Dupa ce a distrus 80 de biserici si 17 manastiri romanesti din Timoc, Biserica Ortodoxa Sarba ataca BOR

Sinodul Bisericii Ortodoxe Sarbe ataca din nou Biserica Ortodoxa Romana (BOR), profitand de neintelegerile BOR cu Patriarhia Ierusalimului. Atacul Bisericii Ortodoxe Sarbe este cu atat mai surprinzator cu cat aceasta ar fi trebuit sa-si ceara scuze pentru distrugerea sau “colonizarea” a peste 80 de biserici si manastiri romanesti din Timoc, dupa 1830, atunci cand acest teritoriu a intrat sub jurisdictia sarba, transmite corespondentul Romanian Global News din Timoc.

Intr-un comunicat de presa al Sfantului Sinod – Soborul, Bisericii Ortodoxe Sarbe din 16 – 27 mai 2011 acesta declara ca:
…„ De asemenea, Sinodul regreta faptul ca sa creat o criza profunda in relatiile dintre Patriarhia Ierusalimului, cea mai veche biserica crestina, si Biserica Ortodoxa Romana, din cauza activitatilor necanonice acestei din urma in Tara Sfanta. Din pacate, nici in alte locuri ierarhia Bisericii Ortodoxe Romane nu respecta ordinea canonica si jurisdictia Bisericilor surori. In cazul nostru, Soborul este recunoscator Bisericii Ortodoxe Romane pentru buna relatie cu Eparhia de Timisoara a Bisericii Ortodoxe Sarbe si sprijinul acordat administratorului ei, preotilor si calugarilor, care corespunde atitudini de dragoste frateasca a Bisericii Ortodoxe Sarbe fata de romanii din Banatul sarbesc, dar in acelas timp exprima regretul si protestul ferm pentru patrunderea necanonica a unor episcopi si clerici din Romania pe teritoriul a doua eparhii din Serbia de Rasarit, fara binecuvantarea si aprobarea episcopilor competenti ai Bisericii Ortodoxe Sarbe. Daca nu se vor opri activitatiile necanonice si nefratesti ale acestor persoane, Soborul si Sinodul permanent al Bisericii Ortodoxe Sarbe vor lua toate masurile canonice si legale pentru oprirea lor, pentru pastrarea ordini canonice vechi de secole si pentru a imiedica profanarea sfinteniei unitatii interortodoxe, orcine ar fi inspiratorul si organizatorul activitatilor care ameninta acea unitate.“……

Romanian Global News reaminteste ca de fiecare data cand Biserica Ortodoxa Romana, prin reprezentantul sau in Timoc, in intoarcerea fireasca la romanii din Timoc, a cerut aprobare de la autoritatile sarbe pentru construirea unor biserici in satele romanilor/vlahilor din Timoc, aprobarile au fost refuzate sistematic.

sursa: RGNpress

19 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Asta este acelasi "patriarh" care a aprins o menora in sinagoga satanei daca imi aduc amine bine? nu?

  2. Ioan Pelasgul

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Daniel Da ! El este Patriarhul Irineu care a aprins lumanarile unei menore de Hanuka in 2010.

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sa-l cheme patriarhul Pavel dupa el, pe irineu asta de 2 bani!

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Acest Patriarh Irineu este un tradator al Bisericii Ortodoxe Universale, el este cel care l-a alungat din scaunul Episcopiei pe Înalt PreaSfintitul Artemie, deoarece acest Episcop demn a refuzat sa se supuna criminalilor din guvernul SUA. Episcopul a refuzat sa-i "sarute" mâna lui Joe Biden ( vicepresedintele Americii), a refuzat, deci, sa-l primeasca în timpul vizitei acestuia în Serbia, iar dupa aceea Episcopul Artemie a fost mazilit.
    P. Irineu al Serbiei joaca dupa cum îi cânta stapânii lui din SUA, UE si de pe aiurea.....
    Actualmente P. Irineu executa ordinele primite în loja masonica din care face parte, loja supravegheta de "stapânii" de peste Ocean......

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    NU sunt obligat sa-l cinstesc ca patriarh din moment ce este masono-eretic ?

    Dar pe Daniel, tradatorul Ortodoxiei, vanzatorul de Sfinte Moaste, si filocatolicul ....unde scrie ca sunt obligat sa-l cinstesc ?

