Din arhivele internetului: Basescu si cavalerii de Malta

Traian Basescu, la Cavalerii de Malta

Dupa ce s-a intalnit cu Papa Benedict, cu presedintele Giorgio Napoletano, Traian Basescu s-a intalnit, la Palatul Cavalerilor de Malta, cu Marele Maestru al Ordinului Suveran Militar de Malta, Matthew Festing.

Convorbirile oficiale au fost urmate de o ceremonie in cadrul careia presedintele Traian Basescu a primit din partea lui Marelui Maestru, Ordinul ‘Il Collare Dell’ Smom’, un inalt ordin militar.

La randul sau, presedintele Traian Basescu i-a conferit Marelui Maestru al Ordinului Suveran Militar de Malta, Matthew Festing, Ordinul ”Steaua Romaniei” in grad de Colan.

In timpul discursului sau, Marele Maestru s-a referit, de mai multe ori, in discursul sau la Maria Basescu, care isi sarbatoreste in septembrie ziua de nastere, Matthew Festing multumindu-i Primei Doamne a Romaniei pentru prezenta sa in Italia.

Marele Maestru a mai subliniat legaturile vechi dintre Romania si Ordinul de Malta, acesta incepandu-si activitatea in tara noastra in 1932.

La randul sau, dupa ce a multumit pentru ospitalitate, Traian Basescu a subliniat importanta relatiilor dintre romani si Ordinul de Malta, “neintrerupte nici macar in perioada comunismului”.

Ordinul Suveran al Cavalerilor de Malta este unul dintre cele mai vechi ordine nobile, catolice existente avand ca scop slujirea credintei (???) si ajutorarea aproapelui.

Rolul lui initial a fost apararea, sprijinirea si ingrijirea pelerinilor in drumul lor spre Pamantul Sfant. Ordinul isi desfasoara activitatile caritabile pentru bolnavi, nevoiasi si refugiati de mai mult de noua secole. S-a consacrat acestei obligatii de-a lungul secolelor cu mijloace conforme spiritului timpului.

Ca recunoastere a realizarilor sale Ordinul se bucura de dreptul de suveranitate si intretine relatii diplomatice cu peste 90 de tari. Pentru a-si putea aduce la indeplinire indatoririle institutionale poate constitui organizatii dependente.

Asemenea organizatii isi desfasoara activitatea zilnica pentru a sprijini Ordinul in misiunea ei in peste 120 tari.

Ziare.com, Sambata, 06 Septembrie 2008.

foto: theologhia.wordpress.com

6 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    27. Părintele Sarandis Sarandos, împotriva introducerii noilor acte de identitate electronice

    http://graiulortodox.wordpress.com/

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Din pacate, pe multi ne-a pacalit acest Basescu, un Iuda. A vindut cam tot ce se mai putea vinde din tara, iar acum, la indemnul stapinilor lui, vrea sa ne vinda si sufletele. Sa ne ajute Dumnezeu si sa nu fie asa!!!

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @dante

    Subscriu. Ai dreptate.

    Deci Basescu le-a facut o vizita "fratilor".............
    Pai asa i-a atras pe multi prosti în lojele masonice.........
    Ordinul de Malta ca si celelate loje atrag idiotii spunându-le ca activeaza pentru armonie, dezvoltarea relatiilor umane, etc.etc., si uite asa îsi fac discipoli...........

    Mare durere am avut când am aflat ca ziaristul George Roncea a cazut, facând parte acum din Ordinul de Malta.
    Eu l-am descoperit pe acest ziarist cu câtiva ani în urma si m-a impresionat articolul sau "120 de ani de la asasinarea lui Mihail Eminescu", iar la vremea aceea am gândit ca România are nevoie de ziaristi - crestini care spun Adevarul, precum Dl.George Roncea. L-am admirat si atunci când vorbea, cu atâta convingere, împotriva actelor de identitate biometrice.
    Vremea a trecut si iata ca acest ziarist a tradat Sfânta noastra Credinta Ortodoxa pentru "credinta" masonica.
    Ce jale trebuie sa fie în sufletul fratelui sau Victor Roncea si al parintilor lor. Aceasta despartire dintre frati este zguduitoare, trista, dureroasa............
    Oare poate fi Durere mai mare decât despartirea de Dumnezeu, de frati, de parinti???

    Fie ca Domnul sa-i dea putere si sa îi lumineze mintea pentru a iesi din acest Ordin satanic, ca toate celelalte de altfel..............

    Daca va iesi din Ordin, îl vor asasina asa cum au facut cu Parintele Irineu Mihalcescu care a avut curajul sa iasa din rândurile masoneriei satanice. Dar chiar daca va fi asasinat îsi va mântui Sufletul, iar posteritatea va merge la mormântul lui ca la mormântul unui sfânt.

    admin

    Oare Parintele Irineu Mihalcescu va fi canonizat într-o zi???

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    "Mare maestru".... cat de mare?!
    Cand a avut loc intalnirea aceasta?

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cel ce aparţine elitelor de orice fel de pe pământ, aparţine masoneriei. Ne-a fost bine şi nouă în traiul lumesc cât timp ne-au lăsat în pace. Examenul nostru va veni când, pentru a ne mai da himerele lumii acesteia, cei mari ne vor cere să ne lepădăm şi noi de Hristos. Noi trebuie să avem grijă să iubim pe Hristos mai mult decât orice altceva din lumea aceasta. Până atunci să ne rugăm pentru toţi conducătorii noştri care, deşi şi-au vândut sufletul, nu ni-l cer şi nouă. Şi totuşi, când va veni vremea aceeea, să nu ne întristăm ci să ne bucurăm căci este vreme de mântuire cu osteneală mică, foarte mică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*