ECUMENISMUL FARA MASCA – O carte ce cuprinde tot ce nu s-a spus pana acum despre erezia ereziilor: ecumenismul

Sfintii Parintii nu purtau de loc convorbiri (tratative) cu ereticii, nu se uitau la amabilitati si politeturi; ei doar marturiseau adevarul. Biserica Ortodoxa a Sinoadelor Ecumenice nu a deschis un dialog cu „Bisericile ereticilor. Nu s-a declarat pe sine membru organic al unei societati care urmarea s-o uneasca cu eunomienii, anomeii, arienii, apolinarienii sau cu sabelienii. Dimpotriva, primul canon al celui de-al doilea Sinod ecumenic nu cheama la o unire, in cadrul vreunei organizatii, cu ereticii, ci ii anatemizeaza.

Nu exista, asadar, dialog cu ereticii care continua sa ramana in inselare. Sfinții Parintii nu au vorbit cu ereticii de la egal la egal. Nu au intretinut dialoguri,in termeni de egalitate, dupa cum vor astazi unionistii. Respingeau afirmatiilor lor, iar atunci cand aceia ramaneau neclintiti in inselarea lor, Parintii purtatori de Dumnezeu intrerupeau comuniunea cu ei, ii cateriseau si ii anatemizau. Ii indepartau de la Trupul Sfant al Bisericii ca pe unii ce apartineau „sinagogii satanei”.

Arhim. Haralambie Vasilopoulos (autorul cartii)

[slideshow]

Comenzi se pot face si la adresa [email protected] sau prin formularul de aici.

Iata o descriere a cartii aparuta in “Ortodoxia si ecumenismul”:

