Parintele Justin: Mergeti la Sfantul Arsenie, indreptator al credintei si chip al blandetilor

Parintele arhimandrit Justin Parvu a primit cu adanca intristare vestea mortii Parintelui Arsenie Papacioc, numindu-l cu evlavie “Sfantul Arsenie, indreptator al credintei si chip al blandetilor”. Cu siguranta taina ce-o impart cei doi mari duhovnici este cu mult mai mare decat ne-am inchipui noi si ea va lucra in mod deosebit mai cu seama de-acum incolo, avandu-l pe Parintele Arsenie in Imparatia Cerurilor. De-acum va fi cu neputinta ca cineva sa mai bage discordie intre cei doi duhovnici, iar lupta lor pentru credinta si neam va fi mai puternica si de neoprit.

Sa ne rugam si noi Sfantului Parinte Arsenie, ca sa duca rugaciunile neamului romananesc in fata Mantuitorului si a Maicii Domnului pe care a iubit-o toata viata.

7 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cat de emotionant....

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Parintele Arsenie, un sfant al lui Dumnezeu, un aparator ar Adevarului , un suflet urias, coplesitor in dimensiunile sale vesnice! Nu va inchipuiti ce cuvinte avea pentru fiecare om, ce putere aveau binecuvantarile Sfintiei Sale...Cititi "Imn pentru crucea purtata" de Virgil Maxim ca sa-i descoperiti aura de martir. Cuvintele din cartea "Singur Ortodoxia " sunt pecetluite cu acest sange si nici un teolog modern ecumenist, nici un preot filocatolic nu poate anula macar o singura fraza din testamentul sau duhovnicesc. Da ! Era iubire din Iubire, jertfa din Insasi Jertfa, curaj din Adevar...asa era Parintele, invaluit in Duhul Sfant. Cand mergeai la chilie cu dureri si spaime, plecai zburand caci se usurau poverile, nu le mai simteai greutatea...
    Sunt martora nevrednica a sfinteniei Parintelui nostru Arsenie, indreptator al credintei si chip al blandetilor. Dumnezeu , pe Care L-a iubit mai presus decat viata aceasta trecatoare, l-a chemat in Imparatia Sa .

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ne-a mai ramas un sfint:parintele Iustin Pirvu ! Dumnezeu sa-i dea sanatate,ca sa ne mai putem
    bucura de sfaturile si binecuvintarea sa!
    asi

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Vesnica pomenire sfantului Arsenie Papacioc...

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://www.youtube.com/watch?v=GuC9xCXqZPQ

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Bunul Dumnezeu sa-l odihneasca impreuna cu sfintii Sai!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*