    Cand au fost inmanate Sfintele Moaste catolicilor, in acea adunare draceasca, nu l-a numit el ca fiind PREA CUCERNIC pe reprezentantul "Bisericii Luterane" ? ...cat si pe ceilalti "invitati"

    Daca stam sa ne luam dupa papa Bartolomeu Anania, cel egal in slujire cu papa lucifer "Karol Jozef Wojtyła" ....am putea sa ne spovedim si impartasim chiar si la catolici. O data la preotul duhovnic, si o data la Cardinalul Vaticanului.
    Ce aberatie !! oameni buni.

    papa Teoctist, ne invata sa modificam Crezul alcatuit de Sfintii Parinti sub insuflarea Duhului Sfant. Cu alte cuvinte sa ii jucam in picioare pe Stalpii de Foc ai Ortodoxiei.

    papa Serafim Joanta ne invata sa mancam din acelasi blid cu baptistii, si sa zamislim prunci cu penticostalii.
    Ce aberatie !!!

    Oare ce-au facut "calugarii" astia la calugarie ? Au avut dopuri in urechi ? Ori si-au tinut degetele incrucisate cand au fagaduit ca vor tine DREAPTA CREDINTA ?

    Astia nu sunt ierarhi, ci draci. Desi unii dintre cei enumerati sunt pictati in Bisericile Ortodoxe Romane.

    Ierarhi ? Aiurea.
    Doar ca au avut studii superioare si ca s-au deprins cu una doua limbi straine, nu-i ridica la statutul de ierarh al Ortodoxiei.

    Dar, asa-i ....cand IDOLUL BAN biruie...... pe usa intra EREZIA, ECUMENISMUL, GHIVECIUL LA RUGACIUNE, AMESTECAREA ADEVARULUI CU MINCIUNA, A LUMINII CU INTUNERICUL, A BINELUI CU RAULUI.

    Si uita asa ne facem frati cu cei care au lepadat pe Maica Domnului, pe Sfintii Parinti, si Sfanta Traditie.

    Dur este comentariul, dar infinit mai aspra va fi osanda lui Dumnezeu.

    P.S.
    Daca as fi ierarh bine credincios as iesi din ghiveciul B.O.R., cel atat de multi colorat si latino-papizat ....DAR .... nu inainte de a spune DREPT ce inseamna ORTODOXIA.
    Nu sunt vechi calendarist, dar ma roade lipsa de atitudine a somnorosilor din B.O.R. ...care nu au protestat, nici impotriva homosexualitatii, nici in privinta legalizarii drogurilor pt copii/tineri, nici impotriva AVORTURILOR ...nici impotriva Ereziei !! Nu stiti sa scoateti poporul in strada, la lupta sfanta, la rugaciune, la jertfa.
    Practic se doarme in front. Mancati painea degeaba, falsi ierarhi ai lui Hristos.
    V-ati invatat ca niste imparati sa fiti: Ortodoxie la buton - masini de LUX, haine de LUX, telefoane de LUX, conditii de LUX, servitori si majordomi la tot pasul, soferi, purtatori de cuvant (va e lene sa si vorbiti).

    Aveti ca model pe HRISTOS si Sfanta Sa Simplitate, dar nu vreti sa-i urmati Lui, ci lui antihrist. HRISTOS nu s-a inchinat bogatiilor oferite de antihrist, dar va inchinati voi nerusinatilor.

    Abia va mai suport la Sfintele Liturghii, auzindu-va numele imbuibat de bani si uniuni eretice.
    Nu sunt mai vrednic eu decat voi, dar cel putin nu ma aflu in pozitia voastra: de ierarhi conducatori ai Bisericii Ortodoxe Romane.

    Rusine ticalosilor!
    Voi il iubiti pe -mamona- si il tradati pe HRISTOS, Cel care va rascumparat prin PREASFANT SANGELE SAU.

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    NU sunt obligat sa-l cinstesc ca patriarh din moment ce este jidovo-masono-eretic.
    Si nici pe papa Daniel, cel intocmai cu Vaticanul.
    Si pe nici un ierarh ortodox ecumenist.

    Nu avem patriarh ci papa, nu avem ierarhi ci slugi ale vaticanului, ale intunericului, ale banilor.

    Sinodul BOR abia mai respira, atat de ultra-sugrumat este de ecumenism. Ma intreb oare cine mai stie de acolo, care este fundamentul Ortodoxiei.

    Halal!

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Psalmul 50
    Cat adevar graiesti !

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    HRISTOS A INVIAT !!!