Ecumenismul este supus unei critici dure de catre numerosi greci ortodocsi, inainte de toate de arhimandritul Haralambie Vasilopoulos (+1982) – presedintele „Uniunii Ortodoxe Elene” si revista oficiala a acesteia, „Orthodoxos Thypos”, deseori citat de noi pana acum. Sa ne oprim putin asupra interesantei sale carti, „Ecumenismul fara masca”, aparuta in Atena la a doua editie in anul 1972.
In chiar prefata cartii, la intrebarea „Ce reprezinta ecumenismul de astazi”, autorul raspunde: „Reprezinta o miscare ce-si propune unirea confesiunilor occidentale eretice mai intai cu Ortodoxia, ca mai apoi, la etapa urmatoare, a tuturor religiilor intr-o monstruoasa pan-religie.
In sfarsit, la ultima etapa a obscurului sau plan, ecumenismul isi pune drept scop sa inlocuiasca slujirea Dumnezeului Unic prin slujirea satanei!”
In capitolul intai este aratata istoria ecumenismului antihristic (catolic si protestant), dirijat in taina de sionism si masonerie. Sunt descrise etapele miscarii ecumenice, incepand cu organizatiile laice de tineret ale masonilor (Y.M.C.A., Y.W.C.A., boy-scouts s.a.) si terminand cu comisiile ecumenice pregatitoare: „Viata si activitate” si „Credinta si organizare”, care au dat nastere in 1948 la Consiliul Mondial al Bisericilor. In capitolele II si III sunt dezvaluite obiectivele si planurile ecumenismului privind dezmembrarea statelor crestine si distrugerea Bisericii.
In capitolul IV, „Ecumenismul se autodemasca”, se analizeaza activitatea celor patru adunari generale ale C.E.B., iar intre analizele Adunarilor II si IV este plasat un interesant compartiment, „Ce afirma ieri si ce face azi Biserica Rusa”, in care este descrisa evolutia relatiilor Patriarhiei moscovite cu ecumenismul – de la condamnarea acestuia in anul 1948 si intrarea in C.M.B. in anul 1961.
In capitolul V, „Mijloacele folosite de ecumenism”. autorul se opreste in mod special asupra asa-numitelor „Consfatuiri general-crestine”, care au fost convocate in anii 1961 si 1963 in insula Rhodos. Presedinte al primei Consfatuiri, la care au fost trasate planurile reformelor in Ortodoxie, a rost mitropolitul grec al Filipinelor, Hrisostom, care in anul urmator a fost ales Arhiepiscop al Atenei, cu numele de Hrisostom al II-lea (1962-1967). Cand in 1968, Patriarhul ecumenic Athenagoras a convocat cea de-a doua consfatuire, insistand asupra participarii Bisericii Elene, Arhiepiscopul Hrisostom II, cunoscand planurile ecumenice ale primei consfatuiri, a refuzat categoric, sustinut de intreaga ierarhie greaca. Arhim. Haralambie descrie in culori vii aceste evenimente ca martor ocular al faptei marturisitoare a arhiepiscopului Hrisostom. El se opreste pe larg asupra modului in care se fac pregatirile pentru Sinodul al optulea Ecumenic, denumit ulterior „Sinodul cel Mare si Sfant”, citand cele spuse in legatura cu viitorul for de alt militant contemporan impotriva ecumenismului – mitropolitul grec Augustin al Florinei: „Nu suntem impotriva Sinodului, dar suntem pentru unul care ar condamna odioasa erezie, erezia ereziilor – ecumenismul”.
In capitolul VI sunt aratati intermediarii folosiri de ecumenism: ereticii, reprezentantii laici ai autoritatilor, ierarhiile bisericesti vandute etc.
In a doua parte a cartii Arhimandritului Haralambie sunt dezvaluite uneltirile iudeilor impotriva crestinilor, amintindu-se, in baza textelor istoricului antic Amian Marcelin (Istoria, v. 23. cap. 1), despre incercarea lor nereusita de a restaura, cu ajutorul imparatului Iulian Apostatul, templul vechi-testamentar din Ierusalim, distrus de romani in anul 70: „Din temelia ramasa intreaga a templului au izbucnit ingrozitoare limbi de foc si au ars pe cei ce lucrau.”
In capitolul intai al partii a doua se demonstreaza ca „islamul este o creatura a iudaismului”, conceputa de evrei pentru subminarea crestinismului, care insa, in chip providential, s-a intors impotriva lor insisi. In capitolul al doilea au fost publicate fotografii documentare, cazuri inspaimantatoare si scene cumplite din sangeroasele prigoniri la care papistasii au supus pe ortodocsii din Serbia in timpul celui de-al Doilea razboi mondial, cazand victime 800.000 de oameni, ca si prigonirile Ortodoxiei din anul 1968 in Cehoslovacia.
