“E vorba de oferirea unor cantitati sporite de alimente realizarea productiilor cu aceste biotehnologii sunt mai mici cu 40, 50 pana la 60%. Costurile de realizare a alimentelor se reduc ca atare si preturile alimentelor se pot reduce”, a explicat pentru Realitatea TV ministrului agriculturii, Valeriu Tabara.

“Creste productia , se imbunatateste calitatea, se reduc cantitatile de pesticide si poluarea mediului si sunt mai ieftine, pentru ca se obtin cu costuri mai mici”, a adaugat Valeriu Tabara.

Ministrul Agriculturii a mai spus ca “in 1996, cand aceste plante au fost introduse industrial in cultura, nu s – a determinat niciun fel de boala , nici macar o alergie”.

De cealalta parte, ecologistii il contrazic si spun ca plantele modificate genetic nu sunt doar daunatoare sanatatii noastre, dar nici macar nu realizeaza productii impresionante.

Nu exista studiu public in Romania care sa arate siguranta organismelor modificate genetic. Pot cauza toxicitate pentru organele interne, rinichi si ficat asa cum arata recente studii stintifice, chiar si alergii in unele cazuri si nu s-au produs acele recolte miraculoase la hectar care au fost produse de corporatiile chimice”, a declarat Gabriel Paun, presedintele asociatiei Agent Green.

Interesul sefului de la agricultura pentru produsele biotehnologiei moderne a fost dezvaluit intr-o cablograma Wikileaks.

Americanii, cei mai mari producatori de organisme modificate genetic, si-au gasit un aliat bun in ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara pentru a-i convinge pe romani de avantajele biotehnologiei. O arata o telegrama Wikileaks trimisa de Ambasada Statelor Unite de la Bucuresti catre Casa Alba, in 2005.

Se pare ca in Romania nu se mai gasesc decat foarte rar seminte de plante nemodificate genetic. Este bine ca sa ne facem provizii de astfel de seminte, ca sa avem ce cultiva in anii urmatori. Probabil vor inventa legi care sa le interzica, dar nadajduim ca Domnul le va sta impotriva.