IPS Bartolomeu ar fi dorit sa fie inmormantat la Nicula

Aminteam in articolul Parintele mitropolit Bartolomeu Anania a trecut la cele vesnice. Moment special de la intalnirea cu Parintele Gh. Calciu; locul unde vroia sa fie inmormantat

Manastirea de metanie a Inaltului este la Nicula-Gherla… Cand eram profesor la seminarul din Bucuresti, adeseori ma duceam vara la manastirea Nicula-Gherla, unde era staret parintele Cleopa Nanu, cu care ne cunosteam din inchisoare… Aici, la aceasta manastire si-a ales IPS Bartolomeu locul de odihna vesnica si de temporara odihna, in cazul ca va trebuie sa se retraga din scaun.

extras din cartea Parintele Gheorghe Calciu. Marturisitorul prigonit

In articolul Testamentul Mitropolitului Bartolomeu Anania putem citi urmatoarele:

Unele dintre cele mai fierbinti dorinte ale sale au fost: sa fie inmormantat intr-o groapa de pamant reavan, sa nu-i fie acordata nici o distinctie, iar cei ce raman pe pamant sa aiba grija ca munca sa de ocrotire, indrumare si sprijinire a tinerilor care s-au indreptat spre credinta sa fie dusa mai departe.

Dar si:

IPS Bartolomeu Anania va fi inmormantat joi, in Cripta Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, alaturi de ctitorul acesteia, Nicolae Ivan, decedat in 1936, si arhiepiscopul Teofil, plecat la cele vesnice in 1992.

Asadar, nu i se respecta dorinta IPS Bartolomeu de a fi inmormantat in pamantul de la manastirea Nicula?

Va amintim ca slujba de inmormantare a Inalt Preasfintitului Parinte Mitropolit Bartolomeu va avea loc joi, 3 februarie 2011, la ora 12:00, in Catedrala mitropolitana din Cluj si va fi oficiata de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, inconjurat de un sobor de ierarhi, preoti si diaconi.

11 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Saccsiv are dreptate: "IPS Bartolomeu Anania nu va fi înmormântat la Nicula, pentru a nu-i deveni mormântul loc de pelerinaj". Si eu cred la fel. Tradatorul Patriarh Daniel urmeaza sfaturile satanei ( masoneria care l-a ales ca Patriarh), în loc sa respecte dorinta IPS Bartolomeu Anania de a fi îngropat la Nicula, în pamânt reavan.

    De acolo, din Ceruri, Sfinte Parinte Anania rugati-va Bunului Dumnezeu sa-l alunge din Scaunul patriarhal pe acest lup îmbracat în piei de oaie, care se numeste Daniel Ciobotea!
    Acest Patriarh este o Insulta la adresa lui HRISTOS, iar faptul ca slujba de înmormântare va fi oficiata de acest tradator Daniel, ma face sa suspin de durere............

    Vesnica

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Mos Ioan !

    Offfff....Offffff ! Cata furie....Te rog : iarta-ma...dar...ESTI SIGUR ? ca...manifestandu-te... "astfel"...esti pe Calea cea Buna...te indrepti spre Mantuire ?

    Crezi ca...se intampla Ceva...fara Voia...Ingaduinta lui...Dumnezeu ?! Si-atunci...de ce te razvratesti...? Te razvratesti...impotriva Lui...? A..."planurilor" LUI...?

    Tu...nu il ai ca..."model" pe ...Mantuitorul - Domnul nostru Iisus Hristos ? Propavaduia El furia...ura...( invective) la adresa semenilor ? Sau...ne indemna sa ne iubim unii pe altii ! si...chiar pe vrajmasii nostri...?

    Crezi ca...daca Dumnezeu nu ar fi ingaduit....! ...Daniel...ar fi ajuns patriarh...? Are cel rau...mai mare putere...si de decizie...decat ...DUMNEZEU...?

    Ai vazut ca...desi "cartile erau facute"...in ultimul moment...a iesit mitropolit...Teofan... ? !

    Crezi ca...daca Dumnezeu ar fi vrut...! IPS Bartolomeu...nu ar fi fost ingropat la...Manastirea Nicula...?