    Draga "Psalmul 50",

    Care este totusi Voia Sfanta a lui Dumnezeu ?! Deoarece aceasta ar trebui ca sa o punem noi mai presus de voia noastra, nu-i asa ?! Eu cred ca, prin toate cite se intimpla, Dumnezeu ne incearca credinta ! Un crestin ortodox care traieste credinta, intelege ca el trebuie sa asculte in primul si primul rind de Domnul Iisus Hristos care spune sa iubim deopotriva si pe cei ce ne iubesc si si pe cei ce ne urasc, sa iubim si pe prieteni si pe vrajmasi ca si pe noi insine ! Sfintii Parinti care au bineplacut lui Dumnezeu au iubit toate sufletele ! S-au rugat pentru ca Dumnezeu sa-i mantuiasca pe toti. Asa cum stie El ! Deci trebuie sa intelegem ca, toate se intimpla cu ingaduinta lui Dumnezeu ! Sa ne rugam cu Mila si zdrobire de inima pentru cei care gresesc. De aceea ne lasa Dumnezeu sa vedem greselile ! Pentru ca Dumnezeu vrea sa vada ca le intelegem neputintele, ca ne este Mila de aceste suflete si ca ne rugam pentru ele ! Si pe ei ii iubeste Dumnezeu pentru ca sunt suflete din suflarea de viata a Lui !
    Uite, eu ca netrebnic ce sunt, am judecat un ierarh (cred ca era inchipuirea mea ceva murdar). Mi-am cerut iertare. Dupa citiva ani, iar l-am judecat. Iar mi-am cerut iertare. Apoi noaptea ce a urmat Dumnezeu mi-a dat un vis. Era un sarpe cobra care a incercat sa ma muste. De doua ori a sarit la mine si nu m-a ajuns. Apoi, am gasit o bucata de lemn cu care l-am lovit si l-am omorit !

    Iertarea este de la Hristos, Dumnezeu !

    "Nu judecati ca sa nu fiti judecati !"-ne spune Mantuitorul nostru !

    sa ma ierti, te rog, daca te-am suparat

    DOAMNE AJUTA !

    Mircea

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Mircea
    Nu este nici o suparare.

    Stiu si eu, si sunt deplin constient ca:

    -Cel ce nu iarta, nu i se va ierta.
    -Cel ce nu miluieste, nu va fi miluit.
    -Cel ce tine minte raul, inca nu s-a rugat curat.

    Daca nu as ierta, degeaba as mai zice Tatal Nostru, pentru ca rugaciunea domneasca nu si-ar mai avea rostul.

    DAR
    ....pe un tata sau pe o mama, care-si lasa pruncul sa mearga la tomberon sau il sfarteca prin avort, si nu regreta fapta ....n-am sa-i iert
    ....pe-un tata si-o mama, care-si infometeaza copii, si care nu renunta la tigari ....n-am sa-i iert
    ....pe un doctor care omoara mii de prunci, si nu regreta faptele lor ucigase ....n-am sa-i iert
    ....pe-un violator care dupa ce iese din inchisoare, se apuca iar de spurcaciunile lui .....n-am sa-l iert
    ....pe un politician, care a furat banii din banii tarii, cand s-ar fi putut salva sute sau mii de vieti ale copiilor bolnavi, construind spitale (nu inchizandu-le) ....n-am sa-l iert
    ....Tot asa, nici pe un calugar/ierarh conducator al Bisericii Ortodoxe, care tine de tot soiul de prostii, afacerisme, lucruri obscure, si ecumenisme, n-am sa-l iert ....nici n-am sa-l inteleg ....deoarece nu el este modelul meu de vietuire, ci HRISTOS si Sfanta Sa Smerenie.

    Nu voi ierta vicleniile, sarlatanismele, ecumenismele, minciunile, luxul si risipirea, indiferenta, ignoranta, cenzura, tergiversarea, abandonarea si fagaduintele mincinoase.

    Un calugar (mai ales un ierarh) cunoaste fagaduintele calugariei, si cu toate acestea le calca cu atata seninatate, mintind si iar mintind, toata viata lui fiind un sir nesfarsit de compromisuri si pacte cu satana.

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ptr ps 50

    frate lasa judecata in seama Lui Dumnezeu si matale incearca sa te liberezi de sarpele inversunarii...datori suntem sa iertam precum Hristos pilda sa facut noua prin viata Sa;nu-ti dai seama c-ai intrat in morisca dracului spre a ta pagubire?!Trezeste-te caci cei chemati la mantuire ale sfinteniei vor lucra mai abitir iar la antipod asidelea cei sortiti pieirii prin propria lor alegere.Nu te pune tu in locul Lui Dumnezeu caci nici Hristos nu Judeca ci El ne-a lasat iertarea ca sa scapam de mania Judecatii!
    Dumnezeu sa-ti lumineze mintea ca deocamdata (iertat sa-mi fii) esti precum branza buna in burduf de caine!
    iertare,opreste-te din cursa si mediteaza!

    ps..."cu neputiinta este sa nu vina sminteala insa vai de aceia prin care vine" si nu mai putin vai de cei care
    se vor lasa ademeniti de aceeasi!...

