Mii de crestini ortodocsi au strigat cu putere la manifestatia de protest din Piata Syntagma:

NU Cardului Cetateanului! Nu 666! Nu inchisorii electronice! Nu primim nici un card, cu sau fara 666, pentru ca in orice clipa poate fi introdus acest numar!

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=_ig-0AVzpV8]

Mii de oameni s-au adunat la apelul miscarii „Luptatorii pentru o Constiinta Ortodoxa” si au venit pe 6 februarie in Piata Syntagma, ca sa strige Guvernului si Parlamentului ca nu accepta inchisoarea electronica pe care o va institui Cardul Cetateanului, nu vor accepta cardul si nu se vor inregimenta in statul mondial antihristic care se pregateste.

«Cetateni de toate varstele, clerici, monahi si monahii au inceput sa se adune de pe la ora 11 dimineata pe scarile din Piata Syntagma, dar si in fata monumentului Ostasului necunoscut, blocand circulatia pe bulevardul Amalia si la scurt timp dupa aceea si pe strada Otto.
Purtand steaguri grecesti, dar si steaguri cu vulturul bicefal, cu steaua Verghinei(1) si cu lozinca Ortodoxie sau Moarte!, panouri si placarde, manifestantii au chemat Guvernul sa-si retraga decizia asupra introducerii noului act de identitate electronic.
Printre protestatari i-am deosebit pe egumenul Manastirii Marelui Meteor, Arhim. Nectarie Moulatsiotis, pe Parintele Sarantis Sarantos si pe egumenul vechii comunitati a Manastirii Esfigmenou.

Printre organizatiile care s-au implicat in organizarea acestei impresionante manifestatii de protest impotriva Cardului Cetateanului se numara si grupul de initiativa „Luptatorii pentru o Constiinta Ortodoxa”. In comunicatul lor, membrii grupului de initiativa arata ca: „Fie vom alege o mizera viata de supravietuire, controlata in mod absolut si nascuta moarta, intr-o inchisoare, fie ne vom apara dreptul de a trai ca cetateni liberi intr-o tara libera, ortodoxa si democratica”.
Printre altele, organizatorii subliniaza ca: „niciodata nu a existat o guvernare care sa ne ceara consimtamantul pentru o asemenea indosariere electronica de proportii uriase”. Si continua afirmand ca „asa-numitul Card al Cetateanului, adica actul de identitate electronic, este un instrument extrem de necesar in instituirea guvernarii electronice in forma ei mondiala, pe care primul-ministru a declarat ca doreste sa o vada fast and now.”
Vorbitorii la manifestatia de protest au criticat aspru Guvernul pentru politica sa economica, pentru noul act de identitate electronic, pentru numarul de inmatriculare in cardul serviciilor de sanatate (AMKA), pentru asa-numitul act fiscal si pentru cardul proprietatii imobiliare. Nu au lipsit nici voci mai radicale care au revendicat iesirea Greciei din Tratatele de la Maastricht, Lisabona si din Tratatul Schengen. Nu au lipsit de asemenea nici huiduielile, atunci cand cineva se referea la Parlament si la cei 300”.

Arhiepiscopul Atenei

Cu trei zile inaintea manifestatiei, Arhiepiscopul Atenei, Ieronim, a dat o instiintare, prin care face cunoscut poporului credincios ca urmareste cu viu interes chestiunea, asteapta raspunsul responsabil al Guvernului – atat el insusi, cat si intregul Sinod al Bisericii Greciei – pentru a lua decizii in privinta Cardului Cetateanului.

Mentionam ca manifestatia de duminica a fost doar o pregatire pentru protestul ce se va desfasura pe 27 februarie 2011. Cu aceasta ocazie, Iorgos Zervos, directorul saptamanalului „Presa Ortodoxa” („Oρθόδοξος Tύπος”), intr-o adresare difuzata la televiziune si pe internet, a afirmat urmatoarele: „In numele dreptului fundamental la libertate, organizatii ortodoxe si laice ii cheama pe toti cetatenii greci care nu doresc sa devina „sclavii fericiti” ai noii dictaturi electronice, la o mare manifestatie de protest pe data de 27 februarie 2011, la ora 15, in Parcul „Pedio Areos” de langa Piata Victoriei din Atena.