    Hai...te rog...reflecteaza un pic...si...TE ROOOOG ! mai...putina furie !...pana reusesti sa renunti definitiv....

    Iarta-ma !

    DOAMNE ! Iti multumim ! iarta-ne...si...ajuta-ne...

    Sa avem inima buna ! si...Dreapta Credinta !

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    !!!

    Ce minunat comentariu !...a postat MARIAN...la alt articol... :

    ..."...Însă, la un moment dat, cineva (drag mie pentru sfatul lui) mi-a spus să nu-mi fac evanghelia mea. Şi am înţeles că, deşi mă credeam îndreptăţit în vehemenţa mea împotriva iudelor lumii acesteia, mă asemănam lor (prin ridicarea împotriva aproapelui) şi eram departe de Evanghelia pe care credeam că o apăr. Şi atunci am înţeles că Biserica este a Lui Hristos (deci oamenii din ea, ai Lui). Şi am înţeles că trebuie să mă grijesc de a fi vrednic de a fi primit în biserica cea adevărată. Şi am aflat şi Calea căci ne-a lăsat-o în Evanghelia Sa.
    Evanghelia nu are nevoie a fi apărată. Noi suntem cei care ne adăpăm din puterea Ei, căci Ea este Cuvântul Lui Dumnezeu.
    Şi mi-am dat seama că, din grabă, inversasem lucrurile şi că diavolul mă înşelase cu gândul măririi făcându-mă pe mine însumi dumnezeu, cu propria mea evanghelie.
    Şi de ce nu trebuie să ne ridicăm împotriva aproapelui? Căci la o încăierare, Bunul Dumnezeu se va mâhni pentru amândoi. Însă dacă unul rabdă nedreptatea făcută asupra sa (nu asupra Dumnezeului Lui) şi rămâne statornic în învăţătura Dragostei, Bunul Dumnezeu Se va face dator şi-i va răsplăti suferinţa. Şi îi va da raiul căci s-a arătat vrednic de el.

    DOAMNE ! Iti multumim ! iarta-ne...si...ajuta-ne...

    Sa avem inima buna ! si Dreapta Credinta !

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    !

    Un mesaj pe care l-am primit azi,de la o prietena ...pe e-mail :

    "
    Versuri scrise la intrarea în biserica de la Sadinca, jud. Sibiu , mica mânăstire condusă de părintele-călugăr David.
    Pe cat de frumoase, pe atat de adevărate !

    "Un lung tren ne pare viaţa.
    Ne trezim în el mergând,
    Fără să ne dăm noi seama,
    Unde ne-am suit şi când.
    Fericirile sunt halte,
    Unde stăm cât un minut,
    Până bine ne dăm seama,
    Sună, pleacă, a trecut.
    Iar durerile sunt staţii
    Lungi, de nu se mai sfârşesc
    Şi în ciuda noastră parcă,
    Tot mai multe se ivesc.
    Arzători de nerăbdare,
    Înainte tot privim,
    Să ajungem mai degrabă
    La vreo ţintă ce-o dorim.
    Ne trec zilele, trec anii,
    Clipe scumpe şi dureri,
    Noi trăim hrăniţi de visuri
    Şi-nsetaţi după plăceri.
    Mulţi copii voioşi se urcă.
    Câţi în drum n-am întâlnit,
    Iar câte un bătrân coboară,
    Trist şi frânt, sau istovit.
    Vine-odată însă vremea,
    Să ne coborâm şi noi.
    Ce n-am da atunci o clipă,
    Să ne-ntoarcem înapoi?
    Dar pe când, privind în urmă,
    Plângem timpul ce-a trecut,
    Sună goarna VEŞNICIEI:

    DOAMNE ! Iti multumim ! iarta-ne...si...ajuta-ne...

    Sa avem inima buna ! si...Dreapta Credinta !

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Admin !

    Lasa-ma sa dau un raspuns la niste cititori...de pe alt site.... ; pentru ca...am spus ce gandesc......am "indraznit" sa-l dojenesc...sa-l mustru....Saccsiv nu mi-a postat...si m-a eliminat...

