In Marea Britanie s-a format o coalitie din parlamentari la putere si din opozitie pentru a scoate tara din UE

Parlamentarii de la putere si cei din opozitie isi dau mana sa scoata Marea Britanie din UE
O coalitie foarte puternica a fost constituita ad-hoc in Marea Britanie pentru a scoate Regatul Unit din Uniunea Europeana.
Circa 120 de parlamentari ai Partidului Conservator (la putere) si aproximativ 50 de deputati laburisti (opozitie) au format un “task-force” pentru a convinge cabinetul lui David Cameron sa retraga tara pur si simplu din constructia europeana. Si saptamana trecuta, grupul parlamentarilor conservatori eurosceptici a cerut premierului Cameron sa vina cu un plan clar de retragere a Marii Britanii.
Ideea prinde un contur tot mai puternic la Westminster, scrie “Daily Mail”, pe fondul temerilor unui impact economic distructiv al crizei euro asupra Regatului Unit. Liderul informal al grupului, George Eustice, spune ca “acum intreaga problema este mult prea importanta ca sa mai fie ascunsa sub pres.
Criza din cadrul Eurozonei determina toate cele trei partide (n.r., opozitia laburista si coalitia conservatorilor si liberalilor de la putere) sa lucreze impreuna pentru a negocia o noua relatie intre Marea Britanie si Uniunea Europeana”. Acelasi George Eustice spera sa coopteze la aceasta initiativa chiar si cativa parlamentari liberal-democrati (in mod traditional, pro-europeni). Miscarea survine la cateva zile dupa ce au aparut informatii ca britanicii isi fac planuri pentru momentul in care moneda europeana va disparea. Ministrul de Finante George Osborne a amenintat si el ca timpul pentru a rezolva criza Eurozonei se apropie de sfarsit. De altfel, chiar si premierul Cameron, care se descrie drept “un eurosceptic practic”, a promis la un moment dat ca ar putea renegocia in viitor cu Bruxelles-ul regulile privind piata muncii si cele privind piata financiara, potrivit BBC.

| romaniuk

4 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Intelept procedeaza.

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    mă tem de o treabă foooarte îneşlătoare... nu cumva toate aceste săvârşiri se vor face ţăndări spre a face loc unei alte săvârşiri mai mari şi mai hidoase... ue să nu fie cumva un paravan spre o centralizare globală care să se ivească tocmai din eşecul a ceea ce s a săvârşit până acum... să nu uităm că dedublarea este cea mai periculoasă tactică spre a înşela iar cel rău nu mai ezită să o folosească...

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ Fanu

    Foarte posibil sa ai dreptate

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Mi se pare ca sint doar teste pt a vedea nivelul de incredere a uniunii in rindul oamenilor. Apoi Uniunea va reveni in forta insa cerind independenta statelor pt exista. Trataul de la Lisabona. Nimic inspre bine, sau.. sprea a doua venire a Mintuitorului! Sa stam bine, sa stam cu frica...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*