Se vor face presiuni asupra Parlamentului elen, ca sa accepte organizarea referendumului national legat de introducerea acestor acte electronice. Dupa discursurile din Piata Victoriei se va merge in mars catre Parlament, in Piata Syntagma.”

Precizam, ca la data de 29 ianuarie 2011, 717 clerici si mai mult de 40.000 de mireni au semnat impotriva introducerii „Cardului Cetateanului” in Grecia.

Cuvantarea Parintelui Sarantis Sarantos

La manifestatia din Piata Syntagma principalul vorbitor a fost Arhimandritul Sarantis Sarantos care a ridicat problema Cardului Cetateanului, trimitand un memoriu Sfantului Sinod al Bisericii Greciei cu permisiunea si binecuvantarea Mitropolitului [eparhiei din care face parte a] Kifisiei, Oropos-ului si Amarousi-ului, Chiril, care a fost dintre primii Mitropoliti care s-au manifestat impotriva Cardului Cetateanului. Cuvantarea Parintelui Sarantis Sarantos este urmatoarea:

[youtube=https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=NiKpSQ2dH1w]
„Prea Cinstiti Parinti,
Iubiti frati si surori in Hristos!

Bucurati-va!

Astazi ne bucuram nu doar de Dumnezeiasca Liturghie, cea mai mare minune, pe care am trait-o in urma cu trei ore – Hristos a aplecat cerurile si S-a pogorat in sfintele noastre enorii si manastiri –, dar si pentru aceasta adunare foarte numeroasa, de mii si mii de oameni.
Din toate colturile patriei noastre, fratii au venit in fata Parlamentului Grecilor, ca impreuna sa strigam cu glas puternic reprezentantilor poporului grec ortodox ca: Nu vrem Cardul Cetateanului! … Nu vrem inchisoarea electronica! … Nu vrem sa ne inrolam in statul mondial antihristic care se pregateste! Nu dorim cu nici un chip sa inceapa procedura de introducere a Cardului Cetateanului, a semnului si pecetii lui Antihrist …
Marturisim in mod public, prea cinstiti parinti, iubiti frati in Hristos, ametesc numai la perspectiva ca noi sa nu ne impotrivim barbateste acestei initiative si astfel sa ii lasam pe copiii nostri, pe nepotii nostri, trupesti si duhovnicesti, si generatiile viitoare sa fie insemnate si pecetluite imediat dupa nasterea lor, dupa intrarea lor in aceasta lume nesigura a caderii, fara speranta de mantuire, fara perspectivele vietii vesnice in Dumnezeul Treimic.
Deja Biserica noastra, in urma unui studiu intelept, si-a exprimat pozitia in privinta actelor de identitate electronice, similare Cardului Cetateanului. Sfantul Sinod al Bisericii Greciei, prin doua enciclice, din 1997 si 1998, prezinta stransa legatura dintre actele de identitate electronice si Tratatul Schengen care a precedat si care a fost ratificat si de Guvernul grec, tratat care a pus temeliile teoretice si sociale ale statului mondial antihristic.
Sfantul Sinod sfatuia credinciosii sa nu accepte buletinele electronice. Guvernul de atunci a cedat in fata presiunilor Bisericii si nu s-au emis astfel de buletine.

