Comemorarea fostilor detinuti politic

Asociatia Fostilor Detinuti Politic, filiala Mehedinti organizeaza maine, 9 martie, de Ziua Sfintilor 40 de Mucenici din Sevastia, un ceremonial de comemorare a tuturor luptatorilor anticomunisti din Romania. Despre aceste manifestari comemorative ne-a vorbit Nicolae Ianasi, presedinte a Asociatiei Fostilor Detinuti Politic, filiala Mehedinti: “Ca in fiecare an, ne vom aduna in fata monumentului inchinat luptatorilor anticomunisti, amplasat in Parcul Dragalina, vizavi de Spitalul de Maternitate, pentru a-i comemora pe toti fostii detinuti politic si pe luptatorii anticomunisti care si-au dat viata pentru idealurile lor. Am ales ca zi a acestor comemorari ziua de 9 martie, ziua celor 40 de Mucenici, tocmai pentru ca numarul celor dintre noi care au murit in inchisorile si lagarele comuniste este foarte mare. Va fi o comemorare, asa cum au fost cele din totdeauna, se va savarsi o slujba de pomenire de cativa preoti de la Episcopia Mehedintiului si vom depune coroane de flori la monumentul inchinat luptatorilor anticomunisti”, a declarat Nicolae Ianasi, presedinte AFDPR, filiala Mehedinti. Ceremonialul va incepe la ora 10.30.

Reamintim faptul ca Senatul Romaniei a decis, pe 9 februarie 2011, ca ziua de 9 martie sa devina “Ziua Detinutilor Politic Anticomunisi”, implinind astfel o veche solitare a fostilor detinuti politic.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

2 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Felicitari senatorilor ca si-au rupt din pretiosul lor timp pentru a lua decizia comemorarii celor ce si-au distrus sanatatea si viata in inchisorile comuniste,pentru un ideal nobil,acela de libertate ! Pacat ca multi dintre acei mucenici nu au mai apucat sa vada si sa se bucure de aceasta minima recunoastere a justetei luptei lor impotriva comunismului !
    Te doare sa vezi cum tortionarii o duc bine,mersi,au pensii zdravene,se bucura de o sanatate de invidiat,beneficiaza de aceleasi privilegii ca si urmasii lor de astazi,iar luptatorii anticomunisti traiesc ca vai de ei,uitati de lume si de autoritati ! Sau vechii securisti carora statul le da pensii mari,o multime de facilitati in toate domeniile vietii sociale,probabil ca recunostinta a ororilor savirsite impotriva oamenilor care nu impartaseau idealurile comuniste !
    " DUMNEZEU SA-I IERTE "pe toti cei ce si-au pierdut viata in inchisorile comuniste(sau dupa ispasirea pedepselor),iar pe cei ce mai sunt in viata,ca parintele Iustin de pilda,Dumnezeu sa le dea multa sanatate si putere ca sa ne mai poata povesti sufrintele prin care au trecut pentru ca noi,urmasii lor,sa o ducem mai bine !

  2. iubitor de traditie si neam

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dumnezeu sa ii ajute pe cei din Mehedinti.......Doamne ajuta...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*