Un episcop din Basarabia protesteaza fata de complotul ONU de islamizare si homosexualizare a Romaniei de peste Prut

Pe 14 septembrie 2011, a avut loc brifieng-ul cu tema ”Biserica in fata persecutiilor neo-bolsevice. ”Upolnomoceniie” ONU”, tinut de episcopul de Balti si Falesti Marchel. Desi la eveniment au fost prezente majoritatea organelor de presa, acum, la 4 ore de la incheierea briefing-ului, in presa nu a fost publicata nici o stire cu privire la acest eveniment. In acelasi timp, alte stiri care au avut loc tot astazi au fost reflectate masiv…

In continuare, publicam principalele declaratii ale episcopului Marchel:

  • Se pregateste un complot, o lovitura asupra Bisericii, mamei noastre cele duhovnicesti – pentru ca marele nostru poet Mihai Eminescu anume asa numeste Biserica – mama noastra cea spirituala, care ne naste, ne creste, ne insoteste pe parcursul vietii si chiar ne petrece in lumea vesnica, insotindu-ne cu rugaciuni catre Dumnezeu.
  • Aceasta lovitura nu se va rasfringe doar asupra Bisericii, ci si asupra intregii societati. Asupra Bisericii Ortodoxe se pregateste aceasta lovitura atit din exterior – din Europa care exporteaza democratia cu duiumul cea care nu prea este pe placul nostru, cu toate consecintele ei cele negative -, dar are si multi sustinatori din interior, ii am in vedere, iertata sa-mi fie indrazneala, dar le voi spune pe nume: fii tradatori de neam si de credinta.
  • Acest atac asupra Bisericii este bine camuflat astazi sub masca asa-zisei democratii sau asa-ziselor ”libertati si drepturi ale omului” (indeosebi ale minoritatilor religioase), precum ca ar fi strimtorate pe larg si deschis sentimentele lor religioase.
  • Acest raportor se prezinta pe sine ca crestin greco-catolic, dar in familia sa se practica homosexualismul. Fratele sau mai mic este homosexualist vadit, nefiind strimtorat de statul unde locuieste, ci fiind prigonit de tatal sau timp de 10 ani. Si dupa 10 ani tatal lui s-a ”luminat” (dupa cum s-a exprimat acest Bielefeldt) si a inteles ca homosexualismul, dar si islamizarea tarii nu mai este chiar atit de strasnica, de neplacuta cum ne pare noua, cetatenilor Republicii Moldova. Si iata cu acest ”argument”, cu aceasta convingere (dupa parerea lui) s-a infatisat in fata mitropolitului Vladimir sa-i spuna, pina la urma: ”Domnule mitropolit, Biserica pe care dumneata o conduci ar fi bine sa nu se opuna acestor legi care se vor infaptuite si in tara voastra, adica homosexualizarea si islamizarea tarii”.
  • Lovitura asupra Bisericii despre care am vorbit isi are inceputul in Europa, dar prelungirea este in sustinatorii de la Chisinau. Ma refer intii de toate la colaboratorii si direct la ministerul si ministrul Justitiei care zilele trecute a purces la formarea unei comisii care isi are ca temei dictatura sau ”indicatiile” acestui raportor al ONU pentru a modifica Legea Cultelor.
  • Bielefeldt si-a permis sa umileasca poporul nostru, poporul Republicii Moldova care si prezinta, de altfel, plinatatea Bisericii Ortodoxe din Moldova. De aceasta, ii cerem sa-si aduca scuzele de rigoare pe cit se poate de repede. Speram ca aceste scuze care vor fi sincere din partea sa, vor scadea din intensitatea protestelor ortodocsilor din tara noastra.
  • Vreau sa lansez o intrebare publica: isi da dinsul seama ca prin aceste pareri expuse in fata tuturor, care nu au nimic comun cu realitatea, el, de fapt, discrimineaza majoritatea covirsitoare a crestinilor ortodocsi din Republica Moldova?
  • La moment, generatorul problemelor ce tin de morala crestineasca este ministerul Justitiei care deschide larg usile tuturor curentelor religioase (ceea ce a facut si cu liga islamica, bunaoara). Si, poate ati sesizat, pe site-ul ministerului a aparut o stire prin care se declara ca ministerul are de gind sa permita activitatea neingradita, adica absolut libera, necontrolata a tuturor curentelor religioase, chiar si celor neinregistrate. Ne intrebam: la ce bun mai avem nevoie de organele de resort?
  • Vreau prin intermediul presei sa-i adresez o intrebare ministrului Justitiei si colaboratorilor acestui minister: de ce oare dorintele, indicatiile si dictatele dl Bielefeldt au prins asa de repede radacini in constiinta dvs, dle ministru, si le inghititi de parca ati unge untul pe piine, pe cind dorintele noastre, ale crestinilor care, daca vreti, v-am inscaunat in fotoliul de ministru, sint absolut ingnorate? De ce oare se intimpla una ca aceasta? Aveti indrazneala si spuneti domnilor de la Bruxelles un ”NU” categoric acestor mirsavenii pe care ei le aduc in tara absolut crestina.
  • Eparhia de Balti pe care am onoarea sa o conduc isi rezerveaza dreptul moral si canonic sa vorbeasca direct cu societatea fara a evita problemele care vin de pe urma hotaririlor luate de guvernantii nostri de astazi.
  • Acum cineva vrea sa scoata cu insistenta piatra din capul unghiului, piatra din temelia societatii noastre care este Biserica Ortodoxa. Haideti, oameni buni, sa ne aparam de cei din Europa, dar si de cei care sint printre noi si asteapta si ne doresc caderea. Haideti sa ne consolidam si prin toate metodele cele crestinesti sa ne aparam tara, neamul si credinta.
  • Numaidecit, avem de gind sa protestam. Acum, credinta si moralitatea noastra are nevoie nu doar de efort moral, de rugaciune, dar si de efort fizic.
  • Raportorul respectiv pretinde ca apara drepturile minoritatilor religioase. Duca-se acest Heiner Bielefeldt in Arabia Saudita, in Egipt, in Turcia unde mii de crestini sint prigoniti si chiar omoriti in fiecare an si iata pe aceea sa-i apere. Dar nu sa-i apere pe iehovistii, pe baptistii de la noi din republica care au libertate totala.
  • La 25 mai 2011 a fost sedinta sinodului BOM la care a participat si prim-ministrul Vlad Filat. Atunci ni s-a promis sus si tare ca va fi formata o comisie pentru elucidarea problemelor care reies din imperfectiunile Legii Cultelor si cu aceasta s-a stopat. Acum insa, cind a venit acest ratacit care se da drept crestin – Heiner Bielefeldt – si a dat indicatii ca sa se scoata favorizarea Bisericii, a Ortodoxiei, a crestinismului din legislatie, ei deodata s-au apucat de lucru: au si format deja comisia in vederea perfectionarii Legii Cultelor, dupa indicatiile raportorului ONU. Cum credeti, noi vom sta in casa, vom sta indiferenti? Nu. Noi deja am fost banuiti de pasivitate; cred eu ca toate acestea vor reveni la normalitate, ne vom spune si noi cuvintul, in speranta ca autoritatile ne vor auzi. Caci, de altfel, noi prin votul nostru i-am inscaunat; si i-am inscaunat nu dindu-le zestre Republica Moldova ca s-o iroseasca in stinga si in dreapta, dar s-o pastreze si s-o transmita generatiilor in crestere.