    Considera acest comentariu ca o CONCESIE...! ca o EXCEPTIE ! pe care mi-o faci...! Te rog !

    In primul rand , am citit intr-o carte scrisa de un preot grec urmatoarele :

    "Cine nu accepta mustrarea...inseamna ca e stapanit de patimi...iar cine o accepta...inseamna ca a scapat de ele...! "

    Mai ales...- indraznesc...sa dezvolt eu - ...daca sunt facute cu buna intentie...fara jigniri...invective...fara patima...furie....

    Natalia !

    Mi se pare totusi...o mare impietate !...ca azi...in zi de Sarbatoare ! - "Intampinarea Domnului"...sa postezi un articol cu un astfel de titlu : "Ratacirile parintelui Ilarion Argatu"....( nu mai conteaza continutul...insusi TITLUL poate tulbura...sa zicem - sminti...crea indoieli...confuzie...)

    Am scris...dar nu mi s-a publicat : Ca sa judeci pe cineva...trebuie sa fii "desavarsit"..."curat" ca lacrima...

    si , mai ales, sa judeci un mare Parinte...cu o mare traire duhovniceasca dovedita...a carui trup nu a putrezit....ba ! dimpotriva...emana un miros placut....

    De asemeni...mi se pare o Mare Blasfemie ! aproape o profanare !sa...scrii - asa cum a facut-o saccsiv si alti comentatori ( fie si subtil...) ca " a gresit" ...despre un Mare Arhiereu cum a fost IPS Bartolomeu Anania !...si...mai ales cand...trupul inca nu i s-a racit...nu a fost ingropat... !

    E vorba de un elementar bun-simt-crestinesc-ortodox....

    Eu...inteleg sa ne aparam ortodoxia !...sa fim vehementi...! sa ne impotrivim la ceea ce ni se impune si nu ni se pare nici corect...nici crestineste...dar...nu cu furie...ura...violenta...ci...cu discernamant ! Acela pe care ni l-a dat Dumnezeu...si a considerat ca-l meritam...

    Dante !

    Spui ca "seman cu Ingrid".....dar...cred ca...toti semanam intre noi...datorita pacatelor....Poate ca...stiind aceasta ! de aceea ne-a si spus Hristos...sa ne iubim unii pe altii...!

    ......

    Uite....cei de la RIC...au facut niste "aluzii"...cu care intr-adevar am fost de acord !...dar , in felul "stilul" meu propriu...sincer~deschis~direct acum am sa spun lucrurilor pe nume :

    Personal... spun ca imi este mila de saccsiv !...La modul cel mai obiectiv...parerea mea este ca...are realmente nevoie de ajutor !!!....

    O buna bucata de vreme...nu am mai publicat nimic pe site-ul lui...dar apoi...mi-am zis ca...asta ar putea parea ( pentru mine ! ) un resentiment...si-apoi...m-am gandit ca...poate reusesc sa...ajut...

    Cei care "indraznesc "! sa-l contrazica...sa aiba o alta parere...o alta perspectiva de a vedea lucrurile...sau sa-l dojeneasca usor...firesc...manati de buna intentie si dragoste...sunt "cica indubitabil habauci ( ~ habauceala) rataciti...eretici...bat campii...scuipa"...si...alte inca cateva cuvinte si expresii...care m-au cutremurat.....Aceleasi si Aceleasi cuvinte exprimate invariabil ~ folosite cu o frecventa....( care , te duce cu gandul la sfera patologicului...)
    Si...in consecinta..."sunt interzisi"...!

    In schimb...pot posta ! cei : care-si exprima ura ~furia ~ violenta fata de ceva sau cineva...( sau...incita) ...cei care-l magulesc...il flateaza..."ii dau dreptate"....in general..."il lauda"....

    Unii dintre acestia...poate din "frica"...ca...daca " ar indrazni"...ar fi interzisi ( ca si altii...) imediat ! Dar...oare...merita..."pretul"...?

