Cunoastem destul de bine cine ne conduc. Ne vom întreba dar, cum o fac? Cand respecta si cum respecta demnitarii nostri legile tarii?  De unde vine ideea de federalizare a Romaniei si cine se ascunde în spate? Un raspuns îl vom avea tocmai din declaratiile lor.

Ce spune Dictionarul Explicativ al Limbii Romane (DEX) despre suveranitatea unui stat: Suveranitate de stat = suprematie a puterii de stat in interiorul tarii și independenta fata de puterea altor state.

Realitatea este urmatoarea:

Prin art. 148, al. 2 din Constitutia Romaniei, legile statului roman care sunt in contradictie cu legile UE se anuleaza:

(2) Ca urmare a aderarii, prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, precum si celelalte reglementari comunitare cu caracter obligatoriu, au prioritate fata de dispozitiile contrare din legile interne, cu respectarea prevederilor actului de aderare.

 Prin art. 148, al. 4 si 5 din Constitutia Romaniei, Presedintele, Parlamentul si institutiile statului roman devin instrumente prin care se aplica directivele UE:

   (4) Parlamentul, Presedintele Romaniei, Guvernul si autoritatea judecatoreasca garanteaza aducerea la indeplinire a obligatiilor rezultate din actul aderarii si din prevederile alineatului (2).

   (5) Guvernul transmite celor doua Camere ale Parlamentului proiectele actelor cu caracter obligatoriu inainte ca acestea sa fie supuse aprobarii institutiilor Uniunii Europene. 

In discursul sau televizat Traian Basescu a declarat: „Impartirea administrativa se va face oricum… Orice solutie va fi e mai buna decat cea actuala”.

Din declaratia presedintelui reiese ca parerea poporului nu conteaza, ci doar directivele UE, desi dupa legile Statului Roman aceasta ar fi trebuit sa se voteze prin referendum.

Intr-un discurs televizat, Richard Horcsik – Presedintele comisiei pentru afaceri externe din Parlamentul de la Budapesta spunea:

[vodpod id=ExternalVideo.998671&w=425&h=350&fv=image%3Dhttp%3A%2F%2Fvideonews.antena3.ro%2Ffiles%2Fvideos%2Fthumbnails%2Fc7a3cf3823bf56fL.jpg%26file%3Dhttp%3A%2F%2Fvideonews.antena3.ro%2Fjwplayer%2Fplaylist_adocean.php%3Fvideo_id%3D810264%26streamer%3Dlighttpd%26skin%3Dhttp%3A%2F%2Fvideonews.antena3.ro%2Fjwplayer%2Fnacht.swf%26logo%3Dhttp%3A%2F%2Fvideonews.antena3.ro%2Fimages%2Fvn%2Fvn_logo.png%26link%3Dhttp%3A%2F%2Fvideonews.antena3.ro%2Faction%2Fviewvideo%2F810264%2FScandalos-Ungaria-se-implica-in-lupta-pentru-impartirea-Romaniei-in-judete-si-va-apela-la-UE-pentru-mediere%2F%26displayclick%3Dlink%26width%3D407%26height%3D324%26autostart%3Dfalse%26showicons%3Dtrue%26repeat%3Dlist]

 „Daca se realizeaza reorganizarea Romaniei în regiuni, mi-e teama ca se vor isca tensiuni în relatiile romano-ungare. Trebuie gasita o solutie, am putea cere chiar si ajutorul Bruxellesului (…) Stiu ca este vorba despre o problema interna a Romaniei, dar as face urmatoarea observatie: gata cu problemele interne si cu politicile interne, fie ele ale Romaniei sau ale Ungariei! Suntem membri ai Uniunii Europene si totul merge la Bruxelles

Cu siguranta conducatorii nostri vor spune ca suntem suverani, dar … stiti avem si niste clauze stabilite… de altii

Asadar, mai este Romania un stat suveran?

 Cititi si:

 sursa: ASTRADROM