In capitolul final, autorul concluzioneaza: „Crestinii ortodocsi sunt datori sa nu ingaduie blestematului ecumenism sa pangareasca Ortodoxia!”
Din randul teologilor greci, un mare adversar al ecumenismului este Constantin Murathydis, profesor la Facultatea de Teologie a Universitatii din Atena, care, intr-o conferinta publica tinuta la 21 octombrie 1970, a caracterizat ecumenismul ca demonism, iar intr-un discurs televizat rostit la 15 mai 1972 a subliniat trei mari pericole la care ecumenismul expune Ortodoxia: inabusirea sentimentului ortodox, destramarea unitatii religioase a poporului grec si influenta pagubitoare a C.E.B. dirijata de pan-erezia protestanta.
Referitor la ultimul punct, profesorul Murathydis a spus: „Este foarte ingrijorator faptul ca unii teologi ortodocsi, influentati de teologia ecumenista, fara sa se gandeasca, inainteaza propuneri pagubitoare pentru dogmatica si randuiala canonica a Bisericii Ortodoxe”.
Dupa cum stim, cea mai insemnata lucrare teologica antiecumenista din ultimul timp este cea a teologului grec A. D. Delibasi, „Erezia ecumenismului” (Atena, 1972, 304 p.), avand subtitlul „Mantuirea intru Hristos, ereziile si pan-erezia ecumenismului” si epigraful „Decaderea cea din urma este decaderea sufletului”.
Raportand la erezie acest epigraf, preluat de la Sfantul Grigorie de Nissa, autorul remarca: „Adoptarea unei erezii este intr-adevar decaderea cea din urma a sufletului. Super-erezia ecumenismului este cel mai mare rau de pe pamant, caci lupta impotriva celui mai mare bun, care este credinta crestina ortodoxa.
Luptand cu Credinta Ortodoxa, ecumenismul lupta impotriva Adevarului inspirat de Dumnezeu, care este insusi Domnul nostru Iisus Hristos. Ecumenismul lupta impotriva lui Hristos si impotriva lui Dumnezeu… Luptand impotriva lui Dumnezeu ecumenismul ataca si Biserica Ortodoxa care este „trupul lui Hristos” (I Cor. 12, 27) si vistieria adevarului si al harului dumnezeiesc. Ecumenismul reprezinta cea mai mare erezie anticrestina, antiumana si inumana a tuturor veacurilor!”
Respectiva lucrare consta din patru parti: mantuirea noastra intru Hristos, ereziile ca dusmani ai mantuirii intru Hristos si a omenirii, erezia ecumenismului contemporan si teologia moderna.
In capitolul patru sunt aratate cauzele pentru care „numerosi ortodocsi tolereaza in acest sens ecumensimul si chiar adera la el, facandu-se promotorii lui, demni de dispret, dar si periculosi”. Potrivit autorului, cauza principala rezida in „recurgerea teologiei rasaritene la filosofarea teologica „stiintifica” a Occidentului eretic, drept care noua teologie ortodoxa nu-si are originea pe teren propriu, ci e adusa din straini, adica nu mai este cea intemeiata de Sfintii Parinti, asa cum a fost pana odinioara. Aceasta „noua” teologie se caracterizeaza prin necunoasterea Sfintilor Parinti, in schimb cunoasterea autorilor heterodocsi. Faptul cel mai regretabil insa este ca teologii ortodocsi, in majoritatea cazurilor, afla despre „conceptiile Sfintilor Parinti din surse heterodoxe”, spune cu durere prof. P. Trembelas, un dogmatic ortodox de seama. Facand scoala la invatatori straini, ortodocsii nu-si insusesc ceea ce ne invata de fapt Sfintii Parinti, ci ceea ce vorbesc despre Sfintii Parinti si despre invatatura lor ereticii!”
Dupa cum stim, „teologia” eretica nu este propriu-zis teologie, ci o disciplina despre om, fiindca teologia heterodocsilor nu este intemeiata pe Cuvantul lui Dumnezeu, ci pe cuvantul omului, care supune criticii rationaliste ceea ce insusi Dumnezeu a binevoit sa ne descopere prin invatatura Sa, talmacita corect de Sfintii Parinti.
„Dupa toate acestea, rezuma autorul, face sa ne mai miram ca teologii, patrunsi de „stiinta” imprumutata de la eretici, actioneaza in sprijinul ereziei ecumenismului si in detrimentul Bisericii Ortodoxe, manifestand ostilitate fata de Ortodoxie si fiind ingaduitori cu erezia. Simpatizand cu erezia, ei nu sunt in stare sa predice drept cuvantul adevarului lui Dumnezeu si nici capabili sa apere cauza Bisericii Ortodoxe.”
Autorul isi incheie lucrarea cu un apel catre adevaratii crestini ortodocsi de a fi „credinciosi pana la moarte” (Apoc. 2, 10) in lupta cu pan-erezia ecumenismului, insufletindu-i o exclamatie liturgica: „Sa stam bine, sa stam cu frica!”

