Recenzorii versus Constitutia Romaniei

Ce spune Constitutia Romaniei:

ARTICOLUL 26

(1) Autoritatile publice respecta si ocrotesc viata intima, familiala si privata.

ARTICOLUL 27

(1) Domiciliul si resedinta sunt inviolabile. Nimeni nu poate patrunde sau ramane in domiciliul ori in resedinta unei persoane fara invoirea acesteia.

(2) De la prevederile alineatului (1) se poate deroga prin lege pentru urmatoarele situatii:
a) executarea unui mandat de arestare sau a unei hotarari judecatoresti;
b) inlaturarea unei primejdii privind viata, integritatea fizica sau bunurile unei persoane;
c) apararea securitatii nationale sau a ordinii publice;
d) prevenirea raspandirii unei epidemii.

Concluzia o trageti dvs.!

Recensamantul din 2011 este abuziv

Sa luam spre exemplu acest formular:
M – Persoane plecate in strainatate

Dupa cum vedeti se cer date despre o persoana. Data fiind natura intrebarilor e clar ca sunt adresate, unei rude de gradul I. Doar o astfel de ruda cunoaste daca persoana in cauza trimite bani familiei si cat de des.

De cand statul are dreptul sa ceara detalii intime din viata unei familii? Sunteti de acord sa va vindeti o ruda apropiata statului, cu informatii de genul in ce tara lucreaza, de cand si cat de des trimite bani acasa?

Probabil ca aceste informatii vor fi folosite pentru noi taxe si impozite, dar caracterul murdar al statului hot ne este cunoscut deja. Insa aici e vorba si de un aspect moral. Daca vrei sa afli ceva despre o persoana anume, du-te si afla direct de la ea, nu ma pune s-o torn eu.

Amenintarea cu amenda este neconstitutionala

Amenintarea cu amenda vine din HG 1502/2009, mai precis din articolul 21 pe care il puteti citi aici: https://www.dreptonline.ro

Insa rudele de grad apropiat sunt exonerate de contraventii si culpe penale, daca nu dau informatii despre o ruda apropiata.
EXEMPLU
Sa spunem ca sunteti in neplacuta situatie de a afla ca fiul/fiica/tata/mama/sora/fratele a comis o infractiune. Se poate intampla oricui, mai ales din culpa, fara dorinta de a comite aceasta infractiune.
Dvs. ca ruda de gradul I nu puteti fi acuzata de tainuire, daca nu dati informatii organelor de ancheta. De aceea exista organe de ancheta, ca sa afle ele adevarul.

De multe ori, organele de ancheta se folosesc de nestiinta oamenilor si ii ameninta ca ii acuza de tainuire.
Nu va lasati intimidati! Nu ii vindeti pe cei dragi care pleaca la munca de raul care e aici, pentru ca asa va cere statul.

Nu puteti fi amendati daca refuzati sa dati informatii despre rudele voastre dragi!

Cititi: Cum sa ne opunem Recensamantului din octombrie 2011?

| Anti recensamant 2011