Se va reprograma in functie de nevoile puterii

Cardul Cetateanului din zilele noastre este cu mult mai nociv decat actele de identitate pregatite atunci. Microcipul pe care il contine Cardul Cetateanului, in afara de foarte marea sa capacitate, este si reprogramabil potrivit tehnologiei RFID. Se va putea reprograma in functie de cerintele si nevoile puterii.
A cui putere? Primul-ministru al statului a declarat de multe ori: avem nevoie de o guvernare mondiala si inca repede! Ce vrea sa spuna cu asta? Ca poporul grec nu si-a ales guvern? Ca nu au avut loc alegeri corecte? Din aceste alegeri nu a rezultat oare parlamentul poporului? Cum au preluat guvernarea tarii primul-ministru si parlamentarii?
Oare neoficial au fost alesi de o alta putere, a statului mondial, a carei instalare aici si acum primul-ministru elen o propune cu infocare printr-o expresie din limba sa materna: we need global guvernment and fast! …
Deja Ministrul Externelor si al Guvernarii Electronice, domnul Pagkousis, a postat pe internet spre dezbatere proiectul de lege al guvernarii electronice. Prin aceasta lege care urmeaza sa fie supusa votului in Parlament, nu numai ca se va desfiinta statul elen, ci va fi efectiv ingropat irevocabil de viu sub placa mortuara, e drept luxoasa si de marmura, dar grea, a legii guvernarii electronice.

Nu e pentru oameni, ci pentru computere

Proiectul de lege al guvernarii electronice este scris de computeristi pentru computere si nu pentru oameni. Cu cea mai mare pretuire si cu cel mai onest gand, constatam insa ca legea se adreseaza unor roboti rigizi care nu pot articula cuvinte si nici nu au sistem nervos. Si ceea ce este mai rau este faptul ca legiuitorii guvernarii electronice au uitat cu desavarsire ca supusii legii, oricat ar vrea ei sa nu o vada si sa nu o creada, au suflet, au minte, au sentimente, experiente, trairi, vointa, vise, perspective, aspiratii, nelinisti metafizice, dor dupa viata vesnica, dragoste de Dumnezeul Creator.
Legea nu se refera la valori si la idealuri. Simple marionete ne considera si ne vrea Noua Epoca, Noua Ordine a lucrurilor, orbi, surdomuti, cu creier electronic, dar fara suflet. Cu inima biologica, dar fara sensibilitati, cu un stimulator (cardiac) permanent care va functiona pe baza ordinelor microcipului din Cardul Cetateanului.
In acord cu declaratiile primului-ministru, se instituie deci un nou stat universal electronic fara sa se ceara opinia, libera vointa si votul cetateanului grec. Instrumentul conectarii fiecarui cetatean la acest stat electronic mondial va fi Cardul Cetateanului. Nici de referendum nu e nevoie, pentru ca poporul nostru elen are pe grumaz streangul crizei economice, al taierii salariilor si pensiilor si al cumplitei amenintari cu somajul.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=xhmCDNkXYco]

Noua Epoca si guvernarea electronica

Am dezvoltat de multe ori pozitia noastra, si anume ca preocuparea principala a Noii Epoci este exact definitivarea fundamentelor „guvernarii electronice”. Desigur, utilizarea larga si mondiala a acestui concept constituie un eufemism si o masca, pentru ca in fapt este vorba de dictatura electronica mondiala.
Scopul este slabirea impotrivirilor populare, „adormirea” constiintelor si educarea in spiritul secularizarii, al materialismului si individualismului. Va fi cu adevarat cumplita aceasta manipulare perfida a gloriosului nostru neam, cu istoria si cultura sa trimilenare, cumplita si disparitia sa in amalgamul guvernarii mondiale.
Primul-ministru afirma ca in Cardul Cetateanului prin care se interconecteaza toate serviciile publice, se vor incorpora treptat codul fiscal si numarul de inmatriculare in cadrul serviciilor medicale (AMKA), numarul de alegator, pasaportul, carnetul de sofer, cardul de acces pe poduri si autostrazi, numarul de inregistrare la primarie, dar si date care se refera la starea de sanatate (dosarul medical electronic), astfel incat cetateanului sa i se ofere servicii oriunde si fara birocratie. De asemenea, in viitor se planuieste si integrarea „semnaturii” electronice a cetatenilor.
Biserica, atat Sfantul Sinod al Bisericii Greciei, cat si poporul credincios, nu a negat niciodata aportul creator al tehnologiei digitale in tranzactiile zilnice, in studiul stiintific si in aplicatiile acestuia, in investigarea bogatiei cunoasterii prin intermediul internetului, in analizarea, sinteza si crearea diferitelor forme artistice, in editarea de carti, in informarea constructiva, in general, in dezvoltarea culturii.
Desigur, dorim sa se informatizeze complet toate serviciile publice ca sa se elimine birocratia. Dar este extrem de nelinistitoare centralizarea datelor personale, aflata in continua perfectionare, care se urmareste prin interconectarea tuturor bazelor de date.