26 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    cât costă cartea?

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Se gaseste de vanzare la manastire? Eu am de multi ani, de prin 1992-1993 carea in limba greaca, insa nu am avut timp sa o traduc.
    As vrea sa cumpar mai multe exemplare. Care este pretul?

    Pr. Vasile

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @Pr. Vasile
      Da, parinte. Faceti comanda cate doriti. Pretul e de 7 lei.

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ar fi fain dacă aţi pune sub forma unei cărţi textele necenzurate ale Prohodului şi cam tot ceea ce s a cenzurat până azi, ne ar ajuta mult pe noi mirenii să putem fi precauţi cu acestea. Azi am aflat că la Braşov unora dintre preoţi li frică să citească prohodul necenzurat pt că dacă îl citesc sunt trimişi la ţară, adică aşa în termen fotbalistic îi retrogradează. Tot azi la Braşov am dus la Catedrala din Piaţa Sfatului revista Axa Română şi unul din preoţi mi a spus că nu i ortodoxă şi cumva că îmi pierd vremea cu ăia de la AXA, că face cu inima când citeşte ce scriu cei de la AXA acolo...

    nu am cuvinte

    Doamne, ajută

  4. Graiul Ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Luptătorul înflăcărat

    Au trecut deja douăzeci de ani de la moartea marelui luptător pentru credința noastră, a fericitului gherondas, părintele Haralambos Vasilopoulos, iar amintirea lui a rămas vie în inimile oamenilor, care l-au cunoscut.

    Poate părea exagerat, dar credem, și din mărturiile altora, că Părintele Haralambos a fost unul dintre cei mai mari luptători ai Ortodoxiei noastre din ultimii ani. Pretutindeni se elogia înălțimea lui morală. Era prezent la toate invitațiile. Nu se sfia niciodată. Credința lui în Dumnezeu era vie și fermă.

    A demascat prin predicile lui înflăcărate, prin cărțile lui revelatoare, pe cei care luptă Ortodoxia și națiunea noastră. I-a demascat pe iehoviști, pe masonii evrei, pe ecumeniști și orice erezie și dușman al credinței noastre. A organizat manifestări temerare, a înființat o asociație antieretică, POE (Presa Ortodoxă Grecească) și a scris o mulțime de articole îndrăznețe și entuziaste. De asemenea, este autorul a sute de cărți cu duh patristic, care zidesc, întăresc și trezesc sufletele credincioșilor. A publicat temerarul ziar „ Presa Ortodoxă”, care este, probabil, realizarea lui cea mai importantă.

    http://graiulortodox.wordpress.com/2011/03/30/luptatorul-inflacarat/

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Unde aşi putea să dau comandă ?

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Se vorbea de ecumenism la greci din 1962,se milita impotriva cardurilor la greci din....1990...la noi se de mina cu cel rau ,se tace se minte,se tace ...se manipuleaza crestinii si bunavointa lor si tin crestinii intr-o stare de amorteala sufleteasca si de control duhovnicesc...
    ....se vorbea si se vorbeste si astazi de aceste vremuri apocaliptice....toate ca pe vremea lui Noe...
    ..... cine se trezeste si se pregateste sa se urce in corabia lui Hristos se MINTUIESTE !!!!

    HRISTOS A INVIAT!

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ecumenismul se muta in salile de spectacol! Concert ecumenic la ONESTI!

    O stire noua, tulburatoare din acelasi oras ecumenic despre care am mai relatat, Onesti!

    Sursa Ziarul de Bacau!

    Speram ca informatiile legate de prezenta Maicilor de la Diaconesti sa nu se confirme sausa isi fi dat seama in ce capcana intra! Altfel ar fi o pata grea in atitudinea celor ce tin cu adevarat la traditie!

    Concert pascal la Casa de Cultura din Onesti
    Constantin Gherasim - 28 Aprilie 2011 -

    La Casa de Cultura din Onesti are loc astazi, 28 aprilie, la orele 17.00, un concert pascal in cadrul caruia vor fi interpretate cintari specifice acestei perioade de sarbatoare.
    Cu acest prilej pe scena vor urca Grupul Coral al elevilor de la parohia ortodoxa Bucium, Corul maicilor de la manastirea ortodoxa Diaconesti, Corala „Celestis” a bisericii catolice „Sf. Petru si Paul”, Corul „Magnifica” al Liceului Teologic Catolic „Fer. Ieremia”din Onesti, si corala „Ieroteos”a preotilor orotdocsi din Protopopiatului Onesti.