| MDN.md

5 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    fii de naparca au ajuns oamenii care tac si nu mai zic nimic....
    ce va veni o sa veem cu totii...
    multe, mult prea multe pacate ne cuprind...

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Viaţa veşnică !
    http://www.youtube.com/watch?v=JCQz4saOcF4

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Frati ortodocsi,
    Pana cand vom mai ingadui incalcarea poruncii ” Să nu ucizi!” ( Iesirea 20: 13)?
    Ne laudam ca suntem crestini, atunci sa o si aratam.
    Sa facem lobby pe langa parlamentari sa initieze un proiect de lege pentru interzicerea avortului la cerere.
    Romania este cimitir de copii nenascuti, sa nu mai toleram acest lucru.
    Polonia interzice avortul la cerere, deci nu e numai UE de vina, ci si noi ca popor.
    Parinti preoti, de ce nu insistati pe langa parlamentari pentru o lege antiavort?
    Oare numai banii pentru biserici sunt importanti, sufletele celor nenascuti si nebotezati nu?

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Câtă ipocrizie la acest om care se vrea a fi episcop. Știți ca acest individ care acum se vrea a fi mare apărător al Bisericii in cardasie si inhaitat cu cazaci inarmati l-au scos pe bietul Mitropolit Petru din resedinta lui de la balti ? Pentru acest gest care este totalmente golanesc rusii l-au făcut episcop ! Asa ca individ marchel, mai lăsa-ne in pace cu aburelile bolsevice ! Ei de fapt țin tare de ciolan, nu-i doare pe ei de poporul roman pe care îl tot tund si-l tot mulg cu nerusinare acești slugoi ai rusilor !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*