Observam o tot mai mare crestere al numarului sectelor in lume. In cele mai multe cazuri se observa cum pastorii acestora, dupa ce isi castiga un anumit numar de adepti, au o viata materiala din ce in ce mai imbunatatita.

Una dintre sectele acestea este si „Strajerii lui Isus” mult raspandita in Africa. Cand spunem Africa nu gresim sa spunem ca este continentul cu practici oculte mostenite de la vechile civilizatii, organizate in triburi, unde se practica magia. Unul din „guru” acestei secte este si pastorul Crist care a intemeiat o „scoala de vindecare”. In aceasta scoala invata adeptii sectei sa faca minuni. De ras sau de plans?

Acest pastor, ca multi altii, merg pe stadioane si in sali de spectacole spunand ca vindeca oameni in numele lui Iisus. Din felul in care decurge „propovaduirea” se vede clar ca se cauta reclama ceea ce e contrar duhului Evanghelic. Nici Hristos si nici Sfintii Apostoli nu faceau minuni in mod organizat pe stadioane sau in amfiteatre, nu cautau reclama. Acesti „propovaduitori” isi etaleaza propriul „eu” facandu-si un cult al personalitatii printre adepti imbinat cu o aparenta smerenie de tip fariseic. Aceasta secta a inceput sa isi faca adepti si in Romania.

Inselarea e mare cu atat mai mult cu cat in predicile sau discursurile lor folosesc un amestec de invataturi de la Sfintii Parinti ai Bisericii Ortodoxe iar, in ritualurile lor imita practici ortodoxe cum ar fi ungerea cu ulei sfintit, primirea de „pomelnice” etc… creand, in acelasi timp confuzii. Multi dintre adeptii acestei secte se cred intocmai cu apostolii si isi justifica activitatile facand mereu comparatii cu fapte ale Sfintilor Apostoli din cartea Noului Testament.

Despre ocultismul din „scolile de vindecare” practicat de „strajeri” si alte secte asemanatoare vedeti si:

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=w1BjZm1LKkE]

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=nbsWjv1us6s]