    Concertul pascal este organizat de Protoieria Onesti prin protopopul C. Alupei in colaborare cu Asezamintul „Fericitul Ieremia” romano- catolic sub indrumarea pr Mario.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      PS Ioachim le-a impus participarea, şi ei au spus că merg cu condiţia să nu fie acolo papistaşi. Episcopul le-a zis că nu vor fi. Afişele au fost făcute cu doar 2 zile înainte de concert şi maicile au aflat despre el înainte cu o zi. Mi s-a spus că nu a fost nici o maică de la Diaconeşti la concertul de la Oneşti.

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Amfi..
    te rog asteapta sa avem raspunsul lor.. apoi facem public.. multumim

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Hristos a inviat !

    E f. bine ca s-a inteles la timp capcana in care ar fi cazut daca mergeau. Astfel de capcane vor mai fi si vor fi pline de miere si lapte, adica cu invitatii, oferte si scaune . Cine va cadea nu se va mai putea ridica.
    Totusi, cred ca ar trebui sa tratati problema in prima pagina si despre faptul ca acolo sub comanda mai marilor locului, din ascultare, daca asta e ascultarea..., au fost zeci de preoti ortodocsi, cei mai multi cu stiinta.
    Undeva pe blogul Sassciv un comentariu zice ca e bine sa mearga sa prezinte frumusetea ortodoxiei......puteti posta ......cam asa incep sa explice, usor cazand in plasa manipularii si greselii. Cine vrea sa afle de frumusetea ortodoxiei poate veni la un concert pur ortodox, traditional ori in biserica....
    Putem astfel sesiza capcanele in care putem cadea usor....atat clerici cat si laici. In acest sens, pot ajuta pe viitor daca e nevoie . daca am merge mai departe in cercetare am vedea si unde si cine a participat la agapa frateasca de dupa....
    Multe ar fi de spus ! Ati vazut ca ziarele au prelaut rapid stirea aparent inofensiva unde aparea asa dupa virgule si participarea maicilor de la Diaconesti. Dar ce ar fi fost sa participe....Ar fi fost cam acelasi lucru cu impartasirea mitropolitului Corneanu...daca nu mai mult...
    Si sunt ziare care, si dupa concert, mentioneaza, evident doar din schimbare de data , cred ca nu intentionat, ca maicile au fost acolo....

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Unde pot comanda cartea? As dori sa cumpar mai multe bucati.
    Doamne ajuta!

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne ajuta-ne ,lumineaza-ne ,da-ne curaj ,UNITATAE a tuturor romanilor de pretutindeni ,DAR si a tuturor crestinilor de pretutindeni ,asa cum A spus-o chiar arhimandritul -grec scriitorul cartii- ca ,va trebuii sa ne UNIM cu totii din toata lumea pt. razboiul SFANT al ortodocsiei ,in special ?, pt. ca , EA este bariera cea mai SOLIDA SI PUTERNICA care ai impiedica pe SIONISTI -MASONI SI G. MONDIAL cu toate organizatiile lor . Cartea o dorea acest mare luptator sa ajunga si in alte tari crestine .DAR vedeti oameni buni ,puterea dumnezeiasca lucreaza fara trambite si au ajuns chiar si aici in SWEDIA ,cartile acestea !? . M-am bucurat enorm citind aceasta carte ,nu este pt. a o citi orice fiinta omeneasca ,trebuie un caracter puternic si un om puternic ? . Spunea la sfarsit ca ,fiecare crestin adevarat va trebuii sa devina exact ca ,un ''OSTAS'' de DREAPTA a TATALUI ,aici pe Pamant ,cand va veni momentul ,DAR spunea ca ,este f. aproape lupta -prigoana . A fost un om asemanator cu P. Iustin Parvu si Amfilohie Branza ,noi astazi toti crestinii si iubitori de tara ,chiar si cei rataciti ? , la ei si alti sfinti parinti trebuie sa invatam si sa coboram cu mintea ,exact in mintea lor . Primul pas este duhovnicul si spovedania ,DAR lupta f. mare este ca ,vine diavolul ''RUSINii'' si atunci te vezi TU omule cu muschi si tupeu ce poti cu adevarat si cat de slab esti ? .Fara sfanta impartasanie si spoveditul cat mai des ,un crestin , chiar daca iubeste tara nu poate devenii un bun ''OSTAS'' . Deci soldatul se pregateste un an doi ,pt. A castiga-biruii razboiul cu vrasmasii vazuti ,DAR inchipuiti-va cand avem un razboi cu cei vazuti si nevazuti ,oare cat timp ne trebuie sa ne pregatim ,DAR avand ajutorul lui DUMNEZEU ,avem un DUH SFANT care este harul ce-l mai mare care la lasat bunul DUMNEZEU sa lucreze asupra pacatosului ,neputinciosului si nevrednicului de om VOINTA este totul sa+l cunoastem si sa+l GUSTAM PE DOMNUL ca ,bun este A spus marele prooroc DAVID ,care a trait+o . Fara DUMNEZEU ,nu facem nimic bun ,nici de durata si nici drept . Domnul sa ne lumineze si sa ne adune pe cati mai multi in CASA DOMNULUI .AMIN !.

