Ordinea fireasca a lucrurilor, Ortodoxia, a blocat in Basarabia o lege ce-i considera pe homosexuali minoritate discriminata. VIDEO: Pietrele vorbesc, cu ieromonah Savatie Bastovoi, despre propaganda homosexualilor

Controversatul proiect de Lege cu privire la combaterea si prevenirea discriminarii, aprobat de Guvern la 18 februarie 2011, va fi retras din Parlament, potrivit deciziei din 30 martie a Cabinetului de Ministri.

Portalul Moldova ortodoxa mentioneaza ca Biserica, societatea civila si mai multi lideri politici importanti s-au declarat impotriva acestui proiect de lege. Noua lege atribuie notiunii de „orientare sexuala” calitate de criteriu de discriminare oferind drepturi exclusive minoritatilor sexuale in detrimentul oamenilor normali.

Amintim ca mai multe organizatii pentru protectia familiei au desfasurat actiuni de protest impotriva adoptarii proiectului de lege, iar deputatii comunisti, liberali si democrati au declarat ca nu intentioneaza sa adopte legea, cel putin in redactia ei actuala. Pe de alta parte, reprezentantii din Guvern sustineau ca adoptarea legii reprezinta una dintre conditiile impuse de UE pentru liberalizarea regimului de vize, fara insa a indica o prevedere concreta a UE in acest sens.

Ministrul Justitiei, Alexandru Tanase a motivat retragerea documentului prin faptul ca acesta a starnit disensiuni in societate si urmeaza sa mai fie consultat pentru a-l aduce intr-o formula care sa fie adoptat si de Parlament.Tot acesta a declarat intr-o emisiune televizata ca nu a vazut niciodata un homosexual si nu stie cati homosexuali sint in Moldova, admitind ca ei ar putea sa nu existe deloc.

Prim-ministrul Vlad Filat a declarat ca, in fond, proiectul de lege in cauza trebuie adoptat, acest lucru reiesind si din “anumite angajamente”. Premierul insa nu a precizat despre ce fel de “angajamente” este vorba si fata de cine.

“Vom mai avea discutii la Guvern, insa in principiu proiectul va avea acelasi continut, doar ca vor fi facute unele precizari”, a precizat Premierul, subliniind ca inainte de a fi examinat inca o data la Guvern, documentul va fi discutat si cu colegii din Legislativ.

„Filat si Tanase si-au schimbat orientarea”, titreaza pe blogul sau presedintele Asociatiei pentru Salvarea Familiei, Vitalie Marian. Iar bloggerul Vitalie Cojocari scrie despre „Frica politicienilor moldoveni de a fi… considerati gay”. Hotnews.md comenteaza retragerea legii ca pe o victorie a crestinilor ortodocsi si o capitulare a politicienilor.

Presedintele Comitetului Helsinki din Moldova, Teodor Cirnat, sustine ca proiectul va ajunge in Parlament imediat dupa trecerea alegerilor locale. In opinia lui, retragerea din Parlament a proiectului de lege privind combaterea si prevenirea discriminarii este in legatura stransa cu apropierea campaniei electorale.

Tot in 30 martie citiva activisti pro gay in frunte cu Oleg Brega au organizat un flash mob la Guvern in semn de nemultumire fata de decizia de a retrage proiectul de lege nediscriminare din Parlament. Si de aceasta data bizarii protestatari nu s-au putut abtine de la acuze impotriva Bisericii Ortodoxe, sustinind ca Legea a fost stopata de catre Biserica.

Amintim ca Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova in sedinta din 18 martie si-a exprimat protestul fata de proiectul de lege nediscriminare anuntind ca va organiza ample actiuni de protest in cazul in care Parlamentul va adopta legea.

sursa: parintele Savatie

[vimeo=https://vimeo.com/21010247]

8 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Un exemplu demn de urmat si pentru noi!
    Doamne ajuta!

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Da, abia acestea se pot numi voci curate, ca sa nu mai vorbim ca sunt si responsabile si curajoase. Cum ne dau lectii de prezenta in istorie vecinii nostri greci si basarabeni!
    Uite ca nu i-a mai urechit nici o noua ordine mondiala. Caci pana la urma ea va veni doar pentru ca o chemam noi cu lasitatea si indiferenta noastra. Bravo, frati basarabeni- curajul invinge intotdeauna!

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://www.youtube.com/watch?v=1MLhllUurkw

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://acvila30.wordpress.com/2011/04/02/intalnire-ecumenica-la-manastirea-sambata-de-sus/

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://acvila30.wordpress.com/2011/04/02/convocarea-consiliului-europei-pentru-dimensiunea-religioasa-a-dialogului-intercultural/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*