Proiect de lege ce prevede pana la 20 de ani de inchisoare pentru comerciantii de etnobotanice

Guvernul va trimite parlamentului un proiect de lege extrem de dur pentru interzicerea produselor etnobotanice. Acesta permite autoritatilor sa confiste marfa si sa suspende provizoriu activitatea comerciantilor, magazinele fiind obligate sa ceara o noua autorizatie.

Proiectul de lege care va trimis parlamentului prevede pedepse aspre: comercializarea fara autorizatie va fi sanctionata cu inchisoare de la doi la opt ani si interzicerea unor drepturi. Daca in urma consumului de etnobotanice sunt inregistrate decese, pedeapsa cu inchisoarea va fi cuprinsa intre 10 si 20 ani.

Conform proiectului de lege, pana la obtinerea unei noi autorizatii de catre comerciantii de produse etnobotanice, activitatea acestora va fi interzisa. Autorizatia nu va fi eliberata decat daca, in urma analizei de laborator, se constata ca produsul nu face parte din categoria etnobotanicelor. Autoritatile vor avea dreptul sa initieze oricand actiuni de control si sa retraga marfa de pe piata in cazul in care considera ca acesta prezinta riscuri. In actiunile de control vor fi implicati si inspectorii Directiei de Criminalitate Organizata si Terorism. La randul sau, Ministerul Comunicatiilor va initia demersuri de blocare a site-urilor care promoveaza publicitate pe internet pentru astfel de produse.

De Vlad Stoian – De Banat

3 comments

  1. STOP RFID 666

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cata fatarnicie in lumea asta. Pe de-o parte ai nostrii vor sa interzica etnobotanicele iar pe de alta parte stapanii acestei lumi doresc sa legalizeze drogurile usoare. Cine pe cine credeti ca asculta? Pai ai nostrii vor asculta de guvernul mondial ca doar nu sunt prosti sa piarda ei bani. Totul este o cacialma pe care unii naivi o inghit cu mare usurinta.

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Asta ca sa ne mai calmeze nitel... Si intre timp ei le fac pe ale lor. E corect, nu? Si atata timp cat suntem constienti de asta, ce le putem cere? Sa ne rugam si pentru ei. Asta e marea problema a lumii actuale: comentam, judecam, acuzam.... dar nu ne rugam pentru ei. Nu ne rugam nici macar pentru noi. Oameni suntem toti si Domnul ne iubeste in egala masura pe toti. Chiar si pe stapanul lumii il iubeste. Proorocia ramane si ce e scris se va intampla, dar sa nu incetam sa ne rugam unii pentru altii.

    Doamne ajuta!

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sa ne rugam unii pt altii, dar totodata sa nu uitam ....

    " Pacatul spre moarte este tot pacatul nepocait. Chiar de s-ar ruga un sfânt pentru un asemenea pacat al altuia, nu este auzit (Sf. Marcu Ascetul) "

    Guvernanti romani si ierarhi romani ai compromisului si tacerii!, sa va certe pe voi Domnul ....ca sa va mantuiasca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*