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ecumenismul? Erezia tuturor ereziilor
    http://carteromaneasca.wordpress.com/2012/03/31/ecumenismul-erezia-tuturor-ereziilor/

  13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    O carte foarte buna. O recomand.

  14. Marius Daniel Brabete

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    SCRISOARE DESCHISĂ
    (vă rog faceţi-o cunoscută prin orice mijloc)
    În România anului 2015, din luna ianuarie, mor în fiecare lună peste 100 bolnavi de hepatita C, pentru că guvernul le refuză tratamentul vindecător. Cei vinovați de acest genocid vor răspunde de aceste vieți în fața Judecătorului Ceresc și vor trebui să răspundă cu siguranță și în fața poporului.
    Problema nu este moartea, suferința, boala, problema noastră este despărțirea de Cel ce a învins și boala și suferința și moartea!
    Dragii mei colegi de suferință dar și conducători ai țării noastre,
    rândurile de mai sus ne privesc pe fiecare dintre noi, fie că suntem credincioși, fie că nu suntem, fie că suntem cei ce așteptăm medicamentul vindecător din mâinile dumneavoastră, stăpânii României sau chiar suntem unul din stăpânire.
    Cu toții culegem sau vom culege curând, rodul credinței sau necredinței noastre, vom primi răsplata Stapânului pe care l-am slujit, pentru că sănătoși sau bolnavi, de murit, vom muri cu toții!
    Noi, cei bolnavi, cel mai ades, am atras boala asupra noastră prin păcatele noastre.
    Noi, simpli muritori, prin lipsa credinței, milei, rugăciunii, prin despărțirea de Dumnezeu, de biserică, prin încrederea doar în discernământul nostru, am făcut în plus posibilă înscăunarea dumneavoastră în fruntea țării noastre. Acum, când ne dăm seama de greșeală, este prea târziu să vă dăm jos, mai ales fără singurul Aliat mai puternic decât aliații dumneavoastră: Iisus!
    Dar tocmai această neputință poate fi lucrul care ne va întoarce cu fața spre Dumnezeu.
    “Puterea Mea se desăvârşeşte în slăbiciune”.
    Așa că, ar trebui să vă mulțumim că ne arătați unde am greșit, ne arătați Cine are adevărata putere și unde este cu siguranță Milă pentru fiecare! Și ca să înțelegeți, vă transcriu niște rânduri găsite pe internet, frumoase și adevărate:
    „Cei in durere, in neputinţă, pot uita şi ei să mulţumească, căci mare taină e să ajungi să mulţumeşti în durere şi în neputinţă, dar sunt mai aproape de Dumnezeu, căci în neputinţă işi văd micimea vieţii şi a puterii lor şi realizează puterea lui Dumnezeu, se leagă de rugăciune, de ajutorul de dincolo de putinţa oamenilor, Îl simt pe Dumnezeu şi I se roaga Lui. Nicicând nu e mai puternic strigătul în rugăciune decât în suferinţă, nicicând nu Îl simţi mai aproape pe Dumnezeu decât în neputinţă, când nu este nimeni să te ajute. Neputinţa, slăbiciunea te învaţă să-L simţi pe Dumnezeu aproape ţie, să I te inchini Lui, să-ţi pui nădejdea toată în El, te învaţă care e valoarea vieţii, te învaţă să mulţumeşti pentru orice, oricât de mic, te învaţă să poţi să te bucuri şi de un cuvânt, de o rază, de un fir de iarbă. În a-L simţi pe Dumnezeu, a I te ruga cu adevărat, mai de folos iţi este suferinţa si durerea, căci puterea lui Dumnezeu, la neputinţa omului, se arată.” (blogul Danielei Iulia)
    Noi, fără medicamentul pe care ni-l refuzați, vom muri, unii dintre noi chiar în chinuri groaznice, dar situația noastră nu este atât de disperată, totuși, cum este situaţia dumneavoastră. Suferința este mântuitoare, ducerea bolii fără murmur este curățitoare de suflet, aripa morții te aprinde în rugăciune, te apropie de Dumnezeu. Indirect și fără să o fi dorit, putem spune că ne ajutați să fim mântuiți, tocmai contrariu a ce își doresc stăpânii dumneavoastră să faceți.
    Cu ce vă veți alege dumneavoastră din cele ce faceți? O viață în lux? Ei și? Câți ani mai aveți până o să vă despărțiți de această bunăstare?
    „Zilele anilor noştri, în durata lor, sunt şaptezeci ani, iar de vor fi în putere, optzeci ani; iar ce e mai mult decât aceştia, trudă şi durere.”
    Și apoi?
    „Zis-a cel nebun întru inima sa: "Nu este Dumnezeu!"