    Credeti ca...il ajutati in vreun fel...? DIMPOTRIVA ! Ii alimentati latura paranoica ( care se gaseste in stare laenta in fiecare om ) ...echivalenta cu...cel mai mare pacat : mandria ! Observ cu tristete pe zi ce trece ca...se considera un fel de "guru"..."a toate stiitor"...( "toata lumea il intreaba...ii cere sfaturi"...etc...) "el STIE TOT !" ...a ajuns sa judece nu numai oamenii simpli...dar si ierarhi...de-a valma...el...care foloseste invariabil 5 cuvinte...vrea sa scrie o carte de mari proportii atat ca valoare...dar si ca instruire...documentare...

    SINCER : mi-e mila de el ! si..sunt atat de mahnita...ca nimeni nu incearca sa faca nimic...dimpotriva ! ii alimenteaza...mereu...orgoliul...din ce in ce mai crescand...il incurajeaza...iar el...atent mereu la rating...si fericit ca este din ce in ce mai "consultat"...adulat...

    Stau si ma intreb : care este Marea diferenta ! ? ..intre saccsiv "cel care era" si..."cel care este"...? Doar faptul ca...acum este in libertate...se spovedeste...se impartaseste...si participa la slujbe...? dar..."cuvintele...expresiile"...Trairea ? Atitudinea de bun,milostiv si iubitor crestin-ortodox...fata de TOTI semenii lui...unde este...?

    Am mai spus si repet sincer : sunt impotriva ecumenismului !...a actelor biometrice ~ cu cip !...a masoneriei !...nu sunt de acord cu unele atitudini si "politici" ale Inaltilor Ierarhi...nu am carduri ( am avut unul singur acum 2 ani, apoi mi-a expirat...si nu mai am...) sunt impotriva violentei...a furiei...urii...! nu folosesc invective...incerc sa nu jignesc si sa umilesc pe nimeni....CRED in HRISTOS ! in PREASFANTA MAICA DOMNULUI ! in TOTI SFINTII ! IN PREASFANTA TREIME ! in ORTODOXIE ! si-atunci....de ce "indubitabil" sunt "habauca" si..."bat campii" ?
    Sunt constienta ca am multe pacate si ma lupt din rasputeri sa nu le mai repet...si sa nu fac altele noi...
    Si-atunci ; este ceva...in neregula cu mine...si...nu-mi dau seama...?

    Despre ce "drepturi"..."libertati " vorbim...cerem...pretindem...daca noi intre noi...care ne pretindem crestin-ortodocsi ! si avem aceleasi cauze.....ni se pune pumnul in gura si nu suntem lasati sa vorbim...? Ce pretentii avem de la altii ? De ce cerem "ceva"...ce noi nu suntem capabili - in aceeasi masura - sa facem...sa dam...?

    Ce pretentii avem de la altii ? daca noi...nu ne aparam ierarhii...aceia pe care ii avem deocamdata...( sau...care i-am avut...? )
    Ati vazut catolicii sa-si critice ierarhii...sau pe papa ? ( sigur...cu....unele exceptii...) sau...pe evrei ? sau...pe budisti...musulmani...?
    Oare...criticand "tot ce misca"...cum ne vom putem apara de dusmani...? parerea mea ca...creandu-se asemenea "fisuri'...nu numai ca vom distruge noi insine BOR...~ autodistruge...dar si dusmanilor le va fi mai usor...sa ne spulbere...Dictonul : "Dezbina si stapaneste"...isi are mare aplicabilitate aici...cred eu...

    Parerea mea sincera este ca... "intentia virtuala " de a "ne uni"...a fost mai mult un simulacru... pentru ca...realitatea...infirma....adica...mai mult dezbina...subtil...

    Eu cred ca nu exista..."solutii lumesti"...Sistemul...Antihristul nu-l putem contracara nici cu forta~violenta...ci numai prin Atitudine...~ Smerenie ! ~ arma pe care el n-o poate folosi...utiliza in veci...!

    Personal...nu am si nu pot avea incredere in cineva care e stapanit de atata...mandrie...accepta~consimte la un limbaj ( de fapt comportament ) agresiv...

    Admin !