Cumplita si inumana, inchisoarea electronica

Inchisoarea electronica, oricat ar fi de luxoasa si de bine confectionata, tot o inchisoare va fi, cumplita si inumana. Cu atat mai cumplita, daca instalarea guvernarii electronice va fi acceptata de buna voie de catre cei care sunt deja ostoiti si ingenunchiati prin criza economica, asa cum este poporul elen care geme sub aceasta povara, sau alte popoare a caror situatie este inca mai grea.
Intelegand cu totii marele pericol care ne sta in fata, ne-am adunat astazi aici in fata Parlamentului Grecilor, ca sa va informam asupra consecintelor legii guvernarii electronice propuse spre votare. Trebuie sa stiti ca aceasta lege va ingropa total si definitiv minunata noastra civilizatie [crestina] divino-umana si va ucide constiinta cetatenilor tarii noastre.

Se impotrivesc cetateni ai Statelor Unite

Douazeci si cinci de state din SUA se impotrivesc emiterii Cardului Cetateanului. Cetatenii englezi, constatand imediat amenintarea inchisorii electronice si diminuarea drepturilor omului, au inapoiat actele de identitate electronice primite, legea respectiva a fost abrogata si au cerut guvernului sa fie sterse toate datele lor personale din orice baze de date in decurs de 100 de zile.
Cetatenii germani au urmarit la televiziunea de stat hakeri care in intervalul scurt al buletinului de stiri televizat au spart coduri ale Cardului german al Cetateanului, au luat amprente digitale si un cod de sase numere care constituie semnatura digitala a posesorului, demonstrand insuficienta sistemelor electronice de a proteja datele personale si conturile cetatenilor.

In Romania ortodoxa un batran sfant si plin de inflacarare, Parintele Iustin Parvu, informandu-i si sprijinindu-i pe credinciosii romani a indepartat amenintarea buletinelor electronice.
Slava Domnului ca si in tara noastra s-au trezit multe constiinte. Patruzeci de mitropoliti, multi preoti si monahi informeaza neintrerupt poporul nostru ortodox despre acest lucru. Deja tema Cardului Cetateanului a luat proportii.

Arhiepiscopul si Sfantul Sinod

Sfantul Sinod al Bisericii Greciei vegheaza si se asteapta o decizie serioasa si luminata de Dumnezeu. Este in acest sens semnificativa declaratia recenta a Prea Fericitului Arhiepiscop al Atenei si intregii Grecii, Ieronim. El sprijina cu discretie actuala lupta a poporului nostru grec ortodox. Suntem siguri ca vom primi binecuvantarea Sfantului Sinod al Bisericii Greciei pentru urmatoarea manifestatie si vor urma si solutii.
Incheind smerita mea cuvantare, va indemn sa ne ridicam glasul si sa ii intrebam pe cei alesi de popor ca reprezentanti ai nostri:

Nu avem dreptul sa nu fim niste detinuti in prea iubita noastra patrie? De ce noi, grecii, sa ne predam fara lupta acestei indosarieri nemaivazute in istoria neamului omenesc? De ce sa renegam traditia [elena] trimilenara a libertatii, de Dumnezeu inspirate, si de ce sa o predam in mainilor unor necunoscuti agnostici sau chiar antihristi?

