Parlamentul European avertizeaza ca noua constitutie maghiara nu respecta integritatea teritoriala a tarilor vecine si discrimineaza minoritatile etnice din Ungaria

Noua Constitutie a Ungariei trebuie sa arate explicit ca Ungaria va respecta integritatea teritoriala a altor state atunci cand va incerca sa-i sprijine pe maghiarii din strainatate, se arata intr-o rezolutie adoptata de Parlamentul European, care cere modificarea noii legi fundamentale a Ungariei. Rezolutia a fost adoptat cu 331 de voturi pentru, 274 impotriva si 54 de abtineri.

“Autoritatile ungare trebuie sa “garanteze explicit in Constitutie, inclusiv in preambulul ei, ca Ungaria va respecta integritatea teritoriala a altor tari atunci cand va sprijini etnicii maghiari care traiesc in strainatate”, se arata in rezolutie. Acesta este un subiect foarte important pentru vecinii Ungariei, dintre care unii au o minoritate maghiara semnificativa pe teritoriul lor”, se arata intr-un comunicat al PE.

Neajunsurile semnalate de PE sunt aceleasi criticate de Comisia de la Venetia, bratul Consiliului Europei in materie constitutionala. Opinia Comisiei de la Venetia privind Constitutia Ungariei arata ca “responsabilitatea pentru protectia minoritatilor revine, in primul rand, statelor in care acestea locuiesc”.

Cat priveste “drepturile colective”, Comisia aminteste ca textul Conventiei-Cadru pentru Protectia Minoritatilor Nationale “nu prevede drepturi colective pentru minoritatile nationale”. Aceasta nu inseamna ca Ungaria nu poate oferi asemenea drepturi minoritatilor sale, insa nu poate hotari ca minoritatea ungara din alte state sa se bucure de asemenea drepturi, arata Comisia de la Venetia.

Este important ca Ungaria sa acorde atentie principiului bunei vecinatati si sa evite includerea unor elemente de extrateritorialitate care pot creea resentimente in statele vecine.

In cauza este preambulul noii Constitutii, care face distinctie intre natiunea ungara si nationalitatile conlocuitoare. In schimb, natiunea ungara, arata Constitutia, include si etnicii ungari din alte state. “Promitem sa pastram unitatea spirituala a natiunii noastre, despartita de furtunile secolului trecut”, se arata in Preambul, o prevedere care poate fi pusa in legatura cu articolul constitutional care vorbeste de “responsabilitatea pentru soarta ungurilor care traiesc peste granite”.

Asemenea interpretare larga a termenului de natiune ungara si de responsabilitate a Ungariei poate dauna relatiilor cu alte state si poate duce la tensiuni interetnice, considera Comisia de la Venetia.

Cat despre statutul minoritarilor din Ungaria, Preambul arata ca “nationalitatile conlocuitoare fac parte din comunitatea politica si sunt parte constituenta a Statului”, in timp ce acelasi Preambul scrie “in numele membrilor natiunii ungare”. Comisia de la Venetia arata ca distinctia natiune/nationalitati este problematica si poate fi invocata ca justificare pentru discriminari pe criterii etnice.

sursa: Cotidianul

3 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Foarte bine chiar nu ma asteptam la asa o precizare importanta mai ales ca acesti iredentisti creaza probleme si in alte tari ale europei,. Interesant ca a venit tocmai de unde nu ne asteptam.

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Parerea mea : Rusii nu ne vor lua teritoriile din romania, ci UE vrea sa ne ia toata romania si sa fie stapanita de guvernul unic mondial. Motivul cu ungaria e doar de fatada, ca sa aiba NATO motiv sa isi aduca trupele pe teritoriul romaniei. Rusia ne va apara insa; desigur rusii au nevoie si ei de " motive " ca sa intre la noi; de aceea si ei actioneaza conform proniei divine, inventand motive. Eu sunt pentru ca rusia sa intre la noi in tara cu armata si sa si-o lase aici si sa ne apere in al treilea razboi mondial si de guvernul mondial. Romania singura nu are absolut nici o sansa. Singura daca ar ramane ar fi absorbita imediat de guvernul masonic. Rusia va redeveni monarhie, iar tarul rus ne va inapoia toate teritoriile care au fost ale romanilor. El va fi " tatal nostru " al ortodocsilor din tarile ortodoxe. Si altor state le va inapoi teritoriile ocupate de alte tari. Multi vor alerga la tarul rus si vor cere dreptate. Tarul rus va fi un om cu viata sfanta. El va proteja si romania, grecia si serbia, si alte tari ortodoxe de guvernul masonic mondial. Dar mai intai trebuie sa fim curatiti prin razboiul NATO-Rusia, pe teritoriul tarii noastre. Rusia ne va elibera definitiv de NATO si UE. Si 40 de ani vom fi sub protectia tarului rusiei. Ultimii 30 vor fi ani de pace si ortodoxia se va face cunoscuta pe intregul glob, deoarece nu vor mai exista decat doua religii cu numerosi credinciosi : ortodoxia si new-age. Restul religiilor vor ramane cu foarte putini credinciosi, si vor deveni nesemnficative, majoritatea adeptilor lor fiind absorbiti de new-age. Acest tar va face si adevaratul al optulea sinod ecumenic care va anatemiza masoneria, falsul sinod ecumenic al ecumenistilor si ecumenismul definitiv. Dupa razboiul mondial in tarile ortodoxe va fi pace si bunastare 30 de ani. Si in grecia se va pune conducator un imparat, ales de ingeri. Iar restul tarilor se vor grupa in statul masonic mondial. Acest stat va fi condus 30 de ani de guvernul mondial, si apoi se va arata antihristul. In acest stat, e limpede ca dictatura biometrica va fi in floare. Iar atunci, antihristul va pune mana pe romania prin viclenie, prin infiltrare. Va crea o criza mondiala, si apoi va veni cu solutia, care va necesita ca romanii sa isi tradeze ei singuri interesele ortodoxe, si sa-si vanda singuri tara lui antihrist. Asa va fi si cu grecia si serbia si alte tari ortodoxe.

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Emanuel, de unde ai scenariul asta?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*