    Eu nu cred că există cu adevărat agnostici, atei, cel puțin nu în poporul român! Dar nici în celelalte popoare, pentru că trebuie să fii redus complet ca să fii așa ceva! Ori voi, conducătorii, trebuie să aveți o inteligență cel puțin medie. Da, că sâmburele de credință, sădit cândva de o bunică sau talantul primit de fiecare la naștere de la Creator, l-ați ascuns cu grijă de dumneavoastă înşivă, asta e posibil. La fel, nu cred că niciodată, noaptea, când nu puteți dormi, conștiința, cea despre care Parintele Iosif Vatopedinul spunea:
    “este un prigonitor continuu al liniştii, un vierme neadormit care sălăşluieşte în minte şi în inimă şi otrăveşte fiecare mişcare şi fiecare acţiune a omului care ar avea drept scop confortul şi liniştea sa.”
    de care nu poți ascunde nimic, nu vă răscolește și nu apare întrebarea: Și dacă? Ce răspuns îi dați? Cum o liniștiți?
    Și cum rezolvați problemele din familie pe care nu le puteți rezolva cu bani? Pentru că probleme aveți, cum avem noi toți, iar problemele grave sunt mai ales cele care nu se pot rezolva cu bani!
    Mi-a trebuit ceva timp să înțeleg că cei vrednici de plâns nu suntem noi, cei care murim pentru că stăpânii voștri, prin voi, nu doresc să ne vindecăm, ci vrednici de plâns sunteţi chiar voi, care v-ați făcut slugi lui Mamona,
    “Acolo s-au temut de frică unde nu era frică”
    aveți ochi și nu vedeți, urechi și nu auziți nu plânsul nostru, ci mai ales plânsul îngerului dumneavoastră păzitor, care încearcă să vă salveze. V-ați despărțit de Iisus pe care-L mai folosiți doar în campaniile electorale,
    „mâncaţi casele văduvelor, în timp ce, de ochii lumii, faceţi rugăciuni lungi; de aceea veţi lua o mai mare osândă”
    după care nu lăsați o clipă fără să mai distrugeți din morala creștină, dând legi care nu sunt compatibile cu sufletul nu doar român, ci uman, interzicând pe cei mai buni din neamul din care faceți parte, în bună măsură, adoptând legi impuse de bogații lumii, legi pe care ei nu au reușit să le impună în propriile țări.
    „Lăsaţi nefăcute cele mai insemnate lucruri din Lege: dreptatea, mila şi credincioşia!
    Morminte văruite, veți da seamă!
    Iată! toporul stă la rădăcină și pomul care nu face roade se va tăia și arunca în foc.
    Cum veţi scăpa de pedeapsa gheenei?
    Pocăiţi-vă, că s-a apropiat Împărăţia Cerurilor!”
    Închei cu un cuvânt pentru voi, cei bolnavi, mai ales pentru cei în stadiul terminal al bolii, înecați de propriile hemoragii esofagiene, plini de ascită, sfâșiați de dureile cancerului hepatic. Cum putem răspunde dușmăniei pe care ne-o arată clasa noastră politică? Iisus, nu eu, ne învață:
    “Iubiţi-i pe duşmanii voştri,
    faceţi bine celor care vă urăsc,
    binecuvântaţi-i pe cei care vă blestemă,
    rugaţi-vă pentru cei care vă defăimează.
    Iar răsplata voastră va fi mare şi veţi fi fiii Celui Preaînalt.”
    AMIN!
    Cu durere și dragoste pentru toți,
    Marius-Daniel Brabete (român alungat de clasa politică românească din țara în care s-a născut, care a avut șansa în țara de adopție, chiar în stadiul de ciroză, să se vindece de hepatita c, imediat cum a apărut tratamentul vindecător.)
    * La ora actuală, sunt două tratamente care se folosesc cu precădere în vindecarea hepatitei C, amândouă cu rate de vindecare de peste 95%, chiar în cazul celor cu ciroză:1. Harvoni (combinaţie Sofosbuvir cu Ledipasvir - inhibitor NS5A). O tabletă pe zi, 8 sau 12 săptămâni.2. Viekirax (substanţe active Ombitasvir - inhibitor NS5A + Paritaprevir - inhibitor de protează ) 1 tabletă/zi împreună cu Dasabuvir (se vând în acelaşi ambalaj numit Viekira Pak) 12 sau 24 de săptămâni + potenţatorul Ritonavir) + Exviera (substanţa activă Dasabuvir inhibitor de polimerază) 2 tablete/zi împreună cu Viekirax timp de 12 sau 24 de săptămâni
    Amândouă tratamentele se află de la începutul anului în negocieri de preț, negocieri care stagnează și ucid ca atare cel puțin 100 de bolnavi lunar. În țările dezvoltate tratamentele costă cca 50 000€, se plătesc doar în cazul vindecării. În România, prețul poate fi mult mai mic.