    Tu nu ai nici un amestec....Te rog ! posteaza-mi acest comentariu....daca ai inima buna si vrei sa-l ajuti...Poate...isi va lua un scurt ragaz...si va reflecta...

    Voi aprecia mult ! ca mi-ai permis sa am dreptul de a vorbi...de a spune deschis ceea ce gandesc...de a avea constiinta impacata...ca...macar am incercat....sa fac ceva pentru un seman al meu...,din respect pentru intentia si straduinta lui...sa indrept...ceea ce "vad"...ca nu merge...cum ar trebui...asa cum scrie...in Cartile Sfinte...

    Altii s-au retras discret...s-au resemnat...au abandonat....

    Este ultima mea incercare...apoi...daca in continuare dovedeste incapatanare si mandrie....voi proceda si eu ca ceilalti....voi sta deoparte.... sa ma alatur celor 7000 ...nevazuti...necunoscuti...

    Te rog !

    DOAMNE ! Iti multumim ! iarta-ne...si...ajuta-ne...

    Sa avem inima buna ! si...Dreapta Credinta !

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Admin !

    Iti multumesc din suflet ! ! !

    Si...ma rog la Dumnezeu ! ca acest comentariu al meu sa nu incite...sa nu genereze ~ provoace...polemici...! pentru ca...nici la modul absurd nu am avut si nu am nici cea mai vaga sau ascunsa intentie de acest gen...!

    Nu m-am simtit nici "victima"...nici atinsa ~afectata in vreun fel in ceea ce ma priveste....la modul direct...

    Ci...sincer ! ma doare pentru ca...in caz ca este SINCER ( nu sunt "vazatoare cu duhul " sa stiu toate tainele si secretele pe care le detine cineva....) ( dar ) vad ca se straduieste...nutreste niste bune intentii !...dar...nu in "acest fel...! " Trebuie sa se vada cu adevarat transformarea din ceea ce "a fost"...si ceea ce este...ce trebuie sa fie ! Nu cum mi-ar place mie...sau...altora...ci...cum i-ar place lui HRISTOS ! Pentru ca...la EL trebuie sa ne raportam toti !...care ne dorim Mantuirea ! Si astfel...este foarte importanta ! Calea....pana acolo !

    Dar...am mai spus : nu sunt de acord cu dictonul : "Scopul scuza mijloacele" . Intotdeauna am considerat ca un scop~ cauza ~ siderat nobil...se atinge numai cu mijloace nobile !

    ........

    Analogic...."lupta" in sine...a credinciosilor crestin -ortodocsi , se va duce cu smerenie...si...in acelasi timp cu demnitate ! Vorba Parintelui Arsene Papacioc : " Refuz ; nu iau...si gata "....dar...nu scoatem sabia...aproape la propriu...

    Ma rog din suflet ! ca acest comentariu al meu sa-i fie spre indreptare...! si spre LEPADAREA IN PRIMUL RAND ! a MANDRIEI ! ....si astfel...a UNIRII CU HRISTOS ! si a bunei intelegeri si pacii cu toti semenii..."si habauci si rataciti "...etc...asta fara sa insemne nicidecum ! "ecumenism"...

    Sa-i dea Dumnezeu putere ! sanatate ! si luminarea mintii !

    Admin ! iti multumesc inca o data ! si te rog : iarta-ma ..

    DOAMNE ! Iti multumim ! iarta-ne...si...ajuta-ne...

    Sa avem inima buna ! si...Dreapta Credinta !

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Biruinţa asupra morţii - Mitropolitul Bartolomeu Anania

    http://www.youtube.com/watch?v=3XAPpOddt-U

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Testamentul Mitropolitului Bartolomeu Anania

    Subsemnatul ANANIA VALERIU, pe numele de calugar BARTOLOMEU, Arhiepiscop al Vadului, Feleacului si Clujului si Mitropolit al Clujului Albei, Crisanei si Maramuresului, domiciliat in Cluj-Napoca, P-ta Avram Iancu nr. 18, in varsta de 88 de ani, aflandu-ma in deplinatatea facultatilor mintale, nesilit de nimeni, din vointa mea libera si neviciata, dar cu sanatatea trupului din ce in ce mai subreda si cu sentimentul ca nu mai e mult pana cand Domnul ma va chema acolo unde va crede El de cuviinta, pentru cazul incetarii mele din viata, insemnez aici cateva ganduri testamentare, spre cuvenita plinire si fac urmatoarea dispozitie testamentara:

    Las toate drepturile mele de autor Fundatiei "Mitropolitul Bartolomeu", pe care am infiintat-o, din economiile proprii, pentru a oferi burse tinerilor merituosi, dar lipsiti de posibilitati materiale.

