Protestul va avea loc la intrarea Palatului Cotroceni de la intersectia Bd. Geniului cu Sos. Pandurilor (poarta mare, auto, langa Aedificia Carpati).

Au vandut tot!

Nu-i lasa sa vanda aurul de la Rosia Montana!

Vino cu noi sambata 10.09.2011, ora 12,oo sa protestam fata de inadmisibila implicare a presedintelui Basescu in promovarea proiectului minier de la Rosia Montana.

O companie straina va extrage ultima mare rezerva strategica a Romaniei si cel mai mare zacamant de aur din Europa. Ne va lasa un urias pustiu si lacuri de cianura. Vor pieri definitiv vestigii istorice daco-romane unice in lume si amintirea eroicelor epopei ale lui Horia si Avram Iancu.

Daca esti roman si tii la tara aceasta, opreste jaful!

Parerea ta conteaza!

Vino cu noi!

“Vom protesta împotriva inadmisibilei implicări a preşedintelui Băsescu în sprijinul demarării proiectului minier de la Roşia Montana. Nu putem accepta ca ultima rezervă strategică a ţării şi cel mai mare zăcământ aurifer din Europa să fie exploatat de o companie străină, cu o participaţie derizorie a statului român. Nu putem accepta ca în acel loc să rămână un pustiu selenar de zeci de kmp şi lacuri de cianură. Nu putem accepta ca inestimabilele vestigii daco-romane, vechi de peste 2000 de ani să dispară pentru totdeauna. Implicarea preşedintelui se face în paralel cu dezbaterea în Camera Deputaţilor a proiectului de modificare a legii mineritului, prin care se doreşte schimbarea regimului exproprierilor şi încălcarea gravă a principiului sacru al proprietăţii, ceea ce ar însemna începutul sfârşitului pentru statul de drept” a declarat pentru presă Florin Dobrescu, reprezentantul asociaţiei organizatoare.