[youtube=https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lzlpSUxBppE]

MITROPOLITUL AUGUSTIN DE FLORINA:

SALUTARE ADRESATA ADUNARII POPORULUI IMPOTRIVA VIZITEI PAPEI IN GRECIA

Din adancurile inimii mele batrane, salut binecinstitorul cler, pe luptatorii monahi si monahii, respectabilii membrii ai fratiilor misionare si pe credinciosul popor al lui Dumnezeu cu „Hristos a inviat!”.
Inflacarata voastra dragoste pentru Ortodoxia noastra v-a chemat impreuna, ca sa va impotriviti venirii in patria noastra a nepocaitului papa; caruia nu primire, ci afurisire s-ar cuveni sa-i rezervam pentru cate rele – la care se adauga si nepocainta pentru ele – a pricinuit si pricinuieste ortodocsilor din toata lumea. Greci, sarbi, bulgari, romani, ucraineni, rusi, polonezi si altii in martirologiile lor pot sa arate multi sfinti, mai vechi sau mai noi, care au fost martiri ai ferocitatii papei. Daca marturisirea credintei noastre il aseaza pe papa intre eretici, insusirea abuziva de catre acesta a atributului dumnezeiesc al infailibilitatii il face pe papa idolatru, asa cum spune si marturisitorul Bisericii Sarbe, Parintele Iustin Popovici. Aceasta mentalitate idolatra il impinge la adunari cultice inter-religioase, la care prin pan-erezia ecumenismului urmareste nu doar sa fie conducatorul tuturor crestinilor, ci si conducatorul tuturor religiilor.

Paranteza parintelui Arsenie Vliangoftis, care a lecturat mesajul vladicai Augustin:

[Fac o paranteza in acest punct pentru a va aduce la cunostinta ca, asa cum a transmis astazi la amiaza televiziunea de stat a Italiei, pe primul canal, papa a cerut partizanilor sai sa se roage ca vizita lui in Elada sa aiba succes, pentru ca aceasta – zice – va fi foarte importanta pentru unirea bisericilor si, in acelasi timp, papa – a spus canalul de stat al televiziunii italiene, pe Prima – i-a rugat pe papistasi sa se roage, ca sa aiba succes si vizita lui in Siria, la Damasc, pentru ca aceasta va contribui la unirea tuturor religiilor. Aceasta v-o spun ca interpolare la cele spuse de Parintele Augustin, fost Mitropolit de Florina. Continui mesajul Parintelui Augustin:]

Pentru aceasta inaltati vocea voastra ortodoxa pana la stelele cerului, ca sa afle toata suflarea, de-a lungul si de-a latul pamantului, ca mica noastra patrie si-a insusit in vecii vecilor Ortodoxia si nu poate sa primeasca imbratisari, nici sa schimbe daruri cu antihristii, cum este si papa.
Poporule ortodox! Ati auzit vocea celui mai batran ierarh al Bisericii Ortodoxe. Generatiei voastre Dumnezeu i-a rezervat cinstea de a se lupta pentru pretioasa noastra Ortodoxie. Luptati-va si impreuna cu voi se vor lupta miriade de luptatori si marturisitori ai credintei noastre! Luptati-va, ca sa predati copiilor vostri Ortodoxia mai stralucita decat razele soarelui, care sa risipeasca intunecimile ecumenismului papist si ale oricarei alte erezii! Luptati-va ca niste buni ostasi ai lui Iisus Hristos, pentru ca nu vor lipsi din Ortodoxie ostasii!

Cu urari din inima,
Augustin, fost Mitropolit de Florina.

(traducere: Fratia Ortodoxa Misionara „Sfintii Trei Noi Ierarhi”)

sursa: Pelerin ortodox