucru, Parintele Iustin spune un lucru si noi ca si crestini ar trebuii sa intalegem cea ce spune Parintele Iustin, daca suntem crestini; Am o singura intrebare Dumnezeu va dat CNP?

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    De curand mi-am pierdut actele as fi vrut sa le pierd pentru totdeauna sa nu mai aud de ele, insa dupa mi-am facut altele, si dupa ce mi-am facut altele le-am gasit pe cele pierdute, ce sa intaleg eu de aici, un singur lucru pot sa intaleg, credinta mea e slaba, asta am intales eu. Cea ce este de la Dumnezeu de la Dumnezeu este.

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Aurora
    Dumnezeu sa-ti primeascaa milostenia duhovniceasca si sa ne ajute pe toti sa luptam cu ispitele mari si mici.

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Si la mine a venit astazi recensamantul ,Eu locuiesc in casa parintilor , parinti mei au fost recenzati , eu nu am iesit pt a fi recenzat , desigur ca acum ma astept la replesali din partea acestui stat mafiot . Deoarece nu pot lupta singur doresc sa ma alatur unui grup pt a putea angaja avocati sau a face tot ce e necesar pt a scapa de aceasta napasta . Puterea sta in numar , cu cit suntem mai multi cu atit suntem mai puternici in fata lor . . . [email protected]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*