    Vreau ca drepturile mele de autor de pe urma Bibliei, la diortosirea careia am lucrat 11 ani, sa revina Fundatiei "Mitropolitul Bartolomeu".

    Doresc ca Fundatia "Mitropolitul Bartolomeu", al carei fondator sunt, sa imi duca mai departe memoria, sa nu fie niciodata desfiintata, sa nu-i fie schimbat scopul principal pentru care a fost infiintata, iar banii si intregul ei patrimoniu sa nu poata fi folosit in alte scopuri de catre nimeni.

    Fiind calugar de la varsta de 20 de ani, am renuntat la orice fel de mostenire de la parintii mei, totul revenindu-le copiilor si nepotilor lor. Economiile mele banesti din ultimii ani, depuse in conturile mele de la banca sau in casa de fier pentru eventualele trebuinte medicale si aflate, sub semnatura si cheie, in grija arhidiaconului Gavril Varva, vor fi transferate in contul Fundatiei "Mitropolitul Bartolomeu".

    Singura mea avere sunt biblioteca si manuscrisele personale, precum si colectia de acte, scrisori si fotografii, toate aflate in resedinta mea din Manastirea Nicula, pe rafturi si in doua seifuri metalice, sub auspiciile Fundatiei Mitropolitul Bartolomeu, din al carui colegiu director face parte si staretul acestei manastiri. Daca si cand se va considera ca acestea pot prezenta un oarecare interes pentru cultura romaneasca, prefer ca la ele sa aiba acces profesorul universitar Aurel Sasu, care mi-a dat acordul in acest sens.

    Obiectele personale marunte din resedinta de la Cluj vor ramane pe seama institutiei; cele din resedinta niculeana vor ramane pe loc.

    Doresc sa fiu inmormantat in groapa de pamant reavan, avand deasupra piatra pe care mi-am pregatit-o din timp.

    Sa nu mi se acorde distinctii post mortem, de nici un fel.

    La carma Mitropoliei imi doresc un urmas vrednic si demn, credincios Bisericii Ortodoxe, responsabil, integru, adversar al coruptiei de orice fel si sub orice forma, care sa continue si sa desavarseasca ceea ce am inceput eu. Dintre acestea:

    Pictarea catedralei in tehnica mozaic.

    Radio Renasterea

    Revista TABOR

    Fundatia "Mitropolitul Bartolomeu"

    Policlinica "Sfantul Pantelimon"

    Continuarea lucrarilor la mozaicurile din biserica „Schimbarea la Fata” din Cluj-Napoca, sub coordonarea pictorului si teologului italian Marko Ivan Rupnik.

    Canonizarea si cultul Sfantului Pahomie de la Gledin

    Canonizarea si cultul Sfintilor Martiri Nasaudeni

    Gradinita "Sfantul Stelian"

    Cer iertare tuturor celor carora le-am gresit, intr-un fel sau altul, asa cum si eu, la randu-mi, ii iert pe toti cei care, cu voie sau fara voie, mi-au gresit.

    Declar ca nu am copii, iar parintii imi sunt decedati.

    Numesc executor testamentar, in baza art. 910 si urmatoarele din Codul Civil pe preotul Bogdan Ivanov, actualul meu secretar de cabinet caruia ii incredintez spre executare acest testament.

    Orice Testament anterior acestuia devine nul si neavenit.