Stimati reprezentanti ai poporului nostru,

Exista inca posibilitati, inainte de a fi prea tarziu, sa spuneti si dumneavoastra ca reprezentanti onesti ai nostri NU guvernarii electronice! De ce nu va folositi de drepturile pe care le aveti?
Puteti inca sa spuneti NU inchisorii electronice! care ni se pregateste tuturor. Este in interesul dumneavoastra sa va alaturati noua. Peste 50 000 de oameni au semnat impotriva Cardului Cetateanului! Altfel va asteapta inchisoarea electronica, cu nenorocirile ei neprevazute.
Puteti sa spuneti NU rau famatului numar 666. Atunci Dumnezeul Treimic ne va ajuta si ne va mantui prin harul Sau, a cata oara in istoria neamului nostru!
Sa ne aratam cu totii, conducatori si condusi, adanca pocainta pentru greselile si pacatele noastre inaintea Domnului nostru jertfit si inviat, caci cu siguranta, biruinta va fi a Mielului injunghiat si bucuria si veselia noastra, impreuna cu El!

Hotararea manifestantilor

Poporul credincios a luat urmatoarea hotarare:

„Astazi 6 februarie 2011, la ora 12, in ziua de pomenire a Marelui Parinte al Bisericii noastre, Sfantul Fotie, la doua ore dupa Dumnezeiasca Liturghie, Taina mortii si invierii Dumnezeu-Omului Hristos, ne-am adunat in fata Parlamentului Grecilor 50 000 de cetateni din toata Grecia si am declarat ca refuzam sa primim Cardul Cetateanului pentru urmatoarele motive:

1. Se precipita procedurile de impunere a Cardului Cetateanului si anume intr-o perioada de criza economica aflata in continua inrautatire. Oricine intelege ca aceasta criza a fost confectionata de cunoscuti detinatori ai puterii, ca poporul nostru sa fie permanent asuprit si astfel sa nu se poata impotrivi emiterii Cardului Cetateanului.
2. Juristi de vaza demonstreaza ca acest Card al Cetateanululi contravine Constitutiei elene si Dreptului european. Insistenta autoritatilor de stat in emiterea Cardului creeaza semne de intrebare asupra relatiei lor cu dictatura Noii Epoci care se pregateste, de vreme ce insusi primul-ministru a declarat ca avem nevoie de o guvernare mondiala.
3. Desi nu negam, atat Sfantul Sinod al Bisericii Greciei, cat si poporul credincios, cetatenii greci, ajutorul creator al tehnologiei digitale in tranzactiile noastre, in cercetarea stiintifica si in aprofundarea bogatiei cunoasterii prin intermediul internetului etc., consideram insa extrem de nelinistitoare acumularea nelimitata de date personale si configurarea profilului personal prin interconectarea tuturor arhivelor. Numarul unic pentru fiecare om si microcipul pe care le va contine cardul, potrivit specialistilor in informatica, il transforma intr-o inchisoare electronica pentru fiecare posesor al acestuia. Si aceasta inchisoare se va instaura cu atat mai cumplita, cu cat administratia cedeaza in zonele deja vlaguite prin criza economica, cum este tara noastra.
4. Intarzierea reprezentantilor de stat de a pune la dispozitie caracteristicile tehnice ale cardului profesorilor informaticieni care fac parte din comisia speciala a Sfantului Sinod creeaza mai multa neliniste.
5. Intregul sistem al guvernarii electronice functioneaza, potrivit oamenilor de stiinta din domeniul informaticii, cu ajutorul celor trei determinanti numerici pe care ii vedem pe produse, cu cei trei „6”. Suntem de asemenea nelinistiti de posibilitatile tehnologiei microcipului RFID. Prin microcipul RFID incorporat in card are loc interconectarea directa a tuturor bazelor de date si exista posibilitatea urmaririi detinatorului cardului. Faptul ca este reprogramabil permite oricarei puteri sa reprogrameze continutul datelor in conformitate cu vointa acesteia. Se va putea adauga in card si rau-famatul numar 666.
In cuvinte simple declaram:

Actualul buletin grecesc. Pana nu demult buletinele grecesti contineau si o rubrica in care era inscrisa si aparteneta religioasa (respectiv ortodoxa)