  1. Pingback: O carte remarcabila: „ECUMENISMUL FARA MASCA” « Saccsiv's Weblog

  2. Pingback: Graiul Ortodox

  3. Pingback: ECUMENISMUL FARA MASCA: Cum le-a stat Dumnezeu impotriva iudeilor ce vroiau reconstruirea Templului lui Solomon « † Apologeticum

  4. Pingback: SOCANT: Rugaciunea masonilor adresata satanei | † APOLOGETICUM: Ortodoxie, neam si tara

  5. Pingback: Dupa mesajul catre rabin, ss Daniel merge pe aceeasi “cale”, contrara Evangheliei, considerand papismul si protestantismul Biserici si renuntand la dialogurile dogmatice in favoarea cooperarilor pe plan filantropic | † APOLOGETICUM: Ortodoxi

  6. Pingback: Atentie la inselari! Un neortodox nu poate fi numit martir! | † APOLOGETICUM: Ortodoxie, neam si tara

  7. Pingback: Tema grea: ERETICII POT FI MUCENICI? Rugam pe fratii de la DOXOLOGIA sa scoata articolul „Episcop martir crestin care a convertit 360 000 de islamici isi pierde vederea intr-un atac cu acid”. « Saccsiv's Weblog

  8. Pingback: ECUMENISMUL FARA MASCA – O carte ce cuprinde tot ce nu s-a spus pana acum despre erezia ereziilor: ecumenismul | Carte românească

  9. Pingback: ISLAMUL este o făcătură evreiască împotriva Creștinătății | † APOLOGETICUM: Ortodoxie, neam şi ţară

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*