    † BARTOLOMEU VALERIU ANANIA

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Mihaela,

    Draga Mosului,

    Am impresia ca visez......Pe de o parte vorbesti de smerenie, mândrie, ne dai sfaturi ca sa nu judecam pe nimeni, iar pe de alta parte îl judeci pe Saccsiv ca fiind violent în limbaj, ca are ura, ca interzice anumite mesaje, etc. etc..

    Parerea mea este ca Saccsiv face o Munca Colosala, timpul si sanatatea si le-a pus în slujba lui Dumnezeu, iubindu-si aproapele ( adica pe noi toti, cei ce îi citim blogul), împlinind prin aceasta Porunca Domnului;: "iubeste-ti aproapele ca pe tine însuti". Cred si simt ca Saccsiv face mari sacrificii sa ne tina informati cu ce se întâmpla în Lume si în România, iar noi trebuie sa ne rugam pentru el, sa-i admiram curajul si cinstea de a spune lucrurilor pe nume.

    Mai cred ca Saccsiv are o minte ascutita, o memorie fenomenala, un umor fin.......... astept cu nerabdare sa-i citesc cartea.........Bunul Dumnezeu si Maica Sfânta sa-l ajute în toate!

    Referitor la comentariul tau de mai sus ( adresat mie) iata ce vreau sa-ti spun:
    Eu nu vorbesc cu ura, furie, asa cum zici tu , eu spun adevarul si anume:

    - Nu Dumnezeu a îngaduit alegerea Patriarhului Daniel, ci francmasoneria
    - Nu Dumnezeu a îngaduit ca Sfântul Parinte Bartolomeu sa fie îngropat în Catedrala din Cluj, ci acelasi patriarh tradator si cu masoneria lui.

    De ce nu s-a respectat Testamentul IPS Bartolomeu?
    De ce nu a fost îngropat la Sf.Mânastire Nicula, în pamânt reavan, asa cum ceruse în Testament?
    Sa ne rugam Bunului Dumnezeu sa ne aduca un Adevarat Patriarh, un Patriarh cinstit, demn, curajos, un Patriarh care va spune Adevarul, care este Hristos, un Patriarh care va face totul pentru ca IPS Bartolomeau sa revina "acasa" adica în pamântul reavan de la Sf.Mânastire Nicula.

    Mihaela spui ca ma razvratesc. Absolut de loc. Tot ce spun este pentru a trage semnalul de alarma, aratând ca avem un Patriarh criminal care are sânge pe mâini. De ce spun lucrul acesta? Patriarhul Daniel ar fi trebuit sa se opuna avorturilor, casatoriilor homosexuale, eutanasiei, drogurilor, hranei otravite, etc. etc.. Vocea lui ar fi trebuit sa se auda ca tunetul, în toate Bisericile.
    De ce tace, când are loc genocidul poporului român?
    Când milioane de copii români sunt avortati, putem noi sa ramânem indiferenti? Când toata hrana noastra este otravita prin ingrasaminte chimice, initium, aditivi si coloranti sintetici, când apa este otravita, aerul otravit, putem noi sa ramânem nepasatori?
    Daca doctorii criminali nu vorbesc oamenilor de hrana, cum sa se hraneasca, adica cu produse naturale, atunci este de datoria Patriarhului si a Preotilor sa spuna credinciosilor, în fata Sfântului Altar, de pericolul unei alimentatii otravite.
    Când desfrânatii din Occident vin si ne violeaza copiii, avem dreptul sa vorbim sau nu?
    Drogurile, sinuciderile, etc;, care fac ravagii în Tara noastra, si Patriarhul nu face nimic pentru a le împiedica, aceasta cum se numeste?
    Care este rolul unui Patriarh? Nu este acela de a propavadui Evanghelia lui Hristos? Si ce ne porunceste, oare, Domnul si Mântuitorul nostru Iisus Hristos? Nu cumva ne porunceste sa-l iubim pe aproapele nostru ca pe noi însine? Oare Patriarhul Daniel al BOR, îsi iubeste aproapele? Constatam cu toti ca nu îl iubeste nici pe Hristos nici pe aproapele..........
    Deci avem un Patriarh tradator, ticalos, nedemn, hot si celelalte.........