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ Mircea,
    @ !

    Domnilor,

    Psalm 50 nu judeca ci constata ce se întâmpla în BOR, spunând lucrurilor pe nume în ceea ce priveste anumiti Ierarhi, începând cu ucigasul Daniel din Deal, cel ce tace când ar trebui sa urle în toate Bisericile ca sa înceteze genocidul poporului român prin : avorturi, homosexualitate, eutanasie, droguri, hrana otravita, mass media putrezita si tradatoare, etc.etc..
    Când cei, care sunt pusi sa conduca Biserica lui Hristos nu spun Adevarul poporului, atunci trebuie condamnati si înlaturati din scaunele si functiile lor.
    Acesti "pastori" distrug Biserica si Neamul Românesc si trebuie sa plece si sa lase locul altor Ierarhi demni, cu frica si dragoste de Dumnezeu.

    Deci Psalm 50 are Dreptate.

    HRISTOS A ÎNVIAT !

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sa nu va mire atitudinea sirbilor,este o atitudine fireasca fata de o tara dusmana!Am avut si avem o atitudine ostila Serbiei prin participarea la dezmembrarea Iugoslaviei,prin participarea la uciderea a mii de sirbi a caror singura vina era ca-si iubeau tara si incercau sa o apere de invadatori !!! Este normal ca sirbii sa ne urasca pentru ca si acum suntem prezenti cu trupe in Kosovo,ca sa aparam ce ?

  13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Binenteles ca n-am sa tac, nici sa incetez a mai judeca putregaiul din BOR.
    Cu judecata cu care judec, CER sa fiu judecat. Daca am judecat stramb sa primesc ceea ce merit, daca am judecat drept ...atunci dreptatea lui Dumnezeu sa se slaveasca.

    Ce-ar fi sa zicem :
    " - Sfinte Ioane Botezatorule, taci din gura si nu mai judeca. Tu nu cunosti poruncile ??
    - Pazeste-ti limba, si roaga-te in tacere pt indreptarea celorlalti pacatosi !
    - Lasa mai bine pietrele sa strige pt tine, si pt Hristos Domnul "

    (fara a ma compara vreo clipa cu Marele Ioan)

  14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    INTREBARE!
    Cati dintre cei ce scriu pe acest blog despre situatia Bisericii Ortodoxe Romane din Serbia de sud-est, au fost acolo?
    Cati il cunosc pe Boian Alexandrovici si au vorbit cu el?
    Cati au pus mana si au sprijinit pe fratii romani de acolo?
    Cati au vorbit cu RUMANII de acolo?
    Daca nu ati trecut prin experienta asta, TACETI DIN GURA!
    HABAR NU AVETI CE ESTE ACOLO!
    INTREBATI PREOTII DIN CARAS-SEVERIN SI MEHEDINTI SI PE EPISCOPII LOR CE ESTE ACOLO!
    INTREBATI PE PS. DANIIL STOENESCU! Daca nu faceti asta, vorbiti degeaba!
    SEmneaza:
    Unul, care a fost si inca merge acolo!

  15. Valentin Dorneanu

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    CE E ACOLO ?

  16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ce e acolo?
    Aproximativ 150 de sate romanesti, peste 500.000 de romani care nu sunt recunoscuti ca minoritate, o biserica la Malainita, o cladire ce inca nu e biserica la Isacova si trei preoti ortodocsi romani.
    Cautati pe google si va informati.
    Asta e!

  17. STOP RFID 666

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Daca preotii il pomenesc pe Daniel din deal la liturghie oare nu se impartasesc de pacatele lui? Daca preanefericitul Daniel este ecumenist trebuie sa te lepezi de el si de lucrarile lui pentru ca altfel vei suferii impreuna cu el. De ce se zice in Apocalipsa sa iesim din mijlocul acestui neam viclean? Nu pentru ca sa nu ne impartasim de pacatele lui? Noi nu judecam pe nimeni dar trebuie sa spunem adevarul. Este o diferenta intre a judeca si a constata sau a spune adevarul. Hristos s-a inaltat si Dumnezeu cu noi.

  18. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Voi cine nu credeti en asa text, mergeti la Valea Timocului si mai vorbiti en romaneste si se va spune din poporul nostru timocean!
    Sau sunteti lasi cine se incline sarbilor pe orice pret!

    Mai cautati aica despre noi timoceani, sunt multe si sunt adevarate:

    http://www.rgnpress.ro/rgn_17/component/search/?searchword=TIMOC&ordering=newest&searchphrase=all&limit=100

  1. Pingback: STIRILE ZILEI (30.05.2011) « Saccsiv's Weblog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*