Sfantul Teofan Zavoratul – Cuvant la a doua zi din Postul Mare

In ziua de marti se citeste despre zidire, despre starea cea dintai de cadere si despre fagaduinta mantuirii in Domnul nostru Iisus Hristos. Ia aminte si invata! Cazi la Domnul – si El iti va da lumina care va lumina intunericul pacatelor tale, asezand pe reazem trainic gandurile tale care se inviforeaza si dorintele inimii tale iubitoare de pacat – hotararea cea buna de a lucra pentru El neclintit si neabatut, va intocmi uscatul si marea, va aseza fiecare lucru la locul sau. Atunci, vei incepe sa odraslesti mai intai verdeata, ierburi si copaci – inceputul virtutilor, iar apoi si fapturi cu viata – fapte cu desavarsire duhovnicesti si placute lui Dumnezeu, pana ce, in cele din urma, vor fi refacute in tine chipul si asemanarea lui Dumnezeu, asa cum ai fost zidit intru inceput. Toate acestea ti le va face tie Domnul in aceste sase zile ale zidirii duhovnicesti, ale postirii.

One comment

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne , ajuta!
    Intr-adevar ,in ziua de marti , cine a cazut la Domnul a fost rasplatit pe masura cu multa lumina ! Nici acum nu-mi explic atata bucurie a rugaciunii ,atatea lacrimi de fericire ,atata daruire a Domnului in cei care s-au rugat fierbinte ,nu pentru ca a fost lupta lor ,ci mai ales pentru ca Domnul ,vazand mica lor staruinta ,le-a dat a pregusta ceva mai mult din negraitele dulceti dumnezeiesti...
    Ajuta foarte mult citirea Acatistului celor 40 de Sfinti Mucenici , Rugaciunea inimii ,Acatistul Sf. Nectarie , Paraclisul Maicii Domnului si ceva priveghere de noapte .
    Citirea, de asemenea ,in acest post si nu numai , a Acatistului Sfintilor martiri din inchisorile comuniste , e cale sigura de dezrobire a slavei de sine , la care daca ai mai adauga ceva milostenie ,dupa putina ,sufletul nu-ti va mai fi pustiu si gol .
    Si sa continui asa...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*