    Iata, fata Mosului, de ce este atâta durere si tristete în sufletul meu...........caci daca am fi avut un Patriarh cu Credinta si Iubire pentru Hristos, am fi avut si guvernanti cinstiti, iar viata românilor ar fi fost alta...........

    Sa luam aminte!

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Mos Ioan....!

    Daca ar fi sa-ti raspund...si sa-ti explic...ar trebui sa umplu cateva pagini...si...oricum , nu ar avea nici un sens...si folos... , in primul rand - ca m-as umple si de mai multe pacate....iar apoi , pentru ca...desi ne pretindem ~ si poate chiar suntem....crestin-ortodocsi....intelegem lucrurile ..... si apreciem situatiile....total diferit !!!....chiar...diametral opus....!!! Poate ca...si..."simtim" diferit".....Eu...am alte criterii...alta scara a valorilor umane... duhovnicesti....Nu am pretentia ca sunt bune !....doar...diferite...Dumnezeu va judeca....!

    La fel ! si despre... Saccsiv....imi pare rau...dar imi mentin suspiciunea ~ indoiala ~ neincrederea....Rezerva !....argumentele si parerile personale....Repet : am alte repere...alta scara a "valorii"....din toate punctele de vedere.... ; In viata mea de pana acum...( fara sa ma laud ! ) am citit mult...inclusiv literatura religioasa - duhovniceasca...am cunoscut Oameni Adevarati ! ( unii...chiar cu 3~4 clase...) am avut experiente terifiante...si...rudimentar...simplu....involuntar !...fac comparatii !....( cu...ceea ce am citit...cu ceea ce am vazut....trait...cu ce am inteles...si...ce am simtit....)

    Iarta-ma ! dar...ma raportez mereu la Hristos ! ( nu intotdeauna imi reuseste...dar ...ma straduiesc...! ) si...imi place sa fie pace si buna-intelegere intre toti oamenii !...fara ca aceasta sa insemne ...neaparat "ecumenism"....in sensul mult discutat....
    Astfel...simt...! ( cateodata imi impun...! ) sa am o atitudine raportata la Modelele mele....!

    Iarta-ma ! dar...asa sunt...

    Spui ca..."nu te razvratesti"....dar..iarta-ma...toata pledoaria ta ...mi se pare o atare manifestare....si infirma categoric...ceea ce afirmi...

    Spui : ..."...Eu nu vorbesc cu ura, furie, asa cum zici tu , eu spun adevarul si anume: ..."

    Stii...Iorga a spus o data : Nu cautati pe cei care "detin" Adevarul...ci..pe cei care il cauta...." !

    Apoi...spui : ..." - Nu Dumnezeu a îngaduit alegerea Patriarhului Daniel, ci francmasoneria
    - Nu Dumnezeu a îngaduit ca Sfântul Parinte Bartolomeu sa fie îngropat în Catedrala din Cluj, ci acelasi patriarh tradator si cu masoneria lui. "

    Acum...am eu impresia ca..."visez"....Esti...intr-o foarte mare eroare !...ca sa nu mai spun ca...poate fi si o mare blasfemie....sau...poate...nici nu stiu ce sa mai cred....

    eu cred ! si simt ! si...sunt absolut convinsa !...ca ...NIMIC !!! NU SE INTAMPLA PE ACEST PAMANT !....FARA VOIA SI INGADUINTA LUI DUMNEZEU !!!!!!!!!

    Imi reprosez ca...uneori...anumite ganduri...pareri ...constatari~observatii....fara iz de rautate !...fara resentimente....obiectiv...nu le tin doar ! pentru mine...si...le fac publice....Sincer...imi fac mea culpa !...ca nu pot abtine....E si asta inca un defect...un pacat....

    Te rog : sa ma ierti....

    DOAMNE ! iarta-ne...si...ajuta-ne....

    Sa avem inima buna ! si...Dreapta Credinta !

  1. Pingback: IPOTEZA: IPS Bartolomeu Anania nu va fi inmormantat la Nicula, pentru a nu-i deveni mormantul loc de pelerinaj? « Saccsiv's Weblog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*