10 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://acvila30.wordpress.com/2011/05/20/εκκληση-για-βοηθεια-απο-την-ρουμανια-cerere/

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ma puteti ajuta sa inteleg unde scrie (minutul si secunda) ca parintele ilarion argatu primise binecuvantare scrisa de la patriarhul diodor sa construiasca biserica sau manastirea? m-am tot uitat si imi scapa actul respectiv. multumesc.

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Da, din scrisoare nu se întelege ca acea scrisoare ar răspunde cererii verbale de a ridica locașul... Binecuvântarea finală este o formulă standard. Poate știți ceva mai mult?
    Pentru mine, însă, acest filmuleț este important pentru că se arată cine a avut ideea și stat la baza acestui proiect, cine s-a luptat pentru el, cine l-a pus pe picioare. De ce spun aceasta? Pentru că în discuțiile din ultimele zile contribuția părintelui Ilarion Argatu a fost cam ocultată...

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @sorin

    minutul 1:57 si faptul ca Parintele Argatu a vorbit de la bun inceput despre o MANASTIRE. Deci se stia ca se va sluji in acel locas ce se va construi. Ca au facut si hoteluri, piscine s.a. nu este treaba lor, caci e teren privat si nu sunt incalcate Canoane.
    Canoanele sunt incalcate de Teofil care slujeste cu armenii.

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    la minutul 1: 57 nu este expus niciun document. nu contest ca p ilarion ar fi vorbit despre o manastire, dar titlul articolului lasa de inteles ca se arata niste DOCUMENTE din care reiese ca diodor ar fi binecuvantat ridicarea unei biserici la ierihon. documentele sunt ceva ce raman pe hartie.

    ce legatura are slujirea cu armenii cu titlul articolului pe care il comentam amandoi?

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @sorin
      Are legatura pentru ca Teofil invoca incalcarea canoanelor.. dar el este o naparca care incalca primul canoanele..

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    inclin sa fiu de acord cu dvoastra cand insinuati ca atat bor cat si teofil incalca canoanele. cred totusi ca titlul articolului e nepotrivit cu ceea ce vreti sa ne comunicati. poate ar fi fost mai potrivit un titlu de genul 'ca si naparca teofil, si bor-ul incalca canoanele, pe documente'. bineinteles, aveti libertatea sa pastrati titlul initial.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      multumim ca ne lasati libertatea de a pune titlurile cum consideram

  1. Pingback: STIRILE ZILEI (20.05.2011) « Saccsiv's Weblog

  2. Pingback: Reconciliere între Patriarhia Română şi cea a Ierusalimului, privind Aşezământul din Ierihon | † APOLOGETICUM: Ortodoxie, neam şi ţară

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*