Lumina Sfanta de la Ierusalim va fi adusa de Sfintele Pasti in Romania

In ziua de sambata, 23 aprilie 2011 o delegatie a Patriarhiei Romane condusa de PS Varsanufie Prahoveanul va aduce Lumina Sfanta de la biserica Sfantului Mormant din Ierusalim, cu un avion special.

Protoieriile Arhiepiscopiei Bucurestilor si alte eparhii din tara ale Patriarhiei Romane sunt invitate sa trimita delegati la Aeroportul International Henri Coanda – Salonul Oficial – Corp C, sambata, 23 aprilie 2011, in jurul orelor 18:00, pentru a primi Lumina Sfanta de la Ierusalim si a o oferi preotilor si credinciosilor ortodocsi din alte regiuni ale tarii.

Biroul de Presa ale Patriarhiei Romane

2 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Fratilor, vreau sa va expun urmatoarea problema, la noi in Ardeal, la Inviere, oamenii merg cu un cos cu vin si alimente pentru sfintit. Preotul sfinteste fiecare cos, dupa care lumea pleaca acasa. Oare n-ar fi mai bine de s-ar renunta la acest obicei? Nu ca n-as avea ce duce, Doamne fereste, dar parca pierdem din vedere miracolul Invierii. Eu zic sa mergem fiecare doar cu lumanari si vase pentru pasca, ca daca omul se sfinteste si mancarea e sfintita. Sau daca mancarea e sfintita putem sa ne imbuibam ca porcii? Unde mai pui ca nici nu ne-am enerva pe preot ca n-a inceput de la noi cu sfintirea cosurilor si ca trebuie sa asteptam ore doar pentru asta, in loc sa ne rugam si sa cantam ” Hristos a inviat” din toata inima.

  2. Misterele Lumii

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Acresta este un lucru foarte bun, chiar ma gandeam ca toate lumanarile aprinse au avun un sigur focar, credinta de a fi mai aproape de Mantuitorul Iisus Hristos, Hristos a Inviat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*