• Nu semnam in alb, nu primim nici un card despre care nu stim ce informatii contine despre noi si cine il va administra.
• Nu primim nici un card cu cip reprogramabil, cu atat mai mult cu cat reprogramarea se poate face nu doar prin aparate speciale, ci si de la distanta prin satelit.
Nu primim nici un card, cu sau fara 666, pentru ca in orice clipa poate fi introdus acest numar, dat fiind faptul ca interconectarea mondiala se realizeaza exclusiv prin acest numar, caruia in ultimii ani i se face in continuu reclama si s-a impus peste tot.
• Nu primim cardul care concentreaza toate datele noastre si care intentioneaza sa elimine din viata pe cei care nu il primesc. Acest element ne trimite la Apocalipsa, care spune ca nimeni nu va putea cumpara sau vinde daca nu are pecetea, numele fiarei sau numarul numelui fiarei.
• Nu primim cardul prin care devenim cetateni ai statului mondial si nici nu acordam autoritatilor dreptul de a ne urmari. Sa o faca ilegal, ca si pana acum!
• Nu primim cardul prin care noi, grecii, ne predam fara lupta unei indosarieri fara precedent in istoria neamului omenesc.
• Nu primim cardul prin care am renega traditia trimilenara a libertatii noastre de Dumnezeu inspirate si am preda-o in mainile unor puteri necunoscute si antihristice.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=xqmhmi2TwLY]

Stimate domnule Prim-ministru,
Stimati domni Ministri ai Guvernului Elen,
Stimati Parlamentari ai Parlamentului Elen,

Exista inca posibilitati, inainte de a fi prea tarziu, sa spuneti si dumneavoastra ca reprezentanti onesti ai nostri NU guvernarii electronice! De ce nu va folositi de drepturile pe care le aveti?
Puteti inca sa spuneti NU inchisorii electronice! care ni se pregateste tuturor. Este in interesul dumneavoastra sa va alaturati noua. Peste 50 000 de oameni au semnat impotriva Cardului Cetateanului! Altfel va asteapta inchisoarea electronica, cu nenorocirile ei neprevazute.
Puteti sa spuneti NU rau famatului numar 666. Atunci Dumnezeul Treimic ne va ajuta si ne va mantui prin harul Sau, a cata oara in istoria neamului nostru!
Sa ne aratam cu totii, conducatori si condusi, adanca pocainta pentru greselile si pacatele noastre, ca sa fie izbavita patria noastra de tirania care se pregateste.”

COMISIA DE COORDONARE A LUPTEI IMPOTRIVA CARDULUI CETATEANULUI

La manifestatia impotriva Cardului Cetateanului care a avut loc in Piata Syntagma au vorbit, in afara de Parintele Sarantis Sarantos, medicul Papagheorghiou, cunoscut pentru luptele sale judecatoresti impotriva construirii unei moschei in Peania si sustinator al Manastirii Esfigmenou canonice si al egumenului acesteia, Arhimandritul Metodie, jurnalistul si editorul periodicului „Ρεσάλτο” (Asalt), domnul Euthymios Papanikolau, presedintele Miscarii Ortodoxe „Sotiria” (ELKIS), domnul G. Markoulatos si altii.

Ὀρθόδοξος Τύπος, 11 februarie 2011, nr. 1866, pp. 1, 7.
Traducere Mihail Ilie, Graiul Ortodox

——————————————————————————————————–

1. Simbolul Macedoniei lui Alexandru Macedon. Vergina/Verghina (gr: Βεργίνα) este un mic oras in Nordul Greciei, localizat in jurisdictia Imathia, din Macedonia Centrala. Orasul a devenit faimos in 1977, cand arheologul grec Manolis Andronikos a dezgropat mormintele regilor Macedoni, incluzand mormantul lui Filip II, tatal lui Alexandru cel Mare. Orasul modern se afla la aproximativ 80 kilomentri sud-vest de Tesalonic, capitala Macedoniei Centrale.
(n.tr. Informatiile sunt preluate din https://en.wikipedia.org/wiki/Vergina ).